- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
alphamooncam
őstag
válasz
garage112 #42948 üzenetére
Gondolkadtam egy kicsit.
Egy falad van ahol nincs nyílászáró, én odatenném a hangsugárzókat, és lehetőleg minél közelebb a falhoz ( nem mindegy hogy ~50 vagy ~300Hz-et kell csillapítani mögötte.
Csillapítás. Én valszeg a plafont venném célba. Tartószerkezetnek a gipszkarton négyzetrácsos szerkezetet tenném föl, bele meg kőzetgyapot táblákat vágnék. Merevítésnek 6mm-es fa "hurkapálcát" szúrnék ilyen elrendezésben #, a végén pedig varrnék rá microfrazer huzatot tetszőleges színben. Ja és persze a palfont így telibe, ill. a hsz mögötti részt csillapítanám.
Kiemelésed, és koltásod(!) így is lesz, de legelább
a lecsengést 1,5 mp ről leviheted sacc 0,6mp-re. A kiemelésket pedig eldöntöd, hogy akarod-e vágni, eq.-zni. Kb.ennyi jutott most az eszembe. Remélem közeltéri hsz.-id vannak!💰 -
alphamooncam
őstag
válasz
garage112 #42942 üzenetére
Ennél szerencsétlenebb már csak akkor lehetnél, ha mondjuk a belmagasságod pl. 3,11 és 3,26 méter között lenne, szóval részvétem.
Az egy méretek alapján 52-nél, és 55,3Hz nél lesz két módusod, ( a harmadikat nem tudom mert nem írtál belmagasságot) , illetve ezek felharmónikusain[link] Szal ezek nagyon közel vannak, úgyhogy extra kiemelésed lesz sacc. 20dB ( csaka a hasmra ütöttem de 10 biztos )
Lehet kísérletezni, én is azt teszem, csak hát ez nagyon nem egyszerű... Sok sikert és majd számolj be róla ha elértél valamit.
-
alphamooncam
őstag
válasz
ricsi0307 #42945 üzenetére
Csak egy ötlet...
Sosem volt beltérim, de ezeken van pl. digitális kimenet
-
alphamooncam
őstag
válasz
Rover623 #42867 üzenetére
Ok ! Az említett Klotz egy árnyékolt, érzékeny mikrofonkábel, jó hanggal.
Felhasználás szerint pedig közeltérre lesz szubbal. Kábelhossz kb. 1-1m.Belső kábelezés megegyezik a hsz. kábellal, és nem hiszem hogy valaha 10W-nál nagyobb teljesítmény fog átfolyni rajta.
Szörnyülködni, fejet falba verni könnyű!
Mit ajánlasz helyette?
-
alphamooncam
őstag
Ez engem is érdekelne !
Mondjuk én egy Klotz mikrofonkábelt néztem ki a Tascam VLS-3 belső kábel cseréjére.
Valami tapasztalat erre a kábelre vonatkozóan?
-
alphamooncam
őstag
-
alphamooncam
őstag
válasz
lezso6 #42482 üzenetére
Csak a kisördög játszik velem/ Veled !
Gondoltam kipróbálhatnád. Sarkok miatt jelentkezett kiemelést kb. ezzel az EQ beállítással szvsz meg lehetne oldani...
Ja meg feltételezem Rólad, hogy van elérhető parametrikus EQ-d.
Egyébként meg bocsi, csak a kisördög..., meg a tudat, hogy a "méj" a gyengéd.
-
-
alphamooncam
őstag
válasz
TheZukker #42382 üzenetére
Monitorok elhelyezéséhez oktató anyag !
Folyamatban van nálam az átrendezés. Jelenleg 86cm távolságra van a hátsó faltól a 305-ös, ami 100Hz környékén kioltást okoz.
A Genelec ajánlás képén látható táblázatot érdemes szem előtt tartani. (2,2 méter vagy nagyobb hely tartása a falaktól nem megoldható)
Amint megoldom, hogy a hsz. mögött (és a legközelebbi falakon) csillapítás legyen, annyira rá fogom tolni a falra, amennyire csak lehetséges, azon egyszerű oknál fogva, hogy minél magasabb a csillapítani kívánt frekvencia, annál könnyebb - kevesebb anyagból - lehet azt megoldani.
Ezt is célszerű áttanulmányozni,
Megbeszélt időpontban szívesen látlak (Bp.-Dél) egy kis hallgatózásra.
-
alphamooncam
őstag
válasz
TheZukker #42341 üzenetére
Anno, én is a Hitspace-ben (is) hallgatóztam. Egy picit több - szinte valamennyi - hasonló kategóriájú stúdiómonitort kipróbáltam,és a JBL-nél nem volt teresebb, ha úgy tetszik populárisabb.
Az a 3.db., 305-ös, ami eddig a tulajdonomban van, onnan származik, a 310-es meg a Friendlyhousebol.
Ezzel, most nem azt akarom mondani, hogy ezt kell megvenni, hanem azt hogy valahol húzni kell egy határt, és nálam ár/kapott érték itt került egyensúlyba.
-
alphamooncam
őstag
válasz
JamalXY #42259 üzenetére
Figyelj, azt senki nem fogja Neked megmondani láttatlanban, hogy mi okozza. Találgatni lehet. Lehet, hogy gyári hibás, ki tudja...
A legfeltűnőbb pl. az, hogy a két hsz-nak nem ugyanakkora a térfogata belül -erősítő, trafó egyebeknek is van térfogatuk, amik helyet foglalnak-, ergo nem is lehet teljesen egyforma a hangzásuk.
Más. Megfordítottad a bal és jobb oldalt? Akusztika ( közeli visszaverő felületek) is okozhatnak "furcsaságokat"!
Passz...
Statisztikailag ( sokat eladtak belőle) ha nem olvasol mástól hasonló hibajelenséget, úgy legvalószínűbb, hogy gyári hibás.
-
alphamooncam
őstag
Bizonyos szempontból elég elvetemült vok., nem általlottam garanciális, zsír új hangsugárzót "szétbarmolni"...
Első párat a konyhába vettem, majd annyira megtetszett a hangja, hogy úgy döntöttem, hogy eredeti szerepétől eltérően fogom használni.
Nappaliban még szeptemberben lemértem:
A diagrammon látszik, hogy 120Hz alatt kb. hirtelen eltűnik minden... (30-40Hz között az a tüske a szoba saját hangja)
Hálószobámban (11nm) lévő házimozim hangzásával nem voltam megelégedve. 4.db-os Pioneer CS5070-es szettemet váltotta.
Előtte természetesen ez alapján hallgatóztam itt , és hát had ne mondjam a VLS3-asok szó szerint agyonverték hangzásban a Klipsch szettet.
Szal. a másik két párat egyszerre vettem meg, az erősítő részeket eltávolítottam, (deaktiváltam !
)
Az üressé vált helyet, hátoldalt kipótoltam furnér lemezzel, illetve kaptak még egy kis kőzetgyapot csillapítást.Denon 1604-esemen (Wharfedale Powercube10-eshez) 120Hz-re állítottam keresztezési frekvenciát, és voila kész is vagyok.
-
alphamooncam
őstag
válasz
JamalXY #42237 üzenetére
Csak egy ötlet...
A gyárilag megadott alsó frekvenciaértéknél alacsonyabban is adnak ki hangot a hangszórók, csak jóval kisebb hangnyomással (dB). Ha olyan frekvenciát kap, ami éppen a saját önrezonanciájával esik egybe, akkor képes látványosan ( hangosan ) torzítani.
Megoldás -3dB nél vágni.
Nem tom , hogy a tied milyen frekvencián esik 3 dB-t, de az alatt már nem érdemes erőltetni a hangsugárzót, mert csak torzítani fog.
-
alphamooncam
őstag
Tascam VLS3 !
3 párat vettem eddig belőle.
Tranziensek ( pl. gitár pengetés hangja) hihetetlenek, nem hallottam még ennyiért jobbat. Egy problémája van, 100Hz alatt kb. semmi sincs.
Ha ezzel együtt tud élni vki, esetleg kiegészíti lefelé a frekvenciamenetet világbajnok hangzást lehet belőle kihozni...
-
alphamooncam
őstag
"Némi" kísérletezgetés követően kikerültek a Pio 5070-ek a rendszerből. De nem is ez miatt írok. Szub témához is tennék...
Szal JBL LSR310-en van olyan lehetőség, hogy crossoverként működjön, magyarul sztereó rendszer első tagjaként az erősítőből először ide megy a jel XLR kábeleken, majd innen a 305-ösökhöz.
Sztereónál kb. ennyi. HM-nál,- nálam- át kellett állítani az erősítőn a frotnok beállítását "large"-ra, és innentől a mélynyomó intézi mit kapjanak a frontok.
Nem szabad elfelejtkezni arról, hogy a mélynyomó beillesztése problémás lehet, ha nincs akusztikailag kezelve a lehallgató helyiség.
Nálam "félig" megoldott, de szükség volt további szoftveres kezelésre is.
Foobarhoz erre a Mathaaudio ingyenes eszközét használtam ( "csak" egy hitelesített mikrofonra- UMIK1-re volt szükség ).
Hogy bonyolítsam a dolgot egy resamplert is "bevittem" a rendszerbe ( 96kHz a cél ). Resampler-V néven fut...(SOX-ot használ ).
Az ekkor kapott hangot túl "száraznak" stúdiósnak találtam, ezért bevetettem egy ingyenes VST plugint, a FerricTDS-t, ( szalagos torzítót- vazze de hülyén hangzik ) és végre itt a NIRVÁNA.
Akinek van kedve kipróbálhatja az ajánlásommal ;-)
-
alphamooncam
őstag
válasz
BenQhunria #41335 üzenetére
Nagy vonalakban:
Egy ( több ) sweep lefuttatásával ráakadhatsz arra a freki(k)re, ami ráül a többire, ha ezt csillapítod, előkerülnek a mélyebb frekvenciák. ( Mint írtad a kémény mögött van elég ... )
-
alphamooncam
őstag
Amennyiben mód és lehetőség van, mindenképpen érdemes az akusztika rendbetételét követően szobakorrekcióval beállítani a hangnyomás különbségeket a frekvenciamenetben, kb. ég és föld lesz a különbség.
Alapja az un. elfedés, ami a hallás fiziológiájából adódik, azaz a hangosabb frekvenciák elfedik a halkabbakat, ergo azokat nem hallod, hiába vannak jelen.
Legmarkánsabban, legkönnyebben a szub frekvenciákon lehet ezt megtapasztalni, hirtelen előtűnnek a valódi mélyhangok.
Gyakorlatilag, lehet akármilyen drága, hiper-szuper minőségű rendszered, szarul fog szólni, ha nincsenek kiegyenlítve egymáshoz képest a frekvenciák hangnyomása - lehet az akár többmillás rendszer is.
A hallgatói környezet a legfontosabb [link] ; [link]
Történt, némi változás a setupomban.
Daphile-t lecseréltem Jriverre, nem azért mert rossz volt, mert nem volt rossz, egyéb okból.
Jriverbe a parametrikus eq-ba, egyesével bevittem azokat a frekvenciákat ( hangnyomás, Q), amiket a REW a mérés alapján kiszámolt. ( talán 17 frekvenciát kellett beállítani, és volt hogy 14-es Q értéket dobott, amitől majd hanyatt vágtam magam, de bejött )
Korábban szó volt róla, hogy 5 vagy 8 collos az ideális méret...
A hardweres rész annyira speciális, hogy másnál nem hiszem hogy ilyen előfordul.
Ezt is figyelmbe véve a JBL LSR305-310-es rendszerhez beillesztettem még egy Pioneer CS-5070-es három utas hangsugárzókat amiket, szintén a Denon DN700-AV vezérel/hajt - (előbbieket természetesen XLR kábeleken keresztül. )
Összefoglalva: Szobakorrekció előtt nem is volt igazán kedvem zenét hallgatni, annyira nem azt hallottam, mint ami a fejemben élt ideális hangzásként.
Csak egy rövid próba után azt mondom, aki teheti hozza rendbe az akusztikát és végezzen szobakorrekciót, mert megéri.
-
alphamooncam
őstag
válasz
lezso6 #40749 üzenetére
Az a baj, hogy emberek meggondolatlanul, koncepció nélkül választanak, ami valahol érthető is, hiszen a legtöbbjüknek semmi elképzelésük sincs arról, hogy tulajdon képpen mi az a minimális eszközpark, és az mennyibe is kerül, ami ahhoz kell, hogy az a zene amit hallani szeretnének valóban úgy szólaljon meg ahogy Ők azt elképzelték.
Aztán jól beválasztanak egy 8" -ost, és később meg rájönnek, hogy akkor mégis jól jönne egy szub. Na így drága a vásárlás...
Mindenki menjen el hallgatózni, ilyet is olyat is.
Nem egyszer (!) ÉS ha NINCS hiányérzet akkor vásároljon !
szerintem
UI: Eleve úgy mentem el hallgatózni, választani, hogy tudtam a vége +1 szub lesz...
-
alphamooncam
őstag
válasz
Adames #40626 üzenetére
Szigorúan magánvélemény!
Mackiet nem vennék.
Yamaha mélyhangsúlyos.
Focal ?
Dynaudio OK!
Presonust máshol hallottam, annyira nem volt rossz.Megfontolnám a Tascam VL-5-öt.
Úgy látom a JBL LSR305. nincs a listán.... biztos oka van.
Én ugyan 305-ösöket vettem, de úgy hogy mellette van 310s is.
Nem tom mi a cél, és mik a kívánalmak. Én azt mondom, hogy a közép és magastartomány pontos leképezéséhez 5"-os monitor kell, a 8"-osak önmagukban elég mélyre mennek, de a világos középtartomány inkább az ötösökre jellemző.
-
alphamooncam
őstag
válasz
AMDFan #40254 üzenetére
Majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy az integrált és a dedikált hangkártya közötti különbséget az órajelgenerátor által diktált ütem adja. ( Jitter )
Nézzétek csak meg a legjobbnak ítélt, legdrágább DAC-okat.
Nem egynél felhívják a figyelmet arra, hogy ebben bizony "atomóra" van, arról nem is beszélve, hogy további lehetőséget biztosítanak külső, még pontosabb órajelgenerátor installálására.
Az hogy kinek mi és mikor fontos meg egyénfüggő, utóbb biztos jobbra cseréli a dobozokat is.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Pityu. #40201 üzenetére
Háááát?! Attól függ mit akarsz.
Alap dolog, hogy lehetőleg nem nyúlunk bele lejátszási folyamatba, csak ha feltétlenül szükséges, mert ezzel "eltorzítjuk" a zenét, nem azt fogjuk, és úgy hallani, ahogy azt az alkotója megteremtette.
Ha problémáid vannak a lejátszás minőségével, úgy egyaránt fontos a hw.-s lánc, a forrás minősége ( lehetőleg veszteségmentes legyen, klasszikusan WAV és Flac ), és az akusztika.
Szerintem.
-
alphamooncam
őstag
válasz
HUAFBANDITA #40011 üzenetére
Csak egy kérdésem van, rendben hogy jobb a hangminőség, de történik-e átalakítás - adó és vevő oldalon - vagy sem?!
Szerintem hagyjuk, úgy sem fog senki meggyőzni. Részemről ezt a témát befejeztem, hallgasd a zenéidet bluetoothon ha tetszik, de a korrekt tájékoztatás szükséges.
-
alphamooncam
őstag
válasz
HUAFBANDITA #40001 üzenetére
Ebből a hsz-ból is kiderül, hogy magad is bizonytalan vagy BT. képességeiben.
Akkor most visszatérünk a tömörített, mondjuk MP3, és tömörítetlen mondjuk Wav közötti vitához?!
Azt hittem ez már lezárt téma...
Akkor mégegyszer.
A tömörítés (BT) miatt fellépő minőségromlás megfelelő minőségű rendszeren kihallatszik. ( Lehet mondjuk egy T&V-n nem, de ott nem BT a gyenge láncszem )
-
-
alphamooncam
őstag
válasz
AMDFan #39931 üzenetére
Pont a Hitspace-ben hallgatóztam annak idején
-
alphamooncam
őstag
válasz
newmoonlight #39930 üzenetére
Tannoy nekem sem jött be olyan semmilyen, langyosvíz, de csakhogy bedobjak egy sokadik márkát, nekem ez jön be.
-
alphamooncam
őstag
válasz
newmoonlight #39818 üzenetére
Én meg pont a rezgések miatt nem aggódnék szintén az erőkar hossza miatt.
"Hosszú" folyamatosan csillapodó rezgésekre számítok. -
alphamooncam
őstag
válasz
newmoonlight #39813 üzenetére
Jól látod a problémát, nyilvánvalóan labilis lesz az a doboz, és már egy kisebb erőtől is kifordulhat a helyéről, ha nem teszel vmit a megelőzésére.
A habosított, vagy ilyen-olyan müa szalagot nem gondolnám elég szilárdnak ehhez.
A dobozmegfúrása nélkül, csak bonyolult, sok időt, energiát, munkát igénylő megoldással, valamiféle kerettel lehetne stabilan rögzíteni.
Előbbihez gondolom nem fűl a fogad, utóbbi viszont munkás, és vagy szép lesz, vagy nem...
Fotón ha jól látom hatlapfejű csavarokkal van rögzítve a konzol. Kérdés az, hogy a falban ez famenetes-müa tiplis, vagy metrikus-fémdübeles.
Ekkora erőkarnál az első változat már erősen kétséges hogy ellátja-e hosszú távon a feladatát.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Mukucs #39800 üzenetére
Kezdjük azzal, hogy nem adtad meg a magasságot, így erre nem tok mit mondani.
A szoba hossza 38,1 Hz-nél, szélessége 44Hz-nél rezonál.
Magasságot csak találgatni tudok, ha 240cm, akkor 71,Hz a módusod.
Kérlek olvasd már el, amit linkeltem ! Ott van minden amire szükséged van.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Mukucs #39796 üzenetére
- Először is olvasd el ebből a Minden a lehallgatásról, és a Teremakusztika gerilla módszerrel fejezeteket.
Mint írták többen is az akusztikád jelen pillanatban, kb. egyenlő a nullával.
Már a jó minőségű 5"-os monitorok is lemennek olyan mélyre, ahol már a szobád saját hangja ( módusok ) befolyásolják az akusztikát.
Ez kb. annyit jelent, hogy betehetsz bármilyen 8"-osat, vagy akár több szubot, akármit, a módusok el fogják nyomni, el fogják fedni a mélyebb tartományt - sokkal hangosabbak lesznek - ezáltal kb. hiába lesznek jelen, semmit nem fogsz belőle hallani.
Nem szabad lebecsülni a mély tartományt, mert ott sokkal közelebb vannak egymáshoz (Hz) a hangok, mint a magasabb részen ergo, arányaiban sokkal több hang van lent, mint fent.
Ha elküldöd a szobád pontos szélesség, hosszúság, magasság méreteit, megmondom Neked, hol lesznek a módusok.
Az enyém így néz ki:[link]
Szivaccsal hiába hirdetik kb. semmit nem lehet elnyeletni a sub tartományban -átlátszó.
Üveg-kőzetgyapot fajsúlytól függően 70-100Hz-ig megfelelő.A Helmholz csak szűk sávban csillapít, és hát nálam nem is működött -vmit elb*m, feszített gumipanel meg még 35Hz-is hatékonyan csillapított.
-
alphamooncam
őstag
válasz
SunMount3r #39452 üzenetére
Ja Tascam VL-S3, Bt nélkül.
-
alphamooncam
őstag
válasz
alphamooncam #39450 üzenetére
Lemaradt: A piros vízesés diagramm a ledugózott, a zöld pedig az alap állapot. Ja és egy FiioE10K hangkártya is közreműködött.
-
alphamooncam
őstag
Cocka !
Ugyan privátba jött, de engedelmeddel ez többeket is érdekelhet:
"Szervusz!
Írtad anno, hogy neked van egy ilyen Tascam 2.0-ás hangszóród. Ezen mennyire zavaró a mély? Úgy értem dübög, mint az állat elnyomva minden közepet meg magast vagy azért nem olyan agresszív?
A magas kiemelés jó?
Meg ami még fontos lenne és érdekelne, hogy össze van kötve kábellel a kettő és egymástól elválaszthatatlanok vagy lehet mindkettőhöz külön kábelt csatlakoztatni? Mert a kettő közt lenne vagy másfél méter hely (bár lehet hogy kevesebb, mondjuk csak 1), de ha csak 60 centire lehet egymástól elválasztani a kettőt az szívás.
Jól látom, hogy hangszínszabályzó nincs?
Ez az output to right ez mit állít?"
Kezdeném az utolsó kérdéssel. Ez a hangfal kábel helye. A bal oldali dobozban van az erősítő, a jobb oldali dobozt lehet ide kötni teszőleges hosszúságú, minőségű kábellel - mondjuk én lecseréltem egy egy méteres Klotz mikrofonkábelre, de ez ízlés dolga.
Hangszínszabályzó nincs, és nincs is rá szükség, lásd a diagrammokat.
A mérés akusztikailag éppen csak kezelni kezdett 17nm-es szobában egy UMIK1 mikrofonnal történt. A mikrofon távolsága a hsz-tól kb.230 cm. Hangerő szabalyzó 10-es skálán 4,5 esen 86dB-t produkált, úgyhogy hangnyomás problémád nem lesz ha ezt választod. Igazán mély hangokra ne számíts olyan 116 Hz-től indul, viszont a többi kommersz hsz-val ellentétben legalább a dübörgésével nem fedi el a mélytartomány a többit. A közép és a magas kifogástalan szvsz. Ennél többet nem is mondanék, meg kell hallgatni.
-
alphamooncam
őstag
Ez teljesen belefér a méretekbe !
Nekem ilyenem van a konyhában bt nélkül laptopra kötve. Teljesen rendben van, mondjuk én a reflexnyílást ledugóztam.
-
alphamooncam
őstag
válasz
SunMount3r #38738 üzenetére
-
alphamooncam
őstag
válasz
leigazoka91 #38724 üzenetére
A négyzet alakú szoba nem túl ideális akusztikai szempontból, de a csupasz falak sem.
Egy otthonosan berendezett helyiség sokkal ideálisabb, mint a leírásodban szereplő szoba.
Nem mellesleg a legjobb, legdrágább cuccok is alulmúlják önmagukat egy rossz akusztikájú helyiségben.
Olvasd el inkább ezt , meg ezt, meg itt meg a kánaán, , meg talán ez is érdekelhet ...
Elcsatolást mindegyik hsz meghálálja, a 305-ös is, de csodát ne várj, fontosabb lenne az akusztikát rendbe tenni.
-
alphamooncam
őstag
válasz
leigazoka91 #38674 üzenetére
Ugye tudod, hogy az én véleményem akkor is biztosan szubjektív lesz, ha én azt nem akarom...
Ezért ajánlottam fel egy meghallgatást.
Az LSR-ek - úgy gondolom - a szigorúan vett HIFI kategóriába tartoznak.
Hallgattam már HIFI,-nek audiophilnek hirdetett tesztgyőztes ( Engem most biztos megvernek az ELAC és Canton hívők) csodákat szakkereskedőnél, magas minőségű körítéssel 10x ekkora árcédulával és hát a győzködés nálam ott és akkor se vált be.
Mondom, mint mindíg! Meg kell hallgatni, addig ne vásárolj, amíg nem hallottad a jelölted!
-
alphamooncam
őstag
válasz
leigazoka91 #38674 üzenetére
Ha pesti vagy, átjössz és meghallgatod...
-
alphamooncam
őstag
válasz
leigazoka91 #38659 üzenetére
Amit linkeltem kábelt, azon 3.5 sztereó jack és két db. 6.3 mono jack (TRS) csatlakozó van.
-
alphamooncam
őstag
válasz
leigazoka91 #38657 üzenetére
Hali ! Nos nekem 305-öseim, és 310-esem van.
Az a helyzet, hogy a forrásod "csak" analóg 3,5 jack kimenettel rendelkezik.
A 305-ösön állítható a bejövő jelszint, tehát nem gond rákötni így közvetlenül, egy 3,5 Jack-TRS kábellel.
Nálam ez a kábel működött több mint fél évig egy FIIO E10K-ról, minden gond nélkül. (fejhallgató kimenetéről-A FIIO ALPS potijával állítottam a kimenő jelszintet)
Annyit azért tudnod kell, hogy ez a monitor azért meghálálja a nagy jelszintű ( profi ) bemenő jelet ( XLR ) - kipróbálva.
Azóta tovább léptem, és egy közel 400K-s előerősítő van a 305-ösök elé kötve, és bizony meghálálja nagy szintű XLR bemenetet.
Nem tudom értelmezni ezt a "szimmetrikus jack csati" kifejezést. Sztereó jackre, gondoltál?
-
alphamooncam
őstag
válasz
Mukucs #38421 üzenetére
Most erre mit mondjak?!
Amelyik Neked jobban tetszik. Te fogod hallgatni. Az meg hogy az utazáson akarsz spórolni, az meg a Te dolgod, mert a végén majd ugye nem azt kapod amit akartál és a csereberélgetésen meg többet buksz mintha leszerveztél volna egy-két hallgatózós napot, de te tudod...
-
alphamooncam
őstag
válasz
marquuard #38310 üzenetére
Általánosan már az asztal sem optimális egy hangdoboznak az előtte lévő szabad kemény felület miatt.amiről a hang visszaverődhet. Erre való lenne az állvány. Ha ezt még tetézed a falra tolással, az elforgatással, és az elcsatolás hiányával ne csodálkozz, ha nem azt kapod amit egyébként tudna az a szerencsétlen hangdoboz
-
alphamooncam
őstag
-
-
alphamooncam
őstag
válasz
alphamooncam #38172 üzenetére
Ha maximalista vagy és a pénz nem számít: [link]
( magánvélemény: 2x ennyiért sem kapsz erősítő passzív hsz kombót ami ezt a minősséget nyújtaná )
-
alphamooncam
őstag
válasz
Dyruscara #38161 üzenetére
Mennyi lenne a kereted ?
Mennyire lenne fontos a hordozhatóság, kompaktság ?
Nagyobb szoba mit jelent ? Nálam 18nm-t erőlködés nélkül beszólják a JBL-ek.
Egy kis olvasnivaló:[link]
Olcsón jót:
stúdió monitor,
ára,
USB DAC szimmetrikus kimenettel
kb.125 plusz kábelek -
alphamooncam
őstag
válasz
Attila0 #38168 üzenetére
Ez eléggé hitvitának néz ki.
Javaslom ne tegyél olyan kijelentést, amit saját bevallásod szerint sem tudsz alátámasztani. ( Nem megsértődni ! ) Ha mégis így gondolod, állíts össze egy 200-250K-s ( új árú ) erősítő passzív hsz. rendszert nálam leteszteljük. Oké?
Ellenfele az én JBL LSR305-310s aktív rendszerem lesz. ( új ára 236K volt )
-
alphamooncam
őstag
válasz
Attila0 #37994 üzenetére
Én is hm. erősítőt javasoltam, de szerkesztési idő alatt kitöröltem.
Ha TV-hez olcsón akarod megoldani, analóg módon scart-ról - ti. a scart még mindíg ott van a TV-k hátulján - lehet leszedni a hangot, utána mehet egyből egy itt ajánlott aktív hangsugárzóba pénztárca szerint.
-
alphamooncam
őstag
válasz
Ga3rieL #37940 üzenetére
Ha profi cuccot szeretnél, profitól vásárolj, ne pedig webáruházból. [Ezekkel nem nagyon lehet mellélőni. ]
-
-
alphamooncam
őstag
válasz
gyuri.sza #37804 üzenetére
Egy kis olvasnivaló:[link]
Vannak alapvető dolgok, amikkel a nyilvánvaló marketing miatt nem értek egyet, de a nagyja azért azért talán érthető. Értsd: T&V-t és a hasonló kategóriát MÁR HA ENNYIT SZÁNSZ RÁ, és ha jót akarsz magadnak kerülni kell.
Marketing duma alatt meg azt értem, hogy a hifi bútoroknál, amiknek a zömét az ilyen oldalak tesztelik csak másod sorban számít a kapott hang, első sorban a kinézet számít, hogy elfogadja-e az asszony, ( hogyan mutat majd a nappaliban) , amikor meg kell majd mutatni a haveroknak, édesanyádnak, a főnöködnek, vagy akit éppen meghívtál, meg csupa olyan személynek akik vonatkoztatási pontok,és pont lesz@rják, hogy milyen hangja van, meg különben is botfülűek.
Szal. lehet zenélni stúdió monitorokkal is.
Más. A vérbeli stúdió monitorokon csak elvétve találsz asszimetrikus bemenetet ( RCA ), jellemzően szimmetrikus XLR, TRS, újabbakon Speakon csatlakozókat lehet találni.
Nem kell attól megijedni, hogy nincs RCA a hsz-n, első időkben elég lesz egy 3,5 Jack-TRS kábel, mondjuk egy Klotz, amit a laptop, tablet, telefon seggébe dugsz, és még így jobb hangja lesz, mint bármilyen általad eddig ismert hsz-nak. Aztán majd lehet később fejleszteni...
-
alphamooncam
őstag
válasz
gyuri.sza #37797 üzenetére
Ez pont beleférne a keretedbe, és hát össze sem lehet hasonlítani az általad felsoroltakkal.
Mielőtt megvettem a VLS3-at kicsit belehallgattam a Friendlyhouseban. ( Kb. 1 héttel ezelőtt volt még nekik raktáron, nem tom azóta eladták-e )
Én felvenném a meghallgatandók listájára.
-
alphamooncam
őstag
Tudod, még ha csak a konyhába is, de inkább megveszem meghallgatlanul egy 30 éve profi stúdiótechnikát gyártó cég termékét, mint egy olyat, ami nem bizonyította, hogy képes egyáltalán a kommerszen felülemelkedni...
Erre nincs ráírva, hogy 100 Watt, amire rá van írva azt majd megveszik azok, akiknek az a fontos, hogy haveri körben elmondhassák, hogy milyen jó vétel volt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest