Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Google Pixel topik
- Honor Watch GS Pro - strapacska
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
this is life #92450 üzenetére
Ez megy 10 éve. Megeszik.
-
[lMár egy dózis után is 80 százalékban véd a megfertőződés ellen a Pfizer és a Moderna vakcinájak]
Az első dózis után legalább két héttel már 80 százalékban, a második adag felvétele után pedig már 90 százalékban véd a Pfizer–BioNTech és a Moderna mRNS-vakcinája a megfertőződés ellen – írja a CNN az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) adataira hivatkozva. A nem laboratóriumi, hanem valós, tényleges körülmények között végzett felmérés...
Ennyi. Nem csak a súlyos lefolyás ellen véd, hanem a fertőződéseket is nagy mértékben visszafogja.
-
A Magyar Kerékpárosklub szóvivőjének véleménye a témáról:
VAGYIS – MAGYARÁZZA A SZÓVIVŐ – HA VALAKI SZABADIDEJÉBEN BRINGÁZIK EGYET, AKKOR NEM KELL MASZKOT HORDANIA, HA VISZONT LEUGRIK EGY VEKNI KENYÉRÉRT A KÖZELI BOLTBA, AKKOR ELVILEG IGEN.
Csakhogy az a kérdés, hogy mi van akkor, ha valaki messzebbre megy, például dolgozni? Ha számonkérik, mondhatja-e, hogy persze, persze, munkába igyekszik, de útközben valójában sportol, hiszen testmozgást végez, szaporábban veszi a levegőt.
Hol húzzuk meg ennek a határát? Vagy bízzuk ezt az emberek józan belátására? Szerintem utóbbi [link] -
válasz
snecizero #90923 üzenetére
Nyilván te ismered a szervezeted én a saját tapasztalataimat megosztom a pfizer vakcinával kapcsolatban.
Nagyon jól szervezett itt nálunk az egész (kórházi oltópont). A beengedéstől kezdve az oltásig, az elkülönítés, papírmunka, pörög minden, eeszt-ben is megjelent fél óra múlva a dokumentum. Oltás után a kialakított pihenőkben leülhetsz, ihatsz vizet, van felügyelő személyzet. Normális, kedves, segítőkész mindenki, abszolút pozitív tapasztalatokat szereztem. Az oltás után nem sokkal kialakult egy olyan érzés a karomban, mint mikor kicsit izomlázad van. Estére annyit változott, hogy ha megnyomkodtam az oltás helyén az izmot, picit fájt. Másnap elmúlt mindkettő. Ennyi, semmi egyebet nem tapasztaltam. Az első oltást követően 5 hét múlva kapom a másodikat.
Nálam így zajlott az első szuri, semmiségnek mondható "mellékhatásokkal". Az eü személyzetről, a beengedő katonákról, az egész lebonyolításáról csak jót tudok mondani.
-
válasz
szabi__memo #92070 üzenetére
De már a rendelet megjelent, hogy 2,5 millió beadott oltásnál kezdődhet a nyitás. Na ilyenkor mi van?
lehet, hogy most magasak a halálozási számok, de volt, amikor alacsonyabbak voltak;
Ez a megállapítás valami eszméletlen. -
válasz
szabi__memo #91900 üzenetére
Mindegy. Ez van.
-
válasz
szabi__memo #91887 üzenetére
Erősödik a koronavírus által okozott betegségtől védő vakcináknak ellenálló vírusváltozatok megjelenésének veszélye, ha a napi új fertőződések számának gyors emelkedése mellett halad előre az oltási kampány
A lényeget kiemeltem. -
válasz
szabi__memo #91881 üzenetére
Ügyesen elferdítetted a szöveget.
Kb : Rengeteg ember fog éhen halni a következő években, ha nem adunk nekik enni.
-
válasz
Ricardo #91798 üzenetére
Ezt jól példázza az, hogy onnan indult világkörüli útra a covid.
Amúgy pedig azt közvetítenek kifelé, amit csak akarnak, mert senkinek nincs lehetősége belelátni a dolgaikba (ha ők nem akarják). Ezen kívül mindent cenzúráznak, internet, mobilappok, amit el lehet képzelni.
-
Látom rendeletet kreáltak orbán 2,5 milliós víziójából, amit nem igazán tudott még eddig senki szakmailag megfejteni. Tehát orbán kitalált valamit (szakmai alapja nulla, azt sem tudni mikor lesz ebből valami és ha lesz is mik a következményei) és már kint is a rendelet. Az iskolákat meg visszanyitja úgy, hogy gakorlatilag újra a védtelen tömeg találkozik egymással, mert sem a gyerekek nincsenek beoltva, sem a nevelők egy része, akik meg igen, azokban meg oly kevés antitest fog leledzeni. Már korábban is azt gondoltam, hogy ennél jobban nem lehet megtébolyodni, de ezeknek mindig sikerül meglepetést okozni.
-
válasz
szabi__memo #91590 üzenetére
Gondolom erről az önkormányzatok nem tudnak, hogy ilyet tettek volna.
-
válasz
szabi__memo #91563 üzenetére
Amikor valaki nyíltan veszélyezteti az egészségem, a családom egészségét?Főként erre reagáltam. Ha valakiről azt gondolom, hogy veszélyeztet engem vagy a családom, akkor attól minél jobban eltávolodom és nem kezdek el vele üvöltözni meg pofánverni, hogy így minél nagyobb eséllyel kapjak el tőle valamit.
-
válasz
Chesterfield #91543 üzenetére
Büszke lehet a tettére, hogy leüt egy ittas embert a buszon. Javaslom az ilyennek, hogy menjen ki egy maszkellenes tüntetésre és ott kezdjen el keménykedni, vagy mindjárt verje pofán gődényt.
-
válasz
FіkuszKukіsz #91495 üzenetére
Orbán Viktor az Operatív Törzs ülése után előbb tényként állította: „A boltoknak a működési rendjét át tudjuk alakítani, erről ma délután tudnak dönteni az operatív törzsben. Az irányokat kijelöltük, átállunk a négyzetméter alapú nyitvatartásra. (…) Ennek a részleteit még mindig tárgyalja az Operatív Törzs, ahonnan eljöttem, és délután, legkésőbb holnap reggel ennek a részletszabályai meg fognak jelenni a Magyar Közlönyben”
Emiatt gondoltam úgy tegnap, hogy a változások most lépnek életbe. Ezek totál hülyét csinálnak az emberekből és ide-oda nyúlnak szigorításokkal, nyitással, éppen ami eszükbe jut. Ez megint micsoda, hogy felsorolják mi lesz majd ha ez meg az lesz. Eleve el kellene érni egy olyan szintet, hogy lehessen nyitni, aztán utána kitalálni hogyan tovább, milyen módon.
Arról nem tett említést, hogy miért halasztották el „a négyzetméter alapú nyitvatartást”, ha az nem könnyítés, hanem szigorítás lett volna.
Na a másik. Úgy fognak nyitni, hogy közben szigorítanak? -
válasz
ubyegon2 #91332 üzenetére
Minek küldik első oltás után amúgy, ha gyakorlatilag semmilyen védettségről nem lehet beszélni?
Az orosz Szputnyik V elnevezésű vakcina hatásossága a klinikai vizsgálatok szerint már az első dózis beadása után 14 nappal 87,6%, ez a 21. napra 91,6%-ra emelkedik (a 60 év feletti populációban 91,8%). [link]
Sputnik V-nél 12 hét után adják a másodikat
21 nap után. [link]
-
-
válasz
Csatravi #91264 üzenetére
Arra leszek kíváncsi ez a 10nm korlát hogy lesz betartva. Csak kocsival vagy kosárral mehetek be? És ha én nem vagyok hajlandó azt megfogni, mert egyébként nincs rá szükségem? Egy járvány kellős közepén miért akar engem nagyobb kockázatba kényszeríteni? Én csak akkor viszek ilyeneket, ha feltétlenül szükségem van rá, mert tiszta retek minden. Átestek a túloldalra szerintem. Az ilyesmit csak úgy tudod megoldani, hogy pluszban meg kell fognod valami szart, amit egyébként nem kellene és mások is megfogdoztak.
Legfeljebb amik eddig zárva voltak üzletek, ott oké nyisson ki és legyen korlát, de az élelmiszerboltokba tartókat szétfingatni ezzel épp húsvét előtt...
-
A kijárási tilalom este nyolc óra helyett tíz órától kezdődik, és hajnali ötig tart majd.
Az üzletek hajnali öt órától fél tízig lehetnek nyitva.
Valamennyi bolt kinyithat, ugyanakkor az üzletekben biztosítani kell, hogy tíz négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodhat bent.
Az iskolák április 19-én nyitnak meg a jelenlegi tervek szerint.
A tanárok oltása április 1-jén kezdődik, és a számítások szerint bő egy hét alatt megkaphatják a vakcinát a regisztrált pedagógusok. [link]
Tökéletes lesz így húsvét előtt ez a 10nm/vásárló cucc. Főleg itt amilyen felfogás van sokak fejében, majd direkt 1 órát nézelődik, hogy kint had álldogáljon a többi.
-
Gulyás a sportrendezvényekről kiemelte: mindegyik zárt kapus, az a néhány, amelyet a legszigorúbb szabályok mellett rendeznek, az egészségügyi védekezést nem zavarja. Ezután pedig beszélt a nyári foci-Eb-ről is, elmondása szerint
azok vehetnek rész a labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi mérkőzésein, akiket beoltottak, [link]
Szerintem a forma1-es futam is így lesz megrendezve. -
Április 19-én nyithatnak az iskolák.
Ehhez 82 ezer iskolai dolgozót kell még beoltani.
Az üzletek tovább lesznek nyitva.
Jön a négyzetméter-alapú korlátozás az üzletekben.
A kijárási korlátozás kitolódik késő estére.
Orbán szerint sok százezer embert be tudunk oltani egy nap alatt.
Ha több vakcina lesz, lesz több oltópont is. [link]
Orbán szerint a vakcinák beszerzését a nyugati világ gyógyszergyáraiból átengedtük Brüsszelnek, ami rossz döntés volt.
Ez így nettó hazudozás megint, de ez más téma. -
válasz
Corleone33 #91133 üzenetére
Én azt remélem, hogy a napi fogyasztású üzletekben (amik most is nyitva vannak) nem vezetik be. Amiket most bezártak, azok oké, nyissanak ki és legyen létszámkorlát.
-
Még egy kis infó ehhez:
Az elhunytak közül a járvány első két hullámában 5,8%-volt az 55 év alattiak aránya, miközben a harmadik hullámban az összes áldozat 9,1%-a 55 év alatti eddig. [link]
Tehát az elhunytak 90%-a a harmadik hullámban az 55 év feletti korosztályból kerül ki. A 30-40-es korosztályt elenyésző mértékben érinti a probléma az 55 év feletti korosztályhoz képest.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #90954 üzenetére
-
Idézném akkor amit írt:
Ember, Győrben 30-40 év közöttiek halnak . Szinte nincsen idős, az intenzíven. A gépről szinte senki nem jön le élve. 60-70es szattal viszik be őket, mire becsöveznék helló. Napi 3-4-en halnak, így jut hely a következő adagnak. Sokan oda sem jutnak, pedig lenne esély. Mégegyszer mondom , nem a 80-90 éves krónikus betegek, hanem 30-40 évesesek. [link]
Szóval azt írta. -
Visszatérve a múltkori 30-40-es korosztály "hullik", idősek alig vannak az intenzíveken témára:
Már látszik a számokon, hogyan kapta oldalba a harmadik hullám a középgenerációt
Azért elég jól látszik, hogy fakenews-al volt dolgunk.
-
Katasztrófa.
A szervezésről írtam, hogy egy nulla és az is. Nálunk is szokott kint sok ember lenni, de azok kint várnak a sorukra, bent csak annyi van, mert megfelelően van megszervezve és lebonyolítva a folyamat. Ha odamegy 200 ember, akkor 200-an tolonganak bent? Nem, várnak kint. A korábban odamenőknek sem kellene korábban odamenni, de ez most itt jelentéktelen, mert nem tudni ki miért ment oda előbb, vagy csak akkor ment busza stb stb. A katonák és a többi személyzet dolga az lenne, hogy a képen látható állapot ne alakuljon ki.
-
Teljesen mindegy mi a neve az intézménynek. Nem engedek be zárt térbe ilyen tömeget . Pont.
Igen a katonák, az ott dolgozók nem tartották fel őket, hanem inkább utána amikor már tömeg volt, szervezték át a dolgokat. Viszont még mindig a lényeg, ha mindenki betartja az időpontját nem alakul ilyen tömeg.
Éppen ez a probléma. Teljesen mindegy hányan mennek oda előbb, vár kint, míg be nincs engedve. Az a helyi szervezés egy nulla. Pont. A facebookos komment pedig teljesen helytálló. -
Nincs ebben politikai színjáték. Az a szervezés , amit a képen látni, egy határ szar. Próbálnál nálunk bemenni így oltásra a kórházba, nem fog sikerülni. 10 embert beengednek és lépésenként elkülönítve haladnak az oltás felé. Ahogy kiment a megfelelő embermennyiség, jöhet az újabb be. Tömeg, zsúfoltság nincsen.
-
A kettőtök mondandója teljesen különbözik. Míg ő annyit mondott, hogy sok 40-es fekszik az intenzíven (gondolom a többi idősebbel együtt), te lefestettél egy 30-40-es holokausztot, ahol szinte nincsenek idős emberek az intenzíven , a fiatalok pedig a becsövezést se érik meg. Bocs de ez nagyon fakenews szagú, ettől persze még lehet igaz.
-
válasz
-Mosquito- #90149 üzenetére
Köszi az infót!
-
Megkezdték a "100%-os" orosz vakcina tömeges tesztelését
Lesz a végén annyi vakcina, hogy öntözni lehet velük.
-
Orbán: Láttam már novemberben, hogy nagy baj lesz
Miért kellett elveszítenie 4000 embert a magyar egészségügynek?
Túlterheltek az ápolók, önkénteseket toboroznak a Covid-osztályokra
A feladatra megbízható, motivált laikusokat keresnek, akik egy ingyenes 3-4 órás tréning elvégzése után akár munkába is állhatnak.
A képzés a következőkből áll:
alapismeretek a COVID betegségről;a védőfelszerelések helyes használata;a COVID betegek észlelése, vérnyomás, oxigén szaturáció, hőmérséklet, légzésszám, pulzus meghatározása, éberség megítélése;oxigén adása különböző eszközökkel, ennek ellenőrzése;fekvő, ülő beteg itatása, etetése;alap kommunikációtréning a beteggel, szakszemélyzettel, hatékony viselkedés hierarchikus rendszerben, stressz helyzetben;ágyazás, ágynemű csere, segédkezés pelenkázásnál, betegmozgatásnál.
Köszönjük miniszterelnök úr! -
-
Ha az adott pillanatban képes felismerni annak jogszerűtlenségét. Amennyiben erre nem volt ott és akkor lehetősége, akkor nem igazán felelősségrevonható érte. Ezen kívül, ha jelzi, hogy az jogellenes és mégis végrehajtatják vele, akkor pedig csakis a parancs kiadója a felelős érte. De lehet én tudom rosszul.
szerk:
51. § (1) A katona szolgálatteljesítése során köteles végrehajtani a parancsot, kivéve, ha azzal bűncselekményt követne el.
(2) Az (1) bekezdésben foglalt kivétellel a katona a jogszabálysértő parancs végrehajtását nem tagadhatja meg. Ha azonban annak jogellenessége felismerhető számára, arra haladéktalanul köteles a parancsot adó figyelmét felhívni. Ha a parancsot adó a parancsát ennek ellenére fenntartja, azt kérelemre írásba kell foglalnia. Ha ezt követően továbbra is fenntartja, a jogszabálysértő parancs végrehajtásáért kizárólag az azt kiadó felel. [link]
Tehát köteles végrehajtani a jogszabálysértő parancsot is, kivéve ha azzal bűncselekményt követne el. Amennyiben felismeri annak jogellenességét, a már említett lehetősége van ennek jelzésére a felettese felé. -
válasz
szabi__memo #89591 üzenetére
Igen, alapjában véve lehet fotózni, nem tiltja törvény. Azonban volt korábban erről cikk, hogy például jogi lépéseket tehet a kórház, ha a tárgyi feltételekről készült fotók szerintük sértik az intézmény jó hírnevét. Szóval egy kicsit komplikált az ügy. Aztán persze jó kérdés, hogy most tehet-e valamit a kórház ténylegesen (jogi lépéseket), vagy csak bullshit, de mivel ennek a hátterét nem ismerem, én nem nagyon szórakoznék azzal, hogy például a személyzet vagy a katonák szeme láttára elkezdek ott fotózgatni.
szerk:
A hatóság szerint is akkor járnak el az intézményvezetők felelősen, ha a tiltás helyett felhívják az érintettek figyelmét a személyhez fűződő jogok tiszteletére és betartására, illetve arra, hogy kihez lehet fordulni a kórházi állapotok miatt, hogy ne egyből a nyilvánosságot válasszák.
"Ezzel az ombudsman is egyetértett. Azzal viszont nem, amire a kórház hivatkozott: a jó hírnevének védelmére. Az állami szerveket nem illetik meg személyiségi jogok, így a jó hírnév védelme nem alapozhatja meg a véleménynyilvánítás, illetve a közérdekű adatok terjesztési szabadságának korlátozását. Az ombudsmani jelentés szerint csak a tudatosan hamis közlésekre nem vonatkozik a véleménynyilvánítás védelme. [link]Szóval itt aztán el lehet labdázgatni, hogy most a fotók valós, vagy hamis közlést szolgáltak. Akinek ez megér ennyit, váljék egészségére.
-
válasz
Micsurin #89588 üzenetére
Igen, viszont semmi köze ehhez a katonának, ez egy marhaság az egész. Bent az intézményben oké, ki is van írva szinte mindenhol, hogy nem szabad fotózni. Viszont az szemmel láthatóan közterület, még csak nem is a kórház udvara. Ha egy magánszemély odajön és szól, hogy ne fotózd, mert nem járul hozzá, az megint más dolog.
-
Tömegek várják a koronavírus oltást az esztergomi kórházban
A fotókat készítő férfi megjegyezte, hogy fotózni nem nagyon lehet, mert a kivezényelt katonák mindenkihez odamennek és töröltetik a képeket.
Azt mondjuk megnézném, hogy mit is csinál a katona, ha nem törlöm a képeket, mivel konkrétan semmi köze hozzá és nincs is jogköre, hogy ilyennel foglalkozzon. Ez megint a kommunita rendszereket idézi, hogy ne menjen híre mekkora káosz is van.
-
A védettségi igazolványokkal kapcsolatos anomáliák ellenére is jelentős támogatottsága van annak, hogy
KIZÁRÓLAG EZZEL AZ OKMÁNNYAL LEHESSEN EGY IDEIG ZÁRT LÉGTERŰ HELYEKRE MENNI. [link]
Információink szerint ezt az elemet is beépítik majd tehát a nyitási menetrendbe.
A járvány mellett a hülyeség is tombol úgy néz ki. -
-
válasz
forumpista #89148 üzenetére
Semmit. Éppen ez a lényeg, van akiket meglep, hogy sokan vannak, főleg, hogy ő is épp oda tart. Véleményem szerint elmebeteg szabályzás korlátozni a nyitvatartást és kijárási korlátozást fenntartani egyszerre, mikor a kontaktcsökkentés kellene hogy legyen a cél.
-
válasz
snecizero #89124 üzenetére
Neked sem kellene a szüleidhez menni most, nem hogy egy éppenhogy átesettel ketten odamenni. Én nem megyek egyik rokonomhoz sem, telefon, messenger, páromnál ugyanez.
Ha szükséges megyek nekik vásárolni és csak leteszem a csomagot, nincs kontakt.-----------------------------------------------
#89131Chesterfield Minden élet számít.....ha a a személy köthető a fideszhez....
-
válasz
Elektrosokk #89129 üzenetére
Amikor végre eljutunk szombaton bevásárolni akkor miért van tele nyugdíjasokkal az összes bolt?
Akkor érnek rá. -
„Palkovics László miniszter úr arról tájékoztatott: a halmaz- és a hálózatelméletekkel foglalkozó matematikusok szerint még legalább két héten át folyamatosan egyre több lesz a várható Covid-beteg az országban” [link]
Ha még két hétig csak nő a számuk és telítődnek a kórházak, mikor lesz ebből stagnálás és csökkenés? Ha innen nézem, nyár előtt nem nagyon számíthatunk lazításra.
-
válasz
Ringman #89037 üzenetére
Én is gondolkodtam ezen, szerintem csak az első dózisra gondolt, mert két adaggal talán félmillió ember lehet beoltva jelenleg. Hát ha úgy értette, hogy 2,5 millió ember mindkét oltással, akkor nyáron sem lesz nyitás. Valószínűbb az egy oltásos verzió, mert a 1,5 millió beoltott sem két oltásos szám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Motoros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Autós topik
- További aktív témák...
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- 14" Dell Latitude laptopok: 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest