- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz
forumpista #49 üzenetére
Tisztázzuk hogy onnan indult az egész hogy az "r=1 dolgozó miért nem részesedik a sikerből ugyanúgy mint a vezérigazgató"
Erre tökéletes példát írtam hogy miért nem mindegy ki a vezérigazgató egy cégnél és miért tökmindegy hogy ki az r=1 dolgozó a cégnél. Az egyik könnyen helyettesíthető a másik nem. Ennyi.
Ha te épp a Broadcom igazgatóságában üldögélsz akkor kinek fogsz nagyobb prémiumot megszavazni? A 120. szoftverfejlesztőnek vagy annak akinek a vezetése alatt kvázi duplázódott a vagyonod? Elég egyértelmű.
-
flexxx2
őstag
válasz
forumpista #43 üzenetére
kell az amit mondasz, nagyon is,
de azért az is kell, hogy rátegye az egész életét erre a célra, és erre nagyon kevesek képesek, Musk pont ilyen fanatikus ember -
paatrick
őstag
válasz
forumpista #42 üzenetére
Persze bárki lehet vezérigazgató egy nagy cégnél. Csak majd nézzük meg ha ez a noname valaki tárgyalni próbál akkor hogy sikerül, ha felhív valakit az iparág fejesei közül felveszik-e neki a telefont egyáltalán
ez a nem mindegy.
Tudok konkrét példát is, ismerősi körben milliárdos apuka a 20-onéves fiát szerette volna kitanítani hogy ő vigye tovább a bizniszt, az arc már meg is volt hozzá. Na kiküldték tárgyalni az arabokhoz vagy kínában erre már nem emlékszem pontosan, és utána a másik fél felhívta az apját hogy "olyat küldjön már tárgyalni aki tud is valamit az iparról meg komolyan vehető ha már ő nem akart eljönni" - na és így sikerült nem megkötni egy 400 milliós szerződést
apuka azóta nem erőlteti hogy a fia legyen az utód, szerintem ha meghal az öreg a cég csődbe is megy.
-
válasz
forumpista #43 üzenetére
Picit jobbféle lottó, ennyi. A fáma sosem szól a sikertelen 95%-ról, aki legjobb esetben el tudott menni valami használhatóbb alkalmazotti pozícióba.
Én láttam több multi "elitjét" közelről, mindenféle vállalati szituban: nem, nem kerülsz be közéjük csak úgy, mert pl brilliáns mérnök vagy és termelik a lét a szabadalmaid. Kifejezetten soft-skill, fúrás, dumagép tevékenység (amivel ugye a szakmában meg elásod magad) TALÁN téged választanak be ha kihal az egyik székőrző*.
És ha jön a fejsze, az elitből (board alatti 1-2réteg) nem kirúgnak az utcára, hanem kapsz egy bőven zsíros ajánlatot másik részlegen - *az ilyen kerül át másik multihoz magasabb polcra. Eleve a vezetői állásokat úgy hirdeti meg a legtöbb nagy cég, hogy legyen már x év azonos kategóriás vezetői tapasztalatod: magyarul valahol x körrel korábban beválasztottak a klikkbe.Ilyenkor jön az, hogy (nem ám én, a csóri, frusztrált, nyelvidióta, emberekheznemértő faék k-EU mérnök) a német, holland, svájci, amerikai kolléga 10-20év után megelégeli, kilép és saját vállalkozást gründol: ami aztán 80+% eséllyel pár év gürizés után megy is csődbe, 19%-ában kb annyit tud kivenni belőle, amennyit alkalmazottként keresett, 0.99%-ból jön össze a korábbi főnöke főnökének életszínvonala heti 70 óra +b.szásközben is telefonálunk meló mellett és 0.01%-ot látunk a címlapon Karikó Katalin, Elon Musk, stb nevek alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged