- Google Pixel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
Új hozzászólás Aktív témák
-
op9
aktív tag
Kis kiegészítés...
lecsekkoltam az RT-t, és most a 250GTS alapon kb. ugyanannyit megy, mint a 2500K-m 4.5GHz-en. (egy jelenetnél 1 perc alatt 588 path/pixel mindkettő cucc. nézegettem is, hogy most tényleg nem ugyanazzal renderel-e, vagy sem, de egyik esetben a proci 100% volt, a másikban meg csak 25.)
Képeken is annyit észrevettem, hogy a GPU rendereli a vraylight hátoldalát is (holott nem double-sided), valamint a jelenet világosabb lesz (vray camera-t használtam).Majd megtaláltam az említett akadozást is ezen az oldalon:
Balancing the GPU load
Ha ezt a számot kisebbre vettem (akkorára, mint a CPU-ét 64/4), akkor a proci már gyorsabb volt ~20%-kal.
De azért csalóka, mert a CPU-s kép sötétebb, ezért több zaj látszik, valamint az AA a GPU esetében szerintem minimum a duplája, ha nem a 4-szerese.Szóval a Vray RT sokkal jobban megéri GPU-val, és már említett pénztárca függő játékszer miatt a lehető legjobb cuccot szereti. Mostani RT-kben van olyan is, hogy Resize textures for GPU, szóval gondoltak a kevesebb memóriásokra is.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Pixel topik
- Wuthering Waves
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 192 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5060 (ELKELT)
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest