-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
válasz
T. Almeida #162 üzenetére
Nagy ügy. A numerikus azonosítót úgyis megmondja. Azt meg már megnézheted magadnak a neten, ha nem ismeri. Ehhez egyébként windowson sem kell everest, a registryben benne van.
A kérdezõnek javaslom még a dmidecode parancsot, ezt viszont nagyobb valószínûséggel kell külön telepíteni mivel alapból nem szokott lenni. Viszont megmondja az alaplap típusát, nem csak a chipsetet. (mármint ha jó a bios) -
Jester01
veterán
Hát ezt nem tudom. Ha valami simítással esetleg el lehet tüntetni, akkor szerencséd van. Vagy ha sokszor fordul elõ ugyanúgy, akkor talán a felismert szövegbõl is ki lehet szûrni.
Azt meg már említettem, hogy nekem is csak annyi információm van a gocr-rõl amennyit a man ír meg a gugli kidob. Eddig egyszer használtam, csak amolyan próbaképpen, hogy mégis mit tud. Biztos van valahol leírás, vagy próbálkozz
A wget-es dologhoz: én lusta vagyok, tuti, hogy tcpdump/ethereal lenne belõle. Azzal egybõl látszana mi történik.
Más. Nincs ezeknek a képeknek metaadata? -
Jester01
veterán
-
Jester01
veterán
Milyen partíción próbálod? Nincs esetleg noexec?
Kommentezd ki az rm -f $outname #we dont need it anymore, so conserve disk space sort, akkor megmarad az install.sfx és megnézheted a jogokat.
A dirname-s dologhoz: nincs esetleg szóköz valamelyik dired nevében? Úgy látom azon elhasal... -
Jester01
veterán
A 3-as számot egyszerûen meg kell neki tanítani (-m 130)
A barna hátterû c2.gif-fel nálam semmi gond nincs.
A fehér felirat kinyerésére ezt találtam:
# fehér feliratból maszk készítés
convert -transparent white -matte c3.gif mask.png
# fehér háttér
convert -size 400x50 -background white xc:none w.pbm
# kivágás
composite -compose atop w.pbm mask.png out.pbm
Biztos van egyszerûbb mód is. Ha hiszed, ha nem: én is csak a man-t nézegetem.
Ezután a gocr sajna még mindig makacs egy kicsit, betesz egy alulvonást meg egy szóközt. Meg kell nézni, hogy nagyobb mintával mit csinál.
A pn és az mtsat nagyon kicsi. De az mtstat-ból a számokat egész jól felismerte, az 1-est fel kell venni adatbázisba, vagy igényesen cserélni az I-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Tőzsde és gazdaság
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- BestBuy topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Antivírus szoftverek, VPN
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest