- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUN_Sector
őstag
Itt egy ipon cikk. Kellett vele dolgozni hogy pár ponttal 1650 fölé menjen: [link]
Eg ddr5-ös 1650-et viszont esélyesen 6400mhz cl32 ramokkal hoz dual channelben -
HUN_Sector
őstag
Egy erősebb APU-n lehet nagyobb árrést is el tudnának érni mint egy ugyanolyan erejű cpu vga kombón.
De való igaz, az alsópolcos vga-k, ahol az erősebb kártyákhoz nem elégséges minőségű modulokat, egységeket felhasználják, megszűnne, az meg veszteség.
A DIY piac itx részlege mindenesetre lassan bármilyen pénzt kifizet a miniatürizált alkatrészekért -
HUN_Sector
őstag
Most raktam össze egy 8700g-s gépet (alkalmi vétel volt kuponkóddal) egy ici pici in win chopin gépházban. 7000-es ramokat tettem mellé, 6400 mhz fölé még nem húztam, de valószínűleg simán menne. FHD felbontáson, low-medium közötti részletességen viszi a cyberpunk 2077-et, számomra akadásmentesen. Anno a gtx 1650 is ezt tudta, a gtx 1650 super tudta a mediumot.
Az összehasonlító tesztekben sokszor azt baltázzák el, hogy 5200 mhz, vagy azalatti (pl 3600 single channel) ram sebességen hagyják a procit. Ez pedig kb 60% teljesítményt jelent a 6200-6400 "sweetspot" mhz-hez képest. Ráadásul még egy +100-200 mhz-es proci oc is simán tud +3-4 képkockát hozni. De ehhez már egy nagyobb ház és jobb hűtés dukál, nem egy low profile.Ráadásul ott a felskálázás is. Ezt még nem használtam.
A proci kisebb L3 cache tárral, de egy 7700 erejével bír. Szóval annyira nem veszteséges hogy van benne egy erős igp. A pci express sín csak 4.0, de ez a mai kártyák túlnyomó részénél semmi hátránnyal nem jár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest