Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• N0zer0

senior tag

Nekem is lenne egy kérdésem. Évek óta SMPlayert használok (Windows alatt is azt használtam) teljes megelégedéssel. Ugyebár ez csak grafikus fronted az mplayer lejátszóhoz. Mindig szorgosan frissítem is, és az mplayerből is mindig a legfrissebbet igyekszem használni. Linux Mint 16 alatt viszont a repóban lévő legfrissebb verzió is 2 éves (Debianban még ennél is régebbi), konkrétan az SVN-r34540. Mivel az mplayer főoldala azt írta, hogy érdemes a minden nap frissülő SVN snapshotot használni, mert biztonságos, ezért leszedtem azt, és lefordítottam, telepítettem a ./configure; make; make install szentháromsággal. A fordítás és a telepítés rendben is ment, feltette az SVN-r37207-es verziót, de sajnos akadnak vele a HD-s filmek (kikapcsolt és bekapcsolt hardveres gyorsítással is) és nincs vele hang.

Azt olvastam, hogy valami fordítási paraméterek is meg kellett volna adni fordítás előtt, de nem látom, hogy hol. Van itt valamelyik gurunak mplayer-forgatási tapasztalata? Esetleg van valamelyik oldalon disztrófüggetlen, frissen fordított x64-es SVN bináris változat, amelyik úgy van lefordítva, hogy minden feautre engedélyezve van?

A másik kérdésem is hasonló. Pótlejátszónak fel van téve a VLC player is, de a hivatalos repóban a legújabb is 2.0.8-as, az meg olyan régi, hogy a jávai ősember is azzal mozizott már. Ezért gondoltam, hogy felrakom a 2.2.0-as nightlyt. A leírás alapján hozzáadtam a VLC master-daily PPA tárolóját, és telepítettem a legújabb verziót. Írják, hogy az adott verzióban lévő VLC és VLC-beta közül csak az egyiket szabad telepíteni, a másikat nem, mert összevesznek. Telepítettem az egyiket, és azt hittem, hogy ezzel el van intézve. Este szólt a Frissítéskezelő, hogy van új VLC, ezért megengedtem neki, hogy frissítsen. Mikor végzett, akkor láttam, hogy a VLC mellé feltett valami VLC-dbg és VLC-nox csomagokat, lehet ezt nem kellett volna, mert ha elindítok egy filmet VLC-vel, akkor csak a hangot játssza le, kép nincs, de ki is írja, hogy hiányzik valami h264-es codec. Hogy lehetne ezt úgy helyrehozni, hogy rendesen működjön a legújabb VLC nightly?

Vagy esetleg az volt a baj, hogy fent volt a sima VLC, és én rátelepítettem a VLC nightlyt és ezek akadtak össze? A frissítéskezelő azt írja, hogy a VLC 2.2.0 git csomag telepítve van, de előtte eltávolította a régi VLC-t, szóval ez elvileg kizárva.

Új hozzászólás Aktív témák