- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
Keeperv85 #14645 üzenetére
A linux sok különböző disztribúció több különböző grafikus környezettel, így általánosságban nehéz róla beszélni. A Linux Mint 12 LXDE változatot pedig konkrétan nem ismerem, de azért lássuk:
- swap partíció: esélyes, hogy te rontottál el valamit, mert én még olyan telepítővel nem találkoztam ami kérdés nélkül létező partíciót felülvágott volna.
- kártyaolvasó: a lecsatolás logikai művelet, nem befolyásolja a kártya fizikai állapotát. Csak azt jelenti, hogy a rendszermemóriában lévő adatokat kiírja (már ha van valami függőben.) Mellesleg még ha nem is látod, de (szabályos) leállításnál minden eszköz le lesz csatolva.
- HDD második partíció / pendrive: passz, az én rendszerem egyáltalán nem csatol semmit automatikusan, mert én azt nem szeretem
- hiányos magyar fordítás: minden bizonnyal a közösség készítette. Lehet javítani, de szidni nem érdemes.
- ki akarok tenni egy tetves parancsikont el kell indítani a terminalt: ha jól tudom az LXDE kifejezetten pehelysúlyú környezet, ez lehet, hogy kimaradt.
- Béta teszt? Az minek mi? : például debian disztribúcióban elég komoly kiadási folyamat van, teszt verzióval, miegymással.
- Elég neki egy 20 GB-os tar, jobb katt, bontsd ki kombó... : nem tudom miben jobb klikkelsz és mit jelent a "kifagy", így erre nem tudok érdemben reagálni, azon túl, hogy nekem sose fagyott ki kicsomagolás. Mondjuk a tar, különösen valamilyen tömörítéssel, elég mazochista dolog ekkora méretben mert nem lehet egy-egy fájlt gyorsan kikapni belőle (de még csak fájl listát se kapsz). Ez a formátum jellemzője. Ettől eltekintve nem okozhat gondot.
- kapcsoljuk ki a GUI-t, mert az sem kell többet. Jó a Terminal végül is: bizony, sok dologra nagyon is jó.
- megengedi, hogy kikapcsold az egyetlen monitorod a kezelőben?: miért ne engedné? (Ez egyébként sem a "stabilitás" kategória)
- drag&drop + kuka: ez az adott desktop environment jellemzője. A d&d amúgy valóban nem egységes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szemüveges topik
- Elektromos autók - motorok
- Linux kezdőknek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Steam topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- Eladó Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 8/256GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! GMKtec NucBox M6 mini számítógép - R5 6600H 32GB DDR5 1TB SSD AMD Radeon 660M WIN11
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest