Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• truba

tag

válasz zsid #2025 üzenetére

A szakműhelyben sem csinálnak semmi extra dolgot, mechanikailag tisztítják a felületeket, majd mérnek és ha kell, csak akkor cserélnek új alkatrészre, majd szabályozzák, azokat, és
    végül összeépítik a turbót.

Nálam a mechanikai tisztítás, csiszolóvásznas volt,majd adtam a turbina lapátnak és a turbina háznak Well Done hideg zsíroldós maratást, majd a végén az összes alkatrészt brigiciolla megtisztítottam, és a végén levegővel lefúvattam.
    Ezután minden alkatrészt megmértem (tolómérővel, és mikrométerrel) és kiderült a kopás minimális, néhány század volt, bőven tűréshatáron belül. (pontos méreteket,és javítási leírást a neten találtam.) Így nem kellett alkatrészt cserélnem, így szabályozni sem kellett semmit.
    Majd a javító készlettel a turbót összeépítettem, szerintem a gyári felújítottal egyenértékű lett.

Egyébiránt szétszedéskor azonnal szembetűnő volt a hiba: a labirint gyűrűk, és a csapágyak elkoptak, ez okozta azt a jelenséget, hogy a kipufogó gáz elfújta a kenőolajat.(szerintem nem tartották be az olajcsere időtartamokat, és az elkokszosodott olaj tönkretette a belső alkatrészeket)
    Javítás óta 350km-t mentem, és az olaj szint nem változott, és a motor is valahogy jobban húz. Egyébként pedig 2000km-en belül nem töltök olajat utána, figyelve a fogyását.

Új hozzászólás Aktív témák