-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lathronos
őstag
-
Lathronos
őstag
Sziasztok!
Találtam egy nagyon jó tint2 modot, viszont nem akar működni. Nem jelenik meg a panelen semmi. Se időjárás, se cpu adatok.Tudna-e valaki segíteni?
Tehát az említett mod leírása ITT található. Létrehoztam a scripts mappámban a 3 db fájlt a leírt módon(tint2_cputemp.sh, tint2_cpufreq.sh, tint2_weather.sh), majd a tint2rc-be beillesztettem a snippet-eket. A tint2rc-m ITT található. Mit csináltam rosszul?
-
Lathronos
őstag
válasz
bubi92 #24577 üzenetére
Ilyen videosorozatot a linuxakadémia készít, de fizetős.
-
Lathronos
őstag
válasz
ampulla #24442 üzenetére
Hát az OpenSUSE-hoz és azon belül is a yast-hoz nem értek, Ubuntus lévén csak a ubiquity telepítőhöz és az ubuntu vezérlőpultjához volt szerencsém eddig. Mindössze csak a csomagkeresésben tudtam segíteni. Viszont lehet, hogy csupán nem csinált neki ikont. A /usr/bin-ben nincs benne?
-
Lathronos
őstag
válasz
Rimuru #24358 üzenetére
Te például milyen komozitort használsz? Hátha az jó OpenBox-hoz is. Ma még kísérletezek vele, aztán ha nem jutok semmire, nem lesz AMD platformon futtatható OpenBox-os Ubuntu. Bár véleményem szerint aki linuxot használ és nem akar szenvedni OpenBox és LXDE környezetben, annak Intel-e van és mindig is Intel-e volt(ahogy nekem is, AMD-m még sose volt).
-
Lathronos
őstag
Sziasztok!
A kezdő topikban feltettem ezt a kérdést, de választ nem kaptam. Esetleg közületek tud valaki megoldást? Vagy ne erőlködjek és használjak compiz-t? Viszont ha jól tudom, az zabálja a CPU-t és a RAM-ot, akkor pedig elvész az OpenBox lényege.
-
Lathronos
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Openbox témában. Készítettem hozzá egy panel menü launcher-t, ami működik is, viszont az ikonja nem jelenik meg. Ez alapján készítettem, ezt a sort Icon=mousepad átírtam Icon=usr/share/icons/ubuntu.png-re, mivel egy ubuntu ikont szeretnék neki. A gond az, hogy a tint2 panel restartja után nem jelenik meg a menü launcheren az ikon. Van valakinek ötlete, hogy mit csinálok rosszul? Az ikon 32x32-es. Lehet kisebbre kéne méreteznem? A segítségeteket előre is köszönöm.
-
Lathronos
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #22801 üzenetére
A Kali-ban csak ufw van, de a Voyager Linuxban tuti megtalálod. Ezen kívül még a PCLinuxOS tünteti fel az előtelepített szoftvereket, többről személy szerint nem tudok.
-
Lathronos
őstag
válasz
piadex2 #22798 üzenetére
Szia!
berus.berus jól mondja. Nem lenne érdemesebb a linux kezdő topicba feltenni a kérdéseidet, ha ennyire nincs tapasztalatod? Nem kötekedni akarok, csak ez a topic power userek részére van fenntartva, akik behatóan ismerik a linux lelki világát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óvodások homokozója
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest