Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cathfaern

nagyúr

Oké,nincs pénz rá. Igazad van,hisz még egy normális gépparkot sem tudnak megteremteni sok helyen.De! Akkor miért nyitnak informatika szakot,miért tartanak számítástechnika órát ha csak egy idiótát vesznek oda fel???? Persze tudom a választ:mert ugyebár kell számítástechnika a mai világban meg minden:(

Jó nem is kívánom,hogy C++-ban programozzon meg minden,ha úgyis csak Office-t tanít. De akkor legalább ahhoz értene!

Az meg ráadásul hagyján,hogy csak Win.-t tanítanak,de ráadásul csak Microsoft programokat! Jó,esetleg Photoshop-ot,de az már ritkaság:(

Egyébként a 4 hét, és 4 hónap =/=5 hónappal? :)

• Cathfaern

nagyúr

válasz Dalai Láma #36 üzenetére

Azért ez döbbenet:( Azt gondoltam,hogy csak olyan helyen vannak hülye számtech. tanárok,ahol a számítástechnika a legutolsó tantárgyak egyike. Egyébként hogy lehet informatikát magolni? Persze vannak dolgok,amit meg kell tanulni,de sima magolással érteékelhetőt felmutatni szerintem képtelenség!

Utolsó két órára azt igérte,hogy csinálunk weblapot. Reménykedtem,hogy végre valami érdekesebb. Hát tévedtem...így utólag visszagondolva nem is tudom mit reméltem. Maradtunk a Microsoft-nál(frontpage),ami még nem is lenne hatalmas baj,mert több a semminél,de könyörgöm, hogyan csináljak bármi értékelhetőt, két óra alatt,úgy hogy a programot még életemben nem láttam??? Ráadásul mindezt utolsó héten:( Még magyarórán is csak hülyéskedtünk,ez meg itt b*szt*t a hülyeségeivel:( Játszani,internetezni továbbra sem lehet:( Mert játszani minek,internetezni meg jöjjek vissza délután!

Ja igen! Még mielőtt elfelejtem:tökéletesen jellemzi az alábbi sztori az igazgatónkat(aki a fent említett számtech tanár is egyben). Valaki ellopott az egyik gépből egy merevlemezt. Már ez is alapból röhej,ugyanis a portástól kell elkérni a kulcsot, diák ellenében és a portásnak fel kéne írnia egy nevet. Ezt persze nem teszi,így kideríthetetlen,hogy ki lopta el:( A lemez kb. 1Gb-os volt(hát igen,modern gépek) erre az igazgató előáll azzal,hogy a diákok gyűjtsenek össze 20ezer Ft-t,mert annyiba kerül egy merevlemez! Persze részben igaza van,mert tényleg ennyibe kerül egy 20GB-os,de egy max.internetre használt gépbe miért nem jó egy használt,mondjuk 6Gb-os winchester?

• Cathfaern

nagyúr

válasz Dalai Láma #34 üzenetére

Úgye most hülyéskedsz??? Mert ha nem, az a tanár nem normális! Az egyémbe legalább annyi ész szorult,hogy ne azt szivassa,aki tud is valakit. Nem tudom te milyen suliba jársz,de nálunk nem a számtech. a fő tantárgy(ugyebár csak egy évig volt, mondjuk sok mindent meg lehet tanulni ennyi idő alatt:( ) és ő ezt szerencsére fel is fogta. Szóval még 3-ast sem adott senki(leszámítva egy-két gyereket,akik látványosan sz*rtak az egészre).

• Cathfaern

nagyúr

válasz Dalai Láma #30 üzenetére

Az én számtech. tanárom annyira értette az egészet,hogy 2-3-an mondtuk helyette szinte az egészet:( És nem programozás vagy valami komolyabb dolgot kell elképzelni,hanem Word és társait. Ebből a két okból kifolyólag elég izgalmas órák voltak...De nem,még pasziánszozni sem lehet! Mert a gép nem arra való,hanem,hogy dolgozzunk rajta...Mondjuk azokon a 386-osokon túl sokat nem is lehetett volna játszani:) Szerencsére idén már nem lesz számtech. óránk.
    Egyébként a csoportból már mindenkinek volt dolga számítógéppel,de őt ez nem érdekelte,hanem kezdjük az elején! Dos,+hogy kapcsoljuk be a gépet, és társai:(

A (majdnem)bemutatkozó órája ez volt:''És amikor a gép elindul, akkor ha megnyomjuk valamelyik gombot, nem tudom melyik,mert minden gépen más,akkor bejön a szetöp''(ugyebár a BIOS-ra gondolt:) ). Ezt így ejtette ki! Amikor látta,hogy nagyon röhögünk(egyszerűen nem lehetett megállni,hogy az ember el ne nevesse magát),megkérdezte: ''Mivan?Nem hallotátok még azt,hogy szetöp?'' De ez így leírva semmi! Ezt hallani kéne!

Szóval biztos vannak normális számtech. tanárok,de én még nem futottam össze velük:(

• Cathfaern

nagyúr

ADSl-ről jut eszembe :az axelero-nál a bekötés így működik:
    Nemrég(2hete) lett bekötve az ADSL, azelőtt ISDN volt. Egy pasas kijött, hogy gépet beállítsa stb. Itt történt egy kis gubanc, ugyanis a hálókártya betevése után a Windows sehogy sem akart elindulni. Hálókártya kivesz, továbbra sem indul:( :) Végül kiderült, hogy a Win. a hibás. A pasas rendes volt, mindent megcsinált(Ellentétben a 2 évvel ezelőtti ISDN bekötéssel: legalább 2 hétig nem volt oké, de ez egy másik sztori). Mielőtt elment volna szólt, hogy a felhasználónév kibővül ''axelero.hu''-val és hívjuk fel az Axelero és aktiváltassuk a jelszót(Pasas el). Mondom oké, telefonáljunk: felhívom a számot, elkezd valami zene szólni. Végül öt perc után felvette valaki(még szerencse, hogy ingyenes szám). Mondom neki, hogy bekötötték az ADSl-t szeretném aktivizáltatni. Megkérdezi a nevem, megmondom neki. Mondja, hogy várjak egy picit(eltelik 5 perc). Újra beleszól, hogy oké eddig ugye ISDN volt. Mondom igen, most kötötték be az ADSl-t aktiváltatni szeretném. Mondja jó, várjak egy kicsit. Várok, várok, azután beleszól, hogy kicsit még várni kéne mert nagyon lassú a rendszer(!). Végül mondja, hogy 30perc múlva működni fog, a jelszó és a felhasználónév marad(!). Megnéztem a telefonon, a beszélgetés 25percig(!)tartott. Fél óra múlva próba, hát persze, hogy nem működik. Felhívom őket újra. Másik nő veszi fel, felvázolom a problémát, megkérdezi a nevemet, ennek is megmondom, megint hosszú várás, beleszól: ''Elnézést, de nem tudná megmondani, hogy a kolléganő hova aktivizálta az ADSL-t?'' Hát azt hittem lefordulok a székről! Mondom neki, hogy nem tudom. Végül elkezdett össze-vissza kavarni a szerződéssel, meg minden egyéb hülyeséggel.Végül azzal váltunk el, hogy 15 perc múlva működik. A beszélgetés 46percig tartott(sic!).Ezután el kellett mennem otthonról. Körülbelül 22órakor tudtam kipróbálni, hogy működik-e? Miért is működött volna:(Megint felhívom őket, egy harmadik hölgy vette fel. Felvázolom a problémát. Erre ő is kéri a nevemet. Két másodperc múlva mondja, hogy a kolléganői rosszul csinálhattak valamit, mert nincs aktivizálva. Ki lehet találni, hogy miket gondoltam akkor arról a két másikról. Szól, próbáljam ki, hogy működik-e. Nagy csodálkozva kérdezem, hogy most?(nem kell fél órát várni?)Mondja igen. Működött! Megköszöntem a segítséget és leraktam. A telefon nem tartott két percig sem!

Mondjuk azóta nincs semmi gond vele, de utána egy napig felváltva röhögtem és anyáztam.

Új hozzászólás Aktív témák