- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
válasz
lionhearted #32747 üzenetére
Ebből a szempontból mindegy kellene, hogy legyen (szerintem), mert CUPS service a portot foglalja le vagyis alapból a 631-es porton figyel. Ez egy szabad port, ha nem lenne az a docker compose sem tudná mappelni, de ez megtörténik.
-
_ak_
addikt
válasz
lionhearted #32741 üzenetére
Az ulimitre unlimited válasz jön, a tartomány nem tudom, hogy szólhatna bele. Mm mindegyik esetben más tartományban fut. Valami CenOS vagy ESXi specifikus lehet (talán), de semmit nem találok a neten. A konkrét hibára sincs találat sajnos, úgy kellett kibogozni, hogy cups.sock hiánya miatt állhat le a service és ahogy látom annak már a telepítés után ott kellene lennie.
Próbáltam manuálisan létrehozni a socketet, de az sem volt jó (igaz őszintén megvallva nem tudom, hogy egyáltalán valid socket lett-e) -
_ak_
addikt
Sziasztok!
CUPS problémám van és kifutottam mindenféle ötletből.
Van egy docker image-em (temurin-17/focal) ahol többek között is CUPS-ot is installálok. Azure Ubuntu (20.04) VM-re telepített dockerben futtatom az image-t, minden az elvárták alapján működik.
Viszont (majdnem) ugyan az az image egy ESXi-ben futtatott CentOS 9-re telepített dockerben másképp működik.
A hiba amit a CUPS logol:X [19/Dec/2022:14:20:06 +0100] cupsdDoSelect() failed - Bad address!
X [19/Dec/2022:14:20:06 +0100] Listeners[0] = 6
X [19/Dec/2022:14:20:06 +0100] Listeners[1] = 7
X [19/Dec/2022:14:20:06 +0100] Listeners[2] = 8
X [19/Dec/2022:14:20:06 +0100] CGIPipes[0] = 9
E [19/Dec/2022:14:20:06 +0100] Scheduler shutting down due to program error.
Addig sikerült eljutnom, hogy a /var/run/cups-ban itt nincs cups.sock és nagy valószínűséggel ezért kapom a Bad address! hibát is.
Természetesen próbáltam már északnak állítva a laptopot fejenpörögve elindítani a CUPS-ot, ezen VM-én pontosabban dockerben egyszer szer sem sikerült futtatnom, amúgy a host OS-en is rendben megy.
Triviálisnak tűnő ötleteket is szívesen fogadok. -
-
_ak_
addikt
Végül is felment minden különösebb probléma nélkül és egész használható is amíg el nem indítom firefoxot vagy a xine-t, mert utána elkezd swappolni és egészen addig nem hagyja abba amíg nem nyomok neki egy resetet.
Próbaképp még gondoltam összehozom valahogy egy ralink rt73 wifiel, mert anno unbuntu alatt sikerült, de itt most elakadtam.
A hivatalos howto esetében a 'depmod -aq'-ra a login screent dobja be (vasm nem ismerte fel automatikusan), egy másik guiddal meg acat "alias wlan0 ndiswrapper" >> /etc/modprobe.conf
-ra
az a válasz, h nincs ilyen device, holott a driverre rámondja, h telepítve van már (ndiswrapper). -
_ak_
addikt
Köszönöm mindenkinek a tippeket, kipróbálom a Vector linux lightot, ha az sem megy, akkor majd meglátom, de lehet, h 98SE kerül rá.
A parancssoros telepítés nekem nem fun, alapjáraton nem értek a linuxokhoz, csak az ubuntuval ismerkedtem egy ideig, de végül is feladtam. -
_ak_
addikt
Üdv!
Egy elég régi gépre (abit bh6, 64mb ram, 16mb vga) próbáltam ubuntut és xubuntut telepíteni. A telepítést elindítva eddig jutok el. Itt egy 5-10p vinyó és cd-rom tekerés után teljesen megáll. Hogyan tudnám ezt orvosolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest