- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Truman
senior tag
Milyen Linux disztribúciót ajánlanátok ehhez a géphez, ami szépen lagg mentesen elfutna?
Alaplap: VIA EPIA 5000 mini ITX
CPU: integrált VIA C3 @ 400 MHz, passzív hűtéssel
RAM: 2*128 Mb SD
HDD: 20 GB Maxtor IDE
Integrált LAN, Hang, USB stb.
TÁP: külső, olyan mint a notebook-okhoz.
(Tudom nem nagy szám, de vinyó nélkül 2 k -t szerintem megért. )Most jelenleg egy Windows 2000 Pro SP4 gyönyörű szépen fut rajta. De szeretnék megismerkedni a Linuxal is.
-
Truman
senior tag
válasz
ZCoyote #9566 üzenetére
Köszönöm a tippet. Valóban nem lenne rossz, csak 10 Mb körül foglalna. Megpróbáltam telepíteni is. Elvileg minden a telepítési leírásban szereplő módon csináltam.
Boot-olás közben mégis a következő hibaüzenetet kapom:
booting 'tinycore"
kernel /boot/bzimage quiet
error 15: File not found
Press any key to contiune...
Billentyű lenyomás után vissza tér arra a képernyőre, ami a magyar leírás utolsó sreenshot-ján látható.
Mit ronthattam el?
-
Truman
senior tag
Sziasztok!
Létezik-e olyan Linux disztribúció, ami ráfér egy 30 Mb-os IDE csatolású flash meghajtóra?
Az ok: van egy Wyse Winterm 3455XL terminálom, és csak ez a pici kis IDE flash meghajtó áll rendelkezésemre. Mielőtt Live CD-t kiáltanátok, ennek a terminálnak a háza olyan pici hogy nem férne el benne egy optikai meghajtó. Az alaplap pedig nem támogat USB-s boot-olást.
Amit eddig találtam az a Slitaz Linux, de sajna ez Live CD és nem tudom az IDE- flash meghajtómra rakni.
Az igényeim nem nagyok, ismerje fel a hálókártyát és tudjak vel internetezni.Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest