Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Google Pixel topik
- Honor Watch GS Pro - strapacska
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szabi__memo #39974 üzenetére
Elkapta, azonban a vírus öngyilkos lett...
-
Ha ezt felszorzod csak a 20-szorosával, akkor napi 15-20 ezer új aktív fertőzöttről beszélünk. De véleményem szerint ennél sokkal több az. Egyrész mivel a tesztelés egy nagy nulla, másrészt az a 20-szoros szorzó is lehet akár 80-szoros is. Lehet akár 40-80 ezer is az a 15-20 ezer/új beteg/nap.
-
válasz
nubreed #39852 üzenetére
Éppen erre utaltam az előbb. Az volt a téma, hogy a maszkviselésnek megelőző a hatása. Mivel a maszk elő van írva május óta és látjuk milyen szinten szarnak bele az emberek, ennek ellenére nem tarolta le az országot a járvány. Ebből gondolom, hogy ez nem a maszkviselés megelőző hatásának köszönhető.
-
válasz
bigdady #39803 üzenetére
Függetlenül attól, hogy nem tudom elő kellene-e írni még több helyen a maszkviselést, azt hozátenném, hogy a maszkviselés megelőző hatását az valóban árnyékolja, hogy az emberek egy része nem is hordja. Azok közül, akik hordják, a legtöbbjének csak a száján van fent vagy csak az állán lifeg. Igen kis részük az, aki megfelelően hordja (orrot és szájat is eltakarva). Ha mindenki hordaná megfelelően (orrot és szájat is eltakarva), akkor rá lehetne fogni, hogy komoly megelőző hatása van a maszkviselésnek. De így, ebben a formában elég problémás ez az állítás szerintem. A tudományos részét értem. A gyakorlat viszont egészen más képet fest azért.
-
válasz
Kékes525 #39738 üzenetére
Ilyet nem ír ez a törvény, legalábbis az a rész amit beídéztél. Meg hát aztán ki dönti el azt, hogy mi indokolt és mi nem az?
Ők eldöntik és kész.
az állam törvénytelenül viselkedik ebben a tekintetben,
Szerintem amit művelnek itt március óta, azért régen simán akasztás járt volna. Ezek már emberiség elleni bűntettek. Az emberek hazaküldése a kórházból a halálba az micsoda már? Teljesen indokolatlanul ráadásul. Vagy az egészségügy kivégzése 3 hónapra? Az egész földön nem látni még egy ilyen országot, ahol ez megtörtént.
-
válasz
lacafaca #39601 üzenetére
Egyébként ennyi rettegést, az emberiség pusztulását vízionálást a komplett környezetemben együttvéve nem tapasztalok, mint itt. Egész nap semmi félelem, majd beolvasok a topikba és padló.
Még azt sem lehet mondani, hogy nem hallhatom a fél ország vélményét, nyilván nem is. Viszont ezt itt kb 1-2 tucat ember produkálja. A folyamatosan egymást baszogatókról nem is beszélve.
-
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezető epidemiológusa, Oroszi Beatrix.....A SZAKÉRTŐ SZERINT AZ EGYIK LEGFONTOSABB TEENDŐ AZ ÚJ ESETEK ÉS AZOK KONTAKTUSAINAK GYORS MEGTALÁLÁSA ÉS ELKÜLÖNÍTÉSE, AMIHEZ NAGYON SOK TESZTRE VAN SZÜKSÉG. [link]
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.....„A koronavírus-fertőzöttekkel kontaktusba került személyek kontaktjainak felkutatása járványtani és virológiai szempontból sem szükséges” [link]
-
válasz
Corleone33 #39440 üzenetére
A kiinduló poszthoz azért hozzátartozik, hogy akikről szó van, eleve mind kórházban kezelt súlyos beteg volt, amire a fertőzöttek igen kis százalékának van szüksége. Ezen kívül azt még mindig nem tudjuk, hogy például az influenza tüneteivel kórházba/lélegeztetőgépre kerülők hány százaléka hal bele a betegségbe és felépül-e teljesen. Ez csak a tisztánlátás miatt jutott eszembe.
-
válasz
Locutus #39306 üzenetére
Épp erről írtam tegnap. Itt most mit könyvelnek le? A covid szövődményeibe halt bele, vagy sem? Meg lehet ezt cáfolatlanul állapítani? Szerintem nem. Volt középkorú kollégám, aki hasonló betegséggel élt. Aztán egyszer olyan helyen pukkant el egy ér, amiből már nem volt neki kiút. Ez már évekkel ezelőtti történet, tehát független a covid 19-től.
-
válasz
Ringman #39235 üzenetére
Ez amit most a merkely kijelentett, konkrétan rémhírterjesztés kategória. A merkelynek egészen biztosan nincs arról adata, hogy a felső légúti tünetekkel orvoshoz forduló páciensek hány százaléka volt akkor Covid-pozitív és mennyi most. Erről akkor lenne adata, ha minden felső légúti tünetekkel orvoshoz forduló pácienset teszteltek volna, illetve tesztelnének. Tudjuk jól, hogy ez nincs így.
-
Ez is megér egy misét: Nemcsak a felderítésben, de a betegek elkülönítésében is nagy lemaradásban lehet a magyar járványügy
Micsoda fejetlenség van. A háziorvos nem rendel el tesztet, pedig kontaktszemély és tünetes. Máskor meg hiába rendeli el a tesztet, nem végzik el. A kontaktot nem keresik stb stb, szarnak ezek bele az egészbe.
-
válasz
Locutus #39095 üzenetére
Lehetne sorolni reggelig a példákat, amikor eldönteni sem lehet, hogy közvetlenül/közvetetten a covid-e az oka a haláleseteknek. Akkor még hol vannak azok, akiket nem is teszteltek le. A statisztikákba szerintem ahány ember annyi féle teóriát lát bele. Egyébként a statisztikák is olyanok amilyenek , mármint a valóságtartalmuk.
-
válasz
Locutus #39089 üzenetére
Szerintem befolyásolja. Ha nem tesztelik, nem lehet a covid "áldozata". Ha még letesztelik sem biztos, hogy annak könyvelik be a halál okot. Korábban is volt erről cikk, hogy országa válogatja hogy "könyvelnek". Az a magyar 6xx is lehet 3000 valójában. Csak egyrészt nem tesztelnek szinte semmit, másrészt szerintem a politikai haszon miatt szándékosan tartják alacsonyan a számokat. De akár lehet valós is a helyzet. Bármelyiket el tudom képzelni.
Ha megnézed dániát, letesztelte a fél országot gyakorlatilag. 10-szer annyi (10 millió lakosra vetítve) tesztre van nekik kétszer annyi total cases és kb ugyanannyi elhunyt. Szóval ezek a statisztikák olyanok, amilyenre készítik őket nagyjából.
-
válasz
Locutus #39083 üzenetére
Vagy akár ebből is látszik, hogy mennyire lehet kozmetikázni a statisztikákkal és a tesztekkel. Itt eleve le se szarták a tesztelést, így kis sem derül a fertőzöttség, tehát abba bele sem halhatott. Nem tudom mi a valóság, de mivel nem tudjuk melyik ország mi alapján tesztel, melyik mi alapján tulajdonítja a covid következményének a halált, így olyan sok mindent ebbe belelátni szerintem nincs sok értelme.
-
-
válasz
csiga8 #38841 üzenetére
Amúgy az is kérdéses, hogy mégis kit érdekel, hogy a másik melyik táborba tartozik? Változik ettől valami?
Szerintem nem. Ha itt nyilvánosan nem terjeszti azt, hogy ne oltassátok be magatokat, ne hordjatok maszkot stb stb, akkor mindenki szabadon azt gondol erről, amit csak akar. Ilyen szarságon rugózni, hogy a másik mit gondol...
-
Hát ha 1-2 héten belül nem lesz egy csomó ember emiatt a kórházainkban, akkor kb tudjuk mennyire kell tőle tartani. A nyári zsúfoltság semmit sem okozott itthon. Oké, majd az iskola ha elindul, majd akkor... Ha ez "kellett" a vírusnak a felfutáshoz, akkor ennek hamarosan jelentkeznie kell országos szinten.
-
Merkely Béla visszahozná az idősek vásárlási sávját, betiltaná a bulikat
Hozná vissza a nénikéjét, azt.
Az már akkor is hülyeség volt ebben a formában és csak problémát, feszültséget generált.
-
válasz
Jablocskov #38591 üzenetére
Az a probléma szerintem, hogy mivel a kiindulási alap (pozitívok száma, kórházban fekvők száma, tesztek száma, kontkatkutatások stb stb ) egy manuálisan kezelt valami (viktor, mennyi legyen a mai új fertőzött szám), tehát független a járvány valódi terjedésétől és méretétől, ezek a cikkek Münchausen báró kalandjai - nak a szintjén mozognak. Ez nem a cikkíró hibája. Estimesének megfelel a téma iránt érdeklődőknek.
-
válasz
Ezekiell #38505 üzenetére
Legalábbis kifelé ezt kommunikálják. A valóság megint egy más kérdés. Tudjuk milyen diktatúra működik ott és a járvánnyal kapcsolatos kommunikációt is "kezelik" ennek megfelelően. Csak egy példa a sok-sok idevonatkozó információból: A kínai digitális diktatúra levadássza a járványhelyzetről negatívan posztolókat
-
Nálunk bevezették, hogy a szülészetről és a belgyógyászatról csak pcr teszt után engedik haza a pacienseket.
-
válasz
t72killer #38295 üzenetére
Ha egy ilyen kifutna, annak óriási nemzetközi és hazai cirkusz lenne a vége. Akikkel korábban kontaktált, mind körül felfordulna az élet. Szerintem ezt nem engedhetik meg maguknak. Főleg azért is nem, mert azt mantrázzák, hogy külföldről van behordozva ez a szar. Tehát kellene nekik találni egy külföldi "áldozatot", aki megfertőzte. Ez elég problémás akárhogy is nézzük.
-
válasz
Csatravi #38278 üzenetére
Igen, az is valami.
Furán nézek, mikor valami ügyben mennem kell a helyi "sztk"-ba. Befelé engem megmérnek, kézfertőtlenítenek, kötelező a maszk, bent meg van ahol senkin sincs. Persze a másik oldal is létezik, írtam is, hogy még az orrokra is felhúzatták. Elég vegyes a kép.
(#38284) ubyegon2 Azért egy ütéssel nem ugrasztható ki az egész fogsor!
Kivéve, ha kijár alapból is.
-
válasz
Silεncε #38215 üzenetére
Ezt értem. Azonban annak, hogy a lakosság ilyen komolytalanul kezeli a helyzetet, a kormány bohóckodása az okozója. Szerintem. Ha impotenciát, töketlenkedést, mellébeszélést, hazudozást kapsz onnan, ahonnan fegyelmet, példamutatást és felelős vezetést várnál, annak jó eséllyel ez lesz az eredménye. Ennek a megoldása nem az, hogy utána meg elkezdem a lakosságot agyonbüntetni.
-
Foglalkoznak vele (másik "cég"), de nyilván az erőforrások eltörpülnek a probléma mérete mellett. Nem háríthat a boltos, ha nincs maszk az alkalmazottján
Véleményem szerint a fő probléma az, hogy a kormány össze-vissza intézkedik, vezet be és töröl el dolgokat, tilt vagy enged meg ezt azt, a kommunikációja Münchausen báró - hoz mérhető. Emiatt elveszik a lényeg, az emberek már komolytalanul kezelik a meghozott intézkedéseket.
-
A Magyar Orvosi Kamara kérése a döntéshozók és a lakosság felé
A közösségi megelőzés ismételt megerősítése (maszkviselés propagálása és ellenőrzése, tömegrendezvények, sportesemények felfüggesztése, kiterjesztett lakossági tesztelés, aktív kormányzati jelenlét és példamutatás a kommunikációban, határozott fellépés a vírustagadók és járványszkeptikusok ellen, lokális és nem totális intézkedések a kiemelt kockázatú területeken és intézményekben)Az egészségügyi ellátórendszer felkészítése a járvány második hullámának eredményes kezelésére
Ezek országot tévesztettek. -
válasz
Csatravi #38121 üzenetére
A zacskós megoldást én is használnám, ha lenne ilyen azokban az üzletekben, ahova járok vásárolni.
A kütyüt azért is nem fogdosom, mert azt előtte már ezren összefogdosták. A pékárúhoz meg jó eséllyel nem nyúlt még senki. Persze ha olyan a kupac, akkor nem túrok bele, hanem a kütyüvel szedem ki, tehát nem fogdosom össze más pékárúját.
Bár most hogy mondod, a lidlben a zöldségesnél lehet tépni zacskót, azt is rá lehet húzni a kézre.
-
-
válasz
Csatravi #38083 üzenetére
A maszkos hablatyhoz kapcsolódóan:
A speciális - ffp2, ffp3 - maszkok használata a viselőjét védi a kórokozóktól. Ezek jól zárnak, szorosan illeszkednek az archoz, így csak a maszkon keresztül történik a levegő beáramlása. A maszkon található szelep szűri a beáramló levegőt. Kilégzésnél ugyanakkor a maszkon lévő szelep kinyílik, így ha ezt egy nem egészséges ember viseli, akkor a tőle kiáramlott levegő nagyobb mennyiségben jut a levegőbe, ezért szigorúan tilos ilyen maszkot beteg embernek viselnie
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/fokozatosan-no-korhazban-apoltak-szama
------------------------------
Sebészeti maszkok
Elsősorban a viselő személy által kilélegzett, kiköhögött stb. cseppektől, kórokozóktól védik a környezetet, tehát azok viselik, akiktől a környezetet szeretnénk megvédeni.
Szűrő típusú légzésvédő eszközök: részecskeszűrő félálarcok (FFP1, FFP2, FFP3)
Rendeltetésük, hogy – a védendő személy számára – a levegőben lévő szennyező anyag belégzéssel történő szervezetbe jutását az egészséget nem károsító szintre csökkentse.
-
válasz
Jablocskov #38033 üzenetére
Én is így gondolom.
(#38037) szekra Hát ezt nem lehet tudni, simán lehet az ember fertőzött, vagy már át is esett rajta. Más és más az emberek szervezete/az immunrendszer védekezőképessége.
(#38038) bulikavagyok Köszi szépen!
-
válasz
bulikavagyok #38027 üzenetére
Itt az u maszkoknál nem tudod véletlenül mi a lényeges különbség a 39 és a 19 eurós között?
-
Ha a kínaiak tanulmányát vesszük alapul, hogy a fertőzöttek száma körülbelül 20-szorosa a tesztelt számokhoz képest, akkor ez napi 10 ezer új fertőzöttet jelent. És akkor még hol van az az oldala a dolognak, hogy a magyarok tesztmennyisége gyakorlatilag egy nagy nulla. Például ebben a kaliforniai tanulmányban kimutatták, hogy a valós fertőzöttek száma 48-82-szeres lehet körülbelül a tesztelt pozitívokhoz képest.
-
válasz
Csatravi #37678 üzenetére
Véleményem szerint a jelenlegi kormányzást hidegen hagyja hányan halnak ebbe bele (lásd pl. egészségügy kifingatása 3 hónapra + a jelenlegi tartalékra állítása, amúgy lehetne sorolni reggelig mi utal arra, hogy itt nem számít az emberi élet és egészség). Én úgy látom, hogy a politikai haszon és a járványból fakadó egyéb "bevételek" amik számítanak.
-
Nem ezt vállalta, kivéve, ha a maszk bevezetése után ment ilyen helyre dolgozni.
-----------------------------------------------
Ezt hozta a határzár: jöhet az újabb tömeges hotelbezárás
Budapest 90 százalékban külföldi turistákra épül, és most újra be kell zárnunk.
Van egy olyan érzésem, hogy a határzár megint más célokat szolgál valójában, nem a járvány kezelését. -
A tanulmány egyúttal arra is rámutat, hogy ötből egy negatív eredményű teszt téves, ami arra utal, hogy sokan annak ellenére is terjesztik a vírust tudtukon kívül, hogy tesztjük negatív lett.
Még a negatív teszttel rendelkezők egy része is beszámol a koronavírus tüneteiről, mint amilyen a szaglás és az ízlelés elvesztése, a legyengült agyműködés, a rossz közérzet, és ezek a tünetek hónapokig is tarthatnak.
A CNN-nek nyilatkozó orvos szerint az eredmények arra utalnak, hogy a koronavírus káros nyomot hagy a vérkeringésben, így a tünetek akkor sem múlnak el, amikor már maga a vírus nincs jelen a szervezetben. Ezen fertőzöttek esetében egyelőre az sem egyértelmű, visszatér-e az életük oda, ahol előtte volt. [link]Érdekes dolgok ezek.
-
-
Hát igen, július eleje óta jobban terjed, ez kb borítékolható volt. Viszont amíg nem tesztelnek ez nem is látszik. Azonban a kórházakban kb alig vannak betegek emiatt még mindig (szerencsére). Most vagy bekönyvelik másnak , vagy ennyi hatása van mindössze ennek a járványnak itthon.
-
Köszi!
Igen, ez egy olyan hitel, ahol az autó a fedezet. A jelzáloghitel pedig olyan hitel, ahol ingatlan a fedezet és a földhivatalban a tulajdoni lapon szerepel a terhelés.
(#37388) pjen Erre nem tudom mi szükség volt. Azt gondoltam normálisan beszélgetünk, felesleges átmenni személyeskedésbe.
(#37390) pjen Eddig is ezt írtam.
(#37392) pjen Eddig te írtad, hogy az autóra felvett hitel is jelzálog. Most már másnak jelenti azt. Zárjuk szerintem.
-
válasz
bulikavagyok #37376 üzenetére
A krónikus betegeknek az állandóan szedett gyógyszereinél simán fennamradhatna ez a megoldás később is. Eddig is teljesen felesleges volt odamászkálni az orvoshoz, mióta létezik az e-recept. Odamész felíratni az évek óta szedett dolgaidat és fellövik a felhőbe. Ezért aztán tök felesleges szerintem odamenni járvány nélkül is. Ha egyéb más ügy van és nincs olyan bevált megoldás, mint mikor a légúti fertőzésre felírnak mondjuk augmentint, akkor nyilván oda kell menni.
-
Szerintem ezt túlbeszéltük. Először írtad, hogy kb bemondásra adnak jelzáloghitelt. Majd a kérdésemre írtad, hogy ki beszélt itt hivatalosról. Ezután írom, hogy ami nem hivatalos, az nem legálisan felvett hitel. Most meg írod, ez meg az hivatalos és legális. Nekem ez mellébeszélés kategória sajnálom.
Amúgy hol adnak munkáltatói nélkül jelenleg jelzáloghitelt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Motoros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Autós topik
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával
- Világirodalom Remekei , Nem Teljes gyűjtemény
- DJI Avata Drón + DJI Goggles 2 + Motion + Táska ++
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Részletfizetés elérhető , bérlési lehetőség elérhető LENOVO LEGION SLIM 5 16APH8
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest