Új hozzászólás Aktív témák

• tomee007007

addikt

válasz Adi01 #28599 üzenetére

Nem kell egyszerre a PC-hez és az Xboxhoz/PS-hez csatlakozva lennie a DAC-nak, elég csak az egyikhez. Rádugsz egy usb-t az Xboxra/PS-re és a PC-re is, és átteszed. A Nova 5/7 dongle-t is át kell dugogatni :D
    Szoftver tekintetéban a Pro-nak nincs mobil appja, annak csak a DAC-on tudod a saját EQ-dat finomhangolni (és nyilván a Sonarban) vagy kiválasztani a kb 200 db DAC-ra települt játékspecifikus hangprofilból.
    A mobilos Arctis app az összes gamer fejhallgató mobilos app közül vélményem szerint a legjobb, én Arctis Gamebuds-al használom. Ott annyi hátrány van, hogy az appban nem tudod szerkeszteni a saját EQ-t, csak PC-n a Sonarban, és azt tölti át a mobilra :F Nem tudom hogy Nova 5-nél is így van-e, azzal nincs tapasztaltom.

Ahogy délelőtt írtam neked, rá nem sokkal már meg is jött a Nova 7 (WOW Ed.), így volt időm egész délután tesztelgetni fej-fej mellett a Nova Pro-val.
    Saját vélemény:
    - Mindkettő tipikus Novákra jellemző hangzásvilágot adja
    - Az alapvető hangprofil a 7 esetében V-karakter, a Pro esetében semlegesebb-enyhébb V, ezeket a profilokat meg is tartják azonos Sonar beállítások mellett
    - Basszus tekintetében a Pro a sub-basszus tartományban lehengerlő, a 7 inkább a közép basszusban erősebb. A Pro érezhetőbben tagoltabban, szeparáltabban adagolja a basszust. Középtartományban kisebb a különbség, magas hangok esetében a Pro érezhetően jobb, finomabban jeleníti meg a részleteket, "ropogósabban" szól minden, a 7 a felső-közép, valamint a magas tartományban "digitálisabban" szól, a Pro természetesebben.
    - Részletesség tekintetében FPS-eknél mondjuk 10%-ban van lemaradva a 7 a Pro-hoz képest, RPG játékoknál ez nagyobb valamivel. Ahol a leginkább kijött a Pro részletgazdagsága a 7-ével szemben az a zene volt, ott jelentős volt a Pro előnye.
    - Pozícionálás/térhatás és hangszínpad/tér tekintetében a legkisebb a különbség. A Pro talán egy hajszállal jobban kezeli a térhatást - melyik irányból jönnek mondjuk a léptek, de nagyon kellett figyelmi hogy észrevehető legyen a különbség. A hangtérben szerintem nincs differencia.

Összességében a saját tesztek alapján kb 20-25%-al "szól jobban" a Pro mint a 7. Ezt nyilván mérlegelni kell, megéri e felárat...
    Ha főleg FPS-el játszol, és 50-60 ezer körül kifogsz egy jó akciót a Nova 7-re (Nova Pro ugye 120ezer körül szokott lenni), akkor szerintem nagyon jó választás, de ha többet rászánsz, és FPS-ben utazol, akkor a Stealth Pro [link] verhetetlen, és most kb 96ezer körül el tudod hozni a gyártótól.

Új hozzászólás Aktív témák