Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ddekany

    veterán

    válasz doc #1490 üzenetére

    Gondolom a felvetés itt az lenne, hogy de mi van, ha a JSON feldolgozások után mégis ki akarom írni a végeredményt a felhasználónak.

    Először is, mi van jelenleg. Kitéphetek sorokat egy táblázatból, a fejléc meg ugye elmarad (fejléc nélküli táblázat meg azért elég necces). Aztán a táblázat oszlopok szélessége nem a megjelenített, hanem az összes (kiszűrt) cuccokhoz van igazítva, ez sem a legszebb.

    Aztán mit lehetne a JSON (vagy ami) csodával... egy dictionary listából eleve lehet automatikusan táblázatot csinálni, aminek fejléce is van meg minden. Nyilván, ehhez az kell, hogy egy tool alapértelmezett kimeneti formátuma (JSON vagy plain text) jól dőljön el. Ezt megadhatnád kapcsolóban (--json VS --plain, mondjuk), vagy ha nem adod meg, akkor alapértelmezésben --plain lesz, kivéve ha egy speciális pipe szimbólumot adsz meg utána, mondjuk legyen .| vagy akármi, és akkor a --json lenne az alapértelmezés a bal oldalán. Aztán ha még csavarni akarsz azon, hogy hogy nézzen ki a táblázat, akkor erre is könnyű tool-okat írni, tehát pl. sokminden .| jtable egyikOszlopNeve=ígyformázva másikOszlopNeve=amúgyformázva ,és akkor ebbe belepipeolod amit akarsz. Sőt... egy másik érdekes lehetőség, hogy mivel a df ezen fiktív változata belül úgy is eleve JSON-ból (pontosabban annak AST-jéből, de most mindegy) formáztatja az embernek szánt kimenetet is, az is lehetne standard opció, hogy visszavezetem bele amit én kikapartam szűrt meg így-úgy rendezett akármicsinált JSON eredményt, hogy na akkor ezt formázd, mintha csak te termelted volna belül magadnak. Szóval elég sok hatékony dolgot lehet ezzel csinálni... Ha meg tényleg csak plain textet akarsz szűrni, azt is lehet, mert nem j-s kimenetet kérsz és kész...

Új hozzászólás Aktív témák