Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- VoLTE/VoWiFi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Na, az X800 már határozottan gyorsabb, mint a 9600 (kb. >2x), az esetek többségében veri a 6600GT-t is (na jó, kivéve Doom3
) [link]. A GPU a videokártyán helyezkedik el, csak nem látszik, mert eltakarja a ventillátor (meg a borda
). Az egyetlen lényeges tulajdonság az alaplappal kapcsolatban, az a kártya csatolója, aminek egyeznie kell az alaplapéval (mai állás szerint ez a csatoló lehet AGP, vagy PCI-E).
Ami meg az A64-eket illeti, nem igazán tudok negatív tulajdonságokról, pláne, ha nem magában vizsgálom, hanem a P4-ekkel vetem össze. Gyors, keveset fogyaszt (ergo kevésbé melegszik), 64 bites, jól tuningolható, az újabbak ismerik az összes utasításkészletet, amit a P4-ek (SSE3 - bár ez jelen állás szerint nem sokat számít). Szóval, aki szidja az A64-et annak még vagy nem volt, vagy Intel fan, vagy egyszerűen nem ért hozzá...
[Szerkesztve] -
BandiT
őstag
Hi,
X800? Jó kártya, de én X800GTO-t vennék a helyedben...vagyis becserélném ha tudnak ilyet adni. Igazi kis best buy karesz manapság. Ár/érték arányban verhetetlen szerintem.
Hát ezt a kérdést most nem értem, mi alaplapfüggő?
Csak rosszat?
Kitől? Ez hülyeség! Nekem van A64-em is meg P4-em is és hát teljesítményre az A64 ugyanazt nyomja alacsonyabb órajalen, úgy hogy az Intel procim 40fokos alapból az AMD meg 20...
-
cousin333
addikt
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy mit hallottatok a Delux házakról és tápokról?
Biztonságosak? Vagy ezek is kb codegen szinten vannak?
Köszi. -
celf
őstag
egyébként köszi a választ, még irhatnátok ilyet, h miért szar a gépem, (amit egyébként már megvettem). sajnos ez igy jött ki. elsietve sulinetből...
de legközelebb tudom mit kell majd beújítani. -
cousin333
addikt
válasz
SystemRoot
üzenetére
Úgy tudom, hogy van olyan lap, amibe s754 és s939 is van . Talán az ASRock gyártja.
Inkább ''sima'' s754![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
cousin333
addikt
válasz
SystemRoot
üzenetére
''Egyébként nemtom hova gondolsz 2048x1536 4xFSAA hoz egy átlagos DX9 es SM2.0át intenzíven használó gaméhoz, még egy 7800GTX SLI is vajmi kevés lenne...'' Lehet, vittakozni, hogy mi a ''játszható'', de pl ez alapján: [link] nem is olxan vészes a dolog, persze, akinek >60fps kell...
''az A64X2-vel már mér sazkítana olyan nagyot'' Pont az a lényeg, hogy ez a váltás nem órajelnövekedést jelent, hanem párhuzamos futtathatóságot. Mi használja ki? Renderelés, konvertálás. (Ha megnézed a teszteket, akkor látszik, hogy a 3800+ sehol sem lassabb, mint a 3200+ (vajon miért?
), ellenben pl. renderelésnél az FX57-et is simán lenyomja). Egyébként pedig, azért mindennapi használat során is el lehet képzelni olyan esetet, amikor a többszálú végrehajtás előnyökkel jár. Pl letöltesz egy rar file-t és kitömöríted, közben megnézel a egy videót, szintén a netról (miközben töltenek az FTP-dről). Ráadásul, mivel ezek a processzorok most jelentek meg, várható, hogy bizonyos programokból megjelenik a két magra optimalizált verzió. (Mint pl. az újabb Catalyst és Forceware driverek, amik állítólag profitálnak a két magból.) Bár, ha az átállás olyan gyors lesz, mint 32bit -> 64bit esetén..
.
Azt nem vitattam, hogy drága (ca. 100Ft), de azért egy 7800GTX-et sem neveznék éppenséggel olcsónak, ráadásul a videokártya tényleg ''csak'' a játékokban számít (és az is gyorsan veszít az értékéből).
ui: neked is Internet Navigator SE-d van?
(az a fekete). Én annak idején (kb. 1 éve) 4600-ért jutottam hozzá 
-
SystemRoot
őstag
válasz
TheTruth
üzenetére
Igen létezik! Az összes ilyen...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak S939 es Sempron nem létezik egyenlőre... de nemsoká jön egyébként.
Asszem 2006 félévére hirdetik. Ekkor jön ugye az M2 és ennek következtében a S939 lecsúszik ideiglnesen a ''budget'' azaz olcsó kategóriába. Mondjuk az AMD kijelentette hogy egyszerűsíteni kivánja a platform variánsait. Ezér valaszeg hamar meg fog jelenni az M2 es Sempi, hogy ne legyen túl sok platform desktoppon. Szal ezáltal valaszeg hamar nyugdíjazva lesz a S939... -
SystemRoot
őstag
válasz
cousin333
üzenetére
Nos ellenreagálásnak...
-X-FI: ez sokkal de sokkal jobb az Audigy 2 nél... ráadásul attól hogy nem kapható MO-n még simán megrendelhető külföldről, 3napon belül megjön és egyáltalán nem drága.
- ''Ezen kívül szerintem bőven elegendő egy 6800Ultra, vagy egy 7800GT, hacsak nem akar extrém felbontásokkal játszani (20xx*15xx + 4xFSAA)'' -hát nézd... tom hogy az elmélet, meg a tesztek ezt sugallják, de ez nincs így. Nekem volt 6800GT@Ultrám és egyáltalán nem mondanám hogy annyira meg lettem volna elégedve vele. Egxáltalán nem ment minden játék olyan felhőtlenül, pedig nem voltak extra elvárásaim. Pl CoD2 ben csak DX7 re visszaosztva tudtam rendesen játszani, mert különben 15-45fps körül zakatolt. Egy 7800GT már jó választás lehet, de amennyiben nem sikerül bekapcsolni a +4 pipát akkor már nem. Sztem megéri rászánni a többletpénzt a GTXre. Egyébként nemtom hova gondolsz 2048x1536 4xFSAA hoz egy átlagos DX9 es SM2.0át intenzíven használó gaméhoz, még egy 7800GTX SLI is vajmi kevés lenne...
- valóban van olcsóbb alternatíva a Stackernél, de maradjunk abban hogy ez nagyon izlés dolga. Én szívem szarint ezt a házat venném, kegyetlen stabil szerkezete miatt, nagyon magas minősége miatt, jó szellőzése és rendkívül jó kompatibilitása miatt...(BTX ready stb)
-DVD írónak végülis vehet olcsóbbat, bár a Nec-et és a Pio-t én közelsem tartom egy szinten a Plextorral. Ráadásul ezeket OEM ként forgalmazzák itthon. Tehát még csak egy szaros CD in kábelt sem adnak hozzá nemhogy író szoftvert(ami az értéke az egésznek valójában).
- az A64X2-vel már mér sazkítana olyan nagyot? Sztem hülyeség egyenlőre az egész. Gondolj csak bele. Melyik program van két logikai szálon való futtatásra? Egyik játék sem fut gyorsabban rajta. Egyedül akkor gyorsabb ha mondjuk egyszerre tömörítessz, instalálsz, és melette még két játékon játszol.... De hát kinek kell ez? Én személy szerinte max zenét hallgatok és letöltök minka vagy game melett. De ehez sehol se kell X2. Amikor majd rá lesznak optimalizálva a cuccok, majd akkor lesz érdemes venni. Ráadásul akkora az ára is sokkal normálisabb lesz.
Na erről ennyit. Az árakat, eléggé sok helyről szedtem. A bill-t azt speciel fejből, mivel én kb 3-4 hónapja 6ezerért vettem...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Üdv: SystemRoot -
-
cousin333
addikt
válasz
TheTruth
üzenetére
Az első sor végén ott a smiley
.
Amúgy meg, jönnek az s939-es Sempronok is... De a korábban említett okok miatt az s754 vétele sem ördögtől való gondolat.
DVD író: NEC 3540, vagy Pio 109d, ezek kb 10-12 ezer forinba kerülnek.
GEIL RAM felesleges, Kingmax-al kb 3000 HUF-al olcsóbban kijössz.
De az így felszabaduló pénz sem elég tápra, házra és videokártyára. Szóval inkább javasolt egy Sempron processzor (3100+-os), ez a hozzávaló alaplappal együtt kb 15-20 ezerrel kevesebbe kerül. Az ily módon spórolt pénzből (15e+6e+15e=36e) már tudsz venni egy eygszerű, olcsó házat (2-5e), mondjuk egy Chieftec 350W-os táppal (8-9e) és egy 6600-as NVidiát (~25e). Ebben a gépben összhangban lesz a videokártya és a processzor, mindegyik megfelelő teljesítményt nyújt (az árához képest), és ami a legfontosabb, kijön a keretből...
[Szerkesztve] -
TheTruth
tag
válasz
cousin333
üzenetére
Okok! Tudom, tudom. Bocsánat ha sértődöttség nagyobb fokát lehetett kiérezni az előző hsz.emből! S nagyon szépen köszönöm a segítségeket. Az a baj, hogy s939ből olyan kéne ami viszi Sempront is. Na az lenne az igazi bővíthető lap. De mint látod az aláírásomban az xlsből, nem jön ki annyiból. Szóval szerintem marad a hétszáz kezdetű tokozás.

-
cousin333
addikt
Intelnél jobb lett volna egy A64, vagy, ha olcsóbb kell, egy Sempron. Nagyon jó teljesítményűek, azaonos sebesség (nem órajel!) mellett olcsóbbak, mint a P4, ráadásul sokkal kevebb hőt termelnek, és ez az előny a villanyszámlában, a halkabb hűtésben és a jobb tuningolhatóságban testesül meg.
9600-os Radeonra felesleges a 256MB memória, a GPU nem tudja kihasználni.
Már léteznek 64 bites Intelek...
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
válasz
TheTruth
üzenetére
Tudod mit? Egyáltalán ne vegyél gépet, mert 1-2 hónapon belül úgyis elavul...

Viccet félretéve, ez a számítástechnika: fejlődés. Ne az alapján vegyél gépet, hogy meddig lesz az a legmodernebb, hanem az alapján, hogy most és a későbbiekben mennyire elégíti ki az igényeidet. Például ma egy x850xt bármilyen játékot elvisz max. grafon, értelmes felbontások mellett. Tehát semmi szükség x1800xt-re, meg 7800GTX-re. Amikorra az x850xt kevés lesz, addigra nem a 7800GTX lesz a cscúkártya, és sokkal olcsóbb lesz.
Ami pedig az alaplapot illeti, ha nem cserélgeted gyakran az alkatrészeket, akkor mindegy, milyen az alaplap, mert amikor majd új procit akarsz venni, vehetsz hozzá alaplapot is...
s939 előnye, hogy kétmagos x2-es procik is belemennek, amik komoly előrelépést jelentenek a ''sima'' A64-ekhez képest (és nem csak szimpla órajel emelés, sőt...).
Sőt, Casetek mellé mindig FSP táp ;). Biztos megfelelőnek tartja őket, különben nem ajánlgatná mindenkinek. -
TheTruth
tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
''Fejleszthetőségről meg annyit hogy jövő év közepére itt lesz az M2, 940 lábbal, és DDR2 vel''
Ezek szerint 2006. júniusán megint semmit sem érek a gépemmel? Akkor megint új alaplap vétel?
(Ja, s miért a Casetek házat ajánlgatod mindenkinek? Van vele valami tapasztalatod? Hűtés? Főleg ha majd húznom kell!)
Előre is köszi!
-
celf
őstag
válasz
SystemRoot
üzenetére
és vajon miért nem szerencsés? (játék nem érdekel annyira)
egyébként már csak ez volt sulinettel.
kösz az ajánlatot, megpróbálom beszerezni őket. -
cousin333
addikt
válasz
SystemRoot
üzenetére
Én ebből a listából feleslegesnek érzem az X-Fi-t (-> Audigy2), amit ráadásul még nem is lehet itthon kapni, valamint a Tagan tápot, bármennyire is jó. Ezen kívül szerintem bőven elegendő egy 6800Ultra, vagy egy 7800GT, hacsak nem akar extrém felbontásokkal játszani (20xx*15xx + 4xFSAA). A Stacker helyett is létezik megfelelő olcsóbb alternatíva, esetleg egy Antec P180 (bár az kb. ugyanennyi). DVD írónak vehet NEC3540-et, vagy Pioneer 109xl-t. Ezekkell a változtatásokkal 60-70 ezret is le lehet faragni az árból. A fennmaradó pénzen vehet pl. még egy HDD-t és RAID0-ba fűzheti őket. Még így is olcsóbban kijön. Ha pedig ''nagyot akar szakítani'', akkor egy Athlon64 X2 3800+, bár ez még meglehetősen drága.
ui.: Honnan szedted ezeket az árakat? (pl. a bill-t?) -
SystemRoot
őstag
Szia!
bocsi, csak elkerülte a figyelmemet. meg egyébként is neked már megvan a konfigod jórészt. Mondjuk nemtom ki ajánlotta de nem éppen a legszerencsésebb összeállítás.
Ha játékra tervezted akkor meg főleg...
80 ezerből én a következő monitor táp és házat venném:
Ház: Casetek 1016-2A fekete -7K
Táp: FSP BlueStorm 350W -12K
Monitor: 17'' Acer 1715S TFT -65K
Üdv: SystemRoot
[Szerkesztve] -
celf
őstag
ahogy elnézem, az én gépem sem lesz nagyon game-barát... nem is baj.
ha már itt tartunk. maradt kb 80ezrem. szükségem van még házra montorra és tápra.
ötlet.. ? (pls answer
) -
celf
őstag
nohát jól kimaradtam a válaszra méltatásból látom

-
SystemRoot
őstag
válasz
TheTruth
üzenetére
Hát figy. Sztem hagyd a fenébe a S939-et. Egyrészt mer semmiképp sem jössz ki rendesen ennyi pénzből, másrészt mert annyira nincs is rá szükség. Vegyél egy S754 es Gigabyte GA K8NS-t és mellé egy Sempron2600+-t, 2x512 kingston Value, és ha játék nem játszik akkor egy Connect3D Radeon 9550-et, ha igen akkor Inno3D GF6600 128MB.
Hidd el nekem hogy egyrészt semmi különbséget nem fogsz érezni S754 és 939 között, másrészt a Sempron és A64 közötti különbség is nagyon elenyésző lesz, ezt elhiheted nekem. Főleg hogy a Sempiket igencsak jól lehet húzni! Akár 2.5Ghz et is simán elérheted (így olyan 2.2Ghz körüli A64 el leszel egy szinten). Fejleszthetőségről meg annyit hogy jövő év közepére itt lesz az M2, 940 lábbal, és DDR2 vel. Szal onnantól kezdve egy csöppet sem leszel hátrébb S754-el mint S939-el. Gondold meg.
[Szerkesztve] -
SystemRoot
őstag
Szia!
Mondom hogy én mit hoznék össze ennyi pénzből.
M/B: MSI K8N SLI Platinum -35K
CPU: AMD A64 3200+ Venice E3 (BP-s jelölés, ha lehet 1000 alatti sorszám) -32K
-cooler: Arctic cooling Freezer 64 -5K
RAM: 2x 512 MB A-Data Vitesta 566 -45K
VGA: Inno3D Geforce 7800GTX -110K
-cooler: Arctic nV Silencer 5 rev.3 -6K
HDD: Western Digital 200GB Sata II - 22K
ODD: Plextor PX716SA (Sata) Box -30K
Hangkari: Creative X-FI -25K (külföldi ár)
Ház: Cooler Master Stacker -35K
-cooler: 2x GlacielTech SilentBlade 12cm -4K
Táp: Tagan 480W U22 ''two force'' -30K
Egér: Logitech G5 -13k (küllföldi ár)
Bill: Logitech Internet navigator SE -5K
Ez így 397ezer forint. Ugyan mondjuk nem 2GB ramot írtam az ajánlásba, ennek az oka a következő: egyrészt fölöslegesnek tartom még ma a 2GB ramot. Nézzél csak meg teszteket. Szinte sehol nem hoz gyorsulást az 1GB al szemben, egyedül BF2 alatt érezhető egy néhány százalékos gyorsulás de még az igencsak jelentéktelen. A másik ok amiért nem ajánlok ilyen ramot az az hogy ez esetben elfelejtheted a szinkron húzást, ugyanis egy modul minél nagyobb általában annál gyengébben húzható, arról nem is beszélve hogy egy mezei 2x1Gb os modulpárt amúgysem tuningra terveztek. Amit meg igen annak pedig az ára is az egekben van 100K fölött... Mondjuk 50K körül tucc venni 2x1G ramot simán csakhogy a vártal ellentétesen sokkal lassabb lessz vele a géped mint 2x512 DDR566 os A-Datával. Amik ráadásul még a DDR600 at is viszik, általában CL2.5 en... Szal gondold meg. Késöbb még mindig mellécsaphatsz +2x512 ugyanilyen A-Datát, hisz Venice procival csak max annyi lesz hogy 2T re kell raknod a CMR-t...
Szerintem gondold meg. Ez így eléggé ütős konfig lenne. Főleg ha egy csinos tuningot is összejön.
TheTruth
tag
Nos, beleírtam az aláírásomba az .xls-t. Amit ZsZoli ajánlott nem nagyon tudom összehozni, pedig tényleg kinéztem a legolcsóbb árakat!

[Szerkesztve] -
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Az ASUS A8NE-FM jó alaplap?
Azon kívül hogy microATX és nincs benne több PCIe csak 1 db 16x más ''butítás'' nincs benne?
Megéri ezt megvenni? -
TheTruth
tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Na, most éppen kezdtem összerakni a konfigot, amit az előző user ajánlott. Most akkor teljesen összezavartatok. Ott vannak feljebb az igényeim. Most akkor megint ott vagyok, ahol a part szakad? Miből, MIT?
, no nem baj! Összerakom az első user által ajánlott konfig árát (6 boltból válogatom össze), meg azt is, amit te mondasz. Nagyon szépen köszönöm a segítségeket!

-
SystemRoot
őstag
válasz
TheTruth
üzenetére
Nos Ne az Asus A8N-E-t vedd! Hanem sokkal inkább egy Abit AN8 Ultrát!! Hidde el nekem sokkal jobban jársz vele! Házból egy Casetek 1016-2A sztem megteszi neked is,.bár ez nagyon izlés dolga. VGA ból meg sztem mindenképpem próbálj összehozni pénzt egy sima GF6600-ra. Vagy ha nem megy akkor 6600LE (mondjuk nemtom ilyet lehet e már kapni). Az X550 elég gyenge teljesítményt hozna, főleg ha játékra akarod használni a gépet akkor semmiképp se vegyél X550-et, de még X600-at se. Prociból én inkább 3200+ osat ajánlanék, akkor tuningolásnál nem lesz gond a túl magas ''fsb'' vel. Bár mondjuk Abit lapnál emiatt nem kell aggódnod.
Ram téren, a Geil ára elég magas, inkább vegyél már akkor Kingmax Hardcore-t. Azokon már HynixD5-van (persze a Tsop tokozású esetén csak! erre figyelj!) míg a Geil Value-n legjobb esetben is csak Hynix D43. Szal gondold meg, nem mondok neked hülyeséget.
[Szerkesztve] -
TheTruth
tag
Nagyon szépen köszönöm ZsZoli az ajánlást
! Megnézem az alapot, mit tud, meg minden, összenézem árakat. Aztán ha még van valami ötleted magadba ne tartsd! Valószínűleg maradok az ASUS lapnál, az új technológiák miatt. Akkor úgylátszik még a DVDírót kell megnéznem. Jaja, ház is kéne rá! Ja és még valami érdekelne. Miért pont Ati? 
Tényleg köszönöm! -
Tekky
tag
Sziasztok!
Most, hogy így 1re jobban közeledik a karácsony elgondolkoztam egy komplett konfigújításon..Ebben szeretném ha segítenétek nekem! Már gondolkoztam a témán saját magam is, de szeretném hallani mások véleményét is..A gépet tehát leginkább gamelésre szeretném használni, ezek mellett persze még filmezés/netezés stb, de ez annyira nem lényeg..Kb. 350-400ezer (erről is kérném, h nyilatkozzatok h ez túl sok/kevés, rakjak még hozzá stb..) Ft-ot terveztem a konfigra monitor nélkül, remélem ez elég lesz arra, hogy 1 ideig most ne kelljen a gép bővítésével foglalkoznom, és igen jó minőségben szakítsanak rajta az új gamek is..
1enlőre nem tudom még azt sem, hogy Inteles vagy AMD-s konfig legyen, bár most 1 kicsit jobban hajlok az A64-ek felé..
Videókarinak mindenképpen nvidiát gondoltam, de itt sem tudok dönteni hogy megérné-e a 7800GTX vagy inkább elég lesz 1 6800GT is.. (melyik, milyen gyártótól)
Memóriánál is elfér sztem a 2GB, de ide is várnám konkrétan a javaslatokat, milyet mennyiért, miért..
Persze alaplap ajánlás is jól jönne, mert ott még nem igazán vannak elképzeléseim sem..
A gépbe kb. 200GB SATA2-es vinyót gondoltam, perxe ha a pénzből több fog kijönni, nem bánom..itt is kérnék márkaajnálást hogy milyet vegyek, szerintetek..
Mindenről írjatok légyszi még konkrétan, hogy milyet, miért és mennyiért..tehát TÁP, HÁZ, HŰTŐK stb..DVD írót/olvasót is vennék bele, itt is kérnék ajánlást..
Előre is nagy köszönet azoknak akik segítenek!
[Szerkesztve] -
ZsZoli
csendes tag
válasz
TheTruth
üzenetére
amit én mondanék:
ASUS A8N-E (ha lehet még kapni) vagy talán Foxconn NF4XK8MC-RS (át/érték jó!, egy 10essel olcsóbb, de az ASUSban nf4 Ultra van, és SATA2-t is támogat)
A64 3000+ (S939) lehet, hogy már csak 3200+ van a piacon, de hasonló árban (pár ezres difi)
SATA 160Gb MAXTOR (1000Huf drágább, mint a 120-as)
GEIL 512DDR400 először 1, aztán köv hónapokban még1 (vagy3
) nincs gond a dual chanellel
DVD-t én NECet vagy PIONEERt vennék (az a 2000Huf szintén nem éri meg a spórolást)
ATI RADEON X550 kezdésnek jó, a PS9-nek pláne
Ha nem kell ház, az egész megvan 120k-ból ha kell ház is, akkor +10E kb
Két ilyet raktam össze az elmúlt hónapban, hasonló igényekre (+ArchiCad)
2*512 GEILlel, házzal 130(135)E volt
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
TheTruth
tag
A DVD íróban miért vagyok biztos? Hááát, őőőő, hogy tényleg biztos legyek valamiben. Abban sem vagyok biztos, de engem ez a hír/ár ahhoz képest, hogy most jött, be, meggyőzött: [link]. Na akkor legalább tudom, hogy nem hülyeség amit mondok. Hát igen, ennyi lóvéból necc, de ha azt nézed, csak egy nagyon jól megválasztott alaplap kell, s akkor már vehet bele az ember olyanokat, amiből jól kijön. Csak alaplapból meg annyi új technológia van amiről nem hallottam, ezért kérdezlek titeket, hogy melyik lenne ebből a szempontból legjobb lap. Szerinted?

-
TheTruth
tag
UP!

-
TheTruth
tag
UP & Segítségkérés!
Sziasztok!
Nos, nálam karácsonyra kéne egy konfig, betonstabilan 120ért (nem több..
).
- No monitor, bill., egér, hangfalak, csak gép.
- Nagyon jól bővíthető lap (ténylegesen!)
- 1 GB RAM (Sajnos DDRI, mert azért annyira elvetemült nem vagyok, hogy a bővíthetőség miatt DDRII-t vegyek, mert az csak P4es lapokban van, amibe a proci meg a lap, ennyiből kihozhatatlan -> jó lenne dual channel és 4 slot, slotonként 1024 MB)
- AMD processzor (Az a nagy kérdés, hogy milyen? Mert ha van olyan jó bővíthető lap, ami bírja az összes 64est, viszont a 32es Sempront is, akkor inkább 32es Sempront veszek, és ha később tényleg kell bővíteni, akkor 64 miatt ne kelljen megint újra venni a lapot. Viszont még azért is, mert 64es prociból nem biztos hogy kijövök 120ba)
- PCI-Ex16os csatoló + VGA csatoló (VGA kártya az nem túl lényeges, úgy kéne, hogy a többi ha ki van számolva, akkor úgy tenni bele VGAt, hogy még mennyi maradt, megint csak bővíthetőség+ PCI-Eből nem jövök ki 120 alatt)
- Lehetőleg Integrált hang, 10/100 LAN
- Egyedül DVD íróban vagyok biztos: SAMSUNG SH-W162C
- Winchester: 120 GB (de ha kijön jó lenne 160)
- Floppy (a bizt. kedvéért), Rack.
- És végül de nem utolsó sorban ház.
Igényeim: Mivel, a mostani gépemen (nagyon nagyon régi) már a munkát sem tudom nyugodtan elvégezni, ezért kéne egy gép, s tényleg fontos egy olyan alaplap ami egy csomó új technológiával van ellátva (tudom, hogy az összes úgysem lehet benne, mert 120ból nem jön ki, de azért valami közelit), viszont picit régebbi cuccokat pakolok bele, hogy ki is jöjjek, és akkor jól bővíthető. Vagy rosszul gondolkodom?
Elsősorban velkül dolgozok:
Photoshop 9.0 CS
Virtual PC (ami miatt 1 GB ram kell v. minnél több)
Visual Studio. NET
(Ami durva, most kell csinálnom egy weblapott WSSben, és erőforráshiány miatt úgy van, hogy beszereztem a 20as winyó mellé (XP), egy másikat, arra fel a WinServ2k3 és arra a WSS. Na ezt mind meg lehetne oldani Virtual PCből)
- Nem mindíg, de azért jó lenne, ha fel tudnék venni pár perces ''windows caputre''eket, Windows Media Encoderrel.
- Videóvágás / Tömörítés (ez is csak csínyán, nem nagy üzembe, mert tudom, hogy ilyen gépeknél a határ a csillagos ég -árban-)
Remélem tudtok segíteni mert én már alaplap választásnál úgy elkavarodtam, hogy akkor most végülis mik az új technológiák meg minden - főleg, hogy régen vettem gépet nagyon, és mivel eddig remény sem volt a fejlesztésre, így nem is olvastam hardware ügyben. És most nagyon tájékozatlan vagyok.)
Előre is köszi, ha segítetek!
TheTruth
-
Steve05
csendes tag
üdv mindenkinek
most tervezem új gép vásárlását a következő konfiggal:
ASUS i848 P5P800-S LGA 775 DDR AGP SATA ATX 2.0
Intel P-4 2667 /800 LGA 775 BOX 1MB
Samsung 120 GB. 7200 rpm SATA-150 8MB 3év gar
2*512 MB DDR Ram 400 Mhz Samsung,Hynix
GeForce 6600 GT 128 MB DDR3 TV DVI 8x AGP INNO
24/4/40/16x LG 4167B DVD-writer drive
ATX P4 Midi Torony 4x5.25 Codegen 400W
ennyi lenne szerintetek ez igy milyen lesz a videókari jó ebben a konfigban vagy inkább amd 64biteset vegyek?
légyszi írjátok meg mit kellene vááltoztatni vagy jó igy
előre is köszönöm -
celf
őstag
válasz
SystemRoot
üzenetére
arra lettem volna kiváncsi h mitszoltok a konfigurációhoz, de az azóta már sztorno, most így áll a helyzet, ezeket vettem meg:
Asus p5p800 alaplap.
Intel Pentium 4 processor 506+ (prescott 2.66Ghz, 533Mhz FSB, 1Mb L2 Cashe) elvileg támogatja a 64bites rendszert is, ez van ráírva Intel EM64T supports 64-bit Computing, de én úgytudom az intel 64 bites cuccok még nem jöttek ki - vagy igen?
Sapphire 9600 atlantis(
) 256MB DDR mem.
Samsung (HD160JJ) 160 GB/7200rpm/8M
TwinMOS 2x 512 DDR 400mhz (CL2.5)
ilyen a gépbelső. ha van valami nagyonjó, vagy esetleg rossz tapasztalatotok az alkatrészek valamelyikével akkor azt megoszthatnátok.
én arra gondoltam, hogy ez a 2.6-os intel nem elég jó, és ha tudok crt-t venni tft helyett akkor a maradék pénzből becserélhetném egy 3.6osra. ami haverom szerint csak arrajó h több pénzt húzzanak le csicskákról
engem viszont tényleg érdekelne milyen arányban van a mhz növekedés és a teljesítménynovekedés. és mennyire éri meg a plussz 20ezer pénzt.
ha tudtok boltot ahol sulinettel lehet még crt monitort venni akkor azzal is nagyon sokat segítenétek!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Xelo
addikt
akkor nézzük:
HIS Radeon X800GT PCIe 128 DDR/256 bit
Abit KN8-Ultra Nforce 4 Ultra S939/PCIe
Athlon 64 S939 3200+ Venice
2×512MB/400 DDR Kingston
60GB Seagate Barracuda 7200RPM
Aerocool Aeroengine Jr. (12cm-es venti elől, 8as oldalt s hátul, mindegyik kék ledes)
Sony CD-RW 48×/24×/48×
LG DVD-RW
Casetek 420W PFC-s 12CM venti 20 tűs tápegység
szerintem ez magyarországi körülményekhez képest nagyon jó gép lesz.. ha sikerül összehoznom....
ti mit gondoltok?
[Szerkesztve] -
-
BandiT
őstag
Én a helyedben X800GTO-t vennék, sokkal jobb a teljesítménye a GT-nél, igaz drágább is, de időtállóbb és jobban megéri, igazi kis best buy ár/érték arányt tekintve. Nekem az A64 gépemben egy X800GTO van, abból is a Turbo-Iceq változat, ez azért is jó mert gyárilag tuningolhatom egy gombnyomással, így ugye tuti nem lesz baja, ha ettől félsz...
3200 Venice is jó választás, ha szerencséd van egy nagyon jól tuningolhatót fogsz ki, bár Neked ez nem lényeg...
-
Xelo
addikt
válasz
SystemRoot
üzenetére
rákerestem a Coolinkre és szinte csak jókat olvastam rólla....

-
-
Xelo
addikt
válasz
SystemRoot
üzenetére
hát még nemtom mennyire fog összejön az adás - vétel.. most valami ilyere számolok:
- HIS Radeon X800GT PCIe 128 DDR/256 bit dobozos vadiúj 1 év garancia: 35.900,-
- Abit KN8-Ultra Nforce 4 Ultra S939/PCIe, dobozos vadiúj 1 év garancia Akció: 23.900,-
- Athlon 64 S939 3200+ dobozos gyári hűtővel (Venice) 1 év garancia: 34.900,-
- Tápegység: Coolink 450W 12 CM venti PFC-s 24/20 tűs vadiúj 1 év garancia: 11.900,-
kell egy ilyen táp is, egy ilyen gépet már nem biznám a mostani KODEGÁNY tápomra... -
SystemRoot
őstag
Mérnem?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem jó dolog... Tökingyen kapsz plusszteljesítmény ugyanazon a stabilitáson.
Hülyeség az hogy romlik a stabilitás vagy élettartam ha húzva vannak ezek a cuccok...
nézd csak meg pl a Sapphire hogyna teszteli a legyártott VGA karijait. Szinte kínozza, jóhogynem kalapáccsal veri...
és tökéletesen kell menniük így is az elvárt minimum időtartamig...
Amúgy elárulom neked hogy nagy valószínűséggel NC magos lesz (és értelemszerűen CG steppinges) az a proci. Mostanság csak ilyenekkel találkoztam. Viszont ez nem hátrány egyáltalán. Kérdezd csak Szicsut! Neki pont ilyen van. Viszi neki a 2.8Ghz et is....
amúgy S754 esetén mér csak 6600GT-t akarsz? -
Xelo
addikt
válasz
SystemRoot
üzenetére
jókérdés... @liencomputersnél néztem ki a dolgokat...
szerk: jahh és nem tuningolnám... egy ilyen procit nem értem miért kéne tuningolni.. és a vgat sem szivesen tunciznám...
[Szerkesztve] -
-
Xelo
addikt
Asus A8N-E
AMD Athlon 64 3200+ Venice
2×512MB/400 DDR Kingston Value
Seagate Barracuda 60GB 7200RPM
SAPPHIRE ATI Radeon X800 GTO 256MB GDDR3
ez ma milyen szintü játékgépnek számit??közép, felső, közép-felső, fullos...?? -
celf
őstag
üdv néktek!
lenne egy ilyen gép:
(kicsit hiányosak a jelölések, remélem ti tudjátok mi, mit tud és mit jelent)
van egy MSI neo5 alaplap 775-ös ill. 478-as fogalalattal (választhatok)
saphire 9550 vagy 9600 videorátya
pqi 512/400mhz memória
intel celeron 2.6 mhz
80gb samsung
[Szerkesztve] -
SystemRoot
őstag
válasz
AlyArkhon
üzenetére
Szia!
Hát a gépedet olyan 30K nál nem ér többet szerintem, persze ettől még eladhatod röbbér
Aztán a gép amit kinéztél 70K ból nem rossz. Bár én lap terén Gigabyte GA K8NS -t ajánlanám! Stabilabb és jobban húzható lap mint az Asus K8N. Proci terén is jobban jársz egy kisebb Sempivel. Ráadásul jó ha tudod ezeknél az A64es cuccoknál az L2 cache alig számít. Szal szerintem vegyél egy 2600+ osat arra tegyél egy Arctic cooling Freezer 64-et 5K ért, és mindezt egy Casetek 1016-2A-s házba pakold be (7K). Hozzá egy FSP Bluestorm 350W 10K. Ezzel elég jól húzható gépet hoznál össze.
A Vga az egyébként jó választás!
mukos
tag
sziasztok a mikulás hozzám vágot elgendő pénzt szeretnék venni egy gépet vagyis egy csúcs technológiás gépet szeretném ha segítenétek mégis milyet az ár akár akár felegeik vagyis 1millió fölé is mehet én már néztem ... nem tom egy sima p4-t legnagyobb procival vagy doual procis amd-T vagy melyik a jobb dual chaneles ddr vagy a ddr2 raid-s legyen vagy ne és még millió dolgok várom az ötleteket előre is köszi
saját elképzelés:
Processzor Intel Pentium P4 640 3,2 GHz (EM64T,Prescott,200,2048K,LGA775)
Videokártya Sapphire X850 XT 256MB DDR3 PCIExpress TV-out
Merevlemez 3-4db Maxtor 300GB 16MB 7200rpm ATA150 SATA
Monitor Samsung 19'' 930BF
Alaplap MSI 925X Neo Platinum (Socket 775, i925X, 3 év gar.) KB. ennyi
[Szerkesztve] -
RábNorbi
csendes tag
hello!
mostanában fogok venni egy Hewlett-Packard iPAQ h1915 pocket pc-t és nem tom, hogy működik-e vele az mmc kártyahelyen való wLan, szal a kérdésem, hogy ha veszek hozzá mmc-wLan kártyát akkor lesz-e netem rajta? -
gabi133
aktív tag
Mi ez a nagy csend a fórumon?

-
cousin333
addikt
válasz
AlyArkhon
üzenetére
Szerintem teljesen reális a 35 ezer, de 30 ezer biztosan.
A gép, amit összeraktál, szintén megfelelő, nyilván az árakat kinézted valahonnan, tehát a számítás is helyes.
Ház: valami olcsóbb: Codegen, Casetek, olyan 5-6 ezer forintért.
Táp valami műárkásabb, pl. 350W-os Chieftec, olyan 8-11 ezer forint.
Hűtő: ha BOX verzió a proci, amit veszel, akkor abban már van hűtő. Ha nem, akkor érdemes lehet olyat venni, kérdés, mennyivel drágább. -
AlyArkhon
őstag
válasz
gabi133
üzenetére
Szóval amit kitudtam venni a dolgokból :
- Alaplap : Asus A7V8X ( 6 PCI , 1 AGP , 3 Dimm )
- Proci : AMD Athlon XP 2000+ ( 1658 MHZ )
- Video kari : Ati Radeon 9200 Series 128 MB ( Excalibur ha ez számít valamit )
- Ház : Chassis Torony
- A táp az 300 W-os de csak ennyit láttam
- Proci hűtő : Spire a márkája , és anno egy éve vettem 3000 Ft-ért , szal azóta szerintem ára sincs ..
Remélem ez elegendő info a gépö árának megállapításához , nem pontosan kéne , csak kb-re hogy mennyit érhet ... Én 35000 Ft körül mondtam havernak , légyszi mond meg ér-e annyit ..
Amit pedig szeretnék összehozni 70000-ből az a következő :
Asus N Force3 K8N AMD Athlon 64 754 DDR AGP Sata - 14800 Ft
AMD Sempron 3000+ 754 64 Bit - 17900 Ft
Geforce 6600 128 MB DDR TV DVI 8X AGN INNO - 22000 Ft
Meg kéne még valamilyen ház meg táp meg hűtő ezekhez
Az ára ahogy én számoltam kb 55000 + 15000 ( ház +táp +hűtő ) -
cousin333
addikt
válasz
krys1978
üzenetére
Inkább az első verziót ajánlanám, márcsak a hőtermelés miatt is, ha meg játékra kell, akkor pláne (Bővebben: link; annyit hozzá, hogy ez egy 3100+, ami csak a kétszer akkora L2 cache-ben különbözik a 3000+-tól, ez pedig sebességben nem jelent olyan nagy különbséget. Legalábbis az AMD-k esetén nem, Intelnél már igen.)
RAM: Kingston, Kingmax, Corsair
Ház, legyen lehetőleg tágas, és tetszetős. Egyébként majdnem mindegy, ami belefér a keretbe. De! Ha egy mód van rá, a táp legyen minőségi (Chieftech, Enermax, Zalman, FPS, Antec...), a 350W-os bőven elegendő.
[Szerkesztve] -
krys1978
tag
Azt még elfelejtettem mondani, hogy játékra is kell a vas. Persze tudom, hogy nem fognak menni a gamék 1600x1200-as felbontásban, de azért menjenek!

-
krys1978
tag
Hali!
Kellene vennem valami vasat. Nem vagyok eleresztve zsével.
A kettő között vacillálok:
MB: Abit NF8 NF3 250GB Socket754 Aud+GbE+I394a 5PCI+AGP8X SATA RAID ATX
CPU: AMD Sempron 3000+ BOX S754
RAM: 2 x 512MB (valamilyen)
Ház: Valami olcsóbb fajta
MB:Abit IS7-E S478HT, i865PE, 5PCI, 8xAGP, 2ATA133+2SATA, 4DualCh.DDR400, FSB800, lan, hang., USB2.0
CPU: Intel Celeron D 345 3,0 G OEM mPGA478/533/256K/0.09m
RAM: 2 x 512MB (valamilyen)
Ház: Valami olcsóbb fajta
Milyen ramot és milyen házat ajánlotok? Köszi! -
cousin333
addikt
válasz
gabi133
üzenetére
Ezt olvastad? Bővebben: link

-
gabi133
aktív tag
Asus A7N8X-E Deluxe dobozával minden tartozékával 10k-ért ELADÓ!!!
Ha valakit érdekel, akkor keressen rá a ''eladó asus lap amd proci''-ra és ott
DeFo-tól megveheti ezt a jó kis lapot, ami mellesleg szerintem nagyon jó árban van!
-
-
cousin333
addikt
válasz
paramparya
üzenetére
Ha a másik nem jön be, akkor igen
. -
paramparya
őstag
válasz
paramparya
üzenetére
Erre vki?

-
Qtya123
őstag
És mi az a microATX? Miben különbözik a másik ATX-től? Bocsi ha hülye a kérdésem de eléggé kezdő vagyok ilyen téren!

-
anulu
félisten
-
paramparya
őstag
válasz
AlyArkhon
üzenetére
Aztán ha vmi újat akarsz venni, és nincs kapcsolatod, nézd meg az #1003-asban lévő listát, abból válogass, egri a srác, tudok neked hozni belőle olyan árom, majd meghálálod vmivel

Szerk.:
Ja, és thx mindenkinek a tanácsokért, majd szólok, mire jutottam, megkérdezem a srácot is.
Nekem meg az lenne a problémám, hogy érdemes lenne-e kb. 3-4 k ráfizetéssel vennem inkább egy a7n8x lapot, vagy nemtudommennyiből egy nf7-est, szóval nforce-ost, mert ez az a7v600 nem nagyon jött be :S (és vennék még hozzá 512 ramot legalább)
[Szerkesztve] -
AlyArkhon
őstag
Sziasztok ...
Bár még nem jött el a nagy gépvásárlás ideje , azt csak jövőre tervezem , most mégis eggyik haverom megvenné a gépemet . Szerintetek mennyit kérhetnék el érte ? Mondom mit adok el belőle . -ház-táp- proci -alaplap- videokari -proci hütő -tehát a ram ( 2 x 512 Kingston ) a vinyó és a DVD iró az marad , a többi megy .
Azrán ha eladom , akkor meg szeretnék kb 60 70-ből egy kicsivel nagyobbat összerakni , nem kell erőgép , mert jövőre amikor kapjuk vissza az adó visszatérítést akkor veszek rendes gépet , most csak szeretném ha uj alkatrészek lennének meg egy kicsivel bivajabb lenne a gép . Ez a 2000-es proci már igencsak kicsike . Meg a 9200-es kari is .
Én kb valami olyasmire gondoltam , hogy 6600 Geforce kari , meg valami Athlon 64-es proci meg hozzá alaplap , ha kijön az összegből ..
Jah és még annyit hogy ahogyan én számolgattam , kb 35-öt körül lehet a gépem , vagy nem ??
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy mi a különbség az ASUS A8NE és az A8NE-FM alaplap között? -
cousin333
addikt
válasz
Qtya123
üzenetére
A 6600 támogatja a Shader Modell 3.0-t, amit a jövőben egyre több játék támogat. Tehát ilyen szempontból igaza van az ismerősödnek.
Másrészről viszont, az, hogy nem megy 1-2 játék az ATI kártyán, az nem igaz. Előforulhat, hogy nem megy pl. élsimítással, de ez nem jellemző, és általában a következő driverekkel kijavítják. Konkrétan a Battlefield 2 elég jól megy az ATI-n
Bővebben: link. -
Qtya123
őstag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem a videokártyák terén!
Mint nemrég említettem a szoros keret miatt a GeForce 6600 és a Radeon x700 között gondolkodok! (Szívem szerint 6600 GT-t vennék de sajnos nem tudom kiszorítani!)
Na szóval: Beszéltem az egyik haverommal aki azt mondta hogy jobb lenne 6600-at venni mert az új játékok állítólag az nvidia kártyákat jobban támogatják. Ami a számomra megdöbbentő volt az az a kijelentése volt hogy néhány játék (ő a Battlefield 2-t említette) nem megy az Ati kártyákon!
Én őszintén szólva nem nagyon hiszem de azért jó lenne ha többet megtudnék erről a dologról úgyhogy ha valaki hallott erről valamit please írjon!
Köszi! -
cousin333
addikt
válasz
Vikthor
üzenetére
Szia Vikthor!

Szerintem teljesen rendben levő ez a konfig. A processzor talán ma már nem a legerősebb, de az általad sorolt játékokkal megbírkózik. A videokártya attól függ, hogy milyen felbontáson, és milyen képminőség mellett (1280*1024 4xFSAA és 16*aniso-n menni fog, nagyobb felbontásokban már gond lehet a szűrőkkel (főleg FSAA)
Remélem tudod, ki vagyok
-
Sziasztok!
Szerintetek a következő konfig jó lesz a Quake 4, HL2, Doom3, Stalker és ilyen kaliberű játékokhoz?
ABIT NF7S
AMD Barton 3200+
2x512 DDR400
X800ProVIVO@XTPE
SB Audigy2
Köszi,
Vikthor -
cousin333
addikt
válasz
cousin333
üzenetére
Ez még nem elég spórolás...
.
Ahogy elnézem, inkább csak a processzoron és a videokártyán tudnál spórolni.
Akkor viszont inkább Sempron + s754-es alaplap, ezzel spórolható olyan 15 ezer forint. Videokártya, meg valami használt 9700pro esetleg. Ha jó a hűtése, akkor a többi résszel nem lehet oyan nagy probléma. Anno én is használtan vettem a kártyámat. -
Dufresne
addikt
-
cousin333
addikt
-
Dufresne
addikt
válasz
Gizmo_joe
üzenetére
Én akkor azt mondanám, hogy lap helyett mondjuk Abit Ax8
proci, ahogy előttem is javasolták elég a 3000+
hűtő: arctic cooling silencer64
vinyó 120gigás
házból nézhetnél valami olcsóbbat is és akkor beleférne egy 400W-os táp.
Sajna ez még mindig biztos nincs 40k spórolás, de azért már valami. -
Dufresne
addikt
válasz
paramparya
üzenetére
Sztem ezzel a lap+proci párossal pont a gép erejét spórolnád ki, ami később megbosszulhatja magát.
Amúgy részemről inkább már a 939-es platformra szavaznék.
Mondjuk egy Abit Ax8
S939 3000+ Vencie magos
Ati Radeon x700pro Sapphire
ram az ugyanaz, csak nem 1giga, hanem csak 512
Nec 3540A író
Neovo F-417b moncsi
vinyó ugyanaz.
Ez az egész így együtt 171K a lista szerint.
Szóval még maradna 30k a többire.
Tápból én tudnám ajánlani a coolink 450W-os darabját 10k-ért. Nálam is ilyen dolgozik és elég jó.
Mellesleg 2napja raktam össze egy ilyen rendszert, amiben alaplap, proci, vinyó, dvd író ugyan ez volt. Mellé még egy asus x550ge és az asus ta250-es házába szereltem mindezt be, amihez 360W-os táp jár. És simán mentek a dolgok, szóval egy ilyen rendszerhez még akár ez is elég.
De akárhogy is még marad 30k a maradékra, amit tetszés szerint alakíthatsz. -
Gizmo_joe
csendes tag
Sziasztok!
Sokat olvasgattam a topicot, de sajna nem találom a problémámra a megoldást!
Lenne 150 K -m egy gépre!
És nem tudom kihozni sehogy. Nem tudom melyik dolgot hanyagoljam
Alaplap: s939 Amd A64 nF4 MSI K8N Neo4-FI 27 700 Ft
Processzor: s939 AMD Athlon64 3200+ 34 800 Ft
Proc. hűtő: s754/s939 CoolerMaster KK8-7I52A 4 300 Ft
Winchester: SATA 160 GB Maxtor 7200 8MB 18 300 Ft
Ram: 512 MB PC3200 400MHz Kingston 11 999 Ft
Optikai Meghajtó: DVD-író 16x DL +/- NEC 3540 10 999 Ft
Videokártya: Innovision GeForce 6600 256MB TV 25 999 Ft
Ház+táp: CoolerMaster Centurion 12 400 Ft
350W Chieftec 8 900 Ft
Monitor: 17'' LG FlatronEZ T710P 31 900 Ft
Billentyűzet + Egér: 5 000 Ft
Ez így összesen: 192 297 Ft
De sajna mindenképpen el kell dobnom belőle 40 000 Ft-ot.
Segítsetek mivel érném el a legkevesebb fájdalmat.
-
cousin333
addikt
válasz
paramparya
üzenetére
A lista alapján:
Ház:ami tetszik
Táp 420W-os Chieftec.
Samsung 710N (mellesleg a 173p plusz az hülyeség úgy, ahogy az árlistában szerepel, eleve 1500:1 kontraszt és ca. 12ms válaszidő kéne, hogy legyen, nameg sokkal drágábbnak kéne lennie...)
Ezen felül MX518
. És pl. Genius bill.
[Szerkesztve] -
paramparya
őstag
De tuggyátokmit?
Felrakom a listát is, amiből tudok válogatni, ott benne vannak az árak is. Ha nagyon akarnám, tud mást is szerezni a srác, de az már problémásabb, ebből is ki lehet válogatni sztem
Bővebben: link -
paramparya
őstag
válasz
cousin333
üzenetére
Nah, hirtelen összeadtam, amit te ajánlottál:
ASUS Via K8V-X SE AMD Athlon 64/754 DDR AGP SATA
AMD Sempron 2600+ 754 64bit
24/4/40/16x Pioneer 110D DVD-writer drive
Kolink ps/2 Multimédiás Rádiós bill.+ Optikai Egér (ez csak példának, mert pont 5000)
(kábelekre egy 1000-est számoltam)
GeForce 6600 GT 128 MB DDR3 TV DVI 8x AGP INNO
512 MB DDR Ram 400 MHz Kingmax-SuperRam (ebből 2 db)
Samsung 120 GB. 7200 rpm SATA-150 8MB 3év gar
17'' LG L1750SQ-SN LCD 8ms 250cd/m2 500:1
Ezt összeadva éppen 190k környékén vagyunk, ami már jó is
Viszont felmerül a kérdés, hogy nem pci xpress-es lap kéne-e, és olyan vid.kártya?
Szerk.: ha tényleg érdekel, akkor tudok árakat is beírni, nem titkos
Namégegyszerk.: házat nem írtam bele, az is bele van számolva 10k-val
lehetőségnek Codegen 400-asok, Asus 360-asok és Deer 350-esek vannak (mármint olyan táppal szereltek, de úgyis teccikérteni
)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
válasz
paramparya
üzenetére
Ha ezeket tudod szerezni olcsóbban, akkor akár be is írhatnád, hogy pontosan miket tudsz szerezni és mennyiért és akkor itt megmondjuk, hogy azokból mit a legérdemesebb

cousin: a sima 6600-at nem ajánlja annyira, de a 6600gt már inkább
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Z390 Tomahawk + Intel I7 9700K + Be Quiet torony + 2x16GB DDR4 3000Mhz (Garancia)
- I5 8500 RTX 2070 16GB DDR4 500GB NVME 1TB HDD NOCTUA HŰTŐ
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1125W tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
- !AKCIÓ! GAMER PC Intel Core i9-10900X/ASUS ROG Strix X299-E Gaming/NVIDIA GeForce RTX 3080/32 GB RAM
- Új HP 15 Victus FHD IPS 144Hz i5-13420H 4.6Ghz 16GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX 3050 6GB Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS DUAL MINI RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- iPhone 13 512GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- AKCIÓ! Samsung Galaxy Tab S9+ 256GB WiFi 5G tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. De a már csak a neve miatt sem vennék ilyet...
). Az egyetlen lényeges tulajdonság az alaplappal kapcsolatban, az a kártya csatolója, aminek egyeznie kell az alaplapéval (mai állás szerint ez a csatoló lehet AGP, vagy PCI-E).
Kitől? Ez hülyeség! Nekem van A64-em is meg P4-em is és hát teljesítményre az A64 ugyanazt nyomja alacsonyabb órajalen, úgy hogy az Intel procim 40fokos alapból az AMD meg 20...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
), ellenben pl. renderelésnél az FX57-et is simán lenyomja). Egyébként pedig, azért mindennapi használat során is el lehet képzelni olyan esetet, amikor a többszálú végrehajtás előnyökkel jár. Pl letöltesz egy rar file-t és kitömöríted, közben megnézel a egy videót, szintén a netról (miközben töltenek az FTP-dről). Ráadásul, mivel ezek a processzorok most jelentek meg, várható, hogy bizonyos programokból megjelenik a két magra optimalizált verzió. (Mint pl. az újabb Catalyst és Forceware driverek, amik állítólag profitálnak a két magból.) Bár, ha az átállás olyan gyors lesz, mint 32bit -> 64bit esetén..
.

)