- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iOS alkalmazások
- Netfone
Aktív témák
-
Azt még nem használtam... Főleg mire használják? Modellezés, animáció... Mi? Vagy annyira tudja mindkettőt, mint a szél? Ja és a Maya :D
-
Akkor szerintem Max (ha csak hobby+ismerkedés), mert sok hozzá a tutorial, és egyszerűbb megtanulni a kezelését, mint a Maya-t. De ha igazán profi, alapból rengeteg extrát ismerőt akarsz, akkor Maya. Én Maya-zok ezerrel!!!! És vissza sem térnék MAX-ra
-
Ha a legalitás fontos neked, akkor Blender vagy valami hasonló (esetleg MilkShape 3D)
A Maya-t is beszerezheted eredetiben, csak az egy picit drága (6999 $)
Modellezésre alapvetően mindegyik képes, de nem mindegy, hogy mennyire profi módon. A Maya-ba azt szeretem, hogy modellezés során szinte választani is nehéz, annyi fajta módszer van. Én eleinte a boxmodellezés+split poly tool eljárásnak voltam a híve, de mostmár a térhálós rajzolás+square tool+birail-nek vagyok a pártján. Max-ban emlékszem sok gondom volt a NURBS modellezéssel, bár akkor még tényleg nagyon kezdő voltam. Mostanra már jobban kézreáll, és a Maya segítségével már egész jó kis dolgokat tudok csinálni (lásd 3D animálás.... topic a gamestar.hu-n Paydogs név alatt alkotok)
A Maya-t mégsem ajánlanám kezdőknek, mert noha kb. egy évet foglalkoztam ezelőtt MAX-al, mégis nehezen szoktam át Maya-ra. Sokkal több a menü, beállítási lehetőség. Elég ha csak annyit mondok, hogy a Max-szal ellentétben a Maya Material (Shader) beállításai 11 fülön bonyolíthatóak le, és ekkor még csak a sima Blinn anyagról beszélek. Ha már a Blinn színéhez egy Phongot, a reflekciójához pedig egy Lambertet raksz, akkor ez mind hatványozódik. Segítségével viszont olyan bevonatokat lehet csinálni, ami tényleg fotóminőségű (ettől még messze állok, de letölteni lelehet ilyen shadereket)
Ja és Bibliát Maya-hoz is lehet venni, ráadásul neten jó sok MAya-s tutorial is van
[Szerkesztve] -
Én Maya hívő vagyok, szerintem jobb progi, mint a 3D Studio
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Medence topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest