-
Mobilarena
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blountex
senior tag
Régóta van egy Hyperx Cloud I-es fejhallgatóm (talán nem kell senkinek bemutatni, népszerű márka lett), itt a kérdés csupán az, hogy megéri-e leváltani?
Nyújtanak a jóval drágább fülesek hangzásilag jobb élményt?
Sokat nézegettem gamer és audio fejhallgatókat, de annyiféle választék van, hogy nehéz dönteni melyik lenne a jó.
Kezdetben egy Creative Sound Blaster Zx használtam, majd váltottam egy felsőkategóriás AE 7-re. Már a ZXnél érezhető volt a különbség alaplapin keresztül, az AE 7 tovább nővelte a ZX előnyeit.(1) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Játék és zene
(2) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
150.000
(3) Vezetékes vagy vezeték nélküli?
vezetékes
(4) Fül köré illeszkedő (circumaural) vagy fülre ülő (supraaural)?
Van kör alakú és ovális fejhallgatóval rendelkező párna, talán a kör alakú párna jobb.
Fontos még, hogy cserélhető legyen a párna, nyáron jobb a nyitott, télen pedig a zárt kialakítás.
(5) Mikrofonos vagy mikrofon nélküli?
mikrofonos, de olyan ami lecsatlakoztatható, mert ritkán használom és csak útban van, ha a fejhallgatóval együtt van.
(6) Milyen hangzást vársz?
Stereo, 5.1 valódi
(7) Milyen csatlakozású legyen?
Jack
(8) Milyen hangkártyával rendelkezel (miről hallgatnád)?
Soundblaster AE 7
(9) Kinézet, szín, villogás és egyéb fícsörök?
Nem kell RGB[ Szerkesztve ]
-
blountex
senior tag
válasz kalozhun100 #17982 üzenetére
Most komolyan olyan megerőltető 10 ezer forinttal többet kiadni és legalább itthoni főleg hogy garanciás?
[ Szerkesztve ]
-
blountex
senior tag
válasz kócos87 #17903 üzenetére
Én is headsetet nézegetek már egy jó ideje és hiába néztem 2-2,5x drágábbat mint a Hyperx Cloud (ezt sokan ajánlják és lehet én is ez mellett döntök) nem láttam azt a minőséget amiért megérné kifizetni azt az árat.
Lenne ilyen mikrofonos headset 30-60k között?Hangkártyát érdemes lenne beszerezned ha még nincs, legalábbis az itt beszámolók alapján ég és föld a különbség az alaplapitól.
Én a Creative Sound Blaster Z helyett egy ASUS STRIX SOAR hangkártyára gondoltam, megérné?Valójában nem lenne szükségem hangkártyára ha az 5.1es hangrendszerem tudná a jack bemenetet, mivel VGAn keresztül HDMIvel kötném össze. A headsetet meg így akkor csak Pc-re csatlakoztatva tudnám használni ami igényelne egy hangkártyát is.
Legjobb megoldás az lett volna ha a hangkártyát össze lehetne kötni a VGAval és úgy HDMIre küldeni, bár ennek nem tudom mekkora jelentősége lehet/van.[ Szerkesztve ]
-
blountex
senior tag
válasz cyberkind #17896 üzenetére
Köszi!
Akkor a már itt emlegetett hangkártyára is sort fogok keríteni. Gondolom egy házimozira csatlakoztatva is egészen más a történet, mint az alaplapról (realtek)?[ Szerkesztve ]
-
blountex
senior tag
Hello!
Olvasom itt több helyen, hogy a Cloud II-nél (de legyen akár más headset is), hogy érdemes hangkártyát venni hozzá, mert így jobban kilehet használni a hangzást. Drágább alaplapoknál is kötelező a hangkártya megvétele?
Egyébként sokat gondolkoztam, hogy melyik fülesre érdemes lenne szert tenni, néztem 40-50k körüli Steelseriest is, de más márkát is, főleg játékra használnám. Annyira minőségi headsetet ebben a magas árkategóriában sem találtam ami megérné azt a +20-25 ezret így valószínűleg maradok a Cloud IInél (ez egyébként olyan minőségi anyaghatását kelti és ahogy olvasom elég jók a vélemények a fejesről).
[ Szerkesztve ]
-
blountex
senior tag
Milyen gamer fejhallgatót ajánlotok?
Olvasgattam itt a SteelSeries Siberia V2-t és a Razer Kraken Pro-t, Kingston-t.
Bár azt hozzá kell tenni, hogy a V2nek nagyon jó a fejhallgató frekvencia átvitele 10 - 28000 Hz, kevés ilyennel találkoztam.
Néztem a V3at is, de nem tűnik annyival jobbnak a V2től.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- Filmvilág
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest