- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
Sianis
addikt
hangkártyát hogyan tudom felinstallálni? Hova kell másolni és mit? van egy csomó *.c kiterjesztésű fájlom.
mod: a readme.txt nagyon kedves azt mondja, hogy csomagoljam ki installáljam...még jó hogy mondja, hogy hogyan...
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
oksa rájöttem, hogy ki kell csomagolni...
-
Sianis
addikt
a .tar.bz kiterjesztésű fájlokkal mit kell kezdeni?
-
Sianis
addikt
jut eszembe, nem hiszem, hogy sok ilyen kitartó linux kezdő van, mint én. Szerintem 90%-a már feladta volna réges régen, de engem izgat, hogy minden próbálkozás ellenére miért nem akar beindulni....a DRÁGA
-
Sianis
addikt
nem lehet, hogy egy új kernel-t kéne beforgatnom? lehet hogy utánna működne nem? ezt írja az egyik, hogy neki 2.4-el nem mentm de 2.6-al elindult a 3d. Bár ez esetemben nem téma, mert még mindíg csak vesaban fut, és végigpróbáltam az ajánlott oldalt is...és semmi nem változott...
-
Sianis
addikt
jah és insmod fglrx-re azt mondja, hogy sikeres...szóval nem tudom mi a fax baja lehet még...
-
Sianis
addikt
nos kipróbáltam eredmény:
lsmod | grep = 198600 0
gondolom ez röviden tömören azt jelentni, hogy nem megy... -
Sianis
addikt
megvan a linux link is, de újratelepítve sem működik...
az a legnagyobb baj, hogy mindíg vesa-n van az UHU vezérlő. És ha átváltok fglrx-re és leokézom, majd bezárom a vezérlőpultot, akkor is vesa marad. Ha visszalépek, akkor megint vesa-n van, és nem tudom sehogysem rábírni UHU bácsit, hogy azt használja amit beállítok neki... -
Sianis
addikt
nah nem működik a modeprobe és az insmod sem. Insmoddal ugyan betölti, de még mindíg nem használja a fglrx-et
teljes kudarc.... -
Sianis
addikt
válasz
Atlantis #1614 üzenetére
no ezt már tényleg csak a linux nagymestere tudják...
nem akarom én itt a konkurenciát reklámozni, de esetleg kérdezzd meg itt is nyugodtan : Bővebben: link -
-
Sianis
addikt
az insmod fglrx-el lehet betölteni? ezt eddig senki nem mondta, hogy még be is kell próbálni a dolgot.
Most nem vagyok a normál gépem közelében, de vasárnap első dolgom lesz, hogy nekiugrok, és megnézem ezeket a dolgokat.
Szóval akkor tényleg be kell tölteni a configot is külön? -
Sianis
addikt
amúgy már próbáltam előröl is, de ezt nem tudom, hogy hogyan kell leszedni a cuccot
ilyen ez a kezdő lét, régen 6 évesen a norton commandert sem tudtam beindítni, de aztán rájöttem...
-
Sianis
addikt
bizony, hogy lelőttem...
Mod: init 3 igaz? Emiatt is furcsállom, hogy nem veszi be a dolgokat. Ha beállítom, hogy fglrx-el nyomja 100 Mhz-en, és tesztre nyomok akkor minden oké, veszi az adást. Le okézom, hogy ezt használja, és mikor belépek utánna, akkor már megint vesa-t látok 75 Mhz-el. Szóval nagyon idegesítő
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
letöröltem a régi fájlt, de mindíg ujrakreálja a sima config fájlt, és nem tudok szabadulni a vesa-tól, egyszerűen mindíg az jön be, pedig config fájlban már írmagja sincs vesanak...
Kezdek kétségbe esni
-
Sianis
addikt
mini up!
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Sikerült felnomyni az ATI drivert, de nem tudom működésre bírni! mindíg vesa van a grafkai kezelőnél, és ha átváltom fglrx-re, akkor leokézom, és utánna egyből visszugrik. Mi lenne a megoldás? van xf86config és van xf86config 4 is. Elvileg a 4 az ati-s a config a sima. Hogy tudom belőni, hogy a config 4-et használja, ne a sima configot? -
Sianis
addikt
Még mindíg küzdük az UHU-val. Próbaálkoztam az UHU leírással, de az is félrecsúszott, mert egyik pontnál már nem találtam a megfelelő adatokat, szóval az sem jött be!
1. Hogyan tudom megnézni a X server verzióját?
2. Aliennel vagy anélkül rakjam fel at rpm-et? Nekem felment sima rpm is, de a confignál már nem értettem, hogy miket kérdez. Valaki letudná írni (türelmesen) , hogy miket kérdez a config? -
Sianis
addikt
nos egy kis gondolkodással beindítani a dolgot, a drivert vesa-ra, a frissítéseket pedig mindenhol 94.500-ra állítottam 1024x768-as felbontásnál. Szóval most megy a dolog, már linux alól írkálok. A radeon drivert most töltöm, de nem tudom, hogy hogyan kell installálni.
-
Sianis
addikt
oké, már sikerült fölrakni az UHU-t!
Egy gond van, hogy a gmd nem tud rendesen betöltődni, mert valami gondja van, úgy veszem észre, hogy a Ati Radeon 9600 Pro-m nem tetszik neki!
Ha bejelentkezek root-ként akkor mit kell tennem, hogy sikerüljön felrakni? -
Sianis
addikt
De milyen particiókat érdemes készíteni? És mekkorákat? És mivel? Vagy a XOSL az képes erre is?
-
Sianis
addikt
sziasztok!
UHU linuxhoz milyen és mekkora particíókat készítsek és milyen programmal?
Xp mellé lehetséges megoldani egy linux rendszert? -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Full láma vagyok linuxból, de annak minden részéből! Elhatároztam, hogy belevágok, és megtanulom. Kezdtnek UHU-Linuxot tennék fel 1.1-est. Hallottam, hogy valami kernel fordítást kell csinálni meg stb-et, de hát én abszolút nem vágom, hogy ez miről szól. Leírom, hogy milyen gépem van, és akkor hátha tudjátok, hogy mi kell hozzá, és elmondhatjátok, hogy mit hogyan csináljak.
Epox 8rda3G (Nforce2) alaplap
2600+ Barton AMD proci
Radeon 9600 Pro videókártya
1024 MD 400MHZ DDR ram
120GB maxtor / 120GB samsung winchester
Logitech billentyűzet, egér
Asszem ennyi elég igaz?
Légyszi segítsetek, mert abszolúte nem vágom, hogy hogyan kezdjek hozzá... -
Sianis
addikt
Hát van benne egy 133 mhz-es proci, egy 512 kb-os
videókártya, 32 Mb memória.
Szerintetek ebbe belemegy egy LAN kártya?
További kérdéseim, hogyha UHU-Linuxot teszek fel, akkor azon létezik olyan, hogy PPP porton keresztül tudjak csatlakozni? Az a lényege, hogy a szélessávú netemet, csak név+jelszóval lehet elérni tárcsázón keresztül, és létezik-e ilyen dolog az UHU-ban? -
Sianis
addikt
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy ősrégi 586-os géptre, milyen grafikus Linuxot tudnék föltenni? Mennyi memóri és milyen videókártya dukálna bele, hogy szépen fusson a dolog?
Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- DELL T40 EMC Szerver
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest