- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
lsusb -v kimenetben először megkeresed az eszközhöz tartozó buszt majd a buszhoz tartozó root hubot és annak az iSerial mezőjéből kapod a pci eszközt (ne kérdezd miért pont onnan):
Bus 003 Device 003: ID 0ac8:307b Z-Star Microelectronics Corp. USB 1.1 Webcam
[...]
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
[...]
iManufacturer 3 Linux 3.0.0 ohci_hcd
iProduct 2 OHCI Host Controller
iSerial 1 0000:00:12.0 -
Jester01
veterán
válasz
PumpkinSeed #16284 üzenetére
Karácsony ide vagy oda, de szívesen megpofoznám az összes kérdezőt aki képes csak annyit mondani, hogy "errort ad", de azt már nem árulja el, hogy mégis mi a hibaüzenet
-
Jester01
veterán
-
-
Jester01
veterán
válasz
MacCaine #16152 üzenetére
Nem egy nagy kaland. Elmész az adobe-hoz és letöltöd a .tar.gz változatot, majd a benne lévő libflashplayer.so fájlt bemásolod a ~/.mozilla/plugins alá. Kész. Valahol biztos van rendszer-szintű directory is.
-
Jester01
veterán
válasz
PumpkinSeed #16149 üzenetére
Gugli szerint az nem debian alapú ezért aztán apt-get nincs. Nem tudom mi van helyette, csak annyit tudtam kinyomozni, hogy rpm-et használ.
-
-
Jester01
veterán
válasz
Eastman #16119 üzenetére
Felcsatolni csak partícionált és formázott fájlrendszert lehet. Tehát ha fel volt csatolva akkor ezek már teljesültek. Add meg a csatolási pont directoryval a kimenetet.
Amúgy ha jól nézem ez a foremost izé nem akar írni a forrásba tehát tulajdonképpen nem is szükséges az img fájl létrehozása (bár a biztonság kedvéért persze jó ötlet).
-
Jester01
veterán
válasz
MacCaine #16072 üzenetére
Atomstabil. A 64 bit azért nem újkeletű dolog például én is már 5 éve használom.
00:43:35 up 60 days, 9:05, 9 users, load average: 0.99, 0.80, 0.63Van probléma a nem a repóból telepített szoftverekkel?
Csak annyira mint 32 biten
Ajánlott őket külön helyre pakolni, hogy ne keveredjenek a disztró cuccokkal.
-
Jester01
veterán
válasz
dany27 #15971 üzenetére
cd /usr/share/pyshared/rdiff_backup && patch -p1 -i /path/to/subprocess_in_newer_python.patch
Azt az egy sort abban a fájlban egyébként kézzel is átírhatod
Ez annyiban csúnya, hogy már telepített programba nyúl bele. A korrekt megoldás az lenne, ha csomagot csinálnál a javított változatból és azt tennéd fel. -
Jester01
veterán
válasz
KaiotEch #15955 üzenetére
Azért mert nem értesz hozzá
options->configuration->use internal edit(Mondjuk szerintem jobban járnánk ha ez alapbeállítás lenne.)
ko9: én is az xrdp-t használom, de úgy, hogy lokálban indítok egy vnc-t és az xrdp bejelentkező képernyőn a "console" opció választásával csatlatkozok. (Nem mazochizmusból, hanem mert az rdp sokkal gyorsabb - nem mindenkinek van olyan internet elérése ami nem fér át egy wifin
)
-
Jester01
veterán
válasz
CPT.Pirk #15854 üzenetére
Igen az is egy járható megoldás, de akkor az eredeti méretű img fájllal kell kezdeni (ami ha jól értem nálad 2GB). Ha ez megvan, akkor lehet benne átméretezni a fájlrendszert és a partíciót, végül pedig visszavágni az img fájlt.
Az átméretezősdiben én nem nagyon bízok, inkább a megfelelő méretű partíció létrehozását, formázását és sima másolást részesítem előnyben (ahogy az előző hozzászólásban írtam).
-
Jester01
veterán
válasz
CPT.Pirk #15788 üzenetére
Alapvetően nem használom csak valamikor régen kipróbáltam ezért nem nagyon emlékszem mit csináltam és hogy volt-e bármi probléma. Egyébként a vainfo ezt adja:
libva: libva version 0.32.0
Xlib: extension "XFree86-DRI" missing on display ":0.0".
libva: va_getDriverName() returns 0
libva: Trying to open /usr/local/lib/dri/fglrx_drv_video.so
libva: va_openDriver() returns 0
vainfo: VA API version: 0.32
vainfo: Driver version: Splitted-Desktop Systems XvBA backend for VA-API - 0.8.0
vainfo: Supported profile and entrypoints
VAProfileH264High : VAEntrypointVLD
VAProfileVC1Advanced : VAEntrypointVLDAz xvba-va-driver csomagot felraktad?
-
Jester01
veterán
válasz
CPT.Pirk #15781 üzenetére
Xorg.log
[ 38.485] (II) LoadModule: "fglrx"
[ 38.486] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fglrx_drv.so
[ 38.573] (II) Module fglrx: vendor="FireGL - AMD Technologies Inc."
[ 38.575] compiled for 1.4.99.906, module version = 8.98.2
[ 38.575] Module class: X.Org Video Driver
[ 38.576] (II) Loading sub module "fglrxdrm"
[ 38.576] (II) LoadModule: "fglrxdrm"
[ 38.576] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/linux/libfglrxdrm.so
[ 38.579] (II) Module fglrxdrm: vendor="FireGL - AMD Technologies Inc."
[ 38.579] compiled for 1.4.99.906, module version = 8.98.2
[ 38.579] (II) AMD Proprietary Linux Driver Version Identifier:8.98.2
[ 38.579] (II) AMD Proprietary Linux Driver Release Identifier: 8.98
[ 38.579] (II) AMD Proprietary Linux Driver Build Date: Jun 11 2012 11:57:59xbmc
libva: libva version 0.32.0
libva: va_getDriverName() returns 0
libva: Trying to open /usr/local/lib/dri/fglrx_drv_video.so
libva: va_openDriver() returns 0(AMD 605e 2.3GHz, HD5770)
-
Jester01
veterán
válasz
dany27 #15697 üzenetére
Jól csináltad csak szerintem a kernel túl új a make-kpkg verzióhoz képest és így nem tud arról, hogy már nincs Documentation/lguest (bár ez már 2011 májusa óta így van, akkor került át a Documentation/virtual alá). Milyen verziójú a kernel-package csomag a gépeden? Legalább 12.036+nmu2 kell.
-
Jester01
veterán
válasz
Speeedfire #15682 üzenetére
Akkor valószínűleg nem az van rootnak mountolva aminek lennie kellene.
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
válasz
Speeedfire #15567 üzenetére
Mert olyan széles az afterstep wharf dokkolója.
-
Jester01
veterán
válasz
Speeedfire #15565 üzenetére
Hm, az a conky elég okosnak tűnik. Nem tudom 64 pixel széles csíkba lehet-e valami értelmeset kihozni belőle.
-
Jester01
veterán
Az, hogy a modult megszerezted valahonnan, nem fogja befolyásolni a kernel configot. Ilyetén módon ha a nem-moduláris részben is kellene változtatás (pl. hogy beregisztrálja/használja a modult) akkor nem fog működni. Marad a saját fordítás.
Nem is tudom, honnan szereztél modult, mert amennyire én látom ezt nem is lehet modulba fordítani.
-
Jester01
veterán
válasz
kivulallo #15147 üzenetére
Nem tudom neked miért nincs, elvileg a 2.6.32-5 kernel csomagban benne van.
modprobe forcedeth mit mond? -
Jester01
veterán
válasz
Jester01 #15131 üzenetére
Ja, az alaplap típusából kiindulva az nforce net driver kell, a neve forcedeth és alapból kellene lennie mind a két említett rendszeren.
Ellenőrizd, hogy be van-e töltve (lsmod | grep forcedeth) ha nincs akkor töltsd be (modprobe forcedeth), listázd ki milyen hálózati interfészek vannak (ifconfig -a), nézd meg a megfelelő pci eszközhöz hozzá van-e rendelve a driver (lspci -v)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Linux kezdőknek
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest