- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BusinessGuy
őstag
válasz
gusztafszon #56148 üzenetére
Elindul az hanggal csak kattints egyet az egérrel mert amikor VD-t inditod a fejesben a winben a "háttérbe" kerül a játék.
A sorrendet betartva mindig működik. -
BusinessGuy
őstag
válasz
gusztafszon #56094 üzenetére
A módszerrel ahogy írtam mennie kell én is órákig szarakodtam vele mire találtam fórumot ahol leírták. Általában az összes VR játékkal működik ami az istenért sem akar vr módba menni.
0. Steam vr legyen telepítve! Ez akkor is kell ha nem steamre vetted a játékot. Elinditani nem kell csak legyen telepítve.
1. Steam indít.
2. Játék indít
3. Ha a játék menüjében vagy, ALT+TAB-al asztalra lépés
4. VD Streamer elindít a szgépen
5. Visszalépsz a játékba
6. Questben VD elindítÉs már át is váltott a játék és a vr toggle is működik ha kell.
-
kiskuplung
őstag
válasz
gusztafszon #56094 üzenetére
Próbáld ki Airlinkkel is (új nevén Quest Link), mert mióta Solt megvette a VD-t azóta nekem is vacakol, hol elindul valami VR-ban, hol nem
Nem kerül semmi
A következő pont amit nálam be kellett állítani, az a Vsync kikapcsolása, különben össze-vissza remegett a kép, és láthatóan 60Hz-en hajtotta meg a headsetet is (bár ez az én ősi monitorom refresh rate-je miatt is van, gondolom)
-
barcalaci84
őstag
válasz
gusztafszon #56087 üzenetére
Nem az zavar meg hogy Squadronsban a menü 2d-s.(egy nagy virtuális monitor)
Nálam nincs semmi trükk . VD-ben a GAME fülrol inditom és ennyi. -
BusinessGuy
őstag
válasz
gusztafszon #56087 üzenetére
Ugyan ezzel mókoltam múlthéten...
Fusson a stram (nem vr módban), indítsd el a Squadronst. Alt tabbal lepj ki amikor a menüben vagy. Indítsd el a szgéped a VD streamert. Alt tabbal vissza a játékba. Ezután a fejesben indítsd el a VD-t. Kesz. -
BusinessGuy
őstag
válasz
gusztafszon #54582 üzenetére
"Jelenleg egy 12700, 32gb ddr4 ram van, e mellé jönne egy használt 3080-3090 vagy egy 4080 (?). Úgy gondolom, hogy 4090 mellé ez az alap már kevés, azért is kérdeztem,hogy milyen procikat ajánlotok mellé."
Bőven elég a 4090 mellé is pláne ha a vr (es felbontása) a cél illetve 4k-n játszol. Ha van rá zsé én a 4090-re mennék, az maxolja a vr élményt és pl 4k-ban ami alatt mondjuk egy 3080ti már vergődik (vr alatt pláne fog) 60fps limittel kompromisszumokkal bő 350-400 wattot benyelve addig a 4090 annyira könnyen viszi 60fps limiten ultrán a 4k-t hogy 200w körül eszik es 50 fok a kártya a játékok javában. 2025 pedig a köv széria addig nagy áresés sem várható pláne amíg az AMD meg sem tudja közelíteni pláne hatékonyság tekintetében.
05Steve: Azzal a hardverrel...hát nemigen.... Azon még a fullhd is nyögvenyelős nemhogy a komolyabb beállítások.
-
Raymond
titán
válasz
gusztafszon #54580 üzenetére
"Jelenleg egy 12700, 32gb ddr4 ram van"
En ilyen alappal nem valtanak platformot akkor. Az hogy a 4090-kez keves az vita kerdese lehet, mert 4K felbontasokban nem keves es VR-ban ennel nagyobb felbontasokat hajtasz meg 90+ FPS-el. Tobbet ersz maradni a mostani konfiguracional es csak kartyat venni. A 4090 termeszetesen a csucs, a 4080 sajnos nem annyival olcsobb mint amennyi teljesitmenyt veszit. A 4070Ti-rol nekem is az a velemenyem hogy keves a VRAM rajta mert 900EUR+ kartyat nem vennek 12GB-al ha a 4080 16GB csak 200-al dragabb. A jelenlegi NV felhozatalbol szerintem a sima 4070 es a 4090 azok a kartyak amiknel a legtobb ertelme van. A 4090 a csucs, a 4070 pedig hozza az osszes uj funktiot, van rajta 12GB VRAM es a 3080 teljesitmeny szintjen van 600EUR-ert. Az hogy a 4070Ti gyorsabb mondjuk 20%-al nem segeit rajta sokat ha 50%-al dragabb.Tehat ha megvan a keret ra akkor szerintem egy 4090 a kompromisszum mentes valasztas, de azert talan erdemes korulnezni a hasznalt piacon egy 3080 12GB vagy 3080Ti kartya utan mert ha OK nalad a hasznalt termek akkor ezek is jok ha az aruk jelentosen az uj 4070 ara alatt van.
-
Raymond
titán
válasz
gusztafszon #54578 üzenetére
Szerintem picit meg vegig kene gondolni mit akarsz venni pontosan mert a 4090 arabol a komplett masik gep kijon amibe egy hasznalt 3080Ti-t raknal.
Procibol a 7800X3D vagy egy 13700(KF?) lesz jo es RAM is eleg 32GB. Esetleg vehetsz az ujabb 24GB-sekbol, ezek Single Rank es lehet 48GB ami egy darabig eleg lesz barmire. Az AMD-nel jobban meg kell nezni milyen RAM-ot veszel es milyen beallitasokat hasznalsz, Intelnel megnezed hogy 5600-6000-6400 vagy amit akarsz, belerakod, bekapcsolod az XMP profilt es csokolom.
Ha hosszabb tavra gondolkodsz akkor inkabb valami tobb VRAM-al rendelkezo kartyat vennek mint a 12GB-os 3080Ti, de az is jo lehet ha nagyon jo aron kapod meg. Arra figyelj hogy sokkal olcsobb legyen mint egy 550-600EUR kozott kaphato szinten 12GB-os 4070 aminek hasonlo a teljesitmenye kisebb fogyasztas es jobb feature set mellett.
-
gulasoft
őstag
válasz
gusztafszon #47328 üzenetére
Abban kell gondolkodnod, hogy később azért minél jobb minőségben akarsz olyan játékokkal játszani VR-ban mint pl. a cyberpunk2077. Nekem egy 2080super kártyám van, erősen gondolkodtam a váltáson, egy 3070ti-ra de ahhoz már procit kéne csserélni, ahhoz meg alaplapot és tápot. Ezeket összeadtam és maradtam a 2080-on. Tehát meg kel nézni mit bír a tápod, meg kell nézni milyen procid van, az alaplapodba tudsz e nagyobbat rakni ha az új videókártyát ki akarod hajtani. 1080ti--al a No Man's Sky már erősen kompromisszumos, ott arra is kell figyelni, hogy alapból elhappol 24Gb RAM-ot tehát nem árt ha 32 van.... Ráadásul az NMS-ben van dlss támogatás amit 1080ti-al nem tudsz kihasználni, de 1080ti-al kezdtem én is játszani, de az újak olyan szinten beestek fps szinten, hogy nem is próbáltam azóza. Lehet javítottak rajta, de oda tényleg erős vas kell. Ha hajlandó vagy kompromisszumokra akkor elég a 1080ti. Aztán majd fél év múlva cserélsz egy 3060ti-ra utána meg alaplap proci táp 3070ti és így tovább. Lehet nem érdemes ezeket az ugrásokat mind mnegcsinálni. Ezt neked kell eldönteni, de aki PCVR-ozik előbb utóbb eljut 3080-as kártyákig.
-
Raymond
titán
válasz
gusztafszon #47329 üzenetére
A userbenchmark felejtos barmihez is. Olyan oldalakat Kell nezni ahol van tobb es ujabb jatek, a TPU mondjuk jo ebben.
-
Raymond
titán
válasz
gusztafszon #47325 üzenetére
Nem tudom mennyi az a "jo ar", de Pascal-t mar nem vennek. A sima 3060 12GB gyakorlatilag ugyanaz a teljesitmeny mint a 1080Ti es 410-450eur ujonnan. A 3060Ti olyan 20-25%-al gyorsabb mint a 1080Ti de ott mar 550eur koruli az ar.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
gusztafszon #47325 üzenetére
1080 Ti-vel jól ellehet lenni VR-ban, nekem is az volt az előd. Persze egyik-másik játékban kell finomhangolni a beállításokat, de javarészt élvezhető. Talán az egyik gyengepontja az open world játékok, mint pl a No Man's Sky és az újabb autószimulátorok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest