- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes tag
válasz Dragon3000 #26 üzenetére
Ez olyan, hogy valaki szerint 25 fps felett nem lehet látni a különbséget, illetve valaki szerint 20e Hz felett sem lehet hallani, aztán mégis vannak akik hallják...
Igen, ezért írtam, hogy vannak/lehetnek különbségek egyénenként.
Lehet 20kHz felett is hallani "hangot", sőt, állítólag olyan ember is van, aki abszolút hallással bír annyira, hogy Hz pontossággal meghatározza a hangot.De 40kHz-t "halló" emberről még nem hallottam. A dupla képfrissítési frekvenciát is megkülönböztetni képes egyént el is tudok (bő vízzel kísérve) képzelni, ám az efölötti képességgel szemben továbbra is tamáskodom.
De mindegy is....nem vitázni akarok, csak gyakorlati tapasztalatra/észrevételre voltam kíváncsi.
Amit írtál, az alapján akkor inkább technológiai eredetűnek tulajdonítható (ha van) az előny, mintsem biofizikai ténynek.Közben ennyit találtam érdemleges infónak:
"2014-ben egy szemészorvos például elvégzett néhány kísérletet, amely során nagysebességű filmfelvételekkel bizonyította, hogy az emberi agy az képes dekódolni a 13 milliszekundumig felvillant képet is. Ez nagyjából 72 FPS-nek feleltethető meg – a tudomány szerint ez a látásunk és vizuális érzékelésünk felső határértéke, ami még szűrhető."[ Szerkesztve ]
-
csendes tag
válasz Dragon3000 #24 üzenetére
No ez az én bajom illetve kétségem. A biofizika elég komoly határokat szab. Világos, hogy az emberek receptorai között vannak különbségek, de a csapok/pálcikák eléggé egyformák, és az "agyi vezetékelés" sebessége is szűk eltéréseket mutat. A színlátásban valóban jelentős különbségek lehetnek (a receptorok sűrűsége, aránya miatt), de hogy 100Hz fölött "látható" különbség legyen, az fizikailag sehogy nem jön össze nekem.
Ez a "gyorsabban reagálHAT", "jól jöHET" feltételes módú dolgok nem igazolják a szükségét annak, hogy ugyanazt az élményt sokkal több energiával biztosítsuk.
Persze ez csak az én érzésem/véleményem. Kicsit "vallás" jellegű, hit alapú dolognak tűnik ez a sokszáz Hz-es kérdéskör Nekem . -
csendes tag
válasz Dragon3000 #16 üzenetére
És mi lesz jobb/több (az fps-n kívül) 120 helyett 400-500 fps-en?
Komolyan kérdezem, nem kötözködésből. Van saját tapasztalat, hogy változik tőle bármi??
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- SAMSUNG (LC34G55TWWRXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34BG850SUXEN) QHD QD OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS49AG950NUXEN) 49" NEO Q-LED 5K GAMER 240HZ ! AKCIÓ
- Asus VY279HE IPS 27" FullHD, 1ms, FreeSync, 75Hz monitor
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest