- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
macera2
aktív tag
Passzív hangfalpárt keresek, un. polcsugárzót, főleg klasszikus zene hallgatása céljából. 15-20 négyzetméteres szobába. Kb. 30-40 000 Ft.-ot szánnék rá. Ez természetesen lehet az új, de a használt hangfal ára is. Meghajtásról, egy eléggé patinás JVC erősítő gondoskodna. Mint márka a Wharfedale, ill Tannoy került a látótérbe. Hogy ítélitek meg a márkákat? Illetve van más javaslatotok? Előre is köszönet a válaszokért.
-
macera2
aktív tag
válasz
schawo #18426 üzenetére
Kösz az infót, neked is meg ricsard88-nak is. Hát akkor a Bose féle tejfölösdobozról lemondok. Inkább olyat amibe tejföl is van. Amit keresek az aktív, közeltéri monitor, és olyan ami kis teljesítmény felvétel esetén is produkálja a rá jellemző minősági jellemzőket. Valahol azt hallottam, hogy egy hangfal, csak egy bizonyos rá jellemző minimális teljesítmény felvétel eseté hozza a rá jellemző minőségi szintet. A számomra megfelelő szintet, hozzávetőlegesen az MP3 lejátszómon lévő FLAC-be mentett, Sennheiserrel hallgatott zene jelenti. Ha ilyet hangfalat, tudnátok ajánlani azt előre is köszönném.
-
macera2
aktív tag
válasz
schawo #18423 üzenetére
A minap a Mamut, Média Márk-ban jártam aktív hangfalak után nyomozva. A Bose 2.0-ás Campanion 20 volt kitéve, 69 999Ft.-ért, meg egy másik kisebb Bose 2.0-ás 84 999 Ft.-ért (név, típus nélkül). Ez a márka, valahogy nem bukkan fel a fórumon. Van valakinek tapasztalata, ezzel a márkával kapcsolatosan? A kitett darabok ára kimagaslott a mezőnyből, mérete pedig meglepően kicsi, majdhogynem appró volt. Milyen szinvonalat képvisel a cég? Mert ha hozna egy komolyabb szintet, akkor világbajnok lehetne.
-
macera2
aktív tag
válasz
Jamcsabi #18269 üzenetére
Bodz említette: Ha ennyire búg, akkor akár földhurok is lehet. A javaslat, az u.n. azonos fázisu zajelnyomás, földhurok problémákat csökkenti. Ki tudja, hogy nálad mi okozza a problémát. Ha van rá lehetőség, akkor ez a leválasztó trafós kísérlet, egy próbát megér.
Egy tapasztalat. Épületen belül mértünk telefon vonalakat egy Wandel átviteltechnikai műszerrel. A vonalak 30%-a nem felelt meg az előírásoknak. Gyanus lett. A probléma akkor oldódott meg, mikor a műszert leválasztó trafón keresztűl kötöttük a 220V-ra. Pedig a Wandel egy csúcs profi műszer volt.
-
macera2
aktív tag
válasz
AMDFan #18189 üzenetére
Egyetértek, ill. elfogadom a véleményed. A 3 szót - "halkan háttérzenét hallgatni".- meg azért favorizáltam, mert ez fogalmazta meg bennem, teljesen világosan, hogy végül is mit akarok. Mondhatni megvilágosodtam. A wattokat illetően, meg az az infó munkálkodik bennem, -már nem tudom, hogy hol szedtem fel- miszerint egy hangfal, csak egy bizonyos minimális felvett teljesítménynél hozza a tőle elvárt minőségi jellemzőket. Ugyhogy a kérés továbbra is aktuális.
-
macera2
aktív tag
válasz
AMDFan #18177 üzenetére
"halkan háttérzenét hallgatni". Pontosan ez a célom. Kis hangerőnél is minőség. Körülményeim miatt, a max. terhelhetőség 50 W-150 W paraméter, számomra riasztó. Hozzávetőleges referencia Sennheiser 695-ös fejhallgató. Az MP3-as lejátszómra felvett zenéket szeretném hallgatni, fejhallgató nélkül. lyen célra tudnátok ajánlani aktív hangfalat?
-
macera2
aktív tag
Üdvözlet mindenkinek!
Adott egy Sansa Fuze MP3-as lejátszó. Van rajta vagy 150 CD-nyi zene. Ezt egy Seni (HD 595) fejhallgatóval szoktam hallgatni. Nekem ez a szinvonal megfelelő, meg hozzá is szoktam. Ezt a zenét szeretném néha fejhallgató nélkül, hangfalon is hallgatni. A praktikusság szempontjából az aktív hangfal irány, számomra megfelelőnek tűnik. Ezen a területen tudnátok ajánlani valamilyen márkát, típust, ami kb. azonos szinvonalat nyújt mint amit a fejes produkál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest