- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
^Sunrise^
tag
Az az igazsag, hogy en szubjektiv vagyok tanacsadas ugyileg.
Mindenkepp Amd-s rendszert raknak ossze, viszont meg varnek kicsit. Ha jol vettem ki a szavaidbol, akkor a jatek egyelore lefujva, szoval ebbe a gepbe nem tennek tul eros VGA-t, esetleg vmi 9550XT-t kategorias ATi-t. Alaplapnak VIA, ami bar tudom, hogy sokaknak nem tetszik, a SATA-ja nagyon eltalalt es nem a PCI savjabol osztozik, ez sokat szamithat szerintem ennyi vinyonal. A gond vele mindosszesen, hogy az uj chipkeszlettel (K8T890) szerelt lapokbol meg nem duskalnak a boltok polcai, masreszt keves rajtuk a SATA.Egyedul a Soltek K8T890-es lapjan volt 4 SATA es 3 PATA csati. Kerdes persze, hogy itthon beszerezheto lesz-e es mikor. Soltek nem szokott gagyit csinalni.
Procira vmi 3000+ 939-est tennek bele, mondjuk egy XP90-nel, esetleg XP120-szal.
Memorianak Corsairt mindenkepp. TTS-nel talan lesz Mushkin, en arra is nagyon kivancsi vagyok, kulfoldon eleg elismert es minosegi marka.
Lapon van Gigabites LAN, ha jol emlekszem akkor a VIA megoldasa hasonloan az Intelehez nem PCI-on keresztul kommunikal, de ebben nem vagyok teljesen biztos..
Roviden osszefoglalva nalam igy nezne ki a konfig:
Soltek K8T890
AMD Athlon 3000+
Thermalright XP120+12cm Noiseblocker
2x512MB Corsair TwinX
4x300GB SATA Maxtor DiamondMAX10 (16MB, NCQ)
ATi Radeon 9550XT
Pioneer 108/109 DVDRW
475W Enermax Noisetaker
Coolermaster Stacker / Chieftec Bravo
Azt hiszem ennyi igy hirtelen. -
Legtutibb tuningolt gép?
Sztem az amikor 1,5X-es,de inkább 2X-szer annyit hozol ki a gépből,mint a gyári specifikáció!
Alaplap:
vmi,tuningbarát lap+egy jó bios,+ lásd el jó hűtővel az északi és a déli hídat!
Proci:
Valami régi kiaknázatlan 1,8-as P4(múltkor vhol láttam 4,1-et hoztak ki belőle), vagy new 3,6 prescott,esetleg 3000+ -so,s939-es proci,igaz itt nem lesz meg a dupla órajel.Procihoz természetesen,kompresszoros,de inkább nitrós hűtés.
VGA:
Dupla teljesítményt,most aktuálisan vmelyik radeon 9550-esből tudsz kihozni,vmoddal 100%,+vízhűtés.
Ram:
Ez passz, samsung tccd,winbond bh5 chippes ram, vízhűtéssel.
Táp:
Ezt is lehet moddolni,ebben nem vagyok még járatos.
A többi alkatrészből már nem nagyon tudsz +teljesítményt csiholni.
Ez az én véleményem. -
Mennyi?
aktív tag
Hááát ez van!
Bár én is a 160-asokat javasolnám inkább továbbra is, mint fentebb a többiek, de Te tudod! /És abból már 6 is elég lenne!/ Bár ha 3 vinyókerettel számolsz az is csak 9 helyet foglal el a 11-ből!
pont elég marad egy kismeghajtónak, dvd-írónak és esetleg az előlapi ''usb és tsai'' csatlakozóknak!
Egy ilyen vinyókeret jár a házhoz a többit pluszba meg kell vételezni! De ventit csak erre tudsz tenni! És végülis Sunrisenak is igaza van: a vinyókat itt kicsit körülményesebb ki-be pakolgatni. Bár nálam az nem nagyon szokás, nem tudom ''fájl-szerverbe'' mekkora igény van erre!? -
Mennyi?
aktív tag
Egy ún. HDD-Bracketbe kerülnek. Ez egy vinyóház. Ennek az elején van a 12cm-es venti és ezt rögzíted (gumibakok) a házban a ''nagy'' helyre. Alapból 3 vinya fér bele (vagy négy asszem'
).
Olvasd át a topikját, amit a #101 hsz-ben adtam linket! Ott egy csomó hasznos dolog van!
Jah és kondizz, mert kib@.. nehéz! -
^Sunrise^
tag
Szerintem a vinyok elhelyezese es hutese a Chieftecnel jobb, foleg ilyen nagyszamu HDD eseten. A ket tapos megoldas viszont a Stacker mellett szol. Nehez ugy. A Chieftecnel esetleg hazibarkaccsal lehet kialakitani helyet meg egy tapnak, mert eleg hely van a tetejen a haznak.
-
atosz
őstag
A temat elkezdtem olvasni, de nem volt kedvem vegignyalazni...
Ket dolgot kell kulonvenni. Allat tuninggep kell. Most a legnagyobb teljesitmeny szamit vagy a legnagyobb szazalekos tuning az alaphoz kepest, meg Q nem mindegy sztem.
A masik, hogy tenyleg jobban jarnal ket geppel... Erdekes lenne ugy jatszani, hogy dolgozik az X vinyo, plane ha mondjuk vmiert elszall a gep (a mai szofvereknel nem lehet tudni - na meg regieknel sem). -
Pópa
senior tag
De véletlenül sem valami warez szervert ''rakunk most össze'' ugye?
Mert végső soron a nagy háttértárak, a gyors adatmozgás, gigabites háló..... hát, megfordul az ember fejében...
(bár tudom, hogy említetted, hogy jó célt szolgál a dolog...csakhát a jó cél mindenkinek mást jelent)
-
tts
addikt
ha nem gond a zsír - vegyél egy Lian Li-t - ebbe minden kényelmesen elfér és hát nem egy tucat kégli
Bővebben: link -
PNEUM
aktív tag
1., Hát elég nagy parasztvakítás egy totyik!
Miért pont a Processzorok, tuning oldalon kellett ezt megnyitni?
2., Ha már eldöntötted, hogy milyen procit akarsz meg milyen vinyókat, meg mit nem, akkor mire vagy kíváncsi?
HOGY MILYEN VENTILÁTOROK LEGYENEK BENNE!!
[Szerkesztve] -
zfarkas
senior tag
Egy ilyen alaplap: Bővebben: link
Meg sok-sok scsi diszk. Amik persze drágák. De néha látni, hogy jó áron hirdetnek.. -
Sir Riccio
addikt
Álom álom édes álom.... Ha ébren vagy ne álmodjál, ugyanis én nem tennék egy szerverre Win XP-t legfeljebb 2003 server editiont, de még inkább LINUX-ot. Nos ha ez egy komoly szerver '' lenne'', azon pedig néha sem illene játszani. Szerintem semmivel sem labilisabb a nagyobb vinyók mint a kisebbek csak megfelelőt kell bele tenni de az viszont már nem a huszonezer kategória. De ha már álmodozunk ugyebár az ár nem számit. UF ÉN SZÓLTAM.
-
^Sunrise^
tag
Sebessegre nem lesz sokkal gyorsabb egy bizonyos szinten tul, mert a 33MHZ-es PCI busz be fog inteni (133MB/sec)
En rendszernek epitettem be 2x146GB Fujitsut. A 10k RPM es a RAID0 miatt porgos, gyors a rendszer, a legfontosabb cuccokat ezekre mentem el, de 110-120MB/sec-es iras fole nem tudok menni vele, a fent emlitetett okok miatt. -
zfarkas
senior tag
Ezt olvasd végig:
Bővebben: link -
^Sunrise^
tag
Ha mindenkepp menne vmi izmosabb tuning akkor tenyleg felejtosek lehetnek AMD vonalon pl. az NF3-as lapok. 8 vinyot nem tud lekezelni sajat chipbol, a kulso chipek, ahogy fLeSs is irta a tesztjeiben megallnak alacsonyabb FSB-n. Az en DFI-m pl. 240-en.
Intel vonalon jelenleg a 915/925-os szeria latszik a legmegfelelobbnek neked, AMD-nel az NF4, de arra meg erdemes talan kicsit varni, tul sok fele lap meg nem kaphato itthon.
Tapbol en vmi izmosabb Enermaxot javaslok (~470W), hutesnek meg Thermalright bordat, vinyokhoz 9cm-es YS-Tech ventiket. Vga, 6600 PCI-E, jatszani is lehet vele, de nem is kerul horribilis osszegbe. -
-Jackson-
őstag
csak ígymár érvénytelen a topikcíme is, átalakult egy mijengépetvegyek topikká, ami elméletileg halálra van ítélve....
#46: a topik van halálra ítélve, nem a gép. mégpedig jelenlegi cím valami igazi különlegességet takar, közben egy játékra is alkalmas fileserver-ről van szó... szóval egy 3ghz-s gép sokszáz giga hdd-vel még nem legtutibb tuningolt gép. magyarul tök felesleges volt megnyitni ezt a topikot, főleg ennyire megtévesztő címmel.
[Szerkesztve] -
Adrian Mole
senior tag
Lehet, hogy haragudni fogsz rám, de szerintem rosszul közelíted meg a kérdést: ha már ennyi pénzed van, csinálj egy fileszervert, sok tárhellyel, de PIII-ból (ahogy javasolták), vagy hasonlóból, a többit meg költsd el egy játszósgépre. Szóval anyagi szempontból is jobban járnál. A másik, hogy egy ekkora adathalmaznál nem érdemes tuningban gondolkozni, a játékgépet lehet, de az adatok elvesztésének nagyobb az esélye tuningolt gépnél.
Ha persze kattanásod van, ne fogd vissza magad, vedd meg mindenből a legdrágábbat, asztán csókolom. -
_Volkovy_
nagyúr
Ja,világos.
Tehát egy A64 3000+ és egy R9800Pro kell neked.Ha csak néha kell játszani.És nem az a fő profilja a gépnek.
Egy jótanács:szerintem ne akarj ekkora gépet építeni,ha egy SP1-et nem vagy képes feltenni az XP-dre,hogy normálisan kezelje a 120+ gigás vinyókat..A registrybe 1 sor beírását már nem is mondom. -
_Volkovy_
nagyúr
Mennyit szánsz rá?
Ja látom vinyót sokat akarsz,nekem tegnapig 900gb volt a gépemben,és épp hogy elég volt..Szal ha komolyban akarod nyomni,8db 250gb-os WD alá ne add.Ha ''fileszerver-szerűség'' a gép,akkor egy P3 alaplap+proci elég bele,két idevezérlő kártyával,meg egy hatalmas táppal.
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
8db SATA vinycsivel nem lesz az igazi a tuning ugyanis nincs olyan lap amin ennyi sata lenne úgy hogy 225MHz-en ne adja be a derekát..
Amúgy MSI K8N DIAMOND
AMD A64 4000+
2xInno3d 6800GT PCI-E /lehet kapni aquaban.../
4x512 A-Data 566/600
vinyó: ne 120-asokat vegyél mert:
a: kuvvasokat fogyasztanak
b: amit az elején irtam
c: létezik 200-300GB-os is....
d: zaj....
Szal 4db 300-as bőven elég vagy 250-es mert azokat nf4 bizti tudja natívban, így nem fog tuningban korlátozni...
hűtésnek nem kell túl extra...de nézz szét itt venti ügyben:
www.tts-kft.hu
ház nekem 8 de 4 vinyónak már nem kell akkora hely....táp minimum 450-480w de lehet mégtöbb is -
-Jackson-
őstag
veddmeg mindenből a legdrágábbat, rá kompihűtést és ennyi.
a 8 darab sata vinyóhoz elég komoly lap kell, nemtom egyáltalán létezik e ilyen, mindenesetre tuti legdrágább kategória lesz mint fentebb említettem. ramból szintén legtöbb megahertz-legalacsonyabb időzítéses kell --> legdrágábbat vedd. prociból is egy legdrágább fajtát mondjuk 3.8-as prescott, ez szereti jó hűtéssel a 4+ghz-t is. ja a mobo sli-s legyen és mondjuk gyárilag túlhajtott-vízhűtőblokkos(450/1200alapon) 6800ultra szorozva kettővel --> ezis legdrágább lesz asszem
(talán a 2 darab kerül 1700 euróba). a többi alkatrész már részletkérdés a tuningnak. vagyis a fenéket. kellvalami legdrágábbféle táp is olyan 600w körül minimum.
nemtom miért a ventikkel foglalkozol, egyébként keresd tts-t azokkal kapcsolatban -
Finwe
őstag
Úgy érted ''Egy jól feltúrbózott egy procis gép'', hogy tuningolnád is?
Gondolom a vízhűtés is játszik, nem? Na ha igen én mindenre raknék vizet, a procira pedig komis hűtést.
Ventit és gépet pedig már mutattak, már lehet az fx53 jobb lenne. (ezt nem tudom mennyivel drágább a 3800+-nál) -
Calogero
addikt
-
Mazka05
őstag
Kapásból másikház!
: Bővebben: link
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest