- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- LTE frekvenciák
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
1010
őstag
es ha nem tamogatja akkor kitor a botrany,
kepzeld magad egy gazdag amerikai dolgozo munkas paraszt helyebevan egy quad g5 mac ed 8giga rammal 2tera sas vinyoval 4video kartyaval,
es azt mondod nem tudja ra feltenni az uj 10.6 ot
a szaz millio ft os szamitogepet ki kell dobni amit alig 1-2eve vettna ne csinald sztem kb az lesz hogy max 2ghz es proci lesz a rendszer igenye es akkor mar eleg sok powerpc kiesett azt ennyi
-
Alex91
félisten
Esetleg VNC...
-
biker
nagyúr
Mac OS X Leopard 10.5.4 : A hivatalos közlemény szerint az új verziószám az operációs rendszer alábbi részeit érinti:
Általános
- Biztonsági frissítések
- Adobe Creative Suite 3-ra vonatkozó javítások
- RAW formátum támogatása több kamerára
- L2TP VPN kliens javítások
Airport
- Működés javítása 5GHz hálózat, Logic Studio valamint MainStage programok használatakor
iCal
- Általános működés javítása találkozó kérések, lemondások, meghívások tekintetében, illetve iPhone-nal való szinkronizáláskor
- A létrehozó engedélye az esemény törléséhez
- Egyéb javítások
Safari
- Teljesítmény, működés optimalizálása titkosított weboldalak esetén
Spaces, Exposé
- Spaces beállítások közt Drag ‘n Drop javítása
- Exposé, Finder megjelenési javítások
Bővebben:
http://support.apple.com/kb/HT1994 -
Nyugdíjas
nagyúr
-
biker
nagyúr
érdekes, nekem mintha az easyfindot javasolták volna, ami éppen tartalomra is keres, ezzel kerestem magyarításkor a teljes hdd-n az XYZ karakterláncot, melyik rejtett file tartalmazza?
és megtlálta az összeset.
de amit te írsz, azt nem tudom, hogy tiff-be ie beleolvas-e, minden karakteres fileba beleolvas.
és van benne advanced keresés, de lehet, csak nekem
-
biker
nagyúr
FREE : 70 MB
WIRED : 241 MB
ACTIVE : 285 MB
INACTIVE : 1420 MBFree, szabad, ez eddig ok.
Wired: bedrótozott, általában a kernel + a rendszerhez elengedhetetlenül szükséges rendszereszközök, Leo??? mert itgeren ez 92MB körül vanActive: futó programok által jelenleg is használt
Inactive: login óta futtatott programok által valamikor használt, de már nem futó programok adatai, akkor üríti ki, ha kell a hely, addig nem. főleg photoshop meg toast tudja telehányni.
ahogy kell hely, felszabadíthatófreemem emiatt nem kell, mert ki tudja üríteni.
-
biker
nagyúr
az illuminous határeset, de nem igazán.
főleg nem érzek késztetést a rendszer megfektetésére sem...
főleg nem hogy csak a programok egy részénél lesz olyan a skined az ilyen free skinekkel, le is van írva párnál, mely programokra igaz.van olyan, pl UNO, ami elvileg system wide változást csinál, de alapértelmezett a full backup before use
-
biker
nagyúr
mondtam, hogy vissza se gyere a wines szaroddal
go to google, vagy versiontracker, vagy macupdate, és keresel a 40-50 ntfs olvasó/íro plugin között egy tetszőt.
vagy teszel macdrive-ot a winedre, és olvasod a hfs+ -t
unix alatt azért nincs ntfs support, mert nincs ext, ext2, hfs, hfs+, zfs és hasonló support winre
kilégítő? -
Pacák
senior tag
Bocs. Ilyenkor eleve két doksinak kellene létezni.
Pl.: 1-32 -ig első doksi, 33-48 -ig a második doksi. De azonos a master page, stílusok stb. - mindkettőben.
Mi az, hogy a saját mac gépeden nem vagy admin?
Nálunk mindenki admin a sajáton, ha kell egy beállítás, amit elfelejtett a szervizes koma, akkor nem érünk rá fél napot várni egy adminra. Amúgy a csajok és a kevésbé rugalmas emberek így sem állítgatnak semmit, ha kell valami helyi szinten, akkor vagyunk 3-4 -en, akik tudjuk, hogy hová kell nyúlni és szólnak nekünk. Amúgy hivatalosan van egy admin a cégnél, aki úgy-ahogy érti, hogy hová kell nyúlni osx alatt, de ez csak egy ember. Engem PC -s muksónak könyveltek el régebben a közvetlen kollégák, mert két PC van a monitoromra kötve és nincs saját mac -em. Ellenben szükség esetén szemrebbenés nélkül használom a mac -et. Tök nyolc, hogy melyik platformon fut az indesign, ps, acrobat stb.
-
Pacák
senior tag
Nálunk 3GB ram lett véve minden géphez, valamiért szinte csak a Mac -ek kaptak fix IP -t házon belül, továbbá a szerverünk is Mac, nem PC -s szerverre mentünk, de a lehetőség erre is megvan. Ha értelemesen akarunk dolgozni kihúzzuk asztalra a doksit és onnan nyitjuk meg. Ha kész, akkor felmásoljuk a Mac szerverre is. Így tűrhetően lehet haladni.
-
biker
nagyúr
egyszer válaszolj elsőre konkrétan, please, elromlik a harapófogóm lassan tőled...
tehát BIZTOS hogy a mappában van egy fileneve.kiterjesztése file valahol, és ha beírod a finder sarkába fileneve nem találja meg?
tudod, ugye, hogy a keresés alapja a szóeleji egyezés?
tehát a "keresettfile" szó esetén "kere" ad találatot, "settfi" nem ad találatot!!!
de a "KereSettfile" esetén a "settfi" pl ad találatot mert minden újszónak tekintett dolog nagy betűvel, elválasztó karakterrel vagy szóközzel kezdődik. pl KereSett_file esetén a file kvázi új szó, tehát figyelembe veszi.és elvileg a .- fileok nem zavarnak be. a V100 mappában van a spotlight indexe.
bonyolultnak tűnik, de nem az
plusz ha a finderbe beírod a filet, akkor még ki lehet kapcsolókkal jelölni, hol keressen
teljes hdd, hálózat, home mappa, aktuális mappa
nincs elkapcsolva? -
Pacák
senior tag
Ha eddig is használtátok mac -ről, akkor már régen ott van minden folderben egy rejtett mac -es indexelt állomány és csak abban keres a mac.
Min keresztül vetted fel a meghajtót? Egy kolléga is szívott azzal, hogy pc -s protokolt használva böngészett a mac szerveren állati lassan... Nézd meg egy szomszédos gépen, ahol jól be van lőve, hogy hogyan csinálta a kolléga. -
Pacák
senior tag
Neeem...
Semmi fizikai behatás nem volt. Csak morgolódás a részemről, hogy ez volt az első és utolsó alkalom, mikor más billentyűjét, egerét takarítottam. Szó szerint atomjaira kell bontani mindent, ha jó munkát akarok végezni. - Kellett egy Revell modellragasztó is az egér összerakásához - jó barkácsolónál minden van a háznál. Szerencsére közel lakom, öt perc alatt hazajöttem -, a ragasztót, szerszámokat felkaptam és vágta vissza.Természetesen egy világcégnél nem oldható kötéssel rögzítenek lényeges fődarabokat egy 15k -s egéren. Pedig a Macpro belsejében példásan meg van oldva az alkatrészek szellőztetése és szerszám nélkül szerelhető majdnem minden.
Zseniális...
-
biker
nagyúr
1: leírásod szerint 1x1,25ghz proci, 1M cache-el
ilyen modell elvileg nincs, apple history com. az 1x1,25ghz az mind 2m cache.es, a dual 1,25-ös gépek meg 2x1 vagy 2x2M cache-es.2: ram DDR? elvileg ezek SDramosok, de sose tudni, mert 99-04 közt gyártották őket
3: a proci az gyári, vagy ez egy kisebb gép procikártyával?
4: hdd az milyen?
vagy neked nem tűnt hiányosnak a lista?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bestbuy játékok
- Háztartási gépek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest