- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Jester01
veterán
Hát ha már mindegy akkor mindegy, de ha 13b1:0020 volt az azonosítója, akkor az alap kernelben lévő rt73 drivernek vinnie kell (fel van benne sorolva). Amúgy épp a hétvégén használtam ismét az egyik rt73-as eszközöm (edimax ew-7138usg), alap 8.10 ubuntu egyből felismerte.
MOD: ha már wireless. Még nem kerestem utána miért, de azt tapasztaltam, hogy az iwlagn modul (4965AGN) 2.6.28.9-es kernel esetén nem engedi az ad-hoc módot míg a régebbi 2.6.27.6-ot indítva működik. Persze majd guglizok egy kicsit meg teszek fel még frissebb kernelt, de hátha valaki tudja kapásból ezzel mi a helyzet?
-
_ak_
addikt
Végül is felment minden különösebb probléma nélkül és egész használható is amíg el nem indítom firefoxot vagy a xine-t, mert utána elkezd swappolni és egészen addig nem hagyja abba amíg nem nyomok neki egy resetet.
Próbaképp még gondoltam összehozom valahogy egy ralink rt73 wifiel, mert anno unbuntu alatt sikerült, de itt most elakadtam.
A hivatalos howto esetében a 'depmod -aq'-ra a login screent dobja be (vasm nem ismerte fel automatikusan), egy másik guiddal meg acat "alias wlan0 ndiswrapper" >> /etc/modprobe.conf
-ra
az a válasz, h nincs ilyen device, holott a driverre rámondja, h telepítve van már (ndiswrapper). -
ivivan
tag
Szia
Mindenképpen szeretnél X-et a gépre? Mert akkor szerintem a 64M RAM kevés lesz (rakj rá valami ősrégi Linuxot, mondjuk Redhat 7-et, az biztos ment ezen is :-) De persze a Win9x-eknek is elég lenne ez a gép :-D ), de X nélkül a mostani Debian vígan fut 32M RAM-on is (én történetesen egy ASUS routerren használok Debiant 32M RAM-mal és 260MHz-es procival :-) )
-
Ez két külön problémának tűnik. Elfogyott a memória és nem tudja olvasni a CD-t... Ennyi memóriával az alternate install ugyan elindul, de a rendszer használhatatlan lesz. Akkor inkább plusz memória bele, vagy telepíts csak karakteres felületen használt Linuxot (jó kis DOS feeling).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Gaming notebook topik
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- További aktív témák...
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged