- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
utgyuru #10538 üzenetére
X leállítása, ha jól emléxem, konzolon init 3
(Ne a grafikus konzolon legyél, hanem szövegesen, tehát ctrl-alt-f1)Automatikusan mountolás, a /etc/fstab-ba kell beírni a többi partícióidat, hasonlóan az ott már megadottakhoz... De mondjuk ez nem egyszerű, milyen filerendszer van azokon a partíciókon?
-
@Atapi : Na most már van hang, és jó a kép v4l2-vel is.
Na természeteen nem tökéletes a megoldás, mert a hang felvétel közben orrrrdít, de ha lejátszom a felvett cuccot, akkor maxra kell tekernem a hangerőt, és akkor is nagyon zajosan, sisteregve hallatszik.@Siriusb : Idemásolom a parancssort, amivel nekem javulás állt elő :
mencoder tv:// -tv driver=v4l2:norm=pal:freq=503,25:amode=1:audiorate=44100:forceaudio:volume=1 tv:// -ovc lavc -oac copy -o tv.mpgValószínű a v4l2-nek az volt a titka, hogy a norm=pal hiányzott neki, ami nagyon frankó, mert a v4l és a többi miskulancia is ki tudja olvasni a kártyából, hogy milyen szabványú...
...valakinek tippje a hang-baromságra...?
-
Na leszedtem a mtvcgui-t, teljesen jó kis cucc
Jobb, mint kézzel módosítgatni scripteket.
Az eredmények :
- v4l2-vel nincs kép, de van hag. Viszont azt fel is veszi...!
- v4l -lel kép van, de hang sehogysem. Sem felvétel alatt, sem a felvett cuccban.Ha benyomom neki, hogy ALSA, akkor el se indul a felvétel.
Amúgy az aplay két ALSA eszközt lát, mind a kettő az ALC888-as hangkályha.Na most ilyenkor mi van...? bttv gond?
-
Hm, erről a progiról még nem is hallottam, kipróbálós
Tvtime alatt persze hogy van hangom. Az a progi az ultimate, mindent megeszik
Ellenben a mencoderes megoldás nem működik. Már évek óta szórakozok ezzel, de semmi. Most már eljutottam addig, hogy miközben kódol, van hang, de a felvételbe nem kerül bele, mert még a mencoder futása közben közli, hogy no sound. (Az -oac copy pedig nem sok esélyt ad codec hibára.)A hangkártya Intel HD audio, bár gondolom ez inkább hátrány, mint előny...
Viszont most ahogy napokig gúgliztam utána, hát mindenki a btaudio modulra hivatkozik, hogy azzal van hang, de azt meg nem lehet megtalálni.
A kernelbe fordítot snd-bt87x modul elvileg ugyanezt csinálja, gyakorlatilag meg nem tudom mit, mert mintha ott sem lenne... -
Pontosan egy Lifeview Flyvideo 98 / Typhoon Tview, Bt879 chipes. Elvileg ez is kábeles lenne, de az meg úgysem működik, azaz a Tvtime kezeli, de felvenni nem lehet vele, mert valamiért az mencoder nem képes leszedni a hangot a line inről.
A btaudio modul csinál egy plusz hangkártyát (/dev/dsp1), és azon keresztül elvileg megy a dolog (gyak. minden elérhető forrás erre a modulra hivatkozik, csak leszedni nem lehet sehonnan). Elvileg a chipek támogatják azt, hogy helyből belőlük lehesen kinyerni a hangot.
-
Hello!
Keresgéltem már sokat a témában, de válasz még sehol...
Szóval egy bt878 TV tunerre kéne hangot varázsolnom, hogy tudjak vele felvenni.Na most kép mencoderrel OK, de hangot nem vesz.
Kéne hozzá egy btaudio modul, de sem a kernelforrásokban, sem máshol nem találom... (Ubuntu 10.10).
Hol lehet hozzájutni, tudja valaki? -
Oké...
Akkor telepítsünk Kipi-plugins-t meg Gwenview-t forrásból.Ott akadok mindig el hogy make -f Makefile.cvs, mind a két cuccnál.
Abban amit akár az SVN-ből a Gwenview, akár a kipi tgz-ben letölt, sehol nincs Makefile.cvs, és természetesen a make ezt nehezményezi.Valószínű én nem tudok valamit ami kéne ehhez a módszerhez, de mit?
-
-
Fasza, betettem a jaunty-t telepítési forrásnak, mert a kipi-plugins-re közölte hogy valami függőség baja van, de (márnemtommivoltaz) az meg nem volt fent a standard forráson.
apt-get install kipi-plugins... közölte hogy felrak egy rakat csomagot, lelőtte az X szervert (megkérdezte lelőheti-e, én meg megbíztam benne), utána pápá X szerver
Szóval most van egy friss Ubuntum, mert nem tudtam összekalapálni hogy elinduljon az X... -
-
Hello!
Van itt valaki, aki telepített már kipi-plugins-t KDE4-es cuccra (Gwenview-hez kéne)? Mert én nem tudom feltenni, a fórumokon meg a cucc oldalán levő telepítési leírás szerint nem megy (pl. nincs Makefile.cvs...)
A célrendszer egy 8.10 Ubuntu. Köszi ha valaki tud segíteni
-
Ja, néztem, csak kérdés mit szólna a 10-es SuSe-hez, az azért már nem mai darab.
Egyáltalán nincs kedvem újralőni az egész gépet, és ráadásul nincs is neten (anyám modemmel levelezik, arra elég, de hogy otthon csomagokat töltögessek, az inkább ne...)
Mindenesetre meg leszen próbálva, mert ez a legegyszerűbb megoldás.
-
-
Hello!
Mplayeres topicbanmár kérdeztem, de ott nem nagy a forgalom
hogy ha az mplayer nem nagyon akarja az igazságot a DVD menükkel kapcsolatban, akkor mit lehet csinálni?
Szóval az mplayer szépen visz minden filmt, csak a menüs DVD-k (eredeti, nem másolt) menüi nem működnek, ill. működnek, csak nem a menü feliratira kattintva, hanem valahol a környékén levő pontokon...
Valaki tud ilyenre megoldást?
-
-
-
-
A Mplayeres bajomra valaki esetleg megoldást?
Esetleg egy Mplayer guru elérhetősége is jól jönneMost már ott tartok hogy a v4l2 minden hangopciója végigzongorázva (mono, stereo, minden nyelv) decsak nem szólal meg a dög
Elvileg a hangkártya digizi amit kap a line inre... Capture hangerő feltolva, stb.
Ha valakinek van ötlete, akkor ne tartsa magában.
-
-
Hoppá. A TV-s-mencoderes-felvevős problemámnál nem az audio mód lesz a baj...
Rájöttem hogy a mpayer opciói között hogy lehet audio csatornát váltani, és ettől függtelenül nem hallok semmit (egyenlőre mplayerrel próbálkozok, ha anak lesz hangja akkor az mencodernek is).
Az adevice-vel is megpróbáltam szórakozni, de nem sok eredménnyelValakinek ötlete?
-
válasz
bambano #6768 üzenetére
Playing tv://.
TV file format detected.
Selected driver: v4l2
name: Video 4 Linux 2 input
...
Selected device: BT878 video (AVerMedia TVPhone
Tuner cap:
Tuner rxs: LANG1 LANG2
...
v4l2: current audio mode is : LANG1Szerintem az utolsó sor a lényeg... csak meg kéne valahogy mondani a v4l2-nek hogy másik hangcsatornát használjon.
-
válasz
bambano #6771 üzenetére
Mittomén, biztos van benne pár ezer "hasznos" feature amit még ember nem használt életében
Amúgy én a Kmailre mondtam hogy nem tud annyit.
Viszont pl. nekem nincs is szükségem annyi mindenre. Leszedi a leveleimet, és nekem ez pont megfelel.A v4l info-t meg elküldöm privátban, mert atom hosszú
-
-
Hello!
Olyan embereet keresek akik vettek már fel VLC-vel vagy mencoderrel TV-ből.
Adott egy SuSE 11.0-s gép, abban egy Video4Linux által kezelt BT tuner, nagyon jól működik TVtme-al, KDETV-vel, stb. Így van hang is (bár pl. most 2. nyelvre kell kapcsolnom a Tvtime-t mert mono vagy stereo-ban nincs hang, 2. nyelven meg mind a 2 oldal szól - mivel a kártya alapvetően amúgy is mono, ez így jó).Na erről szeretnék VLC-vel vagy mencoderrel felvenni. A felvétel OK, kép van de hang, akármit állítok be neki, nincs.
Valószínű ugyanazért, amiért a hangot a 2. nyelvre kell kpcsolni a TV progikban.Kérdés, hogya tudok hangot előszedni a felvételhez is?
Ha valaki ebben tudna segíteni azt nagyon megköszönném
(PÜ vagy a topicban is jöhet).
Kösssz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest