- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
samujózsi #29331 üzenetére
Akkor is lehetetlen feltörni, ha ott a header. Ezt képtelen vagytok megérteni, nem tudom miért.
Én nem szoktam eladni háttértárat, használom, amíg tönkre nem megy. Ha SSD-t adnék el, akkor vagy security erase-t nyomnék neki hdparm-mal, vagy ha ezt nem tudja, akkor blkdiscard paranccsal végigtrimezném (ez sajnos az overprovisioning területet nem törli, de a gyakorlatban egész jó hatásfokú mégis). Ha HDD-t adnék el, akkor egyszerű dd if=/dev/zero segítségével mennék rajta végig, egyetlen menetben, senki nem talált fogást még ezen a módszeren a gyakorlatban, és sokkal gyorsabb, mint a random adattal teleírás. Ami a legfontosabb: ezt közvetlenül az eladás előtt tenném meg, nem napokkal, hetekkel előre. De itt most nem ez a lényeg. Hanem hogy nem hiszem el, ha egy gépben random teleírt meghajtót látok, hogy eladás a cél. Lehet hogy ti ilyen naivak vagytok, én azonnal tudom, hogy semmilyen eladásra szánás nincs itt, a gép tulajának rejtegetni valója van és titkosít. Ennyi. Nem kell ebbe mindent belegondolni, nem a technikai szintről van itt szó, hanem életszerűségi, élettapasztalati logikáról.
Kb. olyan, mint mikor mindenki veri a mellék, hogy ő csak azért használ torrentet, mert csupa legális anyagot tölt, pl. Linux .iso-k. És bár lehet valóban erre használni, azonnal tudjuk róla, hogy bullshit, mert kifejezetten azért találták ki a torrentet, hogy jogvédett meg fizetős anyagokat tudjanak vele letölteni, és akinek fent van torrentkliens, az 99,9999999999999999999999%-ban nem csak Linux iso-kat tölt. Amivel nincs is semmi baj, csak akkor a bullshit szövegeket nem kell tolni hozzá, pl. én is torrentezek, film, sorozat, néha zene, régi játékok, stb.. Épp így a titkosításban sincs semmi kivetni való, én is használok, csak nem nyomom mellé a kamu dumát, hogy bla-bla, nem tehetek róla, áldozat vagyok, NSA elől bujkálok, eladásra lesz, meg egyéb sóder.
Na, ugyan ez van, hogy ha egy gépben teljesen random teleírt meghajtó van, én tőlem mondogathatja a tulaj, hogy eladás, meg möhöhőő, nem fogok neki hinni. Mert nem vagyok naiv, és tökéletesen tudom, hogy nem vagyok ezzel egyedül, mert itt a szakmailag kompetens kollégák is így gondolják, ismerem őket annyira, hogy ők sem ma jöttek le a falvédőről. De ha akarjátok, nyugodtan ragozzuk még, nyomhatjátok mantrában, hogy biztosaneladás, biztosaneladás, biztosaneladás, meg nincsheader, nincsheader, nincsheadeer, elméletileg, elméletileg, elméletileg, hátha segít az önámításban.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
samujózsi #29331 üzenetére
Amúgy ez érdekes, én eleinte DD-vel gyalultam őket nullásra szintén, legutóbbi 3 Seagate vinyómat pedig eladás előtt HD Sentinel Surface test WRITE módban, random pattern-re állítva. Épp zenét hallgattam Foobar-omon és lusta voltam kikapcsolni és Linuxba át-boot-olni
Ez ekvivalens nagyjából egy dd if=/dev/urandom of=/dev/sdb bs=1M cuccal
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest