Keresés

Aktív témák

• Jester

aktív tag

válasz Spirit #3 üzenetére

Izgalmas. Hm, akkor nem marad más hátra, ha vissza akarsz tenni egy régebbi BIOS-t, vissza kell szerelned egy floppyt, vagy megpróbálni USB-ről bootolni, ha van mondjuk egy pen drive-od. Próbáltad már alapjáraton? Úgy be lehett állítani a memnek DDR400-at? Alapjáraton tunig nélkül fagyott? milyen alkalmazásoknál/időszakonként fagy? Reprodukálható a hiba?

• Jester

aktív tag

válasz Spirit #1 üzenetére

Nekem is ilyen alaplapom van. Nekem semmi gondom vele, igaz nem is tuningolom. Azonban elég rég óta használom, talán lesz egy-két hasznos tippem a számodra:
    - Ha tuningolsz, próbálj a szabvány 133 v. 166 FSB-nél maradni, mert ezen a lapon nem fixálható a PCI/AGP sebesség, így a kártyád/HDD-d esetleg hosszú távon nem fogja bírni.
    - Ha 2 memóriamodul van a gépedben, akkor semmilyen körülmény mellett sem fog menni DDR333-nál gyorsabban, ugyanis ez a KT400 csipkészlet nem tudja. Ez a csipkészlet megkötése: 1 modullal megy DDR400, 2 modullal max DDR333, 3 modullal max DDR266! Elképzelhető, hogy ez okozza.
    - BIOS frissítés: a régebbi minden gond nélkül visszatehető, (legalábbis DOS bootlemezről tuti), esetleg ASUS Update-nél érdemes kipróbálni, hátha win alól is hajlandó. (Én még nem próbáltam, és nem is szándékozom.) Elvileg a 1014-es a legfrissebb stabil BIOS hozzá, de most készül a 1015 - jelenleg béta2 -, hátha javítanak benne valamit.
    - Fagyás nem biztos, hogy az FSB miatt van, elképzelhető a VGA ludassága is, a nagyobb teljesítményű ATI kártyáknál ennél a lapnál néha meg kellett emelni az AGP feszültségét úgy 0.1V-tal. Egy próbát megér. (Ja, kártyára be van dugva a tápcsati?)

Aktív témák