- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Blasius
tag
válasz
bambano #2754 üzenetére
Valóban! Ha először futtatom a screent és utána adom ki az ncat parancsot (már a screenen belül) akkor működik a fájlba írás. Belső hálózaton legalábbis. Ha a külső internetről próbálom akkor nem működik. További furcsaság hogy ha egyszer a külső internetről megpróbáltam, utána már a belső hálózatról sem fog működni. Az udp port át van irányítva rendesen. Más portok is át vannak irányítva például ftnek. Igaz az tcp, de az ftp működik rendesen, elérhető a külső internetről. Valami miatt úgy tűnik hogy az ncat nem szereti az átirányított portról fogadni a csomagot.
-
Blasius
tag
válasz
fatpingvin #2750 üzenetére
az openwrt /etc/passwd fájlban a sor vége /bin/ash;
-
Blasius
tag
válasz
bambano #2749 üzenetére
A routerre csatlakoztattam egy egy USBs meghajtót, amit írni talán nem olyan nagy para mint magát a flasht. Esetleg a /tmp -be is írhatok és óránként/naponta lementem.
A szerkezet ami küldi az adatot az udp-t tudja. rsyslog-rol még nem is hallottam, ennek utána kell hogy nézzek.
Az openwrt shell valóban nem teljesen ok udp-re. A következő parancs rendes linuxon (Arch a gépen) megy jól viszont Opelwrt-n nem működik:
echo "hello word" > /dev/udp/192.168.0.123/6786 -
Blasius
tag
válasz
dabadab #2748 üzenetére
Ha futtatom az ncatet screenben:
screen ncat -4 -l -u -p6786 --recv-only --append-output > 11.txt
akkor a 11.txt megjelenik, de a mérete 0 byte.
A text file helyét megpróbáltam abszolút is megadni (/mnt/wd/.../11.txt). De ugyanarra az eredményre jutottam .Ha megjelenítem a screent (screen -r) akkor kiírva látom amit küldtem.
Amúgy a screen nem oda ment alapból a melyik könyvtárban futtatom? -
Blasius
tag
Sziasztok,
Egy linux bash scriptet akarok írni, ami egy porton beérkező UDP csomagokat elmenti, a csomag beérkezési idejével együtt. Pythonban ezt meg lehetne biztos csinálni, de én azért akarok bash scriptet mert egy routeren (openwrt) akarnám futtatni, aminek az erőforrásai azért szerényebbek. Néhány (kb 10) bájtot kellene elmenteni másodpercenként plussz time epochot.
Ncattal a csomag elmentése már végülis megy:
ncat -4 -l -u -p6786 --recv-only --append-output > 11.txt
Furcsaság hogyha screennel futtatom akkor nem akar menteni fájlba.
A time epoch pedig:
date +%s
Persze az is lehet hogy az ncat ezt a feladatod már magától meg tudja csinálni. De vajon hogyan démonizálom? (Mert ugye screenben nem akart írni fájlba)
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1 humoros
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Linux kezdőknek
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Crohn betegség
- alza vélemények - tapasztalatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest