Hirdetés
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
dev89
tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Ismét csak azt mondom, hogy nagyképű f@sz vagy ezzel az alsó tízezer dumáddal!!!
A te szaktudásodat szerintem meg ne is firtassuk, annyira sem érdemes főleg az emberiségedet!!! -
rii
nagyúr
SystemRoot-t senki sem kérdezte, csak neked válaszolt sokkal kuturáltabb hangnemben, mint amit Te Vele szemben elkövetsz.
Egész egyszerűen primitív, gyerekes, komolytalan, szalonképtelen a viselkedésed.
Szeretnélek én is Téged megkérni, hogy kultúráltabb hangnemben fórumozz!
Kösz. -
komatsus1
csendes tag
ezt valóban jól elírtam

-
komatsus1
csendes tag
Sziasztok
Én is most tervezem egy jó gép összerakását.
Tegnap rendelten egy pár dolgot:
Coolermaster centurion 5 white ház
Asus A8N sli deluxe lap
Innovision 7800gtx kari /egyenlőre 1 majd később ha kevés lesz akkor még egy/
Coolermaster 450w atx táp /remélem elég lesz hozzá/
2x1024 Kingston memoria
Athlon 64 3000+ /ez csak addig lesz amig nem veszek x2-est, majd jövőre/
80 GB Samsung vinyó
Fujitsu siemens 19'' moncsi
egy kicsit a tátol tarok hogy majdan nem fogja elbirni az SLI-t.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
SystemRoot
őstag
Az mit jelent hogy ''pirosba van''? Szoftveresen mérted vagy voltméterrel? Ugyanis a szoftverek sokszor igencsak eltérnek a valóságtól. Nálam pl Everest össze vissza ugráló 12V os ágat mutat, szerinte 12.31-12.28 között van. Namost a valóságban (voltméterrel mérve) 12.01v rebbenés nélkül még, load-on meg 12.02...
-
SystemRoot
őstag
Látom te egyre csak lefele süllyedsz... legalább megpróbálnál valami frappáns módon visszavágni, mellőzve az alsó tízezer szavait... de nem. Szerintem kb minddenki elött súlyosan leírtad magadat, mind szaktudásügyileg, mind emberileg... no comment.

Ha errejár egy mod remélem eltakarítja szenny hozzászólásaidat. -
Dtomi
őstag
420wattos iMBP tápom van ha fel van húzva 4ghz-re a proci akkor már pirosba van a 3voltos feszem mondjuk a neontól + a világítos kontrol panelig minden van benne.
-
dev89
tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Téged ki a F@sz kérdezett?

-
Csaba....
senior tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Amiket leírtál, azokkal egyetértek, viszont azt is meg kell jegyezni, hogy még a legmárkásabb tápok sem bírják állandóan, hosszú távon a max terhelést, ezért kell rászámolni valamennyit.
Nemrég olvastam egy tesztet, amelyben a legmárkásabb tápokat tesztelték mesterségesen maxon terhelve 48h-n át (Enermax, Chieftec, FSP...)
Az eredmény az volt, hogy az FSP-n kívül mind elfüstölt. -
SystemRoot
őstag
válasz
Csaba....
üzenetére
Régebben sokkal ''finomabban'' reagáltam az eféle sértésekre. De mostanában eléggé sokan ''támadtak'' meg és egy kicsit elegem lett a hülyékből. lehet egy kicsit én is eldurvultam... de őszintén szólva, nem igazán, érdekel, inkább kitöltöm a dühömet ezeken az idiótákon, minthogy a szeretteimen.
-
SystemRoot
őstag
válasz
Csaba....
üzenetére
Megpróbálok segíteni hogy egy kicsit tisztábban láss. Tehát elösször is
a névleges összteljesítmény (350W,400W) önmagában az ég világon semmit sem jelent. Ugyanis nem mindegy hogy melyik ágra ''gyúrnak'' rá. Lehet az 5v os és a 3.3v os ág akármilyen erős ha a 12v os (ami ma a legeslegfontosabb!) nem elegendő akkor értelemszerűen bukta a dolog. Ha megnézel egy Codegen 300W-os tápot láthatod hogy ~16A tud a 12V-os ágon. Ez akár kevés lehetne egy modern konfigurációnak, amiben a Proci, VGA stb mind ebből zabál. Míg ha megnézel egy Enermax 300Wos tápot az általában >=22A tud a 12V os ágán. De ennek ellenére megjegyezném hogy azt a konfigot amit említeettem a fogyasztás mérésnél, használtam pár napig egy ilyen hírhedt Codegen 300Wos táppal. (persze minden ágon ott csücsült legalább egy Maxxx feszfigyelő...
) Anno úgy jött a dolog hogy meghalt az akkor épp szolgálatot teljesítő Enermax EG375AX-VE-m és a gariztatás alatt nem volt épp itthon rendes tápom csak ez... Gép nélkül meg ugye nincs élet...
Namost a rendszer tökéletesen működött, bár voltméterrel nézve kicsit nagy volt a fluctuation, vagyis az ingadozás. De bárminemű terhelés alatt is hiba nélkül ment a rendszer több napig. Aztán persze felváltotta egy Tagan... 
Vagyis ez az állításod: Ha betennék egy 300W-s Enermax-t tutira baj lenne szvsz hamis. Persze nem arra akarok itt buzdítani bárkit is hogy hasonló hülyeségeket csináljon mint én, és a sors kezére bízza gépét. Sok gépet láttam meghalni ilyen Codegen/Mercury/Acorp szintű tápoktól. Ugyanis ezekben sokszor a védelmi funkciók nincsenek is meg, vagy ha mégis akkor meg nem működnek amikor kellene...
Tehát én tápok esetében elsődleges szempontnak a minőséget tartom(minél több tanusítvány annál jobb). utána a szolgáltatásokat, árat, és csak végül a névleges teljesítményt. Véleményem szerint egy 300W os minőségi és megbízható táp (FSP, Seasonic, Antec, OCZ, Q Technology, Tagan), elegendő a mai átalg konfigurációkhoz.
Az nVidia ajánlása pedig hülyeség. Ugyanúgy mint az AMD/ Intel system builder's guide-jának ajánlása is. Ők mindig a legszélsőségesebb esetekkel számolnak.(éls azt is megszorozzák kettővel
)
Üdv: SystemRoot
[Szerkesztve] -
WEBER
tag
Látom itten belemerültetek a témába nagyon
szóval tudom mert vaterom régóta cad-el dolgozik a munkájából kifojólag.
természetesen számít hogy milyen monitoron dolgozik az ember és természetesen a crt a legjobb jelenleg. apám munkahelyén 24'' ossal nyomják.
a laptop egy barátomnak kéne aki most épp az iIBL-re jár és kell neki ilyen célra laptop.
ha már egyszer laptop nem várhatjuk el tőle hogy 1600*1200 as felbontást tudja.
elég az a 1024*768 vagy 1280*800 vagy a fene tudja milyen hasonló felbontások vannak.
továbbá fontos hogy a laptopban külön legyen a videókártyának memóriája és a rendszermemória is minima 512 legyen.
a proci is fontos kérdés. Lényeg hogy ne melegedjen tulságosan hosszú nyúzás után sem (ebben talán a centrinók a legjobbak
?) és hogy leygen benne némi l2 cach mert az is számít valamicskét.
a viinyó lényegtelen : méghozzá azárt mert egy ilyen paraméterekkel megáldott laptopot nem szerelnek 10gigás vinyóval. és egy 40 -es már bőven elég cad-ezéshez.
csupán azért tettem föl a kérdést hátha valaki dolgozik cad-el laptopon vagy tudja hogy melyik az a márka ami ilyen tervezői célokza gyárt esetleg laptopot. ( talán az ibm egyes leptopjai ilyenek )
üdv: WEBER -
-
Csaba....
senior tag
válasz
cousin333
üzenetére
Anno 3.2 Bartonom volt+5700 ultra.
Az 5700u 300-s Codegennel már nem akart menni. (A grafikus processzor visszavette a teljesítményt)
SystemRoot érvelése szerint pedig ennek elég lenne egy régi 250W-s rötyi táp is.
Aki meg egy 3000-4000 Mhz-s gépet+erős VGA-t SLI-ben egy 350W-s tápra bíz, az meg is érdemli, én többet nem tépem a számat.
Szóval erről ennyit! -
cousin333
addikt
válasz
Csaba....
üzenetére
Egy általam mért konfigurációban (P4 1,6GHz, semmi extra videokártya), a teljes terhelésnél a maximális teljesítményfelvétel 275W-volt (figyelem, ez nem ''időszakos'', hanem egy szinuszperióduson belül!), míg - szintén teljes terhelésnél - az átlagos 75W (tehát ez az az érték, amit ti hasonlítgattok!). Vedd figyelembe, hogy ez az érték táppal együtt értendő!
Amíg nem próbáltad a nevezett tápokat, addig nem nyilváníthatsz objektív véleményt (ld.: ''szerintem kizárt, hogy elvigye''). Az NVidia ajánlásról meg annyit, hogy egyrészt NVidiáék tutira akarnak menni, másrészt nem csak az összteljesítmény, hanem ennek megoszlása is számít. Egy 7800GTX-nek külső táp kell, nem is kevés, kettő karinak (SLI) meg értelemszerűen kettő. Ráadásul az NVidia azt javasolja, hogy külön ágakra kössük be őket. -
cousin333
addikt
Magyarázd már meg nekem légyszives, hogy mit jelent számodra az a kifejezés, hogy ''precíz''!

Továbbra is fenntartom az állításomat, hogy egy TFT precízebb (natív felbontásban), mint egy CRT. Ez szerintem magától értetődő a felépítésbeli különbségek ismeretében (TFT: tökéletes geometria, fix pixelmátrix - és ugye, a CAD alkalmazások nagy részében a lényeges vonalak vagy vízszintesek, vagy merőlegesek).
Mekkora felbontáson használják a tervezők a 20-21''-os CRT monitorokat? Mondjuk 1600x1200. Egy 20-21''-os TFT is képes erre a felbontásra. Esetleg nagyobbat használnak? Akkor meg ott van az általad említett olvashatósági probléma (értsd: túl kicsik a betűk/ikonok). Ha meg kis CRT-t használunk, akkor a felbontással lehetnek gondok. Nem is beszálve arról, hogy ha egy CRT-t a ''határon'' (a maximális felbontás közelében) használunk, akkor kifolyik a szemünk a 60-75Hz-től.
Nem mellesleg itt most notebookokról van szó, és ott egyértelmű, hogy a CRT nem játszik, valamint az is nyilvánvaló, hogy a hordozhatóság, és az üzemidő miatt kompromisszumokra kényszerülünk a kijelző méretét (nem a felbontást!) illetően. De úgy gondolom, könnyen belátható, hogy a mobil notebook a netezésen, szövegszerkesztésen kívül nem egy kategóriát képvisel az asztali gépekhez képest.
A notebook TFT-k megfelelő felbontás és méret mellett alkalmasak CAD-re, hiszen itt a TFT erendendő hátrányai (kis kontraszt, rosszabb színhűség) vajmi keveset számítanak.
Az asztali TFT használat ellen (CAD-re) egyedül a jó monitorok (pl. Samsung 214T) magas ára szól.
ui.: Ami a merevlemezt illeti, azért ma már 40GB-t illik belerakni egy notiba is, de én a sebességére céloztam (4200rpm vs. 5400rpm vs. 7200rpm). -
Csaba....
senior tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Dev 89 lehet, hogy egy kicsit nyers volt, de a te modorodon is van mit csiszolni.
Inkább figyeljünk a témára! -
Csaba....
senior tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Az köztudott, hogy Nforce3-s lapokban nem mennek e Geforce 6-k, vagyis csak egy részük.(lutri)
Én pl.: egy MSI K8N NEO2 Platinumban próbáltam egy 6800-t, és 3d-ben teljesen kiakadt, (a játékok 3-4 FPS-sel mentek) beraktunk egy ATI-t, azzal pedig jó volt.
Kártya típustól függően kisebb-nagyobb problémák lépnek fel a Gef 6+Nforce3-al.
[Szerkesztve] -
Csaba....
senior tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Én is lemértem az enyémet: 200W. De ezt nagyon nem tudom megérteni. Ha betennék egy 300W-s Enermax-t tutira baj lenne, ráadásul ezek szerint egy 400w-s Codegen is elvinné, de azt kizártnak tartom a gyakorlatban. Az Nvidia hivatalos ajánlása szerint is 7800 GT/GTX SLI-hez min. 450W kell. Szóval szerinted akkor ez hogy van?
-
krys1978
tag
válasz
Csaba....
üzenetére
Az nem baj, mert én ATI párti vagyok. Szal ez a GF-es mizéria sztem nem fog zavarni. Szóval akkor tud nekem ajánlani valaki egy konkrét lapot (AGP+S939) vagy jó az MSI K8N NEO2 Platinum nForce3 250U Socket939 ATX alaplap?
Systemroot! Találtam FSP Bluestorm 350W-os tápot. Akkor az elég egy ilyen rendszerhez? Köszi az eddigi segítséget mindenkinek!

-
rii
nagyúr
válasz
SystemRoot
üzenetére
szerintem nem szivesen dolgoznék egy 15''-oson 1400-ban.
Mindegy, én csak elmondtam a véleményem.
Szerintem TFT alkalmatlan DTP, grafikai, CAD/CAM, és bármilyen preciziós munkára. A 3D viszont mehet rajta. Persze lehet venni 17''-os Wide Screen (vagy mi) TFT-t, de biztos jó drága lehet, és az is különálló monitor volt. Használtan a Marseusban láttam.
szerintem notiba nem raknak olyan TFT-t, ami jó lenne CAD/CAM-ra, mert a user-k 99%-a office-ra, net-re, és parancssoros biz-baz-ra használja, ergo a gyártó csak olyan TFT panlet tesz bele, amik ezt a kívánalmat kielégítik. DSTN, HPA, TFT.
EQMontoya: az a baj, be lett böfögve egy kérdés, sajnos nem lett leírva mennyire komoly munkára, tanulásra kell a gép, nem lett leírva (mert nem is gondolta hogy szükség lehet rá) hogy most muszály notit vennie, vagy jó lenne asztali gép, nem lett leírva, hogy napi 8-10 órában akarja használni (szerintem nem alkalmas erre sem a notebook, nem tud mellette az ember rendes kéz-testarást felvenni (szerintem) ), vagy csak utazás, vonaton ülés miatt, érdekes lenne úgy CAD-ezni. Szóval aza baj, félválról be lett nyögve capslockosan valami, az érdeklődő sehol, mi meg egész jó esszéket írunk az elképzeléseinkről. Itt a PH-n azért örülnek a válaszadók, ha a kérdezők viszonylag hamari jelenlétükkel, válaszukkal értékelik a szájtépést.
De amit mondtál: 3D, sztem egy noti sem alkamas úgy 3D-re mint bármely asztali PC. A 3D az, ami aztán mindent zabál: CPU, MEM, VideoMEM, GPU, és ahhoz is nagy kijelző ajánlott, ráadásu lkettő, különben elveszel az uszó ablakok tengerében. Ezeknek a kis ablakocskáknak egy 17''-os CRT pont jó. Az elsődleges monitronak meg egy 19''-21''-os CRT.
De a CAD soha nem 3D, amíg a prewiev kép-et nem olyan beállításokkal rendelreled. És a CAD aztán nem a látványról szól.
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
válasz
SystemRoot
üzenetére
és azért mennyit pengettél?

Neked a 15''os notebook 1024*768-at tud, de sztem tökmind1, ha nem veszel vmi nagyonbrutal laptopot, úgy se megy rajta semmi 3d normálisan
[Szerkesztve] -
SystemRoot
őstag
Egy notiba 17'' -ost sem kapsz, szóval max 1024*768-al számolhatunk
Márpedig vannak 17'' os kijelzővel szerelt notik, nem is ritka. Továbbá még ha 15''os is a mocsni akkor sem feltétlenül 1024x768as felbontás a max. Az én volt notim pl 15'' os SXGA+ volt és 1400x1050 volt a felbontása... -
rii
nagyúr
válasz
cousin333
üzenetére
egy olyan TFT ami legalább olyan prezic, mint egy használt EIZO 21'', szerintem nem létezik notebook-ba szerelve. Egy éve néztem tesómnál az akkori áron vett 80000 Ft-os, 17''-os TFT-t, de a PH-t nem tudtam olvasni rendesen. Érdekesen lehetett volna a CAD-et művelni.
Egy notiba 17'' -ost sem kapsz, szóval max 1024*768-al számolhatunk. És én meg úgy tudom, hogy azért annál nagyobb felbontásban használják ezeket a tervezőprogramokat már tizenvalahány éve.
sorrend: tökmindegy, hogy most MEM, vagy CPU. A sok más kiegészítő, jellemző, felszereltség közül akartam kiemelni ezt a kettőt.
HDD: tökmindegy, hogy most 10-20-vagy 40 gigás HDD-t tesz bele. Egy CAD file szerintem nem foglal effektív sok helyet. Ha jól selytem itt csak koordínátákat kell tárolni.
Pixelgrafikus munkához már a winchester is nagyon fontos tényező.
egy 60 megás illustrator fileban egy közepes budapest térkép részletet el lehet tárolni, ugyazezt rasterize-álva a kellő méretbe közelítünk a gigabyte-okhoz. -
SystemRoot
őstag
Hűhű, de arc itt valaki. Szerintem ekkora szaktudással, ilyen kifejező készséggel, hibátlan modorrral és miegymás talentekkel jelentkezned kéne Moderátornak. Tuti rögtön megkapnád a Processzorok, Tuning fórumrészleget. emvy szó nélkül átadná egy akkora szaktekintélynek mint te.
-
dev89
tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
''#1342 dev89 - ezt az AMD vs Intel témát szerintem haggyuk, főleg ha nem értünk hozzá..''
Tudod ki nem ért hozzá? TE !!!

[Szerkesztve] -
SystemRoot
őstag
válasz
Csaba....
üzenetére
#1342 dev89 - ezt az AMD vs Intel témát szerintem haggyuk, főleg ha nem értünk hozzá..

#1351 - Az általánosítgatás akkora halmazoknál minthogy ''Intel'' - ''gyorsabb'', ''AMD'' - ''jobb'' stb... hatalmas marhaság. Nevezd meg pontosan a foglalatot és a chipkészletet és utána írd le hogy melyik a gyorsabb, alátámasztva legalább 2 hiteles tesztel.
De ha már ti így általánosítgattok akkor beszállok én is. Intel mai processzorai/chipkészletei áltlagban nem gyorsabbak memória kezelésben (írás/olvasás/késleltetés). És azt is tudni kell hogy pl A64 platform egyáltalán nem annyira memória sávszélesség igényes mint intel LGA775/S478.
3D Markokoban szintén nem gyorsabb az Intel. De ezek viszont nagyon primitív félszintetikus tesztek. Jelentőségük majdnem 0. Téme legyen sztem lezárva. -
-
cousin333
addikt
A sorrend inkább memória, processzor és a vinyó sem elhanyagolandó azért...
Szerintem a TFT sokkal precízebb, mint a CRT. Ami miatt nem szokták a TFT-t ajánlani, az a relative alacsony felbontása (azért az 1600x1200 már teljesen korrekt).
Márka inkább az egyéb funkciókban lényeg (kijelző képe, gép megbízhatósága, zajszint...stb.), nincs köze a CAD-hez. -
SystemRoot
őstag
válasz
Csaba....
üzenetére
Ha az ember tuningolni akar, (erős proci esetén) és erős VGA-ja van (netalántán SLI) akkor az a 350W elég gyengécske
hogy érted azt hogy gyengécske? Mindenesetre akárhogy is gondolod tévedsz.
Nagyon hosszasan érvelni nincs kedvem. Egész eccerűen leírnám az én általam mért AC teljesítményfelvételét a következő konfigurációnak: S754AsusK8NE Deulxe, A643200+@2.6GHz, 3x512MB Kingmax HC, Leadtek 6800GT @ 1.4v 425/1150; 2x160Gb Maxtor Sata, 1x Plextor PX 708-A, 5db Zalaman venti (cpu fan nincs benne). Ezt egy kb 75%os hatásfokkal dolgozó Tagan 480W U22 es tápal hajtva. Eredmény Idle (Win desktop) 126W AC, load (Far Cry) 164W AC, max loa(Priem 95+ 3DMark05+ 5gb másolás a két vinyó között.) 192W AC.
Na ez sugall valamicsét? Egyébként egy ELMŰ-s műszerrel mértem. Szvsz nem egy utolsó low end konfig volt... A mai legujabb cuccok még némelyes talán kevesebbet is fogyasztanak(kisebb csíkszélesség(90nm es procik, VGA-k stb).
Tehát egyáltalán nem kell 350W nyi teljesítmény! -
rii
nagyúr
mivel itt csak a CPU és MEM a fontos, ezért a márka tökmindegy. Amúgy ha jól tudom, CAD-ra nem alkalmas a TFT, csak a CRT, mivel sokkal precizebb eszköz, és a legnagyobb TFT is kicsi CAD-ezni (.... mondom ezt úgy, hogy még csak nem is láttam AutoCad programot futás közben)
Szóval minél nagyobb CPU, minél több MEMORY, a HDD is lényegtelen.
ui.: szerintem -
WEBER
tag
Ajánljatok laptopot vagy laptopmárkát AUTOCAD, ARCHICAD, ALKALMAZÁSOKRA
KÖSZZ mindenkinek -
Csaba....
senior tag
válasz
megazsola
üzenetére
NCQ technológiát nem csak a Seagate elkalmazza, hanem majdnem mindegyik gyártó. Ez a technológia opimalizálja az olvasást/írást. Csak egy példa: sima Sata esetén az olvasás 48-50 MB/s, NCQ-val 60-62 MB/s.
A Hiper tápegységekről nem írnak rosszakat, de személyes tapasztalatom sajna nincsen.[Szerkesztve]
-
chop
őstag
válasz
SystemRoot
üzenetére
alairom, hogy nem tulsagosan tuningbarat lapok, bar nekem meg csak 2hoz volt szerencsem, de nem nagyon szeretik a 9*250 feletti sebesseget...
-
chop
őstag
vegyel nekem is, ha ez a hobbid

no, hogy legyen vmi ertelme is a postomnak:
satat egy okbol eri meg venni (sztem), es az pedig az, hogy nem kell szarakodni a szeles ide kabellel (illetve ha szar az alaplap, akkor lehet szivniazzal is, hogy nem ismeri fel). amugy mas elonye egyelore nincs, mar ha nem akarod raidben hasznalni a vinyokat
''Ezt a konfigot elég lenne megdobni memóriával, és HDD-vel, hogy egy jó gépet kapjunk?''
imho memoria eleg, a vinyo meg izles dolga, nekem altalaban eleg a 200 giga. legyen eleg..
inkabb vgat vennek, bar nemtudom mennyire vagy jatekos -
lumi
tag
Sziasztok megint

MSI K8N SLI-Platinum
Athlon64 3200+ VENICE OEM
Cooler Arctic Freezer 64
Cooler Zalman VF-700CU
Pioneer DVR-110 +-R/RW
Western Digital 2000JS SATA-ll 200GB
Geil 1024MB Dual Kit PC3200
FSP Bluestorm 400W
Zalman VF-700CU
Sapphire X800GTO 128MB GDDR3 TV/DVI
Ezt sikerult osszeraknom a listaba,
sajnos a beszerzesuk ketseges ahol en neztem,
tudtok nagyobb -mersekelt aru- hw boltot ahol arulhatnak ilyet?
Eddig sehol sem lattam 3200+ OEM A64-et
Az X800GTO valoban jobb vetel mint a 6600GT?
A Zalman hutes szukseges a sapphire-ra ha az elejen biztos, hogy nem szandekozom huzni?
Ha memoriabovitessel kesobb bekerul meg 2*512 ram az mukodni fog vajon?
Sajnalom, hogy buzgomocsingkent jovok a kerdesekkel de egyre tobbet olvasok egyre inkabb tanacstalan leszek
-
balightt
tag
nah? nem véleményeztek?
-
lumi
tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
koszi a sulyos hiba korrigalasat

-
Csaba....
senior tag
válasz
megazsola
üzenetére
Amennyiben játékra szeretnéd használni a gépet, akkor én biztos nem vennék Intelt!
Memóriából inkább Kingmax.
Maxtor kicsit hangos, helyette inkább Seagate NCQ
Tápból 420W-s Chieftec-t ajánlom.(Ha SLI-t szeretnél használni a későbbiekben, akkor nagyobbat, de ez esetben már FSP)[Szerkesztve]
-
Csaba....
senior tag
1.X700-ból csak Pro-t lehet kapni.: 30e bruttó.
X800Xt: 80e bruttó
2. Asus lapok közül jónak számít a P5GD2/P5GD1 (DDR2/DDR) Itt a PH-n is van egy teszt róla: [link]
3.Kingmax, vagy Kingston
4.A Sata gyorsabb, igaz nem sokkal.
5. Tápból nincs szükség 500W-ra. Elég egy 400W-s márkás táp. A márkátlan tápokról (pl.: Mercury, Codegen..) azt kell tudni, hogy a rá írt ''watt''-t nem adják le, (Pl.: 400W-s Codegen 330W-t) míg a márkások leadják. Ajánlásom: Chieftec, vagy FSP[Szerkesztve]
-
balightt
tag
Mit szóltok ehhez a konfighoz. Havernak lesz, a pénz keret limitált. A vinyó és a dvd író már megvan régebbről. Kb 100k vana dologra. Ehhez mit szóltok:
Gigabyte K8N-E AMD 64 nForce4 DDR 400 alaplap PCIE - 2 év garancia 18,650Ft
AMD Sempron 3000+ 1800MHz/333MHz 256Kb dobozos Socket 754 23,125Ft
GlacialTech 7300 Light hűtő AMD 64 3,7Ghz (21dB) - 5 ÉV GARANCIA! 3,150Ft
- Gigabyte GF 6600 GT PCIe 128 DDR3 vadiúj dobozos 3 év garancia: 38.900
- 512/400 MHz PC 3200 GEIL gyári hűtőbordával, bontatlan dobozos 1 év garancia: 12.900,-/db
- Tápegység Chieftec 360W /APFC,12 cm. ven. 11,865 Ft,-
Ez 109 ezer... szerintem elég jól néz ki. Valamit ti változtatnátok? Játékra lesz főleg meg netezésre, de több pénz nincs, azt nem is érdemes feszegetni. -
megazsola
csendes tag
Helló! Érdekelne, hogy ez egy működöképes konfiguráció-e?
Alaplap MSI 915P Neo2 Platinum
Memória 2x512MB 533MHz DDR-II RAM Samsung
CPU Intel P4 630 3 GHz/800MHz 2Mb dobozos
VGA Club3D GeForce 7800GT 256 MB
HDD 160GB Maxtor 7200rpm SATA150 8MB
Esetleg milyen tápot javasolnátok hozzá? Én egy ASUS TA-250-es házat néztem ki a gyári ASUS 360 wattos táppal. (még lenne benne plussz két hűtőventillátor, DVD író)
Hozzászólásokat előre is köszi. -
rii
nagyúr
válasz
Csaba....
üzenetére
1. vid.carb-ól mennyibe kerül
1.a) 700 XT 256 mega rammal
1.a) 800 XT 256 mega rammal
2. ASUS-ból mondjál már légyszíves pontos típust
3. memóriából akkor milyet? 2 gigát rendelünk. (2 db 1 gigás modult?)
4. HDD: ok SATA lesz. Bár nem hiszem, hogy kji lehet aknzni a benne rejlp sebsség töbletet
5. tápból milyet? 500W-osat?
előre is THX -
Csaba....
senior tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Véletlenül ''kimaradt'' a gyenge szó.
''350W a mai világban, főleg a későbbiekben SLI esetén szerintem elég'
Ha az ember tuningolni akar, (erős proci esetén) és erős VGA-ja van (netalántán SLI) akkor az a 350W elég gyengécske. (persze ez függ az adott típustól is az amperek szempontjából)[Szerkesztve]
-
Csaba....
senior tag
Ha új gépben gondolkodsz, akkor inkább Asus alaplap, mint Abit.
Memóriáról már sokszor volt szó: semmiképpen nem ajánlok Brand-t.
Winch-ből: SATA-t ajánlom, valamennyivel gyorsabb, de leginkább a kezelhetőséget (kábel), és a több eszköz csatlakozási lehetőséget emelném ki. (ATA-nál csak max 4 eszköz)
Tápegység tekintetében a Mercury elég gyenge, főleg ha egy erősebb VGA-t is ''kap'' -
Csaba....
senior tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Abban igazad van, hogy a Gigabyte nem bírja úgy a tuningot, mint az Asus/MSi/DFI (dvalamit valamiért) A K8NXP SLI-nek sajna igen változó az ára, de általában 30-32 nettó körül meg lehet venni.
Azzal is egyetértek, hogy amíg nincsen az embernek egy jó erős kártyája, addig felesleges a 2 GB ram,mert a high beállításig el sem jut. -
rii
nagyúr
válasz
SystemRoot
üzenetére
köszi, megfogadom ....
le tudnád légyszí írni a vid.car-t, illetve az egeret pontosabban?
#1322: ezt nem tudtam, sztem Ő sem ..... -
SystemRoot
őstag
Hát végülis megfelelhet az amlített konfig is. Mondjuk én talán erősítenék a kártyán, egy X800XT re, RAM növelés 2Gb szvsz annyira nem fontos mint egy nagyobb proci, de jól jöhet az tény. Tápot cserélnám egy FSP re a biztonság kedvéért, és még az Egeret is. Tudtommal ilyen célú alkalmazásnál fontos a pontos egér. (pl MX 510/518)
-
SystemRoot
őstag
válasz
Csaba....
üzenetére
Nekem volt dolgom azzal a Gigabyte lappal és iszonyat gyengén bírta az FSB tuningot. (250fölött instabil volt az egész rendszer) Lehet persze csak én foktam ki egy rossz darabot... de mondjuk azér mások is panaszkodtak már rá. Azt elismerem hogy megbízható lap. A Gigabyteban én is nagyon megbízok, itthoni szerverem immáron 4éves lesz és megállás nélkül megy egy Gigabyte lappal és egy FSP táppal... sok más lapjukat is nagyon szeretem, de valahogy za NF4 es sorozatú lapjaik nem sikerültek túl jól. Főleg tuningban gyengék, ami nekem nagyon fontos. Akinek nem az vegye meg nyugodtan, feltéve ha van rá pénze. Mer tudtommal az a K8NXP SLI eléggé drágácska.
MSI-t sokan fikázzák volt jópár lapjával gond az tény. És biosaikkal én sem vagyok feletébb elégedett. De vannak azér bőven nagyon jó lapjaik is! Pl amit ajánlottam. Ismerem azt a lapot, teljesen stabil és a gigabyteal ellentétben nagyon jól is húzható (300as FSB minimum!!!) Egyébként halottam hogy 7800GTX el voltak gondok K8N NEo4 ben de tudtommla Winner Hun kolléga ennek megoldására rájött, és megy neki tökéletesen.
350W a mai világban, főleg a későbbiekben SLI esetén szerintem elég Ezzel így tökéletesen egyetértek.

1GB ram pedig szvsz ma még elég középkategóriában. FEAR alatt ahol már télleg kéne ott a VGA már rég elpusztult, középkategóriáról lévén szó... Inkább költeném a plusz pénzt VGA -ra mint +1G ramra. Azt késöbb sokkal eccerübb bővíteni mint pl VGA-t cserélni.
Nem értesz egyet?[Szerkesztve]
-
UDNA9
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni! Notebook-ot szeretnék vásárolni, de nemigazán vagyok otthon ebben a témában.
A lényeg, hogy max 300k-t szánok rá. Minél nagyobb processzor, memória, winyó kellene bele. Ez még menne, viszont szeretném játékra is használni. Jó lenne ha elfutnának pl a NFSU, MOHAA, COD játékok. Ezt meg lehetne-e oldani ebben az árkategóriában?
Ár alapján szimpatikusnak találom a Clevo és Acer gépeket.
Köszi a segítséget! -
lumi
tag
Gigabyte NX66T128D 38500 Ft
WD 2000JS 200GB 7200rpm/8MB SATA2 23560 Ft
MSI K8N SLI Platinum 28700
NEC ND-4550A OEM 10480 Ft
2* KINGMAX 1024MB DDR II -533MHz KLBD48K-384 32560 Ft
FSP Bluestorm 400W Passive PFC 12680 Ft
ZALMAN VF700 CU 5180 Ft
PC-Landnal
Brutto: 190k
ebben meg nincs benne a proci + huto + haz + bill - eger - stb
Van e valami para ezzel az osszeallitassal szerintetek?
Pclandnal nezegetem a procikat es van 3200+ dobozos es 3200 venice , es 3200+ venicet javasoltak nekem, akkor ez eliras vagy nincs nala? meg ugye jobblenne oem mert procihuto is kene ra jobb, ahoz mit javasoltok ha nincs artic freezer 64 ?[Szerkesztve]
-
krys1978
tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Igazad van. Olvasgattam egy kicsit erről a lapról és egy páran panaszkodtak rá. De ha nem nforce3-as chip, akkor milyen? Via? Mindenképpen szeretnék márkás és jó minőségű lapot venni. Nem kell semmi extra csicsa a lapra, csak stabil legyen és gyors. A másik kikötés, hogy S939 és AGP legyen rajta. Tudsz ajánlani valami lapot ezekkel a paraméterekkel? A Tápon még gondolkodom. Az a baj, hogy nem találtam olyan webshop-ot, ahol az FSP-t árulnák. Én meg sajna vidéki vagyok és a környező boltokban sem találtam ilyet.
-
rii
nagyúr
egy erős gépet szeretnénk venni egy grafikus kolleganőnknek:
elvárások:
CPU: (persze kb) 3,2 GHZ (intel)
alaplap: jobbfajta (ABIT ASUS talán)
memória: jobbfajta ez is, BRAND, gyors, 2 GB
HDD: 2x200 GB IDE (sebesség tekintetében megéri SATA-t venni ATA helyett?)
Video Card: ATI 9600 (vagy valami ilyesmi) D-SUB+DVI, 512 MB MEM, de 256 minimum
DVD-RW: valamilyen
ház fekete, egyszerű, chieftek sb-b-g-b-gb-2 vagy mi (szóval nem a CHIEFTEC BG-02B-B-SL)
táp jobbfajta, 400-500W
ehhez mit szóltok? Nekem most ez van: Ezt a konfigot elég lenne megdobni memóriával, és HDD-vel, hogy egy jó gépet kapjunk?
motherboardABIT IC7
CPUIntel P4 3,0 GHz
winchestersasmung 160 GB HDD
memoryRAM DDR 1 GHz BRAND
DVD-RWPioneer 109D BLACK
-számítógép védő áramkör
video cardVGA ATI Radeon 9600 XT 256MB
tápegységACC Mercury 400W táp
házChieftec BG-02B-B-B Black
mobilrackMobil keret BACK
mouselogitech delux PS2
keyboardlogitech S96 optical
Előre is köszönöm! -
lumi
tag
Hat 2 giga ram jol johet photoshopban es nehai videovagasaimnal meg elobb utobb ugyis 2 gigara lenne huzva igy celszerubbnek latom most 2*1 gb-ot venni kitben. Hmm ez a tap jo draga nem gondoltam hogy ennyibe lesz az uj :) X800XL nekem picit draganak tunik es amugyis sok eve mar nvidia parti vagyok, valoszinuleg 6600GT mellett dontok csak meg nem tudom melyiknel :) MSI lapot meg biztos nem szeretnek mert ergy baratome ugy fagyott hogy, a biosba se lehetett eljutni sokszor, lehet csak nala de rossz emlek. :)
[Szerkesztve]
-
Csaba....
senior tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
A Gigabyte nagyon stabil lap, és megbízható. A chipsetje azért melegebb, mint a többié, mert alapon csak 3000-t pörög, viszont így alig van hagja. A biosok is nagyon jók hozzá, főleg a legújabb. (egy csomó állítási lehetőség van benne: tuning)
MSI-vel már sajnos volt dolgom. Egy megbízhatatlan lap olyan szempontból, hogy valamilyen hülye baja mindig ''előjön'', amin a bios frissítés sem segít: (az igaz, ha az ember kifog egy jót, akkor stabil, de eddig nekem nem sikerült) pl.: nem ismeri fel néha a vinyót, meg sok ilyen apróság, ráadásul K8N Neo4-be meg nem megy bele a 7800GTX
350W a mai világban, főleg a későbbiekben SLI esetén szerintem elég
1 GB ram pedig szerintem már Doom 3-ban is kevés volt ultra high mellett, F.E.A.R-ben pedig high beállításokon egyszerűen játszhatatlan.[Szerkesztve]
-
SystemRoot
őstag
válasz
Csaba....
üzenetére
Azt a gigabyte lapot nem nagyon ajánlgatnám. 1. mert drága, és tele van iszonyat fölösleges és hülye szolgáltatásokkal (pl DPS.... 2. nagyon tré rajta a chipset ventilátor, amit ráadásul még lecserélni is igencsak nehéz a rossz elhelyezkedése miatt.
3. Ez egy gyengén tuningolható lap (mint a legtöbb NF4 es Gigabyte lap).
Szal én egyáltalán nem ajánlanám.
Tápból pedig fölösleges az 500Wattos darabot venni. Bőven elég a mai átlag konfigokhoz a 350Wattos BS is. -
SystemRoot
őstag
Szia.
Ajánlásom:
MSI K8N SLI Platinum Edition -35K
A64 3200+ venice (ha lehet akkkor E3) OEM -32K
Arctic cooling Freezer 64 -4.5K
2x512MB Kingston Value -20K ( a 2Giga fölösleges egyenlőre, és ez amúgy is könnyen bővíthető)
Club3D X800XL -65K
Zalman VF700CU -6K
HDD: Western Digital 160GB SATA II -21K
ODD: Nec 4550 OEM -11K
Táp: FSP Bluestorm 350W- 12K
Ház: Casetek 1016-2A -6K (ez persze izlés dolga)
Ez így 212K bruttó. -
Csaba....
senior tag
Alaplapból Gigabyte K8NXP-SLI-t ajánlok, prociból 3200+ S939 (ha nem vagy tuningolós, akkor értelemszerűen nagyobbat)
Ami a memóriát illeti, ha visszaolvasol, akkor ott megtalálod a véleményemet.(#1296) Annyiban egészíteném ki az ott leírtakat, hogy Nforce 4 lapok 3 modullal nem mennek.
A fenti alaplap (mint általában a többi Nforce4 is) a legújabb bios-al nem támogatja a 4 mem. modult, csak 333 Mhz-ban, tehát érdemesebb 2X1GB-t venni.
Winch-nél arra érdemes figyelni, hogy támogassa az NCQ-t.
Tápból egy 500W-s FSP-t ajánlok 17-18 körül.[Szerkesztve]
-
emitter
őstag
mod: Uhh, ez nem neked akart menni
hanem Padam-nak
csak olyan hasonlóan néztek ki
és még kérdés neked, h a kettő közül melyiket vegyed?!
hát szóval az asus ránézésre sokkal jobban megéri, ráadásul márkásabb mint az acer
megmondom, milyen márkákat NE vegyél: (ebben az árkategóriában)
fujitsu siemens
acer
hp
clevo
nonamek - tesco gazdaságos cuccok: patriot, albacomp, stb
amik jók lehetnek:
IBM
Toshiba
Dell
Sony
mod: asus
lehet, h kihagytam néhányat a felsorolásból, bocsi
nekem személy szerint a ''legolcsóbb'' IBM van: 200-ért vettük nyáron R50e [link]
ha lehet, ne celeron procisat vegyél, 256 ram kevés lesz, 40-60giga vinyó elég, 15tft-nél nagyobb nem igazán kell (többet is fogyaszt)
beépített wlanos szvsz jobb megoldás mint a pcmcia-kártyás utólagos wlan
ha kell tanács, h hol vegyél, írj!
üdv:
Kristóf</p><p>[Szerkesztve][Szerkesztve]
-
krys1978
tag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz mit szóltok?
MSI K8N NEO2 Platinum nForce3 250U Socket939 ATX
AMD ATHLON 64 3200 S939 Venice
Arctic Cooling Freezer 64
GEIL 1GB 400Mhz Kit of 2 Value KIT 2x512MB
Antec SLK 3000B Ház
CoolerMaster eXtreme 430W PassivePFC tápegység
Asszem ez a végleges. -
Padam
aktív tag
Sziasztok!
Igazán remek, hogy van ''A nagy gépajánló topik!'' !
Mostanság vennék laptop-ot, olyan 240 ezer ft körül.
Pár lényeges dolog van csak:
- WLAN
- Macromedia Flash menjen rajta
- Esetleg 1-2 régebbi játék, teszem azt nem Quake 4-et akarok rajta játszani max stratégiát.
Eddig két gépet találtam ami érdekes lehet:
ASUS A6R B002H 15,4'' Cel.MPM1,6GHz/512DDRII/60/DVD+/-RW/XPH
CPU : Cel. MPM 1.6GHz
RAM : 512MB DDRII
HDD : 60GB
LCD : TFT 15,4'' WXGA
FELBONTÁS : 1280x800
CHIPSET : ATI Radeon® Xpress 200M
Video: ATI XPRESS 200M megosztott VRAM
CD, DVD, COMBO : DVD+/-RW
FDD : Opcionális 1,44
4 az 1 -ben Kártyaolvasó (SD/MMC/MS/MS PRO)
INTEGRÁLT HANGKÁRTYA
INTEGRÁLT 56K MODEM
INTEGRÁLT ETHERNET 10/100
4 db USB2.0 PORT
1 db INFRA PORT IrDa támogatás
VGA out
WLAN: IEEE 802.11b/g
Párhuzamos port
Beépített webkamera
Ár: 249.xxx
Illetve:
Acer Aspire 3613 WLMI
Processor Type Celeron M
Processor Speed 1.5GHz CPU
RAM 256MB
Hard Drive 60GB
Display 15.4 inch TFT display
Widescreen Type WXGA (1280 x 800)
Video Chipset Intel 910GML
Optical Drive Double Layer DVD±RW
Operating System MS WinXP Home
Ár: 230.xxx
Melyiket érdemsebb venni, illetve, ha egyiket se akkor mit tudtok mondani 240.000 körül?
Előre is köszi a helpet és bocsi a kicsit hosszú szövegért.

-
lumi
tag
Hello,
Masik topicbol lettem forwaldolva ide -jogosan-, hogy itt zaklassak gepvasarlassal kapcsolatban.
Jon a karacsony es a mostani gepem egy az egybe a csalad egyik mas tagjahoz fog kerulni.
Uj gep lesz szukseges nekem, adva van esszeru befektetes / idotallosag / stabilitas kulcsszavakkal. A gep mindennapi igenyeimnek kell megfeleljen, hasznalom naponta sok orat -neha 12-16-orat folyamatosan-, neha magara hagynam es orulnek ha mondjuk nem egne le a haz meg ilyesmi :) Eddig 200e ft-os keretet adtam neki nagyon nem akarom tullepni de ha valamivel hatasosabb konfig csak e folott jon ki en partner vagyok :) AMD parti vagyok ~5eve, a mostani gepem is egy 2600+ volt ( 3000+ -on szamottevobb melegedes nelkul ment, de nem ereztem szukseget, hisz a TI4200 ugyis visszafogta a jatekban ) es meg voltam vele elegedve. Gondoltam valtok A64-re lassan ugyis omleni kezdenek windows alapu 64bites cuccok -linux/bsd -t szivesebben hasznaltam evekig, de a munkam miatt visszaszorult a dolog windowsra, es hozta magaval a jatekokba olom a szabadidom opciot is-. Szoval AMD, 2GB ram -most 1,5GB volt es ez ala nem szivesen mennek manapsag, a photoshop mint munkaeszkoz szereti-, videokartyanak 660GT -egyelore nem gondolkozom SLI-be kotesrol de talan jovolna ha lenne ez a lehetoseg es ne legyen emiatt kesobb lapcsere-. Winchesterbol mindenkepp 160/200 GB korul kell beszereznem -sokat gondolkoztam, hogy vegyek -e backup vinyot es raid-be kossem biztonsagi masolatnak, ez nemtudom mennyire mukodik mostansag a desktop rendszereken-. Hutesi rendszer nem lenne hatrany ha nem repulogepstart hanghatasokkal kene elnem -bar jelenleg se mondanam hangosnak -inkabb csak a ti4200 ventije unatkozik mar-. Kerdes nalam ar/teljesitmeny/esszeruseg - mit erdemes most megvenni -valoszinuleg minden masodik kerdes ez de ez egy ilyen rohano vilag ha valaki nem figyel ugy lemarad, hogy utana csak kapkodja a fejet.
Koszonom a segitseget es elnezest ha ez a honapban a sokadik ilyen keres :) -
Csaba....
senior tag
válasz
SystemRoot
üzenetére
Arra próbáltam célozni, hogy a márkátlan ramoknál, amikor a boltban megveszed őket, akkor nem tudsz egyformákat venni, hiszen nem dobozban adják őket, és nincs rájuk írva szériaszám se. (az eladók meg nem fogják berakni gépbe kipróbálni)
A márkásnál viszont rá van írva a sorszám és így az embernek könnyebb dolga van, mert 4 különböző memória modullal az életben nem indul el egy Nforce 3/4.
(Pl.: A Kingmax esetében csak egyféle van az 512 DDR 400 asztali típusban) -
SystemRoot
őstag
válasz
Csaba....
üzenetére
1.Az NForce 3/4-k érzékenyek a memóriára. Ez azt jelenti, hogy a memóriamodulok szériaszámának meg kell egyeznie (2 modulnál még lehet, hogy megy, de 4-nél már nem indul el a gép) ebben teljesen biztos vagy. Szvsz ha márkás modulokat pakolgatsz egymás mellé nem gáz ha a szériaszám nem egyezik meg... Amgy meg egyetértek én sem ajánlom azokat a ''brand'' név alatt árult noname gyártók által készített márkás ic ket felhasználó modulokat.
2. én winchesterből inkább vennék olyat mai támogatja az NCQ-t. Tudtommal a Samsung nem támogatja.
3. egyetértek. De szvsz bőven elég a legkisebb Bluestorm is.
4. Én a NEC et ajánlom inkább. De jó a Pioneer is.
Üdv: SystemRoot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Montech XR TG FSP 750W
- Gamer PC , i9 14900K , RTX 5070 , 32GB DDR5 , 2TB NVME
- mini pc/ WIN11/ i5 12600T/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ WiFi/ BT/ 1 év garancia, számla
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1125W tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Yoga Book 9 13IMU9 notebook - Ultra7 155U 32GB DDR5 1TB SSD Intel Graphics W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- 27% - Samsung S49CG954SU OLED Monitor! 5120x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

?) és hogy leygen benne némi l2 cach mert az is számít valamicskét.