Hirdetés
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
Új hozzászólás Aktív témák
-
truba
tag
A szakműhelyben sem csinálnak semmi extra dolgot, mechanikailag tisztítják a felületeket, majd mérnek és ha kell, csak akkor cserélnek új alkatrészre, majd szabályozzák, azokat, és
végül összeépítik a turbót.Nálam a mechanikai tisztítás, csiszolóvásznas volt,majd adtam a turbina lapátnak és a turbina háznak Well Done hideg zsíroldós maratást, majd a végén az összes alkatrészt brigiciolla megtisztítottam, és a végén levegővel lefúvattam.
Ezután minden alkatrészt megmértem (tolómérővel, és mikrométerrel) és kiderült a kopás minimális, néhány század volt, bőven tűréshatáron belül. (pontos méreteket,és javítási leírást a neten találtam.) Így nem kellett alkatrészt cserélnem, így szabályozni sem kellett semmit.
Majd a javító készlettel a turbót összeépítettem, szerintem a gyári felújítottal egyenértékű lett.Egyébiránt szétszedéskor azonnal szembetűnő volt a hiba: a labirint gyűrűk, és a csapágyak elkoptak, ez okozta azt a jelenséget, hogy a kipufogó gáz elfújta a kenőolajat.(szerintem nem tartották be az olajcsere időtartamokat, és az elkokszosodott olaj tönkretette a belső alkatrészeket)
Javítás óta 350km-t mentem, és az olaj szint nem változott, és a motor is valahogy jobban húz. Egyébként pedig 2000km-en belül nem töltök olajat utána, figyelve a fogyását.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Samsung A20e 3/32GB kék / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest