- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- MIUI / HyperOS topik
- Különleges élményre invitál az Apple
- iPhone topik
- Újabb részletek a Galxy S26 Ultra privát képernyőmódjára vonatkozóan
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- MagSafe-szerű mágneseket kaphat az Oppo Find X10 széria
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
trifo
csendes tag
Még egy kis extra olvasás és kísérletezés részben segített. Részben. Letöltöttem egy Ubuntu desktop live CD-t és arról futott a gparted:
* a gparted mozgatja az adatokat is a partícióval együtt
* a /boot fs-t tartalmazó partíció áthelyezése összetöri a boototA gparted rész után bebootoltam a gépet a saját diszkjéről. A GRUB core az meg is volt, ahogy kell, de nyilván a /bootot nem találta, úgyhogy csak egy grub rescue promptot kaptam. Ott aztán
set prefix=...
insmod normal
insmod lvm
set root=...és végül: normal
És ezzel bebootolt szépen. Az elindult rendszeren már csak egy update-grub és egy grub-install kellett és most minden szép. Kicsit szebb is, mint szerettem volna, mert a gparted az LVM-hez tartozó partívió mozgatása közben leshrinkelte a LV-ket is amennyire tudta. Mondjuk ezt nem kértem volna tőle, de ennyi belefér. Meg kell növelgetni amit kell.
Szóval a műtét sikerült, a beteg él, de még mindig szívesen látnék megoldást ugyanerre, amihez nem kell grafikus felület.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs Intel… hol a Harmadik?! – Elfeledett CPU-k
- iPhone-t használók OFF topikja
- Gaming notebook topik
- EAFC 26
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Könyvajánló
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Dobozos Új Dell Xps 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest