- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
Hirdetés
Aktív témák
-
^Sunrise^
tag
En meg vagyok elegedve a Maxtorokkal, kulonosebben nem volt veluk sose gondom. Annyival tobb hibas darabbal talalkoztam beloluk, amennyivel tobbet eladnak.
WD szerintem felejtos, Raptoron kivul normalis vinyojuk nincs, Samsungnak csak 160-as a legnagyobb vinyoja, Seagatebol nem kapsz 200 folottit itthon, a Hitachi meg ritka relative es draga. -
^Sunrise^
tag
Az az igazsag, hogy en szubjektiv vagyok tanacsadas ugyileg.
Mindenkepp Amd-s rendszert raknak ossze, viszont meg varnek kicsit. Ha jol vettem ki a szavaidbol, akkor a jatek egyelore lefujva, szoval ebbe a gepbe nem tennek tul eros VGA-t, esetleg vmi 9550XT-t kategorias ATi-t. Alaplapnak VIA, ami bar tudom, hogy sokaknak nem tetszik, a SATA-ja nagyon eltalalt es nem a PCI savjabol osztozik, ez sokat szamithat szerintem ennyi vinyonal. A gond vele mindosszesen, hogy az uj chipkeszlettel (K8T890) szerelt lapokbol meg nem duskalnak a boltok polcai, masreszt keves rajtuk a SATA.Egyedul a Soltek K8T890-es lapjan volt 4 SATA es 3 PATA csati. Kerdes persze, hogy itthon beszerezheto lesz-e es mikor. Soltek nem szokott gagyit csinalni.
Procira vmi 3000+ 939-est tennek bele, mondjuk egy XP90-nel, esetleg XP120-szal.
Memorianak Corsairt mindenkepp. TTS-nel talan lesz Mushkin, en arra is nagyon kivancsi vagyok, kulfoldon eleg elismert es minosegi marka.
Lapon van Gigabites LAN, ha jol emlekszem akkor a VIA megoldasa hasonloan az Intelehez nem PCI-on keresztul kommunikal, de ebben nem vagyok teljesen biztos..
Roviden osszefoglalva nalam igy nezne ki a konfig:
Soltek K8T890
AMD Athlon 3000+
Thermalright XP120+12cm Noiseblocker
2x512MB Corsair TwinX
4x300GB SATA Maxtor DiamondMAX10 (16MB, NCQ)
ATi Radeon 9550XT
Pioneer 108/109 DVDRW
475W Enermax Noisetaker
Coolermaster Stacker / Chieftec Bravo
Azt hiszem ennyi igy hirtelen. -
^Sunrise^
tag
Ezert kell SATA vinyo.
Legalabb 2-4 tapcsati mar van ezek szamara minden normalis mai tapon, a a hagyomanyos csatikon kivul.
-
^Sunrise^
tag
Biztos, hogy kell bele 2 ekkora tap?
Szerintem nekem se kis etvagyu a gepem a 4db 200-as Maxtorral es a 2db 10k rpm-es 146-os Fujival, az egyeb cuccrol nem beszelve, de ezt rohogve elviszi 1 475-os Noisetaker.
Raadasul nem ritkan megy meg bele 1 v. 2 vinyo, ha meglatogat vki.
Azert tulzasba se essetek szvsz. -
^Sunrise^
tag
Szerintem a vinyok elhelyezese es hutese a Chieftecnel jobb, foleg ilyen nagyszamu HDD eseten. A ket tapos megoldas viszont a Stacker mellett szol. Nehez ugy. A Chieftecnel esetleg hazibarkaccsal lehet kialakitani helyet meg egy tapnak, mert eleg hely van a tetejen a haznak.
-
^Sunrise^
tag
Sebessegre nem lesz sokkal gyorsabb egy bizonyos szinten tul, mert a 33MHZ-es PCI busz be fog inteni (133MB/sec)
En rendszernek epitettem be 2x146GB Fujitsut. A 10k RPM es a RAID0 miatt porgos, gyors a rendszer, a legfontosabb cuccokat ezekre mentem el, de 110-120MB/sec-es iras fole nem tudok menni vele, a fent emlitetett okok miatt. -
^Sunrise^
tag
Ha mindenkepp menne vmi izmosabb tuning akkor tenyleg felejtosek lehetnek AMD vonalon pl. az NF3-as lapok. 8 vinyot nem tud lekezelni sajat chipbol, a kulso chipek, ahogy fLeSs is irta a tesztjeiben megallnak alacsonyabb FSB-n. Az en DFI-m pl. 240-en.
Intel vonalon jelenleg a 915/925-os szeria latszik a legmegfelelobbnek neked, AMD-nel az NF4, de arra meg erdemes talan kicsit varni, tul sok fele lap meg nem kaphato itthon.
Tapbol en vmi izmosabb Enermaxot javaslok (~470W), hutesnek meg Thermalright bordat, vinyokhoz 9cm-es YS-Tech ventiket. Vga, 6600 PCI-E, jatszani is lehet vele, de nem is kerul horribilis osszegbe. -
^Sunrise^
tag
Mindenkepp Intelben gondolkozol?
Vinyok RAID-be lesznek kotve?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest