- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Mango PI RISC-V-t probalta mar valaki? Mennyire konnyu vele boldogulni?
-
tvamos
nagyúr
válasz
ChiliChili #1753 üzenetére
Esetleg Pollin?
-
tvamos
nagyúr
Az enyem elvileg meg tudja osztani a netet wifin, tud kezelni 4G modemet. De nem hasznalom ilyesmire. Az enyem nem tud transzkodolni, de akar azt is tudhatna. A moddolt router persze olcsobb, de ujonnan nem hiszem, hogy egy x86 PC-t olcsobban ki lehet hozni, mint egy NAS-t. Ha a cel a fontos, akkor NAS. Haza viszed, bevagod a helyere es megy.
Ha a henkoles kell, (mint nekem is,) akkor meg vegig kell jarni az utat, amit kitalalsz magadnak. Nekem volt Raspberry-bol szerver, meg van egy x86 pc alapu szerver is, nemreg kapott uj hazat, de azert ez korant sem problema mentes... nem is ertek annyira hozza.
Szerintem.
-
tvamos
nagyúr
válasz
ahenobarbus #1394 üzenetére
Egy NAS.
-
tvamos
nagyúr
A feladatok 99.99% nem gépi kódban lesz leprogramozva, szóval teljesen mindegy milyen proci.
Nem vitazni akarok veled, arra gondoltam, hogy aki a kernelt programozza, hogy legyen az Odroidon neki friss kernel, annak azert le kell mennie alacsony szintre. Az oke, hogy az appnal, nem szamit, es esetleg a driverek egy resze is lehet kompatibilis.
Azt hiszem, egyrol beszelunk. Igy, hogy masodjara is elolvastam, amit irsz... -
tvamos
nagyúr
Azert x86-on egyszerubb a fejlesztok dolga, van az a par fele proci, 30 eve folyamatos a fejlesztes... ARM-on, meg rohadt sok a variacio, tengernyi gyarto, a csipbe integralt periferiakkal, a forraskodokat se mindig adjak ki, es ezeket az ARM Linuxokat fejlesztik vagy... 6-8 eve? Szoval igen, nem tart meg ott, mint a PC-s. Amugy meg, az itt levoknek szerintem legalabb a 90%-a netezik a telefonjan, az majdnem mind ARM-os, tobb, mint a fele Linuxos, es azert ma mar mennek rendesen. Ne mondjuk mar, hogy nincs fejlodes!
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
válasz
kovbandi82 #1328 üzenetére
Egy arva 2-es usb-re egy hubon keresztul lenne rakotve a hdd, meg az ethernet, nem hiszem hogy vinne a 80-at stabilan, de nem mertem meg sosem. Szerintem olyan kene, amin nativ sata port van, meg inkabb nativ ethernet. Talan ugy elvinne...
Ha en ilyet akarnek, akkor olyan mini PC-t vennek, amin gigabites port van, meg nativ sata -
tvamos
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #1315 üzenetére
Lehet, hogy jobban jár egy Raspberry Pi 3-mal. Több referencia, jobb support.
-
tvamos
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #1305 üzenetére
Persze, megértem. Nem fontos annyira.
-
tvamos
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #1303 üzenetére
Remélem, hogy írsz arról milyen a kis géppel a böngészés, mivel próbáltad, ilyesmi.
Érdekelt volna több az armbianról is.
Ehelyett belebonyolodtál a matekba. -
tvamos
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r #1301 üzenetére
Vicces cikk.
-
tvamos
nagyúr
válasz
dragon1993 #1268 üzenetére
Ilyesmire gondoltal?
-
tvamos
nagyúr
válasz
DrojDtroll #1170 üzenetére
Piszok rég megrendeltem. Most már nem tenném. Inkább Raspberry-t vennék. Persze, attól is függ, mire...
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok Kartyapecesek!
Nincs valakinek otlete erre a kerdesre?
Nem tud valaki olcsó, bevált, nem soros portos (SPI/I2C) CAN controllert PI-hez?
/* Sajnos ott mar nem tudott senki valaszolni / Elkallodott a kerdesem. /
Kosz! -
tvamos
nagyúr
Lehet, hgy a PI topicban elkallodik a kerdesem, a sok media playeres hozzaszolas kozott...
Nem tudnatok javasolni egy DE-t, ami turhetoen nez ki, es hasznalhato 320x240 2.8" touch LCD-n? (Raspberry PI2 + PI TFT + Raspbianon lenne futtatva. )
-
tvamos
nagyúr
Most lattam meg ezt a projektet: [link] Tetszene egy 2GB RAM-os valtozat...
-
tvamos
nagyúr
válasz
RoundRobin #997 üzenetére
Ha a C1 fogyasztásából lejön az ethernet driver fogyasztása, akkor jo lehet.
-
tvamos
nagyúr
válasz
RoundRobin #980 üzenetére
Nagyon jó... Van rajta akkutöltő is. Én már el is felejtettem a pájzérót.
-
tvamos
nagyúr
válasz
RoundRobin #927 üzenetére
Tetszetős!
-
tvamos
nagyúr
Ezt a kettot ismeritek?
1. Wandboard
2. Boundary Devices -
tvamos
nagyúr
Ezt lattatok mar? Onion Omega
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Tudom, hogy mar kerdeztem ez, de eltelt sok ido, es hatha lattatok mostanaban ilyesmit.
Raspberry Pi 2 kivaltasara kene nekem valami kis meretu modul. (SOM) Fontos lenne, hogy kisebb legyen, mint a Pi. Kene ra WIFI+BT4.0 + 2 x USB2. (De jo nekem kulso USB HUB is.) Nem riadok vissza a forrasztgatastol, sot, szivesen teszem. Dragabb ne legyen a PI-nel. Termeszetesen linux-os legyen.
Ez a modul megfelelne, de Januar meg messze van, raadasul szallitassal mar eleg sok, olcsobb egy Pi2-t venni a bolban.
Koszi, elore is! Udv, Tomi
-
tvamos
nagyúr
válasz
CharlieDrop #488 üzenetére
Bocs! Vond le belole az "sz"-t!
(#486) azbest válasza tvamos (#484) üzenetére
Szerintem meg akkor is olcsobb, mert azert ez megll 15 ezerbol, a Raspberry Pi2 meg majdnem 16 ezer, + doboz (oke, azt nyomtatok magamnak, de akkor is!) + postakoltseg.
Szerintem.
Na jo, elfogult vagyok, mert nem szeretem, hogy penzert van codec, akarmit is jelentsen ez. -
tvamos
nagyúr
válasz
CharlieDrop #485 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni, akkor x86-os pc-t veszel.
-
tvamos
nagyúr
válasz
CharlieDrop #479 üzenetére
MK808BPlus-t.
A livre office, meg bongeszo elfut rajta... allitolag. -
tvamos
nagyúr
válasz
wwenigma #442 üzenetére
Nincsen internet kapcsolat... (Csak mobilnetem van, meg free WIFI.)
(#443) moli.hu válasza tvamos (#441) üzenetére
Igen, de a Raspberry Pi topicban, ha jol latom, forditott a helyzet. Egy Linux-os gepen fut a szerver, es azt maceraljak Win-es geprol. En meg a Win-es gepet (amin raadasul kifelzo sincs,) akarom szuttyogtatni egy Linuxos notebookrol. (De nincs is meg egyenlore a win-es gep, csak a lehetoseget keresem.) -
tvamos
nagyúr
Sosem csinaltam ilyesmit windowson, csak a teamviewer volt eddig. Linuxon meg ott az ssh (-X), eleg volt eddig. Most viszont kelleni fog valami Windows alatt, mert egyszeruen tul sok veszodseg lecsereleni a Windowst bizonyos esetekben. (Persze, sokkal jobb a Linux, ez nem is kerdes.)
(#440) azbest válasza suste (#439) üzenetére
Koszi!Huhh... VNC, TightVNC, UltraVNC, TigerVNC, RealVNC, VNC Viewer for Google Chrome... Eleg ilyeszto a sok valtozat. Nincs valami szamarvezeto, hogy mit-mire?
-
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
Masik topicban ezt linkelte valaki:
CX-W8 Wintel Box Atom Z3735F
Szerintetek lehetne erre linuxot installalni? Lehet ertelmesebb lenne, mint ezek az armos androidos cuccok, medialejatszonak, vagy arm linuxosak, letolto gepnek, vagy akar csak jatszos / gyakorlos / projektes (RPi helyett) gepnek. -
tvamos
nagyúr
válasz
lord.lakli #349 üzenetére
Minden segitsegnek orulok! Nem ugy gondoltam, hogy ize!..
(#350) wwenigma válasza azbest (#348) üzenetére
Koszi! Akkor ez 44 USD. (Posta: 9USD) Faja!(#347) vzoltan válasza tvamos (#343) üzenetére
Sajnos, nekem mar a 6USD-s Postat nem hozza, csak a 19.95-oset. -
tvamos
nagyúr
válasz
lord.lakli #344 üzenetére
31 x 1.27 = 40 EUR
De szoljatok, hol szamolok rosszul! Legyszi! -
tvamos
nagyúr
válasz
orbitalion #323 üzenetére
Az Android nem egy Debian alapu Linux distro. Noncs apt-get, meg sokminden mas sincs.
Talan Keeperv85 kollegat keresd meg, ugy emlekszem mas topicokbol, o keni-vagja a temat. (Hozzam kepest tutira...) Esetleg olvasgasd a blogjat. -
tvamos
nagyúr
Van valaki, aki a Pollinrol rendelt mar? Megeri?
-
tvamos
nagyúr
Azert lenne jo szerintem egy forum, mert ott esetleg tanyaznak olyan emberek, akik mar megprobaltak a google elso 20 talalatat, es tudjak, hogy abbol 19 marhasag, csak az idod toltod vele.
Esetleg ha az ember nem tudja, milyen keresoszot irjon a google-be... mert az se mindig konnyu... jol jon, ha valaki megmondja, egy leiras alapjan, hogy hovjak azt angilusul / it nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest