Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrob
őstag
válasz
JohnDoe2022
üzenetére
Szia!
Ahol nem írtam külön keretet ott kompletten a szemüveg volt annyi.
Én nagyon elégedett vagyok az Ofotérttel. Legközelebb is hozzájuk megyek. -
törölt tag
Most már megszoktam a szemüvegem, de azt veszem észre hogy mintha rosszabbul látnék nélküle mint mielőtt meglett volna. Ez normális? Vagy illúzió?

Meg mintha a szemüveg se adna olyan éles képet már mint az elején. Lehet csak mert már nem újdonság?
-
attamb
tag
Szevasztok!
Ha öregségi olvasószemüvegből 3,5-ös kell, akkor vezetéshez kb mit próbáljak fel? Gondolom 2-est?
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Szombat reggel óta hordom az új szemüvegem: EYEZEN BOOST STYLUS +0.85 F-360 EPS (Crizal Sapphire HR, AVA, Eyecode), jobb: -4.59 Sph, 36 Pd; bal: -6,57 Sph, 35 Pd.
A bajaim vele:
1. A kontúros tárgyaknál az egyik él barnás-sárgás, a szemközti él pedig kékes csíkot kap, már pár fokos szögben nem előre nézve is látszik, periférián durva.
2. A tőlem karnyújtásnyira lévő 24" 16:10 arányú monitort pocsékul látom vele. Homály az egész, kivéve talán azt a 10 centis részt, amit élesen látok. A fejemet forgatva nagy nehezen rá tudok fókuszálni a monitor bármely részére, de tényleg csak nagy nehezen. Ha középre fókuszálok, látom közben, hogy a sarkokban már alig olvashatóak a feliratok. Nagyon zavaró, főleg, hogy monitor előtt dolgozom.
3. Ha kicsit is oldalra nézek, már rosszul látok. Az optikában azt mondták, meg kell szoknom, hogy ne a szememmel pillantsak oldalra, hanem mindig a fejemet fordítsam a megfelelő irányba az éles látásért. De tényleg csak kifejezetten előre nézve látok élesen. Vezetés közben ha csak rápillantok a bal visszapillantó tükörre, az már nem éles. Próbáltam az előbb félig fekvő, félig ülő helyzetben rejtvényt fejteni, ami eddig semmilyen problémát nem okozott, de inkább abbahagytam, mert annyira zavart, hogy nem látom a rejtvényújságot élesen, csak bizonyos részeit. Az optikában valami olyasmit mondtak, hogy olvasásrásegítő a lencse (nem tudom ez mit jelent), de sokkal nehezebben olvasok ezzel, mint az előző szemüvegemmel olvastam. Keresni kell hogy milyen szögben látom élesen a könyvet, és folyamatosan igazítanom, ahogy haladok lefelé sorról sorra. Mentem az Auchanban a sorok között, és nézek jobbra, nézek balra, és nem látom rendesen, hogy mik vannak a polcokon, csak ha odafordítom a fejem.
4. Az előbb vettem észre, hogy ha letakarom az egyik szemem, akkor a jobb szememmel jól látok egyenesen előre, de a ballal kb. 2 méter távolságra látványosan rosszabbul. Érzésre olyan 1-2 dioptria hibádzik.
Szóval egy nagy életminőség-visszaesésként élem meg az új szemüveget. Nagyon csalódott vagyok. Ezt most tényleg el kellene fogadnom, hogy kiadok 200.000 Ft-ot egy új szemüvegre, és sokkal rosszabb minőségben látok vele, mint a régivel láttam?
Az előző szemüvegemet kb. 10 éve készítették, abba valami tök alap, nem is vékonyított lencse van, és azzal tök jól láttam közelre is, távolra is. Romlott ugyan picit a látásom a 10 év alatt, de így is ég és föld a különbség a régi javára. Ez kizárólag pontosan előre nézve, kis körben jobb csak (fél dioptriával erősebb, de az nem látványos, sokan ennyiért szemüveget sem csináltatnak).
Tervezek visszamenni az optikába, de nem tudom mit mondhatnék, és főleg hogy mit lehet tenni. Nyilván elmondom amiket leírtam, de mit tudnak tenni? Azt mondták, szokjam meg, hogy azt látom élesen, ami pontosan előre van a szememtől. De hogy ilyen látványosan homályos ami nem pontosan előttem van?! Ezt tényleg el kellene fogadnom? Ezt tényleg meg lehet szokni? Azt kérték, hordjam 1-2-3-5 napig, hogy szokjam. De hogy szokhatnám meg azt, hogy pénteken még tök jól láttam mindent, bármilyen szögben, könnyedén, most meg csak szenvedek, és most pl fókuszálva erre a sorra amit írok, ha fejmozdítás nélkül felnézek kb 10 centit a böngésző tetejére, bizony minden homályos. Nagy nehezen még épp elolvasható, de eddig meg teljesen élesen láttam mindent.
Itt tart az optika, hogy 10 év után kapok egy új lencsét, és sokkal rosszabbul látok vele? Egy előnye van: valóban vékonyabb = esztétikusabb. Mit tennétek a helyemben, mit tanácsoltok? Egyáltalán mi okozza a problémát? Szerintem a vékonyítás. Létezik olyan lencse, amivel tökélesen elégedett lennék: ha olyat kaptam volna, mint az előző szemüvegemben van, csak picit erősebb dioptriával. De nem gondoltam, meg sem fordult a fejemben, és senki nem mondta, hogy ez a szuper modern lencse sokkal-sokkal rosszabb látásminőséget biztosít(hat?) majd. Csak amikor már rajtam volt, akkor mondták, hogy fordítsam a fejem, mert csak előre látok élesen, ez ilyen. Kösz...
(Próbáltam régen kontaktlencsét, nem lett sikertörténet, nekem nagyon nem ment a berakom-kiveszem történet, rengeteget kínlódtam vele. Lézeres szemműtétben egyelőre nem gondolkozom, megfelelt nekem eddig a szemüveg, de van aki lebeszél, és van, aki rábeszél.)
Mit tanácsoltok?
-
Sznorika
újonc
Sziasztok! Remélem tud segíteni valaki. Anyukám tegnap hazahozta a Vision-ből az új multifokális szemüvegét. Amikor megrendelte kért a lencsére egy legvilágosabb barna színezést. Mutatta neki a csaj, szinte alig látszott a mintán a szín. Erre tegnap elment a kész szemüvegét és olyan mint egy napszemüveg. Mondta az ott lévő eladónak, hogy nem ilyen sötétet választott. Az csak flegmázni állt neki, hogy de hiszen aláírta a kollegánál a papírt. Akinél csináltatta sajnos nem volt bent. Szegény elhozta a szemüveget. Szürkület után botorkál vele a lakásban, nagyon zavaró. Holnap kézenfogom és visszamegyünk, mert egyedül nem elég határozott. Kérdésem, hogy le tudják-e szedni a lencsékről ezt a réteget, vagy cirkuszolhatok új lencse miatt?
-
Dia_
újonc
Nagyon sajnálom, hogy kicsit behalt a topik, viszont hátha egyszer kapok rá választ, mert technikailag érdekel.
Van egy keret, ami mondjuk kicsit nagyobb, szélesebb orrnyereggel bír, közelebb ül az arcomhoz, akkor olyan mintha egy pohár aljába néznék, a széli torzítás elviselhetetlen, ellenben, ha távolabb viszem az arcomtól, majdhogynem eltűnik.
Ugye így jártam egy szemüvegemmel. Átcsiszolták másik keretbe a lencsét. Előző papucsos volt, másik műanyag. A papucsosnál távolabb ült a lencse a szememtől, magasabb ponton állt a keret,kb. semmilyen széli torzítást nem észleltem, amint másikba került (műanyag), ami legalább egy vagy másfél centivel közelebb került a szememhez és a széles orrnyereg miatt a dőlésszöge is megváltozott (pedig ugyanaz a PD ) a lencse által alkotott kép totál más lett, erős homályos széli torzítást és alapvetően a látott kép középen is domborúvá vált, nagyító hatást csinált.
Ez mitől lehetséges, ha elvileg minden keretbe minden lencsének ugyanolyan élesnek és tökéletesnek kell lennie? -
bisiz
aktív tag
Sziasztok!
Ezek a drive safe lencsék érnek valamit éjszakai vezetéshez vagy parasztvakitas?
Van tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban?
Megeri a felárat? -
Dia_
újonc
Ha leveszem nincs baj, semmi nem dől, semmi nem torzít, csak ha szemüveget veszek fel, akkor vannak a gondok. Amit most csináltattam utoljára, az még a legjobb, leszámítva ezt a lejtős érzetet, plusz nagyon kilátok a szemüveg alatt és a széli vastagságot eléggé érzem. Pedig csak -3.00 és -3.75 a szemem. Oké ez a lencse kisebb is mint az előzőm és direkt ezt is ajánlották a széli hibák elkerülése végett. Nem tudom, hogy kéne hajolnom vagy forognom, hogy ne érezzem ezt a messzi érzetet és lejtőzést.
-
Dia_
újonc
Ami még kimaradt:
Az ofotértesen kívül mindegyiket feljelölték.
Sztem igenis számít, hogy az arctól az adott keret milyen távolságra van.
Illetve az egyik fülem fentebb van mint a másik, ez nem tudom,mennyit befolyásol, de úgy gondolom sokat.
26 évem után az összes szemüvegen állítani kellett a dőlésszögén is, egyszerűen elkap a rosszullét és remegés, nem tudok semmire sem koncentrálni. És tényleg nagyon igyekszem, de nem megy.
Elvittem az összes szemüveget mindenre csak azt mondják, hogy jól van berakva, csak én nem látok vele, tehát igazából nem jó, csak nézegethetem a polcon.
Szemüveg nélkül pedig semmilyen szédítő érzésem sincs, azonkívül, hogy a mínuszos dioptria miatt homályosan látok. -
Dia_
újonc
12 éves korom óta vagyok szemüveges. A problémák olyan 27 évem körül jöttek elő, de azóta csak rosszabb.
Egyszerűen hiába van már 3 szemüvegem ugyanarra a dioptriára amit régen viseltem.
1. 4 db szemüveglencsét, ami egy keretben volt (dioptriaváltás) átcsiszoltak 2 db keretbe. Az egyiket amit viselek kb egyből jó lett, bár tény, hogy ezt is magamnak hajtogattam össze, hogy komfortos élményt adjon.
A másik használhatatlan lett, összevissza érzem az üvegrészt magam előtt, torzít veszettül, homályos és nagyít. Tehát érdekes mód amit tudtam hordani A keretben B-ben nem működik.
2. Második Szemüveg az Ofotértes volt, a szélei torzítnak és nagytanak, gödörérzés, hánytam tőle stb.
3. Szintén magánoptika,de a keretet én vittem. Teli vastag keretes, Essilor lencsével. Megint csak az üveget összevissza érzem a szemem előtt, nincs meg a jó póz, ráadásul lépcsőn is majdnem elestem vele.
4. Negyedik szemüveg, szintén ugyanazon dioptria. Ez már távolabb ül a szememtől, de ugye a messziérzet, meg a lejtő nem múlik. Egyszer állítottunk rajta. A kép tiszta, rettenetesen élesek a színek, ahogy forgatom a fejem ugye nem tudja lekövetni az agyam a látott képet. Tudom, furcsának hat, de így tudom leírni.Ami közös a szemüvegekben pluszban, hogy a baloldali lencse mindegyiknél, vhogy húz.
Balra ezt érzem kb. Vagyis ilyenhez tudnám hasonlítani:
A lejtős meg ehhez hasonló, csak még jobban:

Nekem ezeket ne mondják, hogy normális dolog...
Természetesen mindegyik szemüveget hetekig hordtam. -
Dia_
újonc
Bocsi, a kérdésért, de egyszerűen tényleg próbálkozom megszokni a szemüveget.
-A mélységérzékelés még mindig nem jó, ha lenézek és minél hátrébb van az út vagy bármi, akkor mintha legurulnék egy lejtőn. De, ha lefelé nézek, akkor is távolabb látok mindent.
-A szemüvegkeretemnek alul nincs kerete és az alakja is más mint az előzőnek
-Illetve, ahogy forgatom benne a fejem zanzás lesz, mintha gyorsabb lenne az előttem "levetített kép" mint, amit az agyam tolerálni tudna. Konkrétan mintha végig ráznák a fejem és nem tud alkalmazkodni.
-Dioptria -3,00 és -3,75. Hoya 1,6os szférikus lencse van benne, előbbiben is ez volt.
-És a legnagyobb bajom, hogy összevetve mindent semmire sem tudok figyelni, koncentrációm nulla, nem felszabadító érzés, hanem inkább korlátoz
-
arcsin
senior tag
Sziasztok! A kodano.hu-ról többször is rendeltem már szemüveget, viszont úgy nézem hogy megszűntek idehaza létezni. Keresek hasonló, hazai képviselettel rendelkező, online de olcsó szemüvegkészítő oldalt.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
üzenetére
Köszi! Akkor igazuk volt az emagos vásárlóknak
Amúgy meglep, mert fotósoknál alapfelszerelés, mindig van náluk, nekem is van, igaz nem ez a szemmüvegtisztítós, hanem a szűrőkhöz való. No, akkor nem veszek ilyet...
Spricnisben én a Zeis szettjét szoktam vásárolni. Sokáig elég, a páramentesítős is jól működik, maszkos időkben használtam. -
törölt tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Semmire nem jó, csak elkeni a sok szart. Ráadásul eléggé nyomni kell, folyton stresszelek hogy összekarcolja. A spricni - mikroszálas kombó is jobb nála. Olyan kosz még nem volt rajta ami érezhetően rontott a láthatóságon úgyhogy azt nem tudom olyan esetben mit csinál.
-
bigrob
őstag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Évek óta ilyen műanyag keretest használok, 50-70k között voltak ezek a keretek, ofotértben 54.000 volt egy Armani ha jól emlékszem a márkára.
-
bigrob
őstag
Nekem sem válaszolt senki, úgyhogy a szombati napomat erre áldoztam.
Optic world legolcsóbb lencse 160k + keret 67k, ebből jött volna le a glamour kupon 25%. (állítólag itt szokott lenni 20% kedvezmény év közben is)
Vision expressben a 2 év garival 116k glamour kuponnal.
Ofotértben ugyanilyen garival, glamour 106k-t fizettem és itt találtam meg a legjobban álló keretet is.
Glamour kupon nélkül a Vision express és Ofotért is ilyen 5-10k-val volt drágább.
Hogy amúgy mennyi nem tudom, a felület amin mutogatták az árakat Vision expressben és Ofotértben ugyanaz volt. -
lorcsi
veterán
október a látás honapja..
elgondolkoztam, h év után talán kellene egy új szemüveg
valós akciók vannak iylenkor?
vagy csak felárazzák és ahhoz dobnak mínusz százalékokat? -
JeffDebr
tag
válasz
üzenetére
nekem az optikus MEGTILTOTTA a szappan használatát, mert a lencséken speciális bevonatok vannak: a vékonyítás és a sötétedés (transition) miatt.
mert a GLICERIN, mint összetevő roncsolja/roncsolhatja ezeket a rétegeket.
jelenleg BABA folyékony szappant használok, a be(hideg)vizezett lencséket átsimogatom felhabosított szappannal. majd folyó hideg víz alatt, cseppmentesen leöblítem. a megmaradó apró vízcseppeket a lencse széle felé lefújom. ennyi! -
Sziasztok!
Nagyon sokat szenvedtem szemüveg miatt fejfájással, írtam ide is emiatt. A vége az lett, hogy visszakaptam azt a szemüveget, ahonnan elindultam kísérleti egérnek, ami során minden féle dioptria, réteg és szűrő, és még prizmás lencse kísérlet része is lettem. A régi dioptriám nagyon jó. Ám a lencse elkopott, ezért elmentem a szemészhez. Abban maradtunk, hogy ugyanazt írja fel, és még a lencse márkáján se változtassak, mert még attól is származhat a fejfájás. Egyedül az axison módosított a bal szemen, 160-ról 145 lett. Így néz ki most:
Új szemüveg
Jobb:
-3.50 sph; +1.50 cyl; 20 axisBal:
-3.25 sph; +1.25 cyl; 145 axisPupillatáv 31.00 jobb, 31.00 bal
Okozhat valamilyen gondot a 15 fok axis változás?
Köszönöm szépen!
-
törölt tag
válasz
zsoltzsolt
üzenetére
Hát ha ott jó itt is annak kell lennie. Ez direkt valami szemüveges verzió. Bár emagon olvastam pár lehúzó véleményt.
-
törölt tag
Nem gondoltam hogy ennyire nehéz lesz tisztítani. Elvileg héten megyek ilyen Lenspen aktív szenes vacakért remélem beválik valamennyire.
Szappannál kell figyelni valamire, hogy ne bántsa a bevonatokat?
Ja hát a következőre nem kérek szerintem kékfény szűrést. Esetleg ezt meghagyom munkához, de néha azt érzem picit, hogy rossz ilyen közelre is nézni vele, zavarja a szemem valahogy.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
üzenetére
Engem kikeszitett a kekfenyszures, elsore nem hittem volna, hogy ennyire fog zavarni. De ha visszaolvasol, sokan voltak meg igy vele.
Tisztitas: en az utobbi idoben csak ugy szoktam, hogy langyos folyo vizet ra, ujakat beszappanozva ovatosan korbekenve szappannal. Rongyfeleket nem hasznalok egyaltalan, mert idovel elkezdik megkarcolni, barmennyire is jo az anyaguk.
Amivel meg regen nagyon megszivtam: bementem szaunaba szemuveggel. Mire kijottem, szinte egyaltalan nem lehetett atlatni a lencsen es nem a para miatt. A ho kemenyen megdolgozta. Jo tanulopenz volt. -
bigrob
őstag
Sziasztok!
Ismét eljött az idő, hogy új szemüveget kéne csináltatni, hol vannak most a legjobb kedvezmények így látás hónapján? Vagy érdemes megvárni egy glamour napot?
Köszönöm!
-
Dia_
újonc
válasz
üzenetére
Napokig nem jöttem rá, miért van az, hogy akárhányszor felveszem más, és ahogy telnek a percek mászik bele az arcomba, ezáltal olyan fura képet közvetít. Még eleve a dőlésszögén is állítani kell, de ezek után kb.mindenen. Pedig nem zsíros a bőröm, ezért sem értem. Nem tudom mit csinálok, ha ez továbbra is megmarad :S
Egyébként az első alkalommal, amikor elhoztam és levettem itthon pár percre, akkor magától alakot változtatott,és mikor visszavettem totál csálén állt rajtam. A jobb szára olyan feszes volt, mikor kinyitottam mozdult minden, most ez tök laza, magától lecsapódik. Nyilván visszaviszem, mert ez így nem oké, csak nem tudom mihez kezdjek vele... -
Dia_
újonc
Tudom ez most furcsa lesz, de egyszerűen mászkál a szemüvegkeret a fejemen, ezáltal nem adja meg azt a képet, amit látnom kellene. Direkt ezért vettem fémes, papucsosat, hogy stabil maradjon.
1. Nem tudom úgy feltenni, hogy mindig ugyanabban a pozícióban üljön
2.Ha felteszem érzem, hogy csúszik bentebb, hol feljebb.Nagyon el vagyok keseredve...Hiába állítottunk az optikussal az orron, ha ezt csinálja.
-
törölt tag
Pro tipp szintén kezdő szemügéseknek: ha fejrázással akarjátok belőni a hajatok, vegyétek le előtte a szemüveget.
Avagy egy hét se kellett hogy először megreptessem.
-
törölt tag
Tisztításhoz van tippetek? Bárhogy törlöm a mikroszálassal, van egy kis enyhén homályos folt és nem tudom eltűntetni. Fújjak rá több antisztatikus izét? Vagy már zsíros a mikroszálas is? Nincs erre valami célszerszám, vegyék hozzá optika tisztítót amit objektívekhez árulnak?
-
törölt tag
válasz
sunavlys
üzenetére
Helyes. Belekattintottam egy Telexes PR cikkbe és megakadt ezen a szemem.
Viszont a kékfény szűrést lehet offolom legközelebb, nem látom sok értelmét hogy minden sárga legyen. Lehet a mostanit meghagyom munkához és akkor az új, nagyobb dioptriást meg használom utcán, moziban, stb.
Szükségszerű amúgy hogy folyamatosan romlik a szem?
Mármint szemüveg nélkül egy dolog, de ha van szemcsi akkor miért nem tartja a szintet? -
törölt tag
Ezt a kétéventei szemüveg cserét mennyire kell betartani?
Azt hittem használja az ember amíg lát vele vagy össze nem töri. -
törölt tag
Mennyi idő alatt szoktátok meg az első szemüvegetek? Ma vettem át és még elég fura távolra, mondjuk évek óta nem látok 3-5 méternél messzebb úgyhogy van mit levetkőzni. Beültem vele moziba és befostam milyen kép van ott ha látja is az ember
Azt mondták minden nap picit többet hordjam, remélem jövő hét vége felé már jobb lesz.
-
Dia_
újonc
Pontosabban messzinek érzek dolgokat, meg picit kisebbnek látom.Mínuszos a szemem, negyed-negyed dioptria emelés történt.
-
Dia_
újonc
Sziasztok!
Csináltattam új szemüveget, most fémes, papucsosat, alul nincs keret. Szépen feljelöltek mindent, de kb 3 nap hordás után is van gödör érzés (majdnem elestem) és kicsit mintha nyúlnának a tárgyak. Ha lentebb viszem a keretet, a tünetek mérséklődnek. Szerintetek ez mitől lehet?
-
törölt tag
Csináltattam szemüveget, de egy-két év múlva megint kell mert nagyon fura érzés volt a mért dioptria, úgyhogy most nem teljes korrekcióval kapok átmenetileg egyet, és majd ha megszoktam és visszamegyek, akkor váltok arra ami kéne. Más is csinálta már így vagy nagyon hülye vagyok?
Drizzt: ez a kékfényszűrés sima szemüvegnél is sárgítani fog? Ugye nem?
-
Drizzt
nagyúr
Tavaly csináltattam új szemüveget, napszemüveges előtétest. Sajnos a Prevenciára hagytam magam rábeszélni, idén annyira elegem lett már a sepia filterből, hogy lecseréltem Sapphire-ra. Örülök, hogy így tettem, napközben nagyon idegesítő a kék fény szűrés.
-
Micsurin
nagyúr
Párom V.Expresses DByD DBOF0014-esének a szára eltört, a kis kapocs eltört a csavaron és leesett a szár.
Van rá esély, hogy a novemberi lencséket nem kell kukázzuk és vállalják a keret cserét valahol?
Vision Express weblapján már nincs ilyen keret ellenben az Ofotértben van, a két cég meg azonos ha jól rémlik.
Megérhet egy próbát? Nem kukáznánk 60k-nyi lencsét egyetemista büdzséből.
-
balazsbence
senior tag
Ugyanaz a lencse, egyiken - a cylinder előjele, másikon meg +.
-
snipy
tag
válasz
sunavlys
üzenetére
Ezen a kontaktlencse kalkulátoron, ha beírod az új gar. kártya értékeit, látható az átváltott érték és a tengelyállás is. A cylinder csak azért nem stimmel, mert nem gyártanak cyl.-1.5 lencsét.
-
snipy
tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Mind két eredmény jó. A cylinder előjele változott, az okozza az eltérést.. Az új garancia kártyáról a fok (Ax) valamiért lemaradt. [kép] Helyesen így nézne ki. Ha jól látsz vele viselheted nyugodtan.
-
Marci112233
addikt
válasz
sunavlys
üzenetére
Pont a különbség miatt kérdeztem hogy okozhat-e gondot nekem hogy eltérnek az értékek. Mint írtam látni jól látok vele, de inkább mennék biztosra vele. A régi kártyát elvették, így bíztam benne hogy az azon értékekkel kapom vissza majd az újat is, de mint látszik nem így lett.
-
sunavlys
őstag
válasz
Marci112233
üzenetére
Hát azért tetemes különbség van a két recept között
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Ma kaptam vissza a garanciába lévő szemüveget. Kaptam elvileg rá megint 1 év garanciát. Mindkét lencsét cserélték, ami érthető is, és reméltem is hogy így lesz. Így decemberben nem kell mennem szemészetre megint új szemüveget csináltatni, mert az orvosnál így simán le fogom tudni a táblát a jogsi hosszabbításhoz.
-
albiosz
őstag
válasz
vjacintka
üzenetére
Ha netán izzadós vagy, akkor a műanyag lehet, hogy ideálisabb. Nekem az első szemüvegem fém volt és a sok izzadtságtól elkezdett kopni a festék már 1-2 év után, pedig egy elég drága Titanflex keretről van szó. Ugyanennek a szemüvegnek a szára műanyag, az rendben van a mai napig. Cserekor (5 év után, akkor már elég megviselt volt szegény keret) így full műanyagot választottam, ez még csak fél éves kb., így nincs hosszú távú tapasztalat. Mondjuk én izzadok mint a ló...
Márkában én komolyabb nevet választanék, annyival nem drágábbak, ha a szemüveg élettartamára kalkulálsz. Veheted máshol is a keretet, tesznek bele lencsét, viszont így a garancia korlátozott.
-
sunavlys
őstag
válasz
Marci112233
üzenetére
Milyen gyorsan sötétedik ki a mai lencse? 1990-es években volt nekem ilyen, az 5-7 perc alatt sötétedett ki, így ha bementem napfenyrol, 5 percig vaksi voltam.
-
vjacintka
tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Tehát, ha az általam elvárt kékfényszűrős mellé a fényre sötétedőst is kérném, akkor még napszemüveg sem kellene azt mondod? Mivel sokat vezetek, ezért gyakran használok napszemüveget, abből is polarizáltat.
-
Marci112233
addikt
válasz
vjacintka
üzenetére
Igen, ott vettem a keretet is ahonnan a lencsét.
Utóbbi kérdésedre nem nagyon tudok választ adni, ugyanis én már vagy 8 éve mindig fényre sötétedő lencsés szemüvegeim voltak, ahogy a mostani régi és a garanciálisban lévő is az. Így nem kell semmi hogy napszemüveg legyen, igaz ezeknek a lencséknek ára magasabb, de nekem megéri, mert az újabb az pikk pakk sötétedik és világosodik. -
vjacintka
tag
válasz
Marci112233
üzenetére
Arra is van lehetőség, hogy nem ott veszel keretet, ahol a lencsét készítteted?
Továbbá szeretném megkérdezni, hogy van értelme a hozzá adott napszemüveg lencsének, ami rátapad, avagy csak parasztvakítás? -
vjacintka
tag
Sziasztok!
Szemüveg vásárlás előtt állok(szemész vizsgálat már megvolt).
Kérdésem, hogy megéri egy drága de minőségi Ray Ban keret avagy egy Retro is megteszi. Fém avagy műanyag..számít?
Munkában használnám és otthoni monitor bámuláshoz, ergó semmi extra.Előre is köszönöm!
-
sunavlys
őstag
válasz
Marci112233
üzenetére
Én kezmosoval szoktam vagy mosogepben😂
-
Marci112233
addikt
Elnézést az újabb hsz-ért, de szembe ötlött hogy van nekem még egy szemüvegem aminek lencséje jobb állapotban van, csak törött az egyik szára, így nem tudom hordani. átrakni arról amit most hordok mert annak 1,5 mm-es a lapja ami a felfogatásnál van. Nekem viszont a töröttnek 1,2 mm-es a lapja.Képen bekarikázva hogy melyik lapról beszélek. Tud valaki ajánlani boltot ahonnan tudnék venni hozzá új szárat?
-
Marci112233
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
Végül ma bementem az optikára ahol készült a szemüveg. Vittem a kártyát is, el is vették a szemüveggel együtt és küldik cserére. Addig használom a korábbi szemüvegem, amivel nem látok olyan jól, de azért sokkal jobb mint a semmi.
Viszont akadt egy másik kérdésem. A szemüveghez kapott törlőkendőt hogyan és miként lehet takarítani/kimosni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 1 TB 27%-os áfás számla (0449AB)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ilyen tempóban 40 éves koromra meg fogok vakulni?!?!?!

Amúgy meglep, mert fotósoknál alapfelszerelés, mindig van náluk, nekem is van, igaz nem ez a szemmüvegtisztítós, hanem a szűrőkhöz való. No, akkor nem veszek ilyet...