Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szirtimorc

senior tag

válasz King Unique #50 üzenetére

"majd az a mese jön, hogy amikor be kell jelentkezni a Microsoft-fiókba a BitLocker helyreállítási kulcs megtekintéséhez, akkor hirtelen amnéziás lesz a felhasználó"
    Sugárzik belőled az empátia.
    Több olyan embert is ismerek, hogy kis faluban lakik, van gépe, de nincs másik okos eszköz a lakásban, nem tud máshonnan bejelentkezni. És bizony nem megoldhatatlan de probléma, pláne ha nem ér rá sokáig.
    Nem kell beismerned (úgy se fogod), de azért ízlelgesd hogy szokd, bizony ezt a Microsoft elcseszte.
    Műszaki ember vagyok, amivel rendszeresen foglalkozom, abban meg van a magabiztosságom. Viszont most tök idegen pályán kell helytállnom. Egy maroknyi, pici állatka sebét kell naponta 2x kitisztítani. Közben fáj szegénykének, védekezik, és csak egy kezem szabad. A doki mindent elmondott, megmutatta, tök flottul ment, semmiség. Neki. Nekem kezem lábam remeg, a fele nem jut eszembe olyankor amit mondott. Na ezt érzi egy átlag idősebb felhasználó, aki semmi gépes oktatást nem kapott soha, csak próbája használni a gépet. A kiírások fele ha nem az oprend csinálja angol nyelvű, nem is érti. Kiír valamit a gép, el se olvassa, rákattint, egy perc múlva azt se tudja mire, csak nyíljon meg végre a YT, mert azt már tudja használni. Az, hogy anyukám egész jól használja a gépet, az nekem sok tanítás volt, ami másnak nem adatott meg. És akár tetszik neked akár nem, erre a rendszer fejlesztőjének gondolnia kell. Ez az ergonómia. Ha valamit képzetlen felhasználók is kezelnek üzemszerűen (legyen az lépegető exkavátor vagy oprendszer), és rendszeresen gondot okoz nekik, akkor az úgy nem jó. Ezért nem fog a hagyományos linux nagyon elterjedni. Az alapját programozók írtak programozóknak. Most próbálnak valami végfelhasználós gui-kat ráhúzni, de reménytelen lenne valakinek telefonba segítségképpen lediktálni egy három soros sudo parancssort, miközben te sem vagy gép előtt.

Új hozzászólás Aktív témák