- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyeniko
őstag
válasz
Shirak! #9854 üzenetére
Az "összehasonlítási alap" nagyon trükkös dolog.
Itt a fórumon vszeg keveseknek van egyszerre több TV-jük, mint nekem, de az összehasonlításhoz ez is ugyanúgy zéró. Én csak azt ismerem, amim van, vagy volt. Pl. az általad mérlegelt 2 modell közűl egyik sem volt/van, ezért nem tudok semmit sem róluk. Nekem B, C és D szériás Samujaim vannak, Pana semmilyen. Nyugodtan hallgass azokra, akiknek van/volt és hosszabb ideig használták. Az is igaz viszont, hogy a sajátjával szemben a többség hajlamos elfogult lenni...
Az jó, ha ráérsz még válogatni! Ja, teszteket érdemes olvasnod, de elsősorban olyanokat, amelyekben kalibrált állapotban (is) tesztelnek és MÉRNEK! A többi teszt olyan, amilyet sokan írhatnánk az itt fórumozók közül...
-
gyeniko
őstag
válasz
Shirak! #9843 üzenetére
Én nem vagyok ennyire sarkos, illetve nem ezért és nem így. A felsorolt gyártók mindegyike tud - és gyárt is - szép képet tudó lcd TV-ket, de nem mindegyik modelljük ilyen.
A kiválasztásnak szempontjai vannak, pl:
- Mi a használat módja, ezen belül mely felhasználás a legfontosabb? Ide tartozhat a 3D kérdésköre is.
- Mekkora a méret és milyen messziről nézed?
- Mennyire fontos az ár (pl. azonos méretben mekkora különbség lehet az árban)
- Milyen kategóriában gondolkodsz? (belépő/közép/felső/csúcs)
- Mennyire fontos a dizájn? (ide tartozhat pl. az is, hogy lehet-e full ledes a TV, mert az ilyenek akár 7-8 cm vastagok is lehetnek).Ha a fentieket már tudod, akkor már lehet szűkíteni. Különösen a legelső szempont az, amely sarkosan irányt jelölhet ki (pl.: IPS panel megfelel-e, vagy nem?) Amíg ezt nem döntöd el, addig nem is érdemes tovább gondolkodni.
Szintén a legelső kérdéshez kapcsolódik az input lag kérdése: ha a játék alapvetően fontos, akkor ez is döntően szűkíti az ésszerűen választandóak körét.
Nekem kiemelkedően fontos (mert a legkisebb TV-nk is 55" és mindegyiken mozizunk is), hogy a lehető legprecízebben legyen kalibrálható a készülék. Ez tovább szűkítheti az ésszerű mozgásteret.Biztosan vannak még egyéb szempontok, melyek sokszor nagyon egyediek is lehetnek, de a fentiek szinte mindenkinek fontosak, még akkor is, ha soha nem gondolta még elemenként végig.
Összefoglalva: én nem tudok Neked javasolni, szerintem először gondold át a fentieket!
-
gyeniko
őstag
válasz
Shirak! #9839 üzenetére
Nem ad összehasonlítási alapot, mert minden gyártmánynak és ezen belül minden modellnek mások lehetnek a beállításai üzleti módban. Egy biztosan közös bennük: csúcsra járatott kontraszt "kiégett" fehérekkel, túlzó fényerő és képélesség, stb. Bekapcsolt dinamikus kontraszt "alul bezáródó" feketékkel. Látványos, de nagyon hamis kép, semmi köze a valósághoz. Az "üzleti mód" nem egyenlő az alapjárattal, inkább a padlógázhoz hasonlítanám! Rettentően megdöbbennél, ha ezzel a beállítással kalibráló ábrákat néznél, akkorát és olyan hegyeset köpnél, mint egyetlen focista sem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest