- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbitalion
tag
-
steveetm
őstag
válasz
steveetm #211 üzenetére
Na, lehet senki nem érdekel, de úgy tűnik sikerült egy kicsit előrejutnom TV inputok ügyében A20-on.
A Merrii Hummingbird A20-nál égre földre esküdözik, hogy VAN példa forrás ÉS driver a TVIN/OUT-hoz az ő boardjukon. Némileg bizakodó vagyok, mert a képeken is az látszik, hogy tényleg csináltak neki ki-, illetve bevezetést. Tudom, az hogy mit rajzolnak, és én mit fordítok hozzá kínaiból, sok jót nem jelent, de akkor is
Szóval, miután sikerült találnom egy kínai proxy-t, amivel túl tudtam lépni a 0.000001 bps sebességet, amit a kínai szolgáltatók felé élveztem, már le is húztam egy A20 linux image-t és csorog lefele az SDK is.(Nameg lerántok a merrii oldaláról mindent, ami img-re vagy tar.gz-re végződik, biztos ami ziher alapon, amíg van sebességem^^).
Ha esetleg másokat is érdekelnének ezek a cuccok, feltehetem őket valami normális helyre, a baidu csoda helyett, de lehet csak én vagyok ennyire perverz.
Amennyiben senki nem érdekel, akkor is kívánjatok szerencsét, és hogy legyen időm hétvégén^^
Üdv.: steveetm
-
orbitalion
tag
válasz
steveetm #280 üzenetére
Köszönöm a megnyugtató támogatást!
Azért nehéz megítélni a határokat egy kezdőnek, mert tájékozatlan. Igaz nem feltétlenül kell sértésnek venni, ha valaki szól, ezt is elfogadom és a jövőben így fogom fel...
Az ötlet, hogy másoljam be az .so-t, linux alatt működik gondolom, mert win alatt semmit nem látok rajta, /sdcard könyvtárat végkép nem. Nem tudom, hogy egy ilyen rendszer SD-nek milyen a fájl szerkezete, sőt a linuxét se ismerem, csak futólag, azt tudom, hogy nem egyezik a win-ével. De ezt tényleg megnézem máshol, iszonyat időigényes felszedni a szükséges dolgokat...
Köszönöm mégegyszer! -
orbitalion
tag
válasz
steveetm #240 üzenetére
Köszönöm, ez tényleg jónak tűnik! Lesz mit olvasnom, próbálgatnom délután!
Ezek a linuxok még mindig kérdéseket okoznak bennem, azaz mindegy milyen linuxról van szó a lib-ek "gcc közösek"? Mindegyik linux ugyanazt a közös gcc-t használja a libekkel? Ha jön egy új platform, akkor csak kibővítik a lib-eket és más leírókat és onnantól mindegyik linux ezt használja? Esetleg van aki ezt koordinálja, mint a kernelt?
Bocs, ha baromságokat kérdezek! -
-
orbitalion
tag
válasz
steveetm #230 üzenetére
Aha, közben leesett, főleg, hogy mondod!
Nincs bajom a Java-val, csak annyi, hogy lassú. A cégnél is használunk weben keresztül Java alapú rendszereket, gázosak! De ezen nem fogunk összeveszni, talán a 4 magon használható. Régebben próbáltam ,akkor lassú volt. Leszedtem, feldobom a délután... -
orbitalion
tag
válasz
steveetm #228 üzenetére
A NetBeans nagy hibája, hogy Java alapú. Az MPLAB-X is erre épült fel, de nem valami szívderítő a sebessége. A Glade nem jó? Ha jól olvastam megy win alatt is, bár van egy olyan partícióm, amire fel tudok dobni egy Debian -t is.
A fejlesztési módszer, amit felvázoltál tetszik, biztosan így fogom megpróbálni. Igaz Glade esetén a debuggolás nem fog úgy menni, ahogy a NetBeans esetén leírtad... Ki fogom próbálni mindkettőt! Köszi! -
orbitalion
tag
válasz
steveetm #226 üzenetére
Szia! Köszönöm az irányba igazítást! Közben sokat olvasok és tisztul a kép, de te is sokat segítettél a X-ek terén!
A grafikus felületre nem lesz szükségem, igazad van, mert nem is lesz kijelző a kütyün üzemszerűen. Ami nekem kell, az egy C fordító, meg egy jó editor. Aztán kell majd infó, hogy hogyan érem el a soros portokat és ha szükség lenne rá, hogyan kezelem a GPIO-t, hogy az RS485 irányokat kezelni tudjam. Aztán az erhernet területe is kérdéses lesz, mert valahogy adatokat kell átadjak a PC-nek.
Az OS esetében oda jutottam, hogy a Bananian-t próbálom ki. Ez egy Debian 7 Bpi-re fordított verziója. Kíváncsi vagyok, van e más javaslat!
(Holnap itt lesz a Bpi remélem, tudok valamit valóságban is próbálni, addig is köszi minden segítséget és várom a további fejtágítást!)
-
azbest
félisten
válasz
steveetm #184 üzenetére
Határozottan emlékszem, hogy a gpi közvetlenül a broadcom soc lábaira van kötve, nincsen semmilyen védelel és low ttl (3 voltos). Tehát nagyon könnyen ki tudja nyírni a pi-t az 5V. Úgy emlékszem van pár pin amin lehet, hogy van pull down ellenállás, de azok csak kivételek.
-
moli.hu
őstag
"""Lehet felhívom őket, hogy van-e készletem valami normális áron az A20-ból, mert ez így azért kicsit durva, de legalább vannak^^"""
ezek micro-k, nekem lime kene. egyebkent regen ugy terveztem, hogy megvarom, mennyibe fog kerulni az 1gb+gigabit valtozat, ami nehany nap mulva jon, de ha mar az alap ilyen huzos..
-
tvamos
nagyúr
-
azbest
félisten
Az ODROID-W usb szempontból a raspberry pi A modellel lehet párban. Nincs smsc, hanem közvetlen a soc usb-je van kivezetve. Csak A-ról sem nagyon hallani gyakorlati tapasztalatokat.
Bedobtam a linkjét a raspi topicba, ahhoz közelebb van, mint az ebben a topicban lévő modernebb arm architektúrára épülő megoldások.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Házimozi belépő szinten
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged