Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bLaCkDoGoNe

veterán

válasz Polesz #158 üzenetére

Én megpróbálkozom...

Történt, hogy egyszer lecseréltem a régesrégi, kiszolgált p1 200mmx-emet egy athlon xp 2000+ -ra, a régi gépet meg odaadtam a hugomnak, miután kikaptam belőle a nekem kellő cuccokat (vinyó, cdrw, rack, sblive, vidkari, voodoo2 (mert új vidkártyám akkor még nem volt, és a régi, tseng et6100+voodoo2 párosítás költözött át az új gépbe ideiglenes jelleggel)).

A régi gépbe kerítettem egy S3 Trio64V+ -t meg vinyót, valami isa hangkártyám is volt itthon az elfekvő készletben (de a jó öreg GUS-t nem adtam :)

No, kapcsoljuk be a gépet, és telepítsünk valami oprendszert. Azaz csak telepítenénk, mert bekapcsoláskor a gép sípolt egy hosszút, utána három rövidet - videókártya gond van... rakosgattam egyik slotból a másikba, egyikben sem akart működni. Szereztem egy Matrox Milleniumot, azzal ugyanezt csinálta. Most jön a csúcs. Kiszedtem belőle mindent, csak a vinyó maradt benne, és visszaraktam a jó öreg ET6100-et. És... nem működött.

Hát én azt hittem megőrülök. Sakkoztam még egy kicsit a három kártyával, egyszer a Tsenggel hajlandó volt elindulni. Elkezdtem telepíteni Win98SE-t, és láss csodát, valami újjal találkoztam... Minden alkalommal, amikor a setup a scandisk után átvált karakteres képernyőről grafikusra, újraindult a gép... Viszont a videókártya nem hülyéskedett többet, csak éppen lehetetlen volt a Win-t feltelepíteni.

Előkapartam egy Memtestet, ami jónak találta a memóriát. Ekkor már tényleg mindent megpróbáltam, ami eszembe jutott: megtisztogattam a ramokat, biosban keresgéltem, minden csatlakozást ezerszer ellenőriztem, stb, szóval jópár órát eltököltem vele, majd elvittem a gépet egy ismerősömhöz, aki nálam jobban otthon van hardverban. Ő is csak lesett, és vakarta a fejét, majd szétszedte atomjaira a gépet, összerakta és működött...

Valójában itt nem tudom, hogy csak én voltam béna, vagy tényleg vannak ilyen hülye esetek.

Új hozzászólás Aktív témák