-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nimfas
addikt
válasz
atee134 #38935 üzenetére
Tudom hogy nem kell hozzá gép. De ha már van egy halom VR játék PC-re gondoltam megnézek párat. Star Wars: Squadrons pl. meg is van lemezes változatban. Ezt a játékot próbáltam egy ismerősnél Playstation 4-en VR-ban, hát ott ugye kicsi a felbontás elég "szemcsés" volt a kép számomra.
Itthon a PC-n Full HD-ban simán fut a játék.
Nyilván ha kell 1-1 újabb, nagyobb igényű játéknál lejjebb veszem a részletességet ha úgy kívánja, de egyelőre elég ez a gép, főleg hogy a VGA árak kilőttek a Holdra... -
Sati1984
tag
válasz
atee134 #38725 üzenetére
Egy hordtáska - fejpánt (csavarós, Elite strap másolat) - szilikon arcpárna - lencsevédő - kontrollerborítás csomagot rendeltem a francia Amazonról (onnan jött a Quest 2 is), ennek az érkezésére várok most. Addig bénázok az előreadott fejpánttal meg a szivacsos alap arcpárnával
De lehet külön is rendelni arcpárnát, különféle anyagokból. Az Amazonon körülnézve kb. 10-15 EUR egy db, szóval lehet jobban jársz valami hasonló csomaggal. Nekem a fenti pakk 73 EUR + szállítás, ha azt nézem, hogy külön termékenként külön szállítási díjakkal sem raktam volna össze olcsóbban, akkor szerintem jól jártam. A fejpánt és az arcpárna a legfontosabb persze, de nem rossz, hogy van benne táska meg kontrollerborítás is, ezeket előbb-utóbb szintén megvenné a legtöbb Q2 tulaj szerintem.
-
gulasoft
őstag
válasz
atee134 #38725 üzenetére
Én is elborult módon izzadok, de nem a szememen hanem inkább a homlokomnál. Nekem indexem van, van két külön csak álltalam használt faceplate. Az egyik az eredeti, már kezd szétmenni ragasztani kéne a szivacsot borító szövetet. Ezt használom pingponghoz, tocsog az arcpárna a játék végére, a pólómból csöpög a földre a víz, és nagyon ritkán párásodik csak be. Lehet hagyni kell bemelegedni, csak dobj egy rongyot a quest belsejébe miközben a töltőn van,hogy ne kapcsoljon ki, és próbáld melegen felvenni. Ugye a pára attól van, hogy egy hideg felületetn kicsapódik a pára. Ha a felület nem hideg, nem fog kicsapódni jó eséllyel.
Egy próbát megér, és nem kerül semmibe. -
BusinessGuy
őstag
válasz
atee134 #38662 üzenetére
Nincs harc, szimplán a Q2-vel alávágtak az eddigi VR felhasználóknak mert kirakták a kvázi egyik legjobb lehetőséget jóval olcsóbban mint egy Rift S vagy egy Vive. Olyan ez mint a 2080ti tulajdonosoknak akik 300-400ezrekért vették a kártyáikat az elmúlt 1-2 évben a 3070/3080 széria (na nem a mostani árakon), és ilyenkor megy a belemagyarázás.
El is árasztotta a hardveraprót az elmúlt fél évben a rift s / vive kínálat... -
a2d2
addikt
válasz
atee134 #38662 üzenetére
Nyugi, igen. Kb hetente jön egy újonc aki megkérdezi hogy mit érdemes ma venni belépő VR-nak és a csapat kb 80%-a Quest2-t mond amire a Rift S hívők totál kiakadnak és kezdődik a cicaharc :)
A crossbuy ritmusjátékokat mind tedd fel inkább natívan Questre!
Ha szereted a pingpongot akkor Eleven TT kötelező darab még, hatalmas játékosbázissal. -
Raymond
titán
válasz
atee134 #38662 üzenetére
"Kíváncsi lennék a Rift S-t mennyire tudnám belőni az én IPD-mre amúgy."
Semennyire. Ahogy irtam az fix hardevers IPD, tehat a lencsek nem mozognak, mindig 63-64mm ahogy a gyartosorrol lejon.
A Pistol Whip egyebkent cross-buy jatek, tehat ha PC-n az Oculsu Store-ban vetted akkor a Quest-en a nativ verziot is tudod telepiteni, csak keress ra a HMD-ben a jatekra es ingyen lesz ott feltuntetve a standard ara helyett. Ha a Steam-en vetted PC-n akkor ez nem mukodik.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
atee134 #38615 üzenetére
Ez úgy van ahogy mondod. Nekem 2060-as kártyám van, jelenleg a Alien: Isolation játékkal játszom vele Quest 2-ön és pont ezzel a teljesítmény-kép problémával tesztelgettem:
90hz-n nem igazán lehet élvezetesen játszani vele, mert az akadásmentes futáshoz le kell venni annyira felbontást, hogy bizonyos szövegeket nem lehet elolvasni, viszont így nincs értelme a készülék nagyobb felbontásának... Kipróbáltam 72hz-n is, ezen már messze élesebbre állítható a játék és végre lehet látni előnyét a nagyobb felbontásnak. Csak 72-n meg nem játszom mert érzem, hogy jobban megerőlteti a szemem, sokkal jobban vibrál a kép, plusz a játékban a közeli mozgások követhetetlenebbek.
Ehhez az egészhez még hozzájön, hogy streamelt videót látsz, tehát a kártyádnak még ezzel is foglalkoznia kell, nem beszélve, hogy a rendszernek zökkenőmentesen közvetítenie kell a streamet, amit az utóbbi napokban úgy vettem észre tesztek alapján, hogy 80hz-ig bírja röccenésmentesen. 90hz-n már be-beszokott röccenni, ami egy 2 órás beat sabernél idegesítő. Ha VD-n játszasz, akkor az egészhez hozzájön az input lag is.Az egésznek a megkoronázása pedig a gyenge sweetpont és a nagy godray, ami elvileg az újabb készülékeknél már nincs annyira jelen.
Szóval azért a 2060 nem egy full gagyi kártya, de ezek szerint nem elég a quest 2-höz. Na már most akkor minek a nagy felbontás, ha csak csúcskategóriás gépekkel lehet kihasználni? Beat saber persze szépen megy rajta, de a keményebb játékoknál le lehet mondani a készülék előnyeiről.
Ez mind kikerülhető az Oculus Rift S-sel, ha sikerül egy hibátlant kifogni (ami saját tapasztalataim alapján elég nehéz, de egyesek szerint a Quest 2 is hasonló cipőben jár), de legalább azt a felbontást tudja biztosítani a kártyád, a képet pedig natívan kapod, élesebben és sokkal szebb színekkel. -
a2d2
addikt
válasz
atee134 #38615 üzenetére
Nekem sima 1070-es van a Quest 2 mellett. A Quest 1-el még szépen elboldogult, de ide már kevés.
Arra számíts hogy VD-vel vissza kell venned a játékokat közepes minőségre az 1070TI-vel ha natív felbontáson akarod hajtani Quest 2-t (SS-t meg teljesen el kell felejteni, de ekkora fizikai felbontásnál az nem baj).
Én most azt csinálom hogy a VD-vel játszom a szobaléptékű játékokat visszavett minőségen, és Link-en tolom az ülős szimulátorokat (Subnautica, Elite, Squadrons). Mivel Link-en működik az Asynchronous space warp, így ezeket elegendő 90 helyett 45 FPS-el kitolnia a VGA-nak, szóval ezeket közel maxra tudom így húzni.Postán kell feladni az amazonos visszacsomagot! Ne hagyd magad elküldeni. Kisebb postákon néznek rád mint a szamár. Engem először elhajtottak, majd telefonáltam egy kört DHL-es csomagpontra, ott is megerősítették hogy posta lesz az. Visszamentem, odagyűlt a gép köré az összes hölgyike, klikkelgettek ész nélkül majd átvették a csomagot és mondták hogy minden rendben.
-
gulasoft
őstag
válasz
atee134 #38609 üzenetére
Lehet azért nagyobb a gépigénye a quest2-nek, mert nagyobb a felbontás és több képpontott kell kiszámolni egy egy frissíteéshez, és mindezt 90Hz-vel? Tehát ha most veszel valamit az ne a legszarabb legyen, mert alacsonyabb a gépigénye. A rift-s-ről azt mondják nem éri meg váltani, de gondolkodj el rajta, hogy veszel e valamit amit már nem gyártanak. Ezt párszor kitárgyaltuk már feljebb és kb 8:2-re vezetnek akik azt monják hogy quest2:rift-s
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Formula-1
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Acer notebook topic
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest