Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz radi8tor #30576 üzenetére

Nincs hátul szemem, nem elkerülés kérdése: egyszer tavasszal boltban a sorban mögöttem álló szépen eleresztett egy óriási háááájesssuuuummmot. Valószínűleg csak allergiás volt, akkor erős volt a virágpor. Azért akkor örültem volt rajta maszk és igyekezett a könyökét tartani. Ismerős gyerekének is segítettem távtanulásban, nem aggódtam. Mostani tudásunkkal már megkönnyebbülés mégse terjed annyira könnyen ez a szemét, így de facto mindenki saját belátására van bízva a maszk. Ahol kötelező ott se nézi kutya se vajon helyesen hordják? Ezért írtam gyakorlat mindig más. Étteremben nálunk a pincérek megoldották ajtó-ablak nyitva, megszűnt a rendelet "étterem zárt része" kitétele. :D Fodrászcsajok is mondták náluk nem kell, pedig azért van népsűrűség 10-15 négyzetméteren 3-3 dolgozó és vendég, hajszárítózás jobbra-balra. Egyéb kisebb üzletek, mindenki kukucskál befele és az alapján felteszi vagy nem. Szemüvegesek is panaszkodnak a maszkra, nekik kendőt ajánlottam mert "orr és száj eltakarása" a szöveg. 30 fokos buszon is persze nem hordják a népek. Én csak azt mondom, amekkora ügy lett a maszkozásból, hát akkor ezek az emberek örülhetnek nálunk nem szlovák szabály volt. Vagy pl. szerbeknél a kijárási korlátozás is komolyabb volt.

Új hozzászólás Aktív témák