- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Elindult a One UI 8 a Galaxy A36-ra és A56-ra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
Szerintem nekem az initrd-re nem is lesz szükségem, mert én mindig mindent befordítok a kernelbe és nem használok modulokat.
A kérdés, hogyan tudom elindítani pen-ről a már elkészített vmlinuz kernelemet?
Valami hasonlót szeretnék csinálni, mint amikor a slackware boot dvd lemezét paraméterezve indítom, mert mondjuk valami miatt felülíródott a boot sector és nem indul a rendszer.
Ilyenkor is fel tudom kapcsolni a file rendszert csak a kernelt a cd-ről kell előtte betöltenem a "linux root=/dev/sda3 rw" vagy valami hasonló paranccsal.
Szóval gondolom a lilo-t a pen-re kellene valahogyan telepíteni és minden kernelfordítás után a pen-re elhelyezni az aktuális kernel fájlt és a lilo.conf-ba beállítani, hogy hol található a root fájlrendszer, vagyis a szoftveres raid5 tömb, ahol a teljes linux distr. található.
A megvalósításhoz azért elkélne egy kis segítség, ha egyáltalán ez így lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Elindult a One UI 8 a Galaxy A36-ra és A56-ra
- Apple asztali gépek
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ASUS RTX 5060 Ti DUAL OC 8GB GDDR7 DLSS4 új, 3év garis eladó
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Kolink Observatory RGB A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest