- Légies iPhone halvány színei
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Mukucs #38904 üzenetére
Sajnos akkor is ott lesz. Itt egy kis szösszenet róla: [link]
Az LCD tévék 16:9-es képaránnyal készülnek a mozifilmek pedig sokszor akár 2:39:1 aránnyal azaz szélesebb egy mozifilm, tehát hogy "beleférjen" lesz alul felül fekete csík.
Ezt úgy tudod csökkenteni hogy keresel olyan tartalmat pl. az nMagon ami OPEN MATTE képpel készült (ha a keresőbe beírod hogy open matte akkor kiadja az ilyen filmeket)Itt van erről is egy kis leírás képekkel úgy érthető lesz : [link]
-
Cs1csó
titán
válasz
Mukucs #38901 üzenetére
Az nagyon a szabály:
- minél nagyobb a felbontás annál közelebbről lehet nézni egy képernyőt
- minél nagyobb a képátló annál messzebbről lehet nézni egy képernyőtés ugye ennek a két szabálynak a mixelése hozza meg az eredményt meg persze az egyéni látás, én pl. 72 cm-es síkképernyős tévét is kb. 2 méterről néztem. Van aki viszonylag messziről nézi a tévét de 4K-nál ez már azt jelenti hogy fölösleges a 4K.
Nyilván ez nincs kőbe vésve de pl. idősebbek vagy akiknek gyengébb a szeme vagy szemüveges (egy szemüveg sosem javít annyit mint ahogy egy egészséges szem lát) azok inkább közelebbről nézik, én szemüveges vagyok és szeretem közelebbről nézni. Moziban bazi nagy a vászon de sosem hátra veszem a jegyet hanem a mozi legközepére - a hanghatások is itt a legjobbak.
A 4,4 m a qva sok, ahhoz a táblázat szerint egy 100" UHD tévé dukál.
-
Cs1csó
titán
válasz
Mukucs #38899 üzenetére
A natív felbontású tartalom a legjobb ebben az esetben 4K UHD - nem HDR, és nem is 3D tévé de ilyan tartalom amúgy sem sok van. DE legalább FHD tartalomat érdemes szedni hozzá. Ami fontos egy ilyen tévénél - mint mindegyiknél - a nézési távolság egy táblázat szerint egy 50"-os UHD tévét kb. 1,5 méterről érdemes nézni (azért ez nem semmi !) de ha csak FHD tartalom megy róla gondolom akár távolabbról is lehet mondjuk 2m-ről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Xbox Series X|S
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kutya topik
- Légies iPhone halvány színei
- ASUS ROG Ally
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest