- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
Nem a hangerőért hanem a minőségért kell fizetni. Kis szoba a 10nm, a 25 az teljesen normális.
20k alatt ha csak dübörögni kell akkor ott vannak a logitech-ek, z523 pl.
20k felett mennek picivel a z2300-ak használtan, de ennyiért már lehet kapni új Edifiereket is amik nem dübörögnek annyira cserébe sokkal jobban szólnak.
A dübörgés és a jó hangminőség kizárják egymást. -
dudika10
veterán
Én könyvespolcot ajánlanék meg egy fotelt, hogy legyen hol olvasni.
Mire kötnéd? Csak zenére kell-e?
Azért egy elképzelést az összegről vagy lélektani határt, asszony lélektani határát, valamit írhatnál, mert így nehéz elindulni.
Egész jó kis rendszereket tudnék mondani már akár 3-4 Millió forintért...
Ilyen számítógéphez gyártott egyberendszerek érdekelnek vagy jöhetnek külön-külön is?Én így indulásnak egy sztereo rendszert ajánlanék egy mélynyomóval megtámogatva, ha később más irányt venne az ízlésed kiiktatva a mélynyomót nem kéne lecserélned a rendszert, ez egy minimum 80-100k, de persze lehet azt is, hogy veszel egy Logitech z2300-at, ott csak basszus van és 20k környékén megúszható.
Kb mintha azt kérdezném, hogy "autópályára milyen autót ajánlotok?", szóval konkrétumokat írj kérlek, hogy tudjunk merre tovább lépni.
-
dudika10
veterán
válasz
bugizozi #8968 üzenetére
Nem csak a teljesítmény a különbség a hangfalak közt, nem úgy megy az, hogy azonos szériából jobb a gyengébb mert annak elég a teljesítménye.
Szóval sokkal rosszabb a kistesó.
Hosszabbító nem okoz olyan jellegű gondot. Ott a hosszabb kábel és a csatlakozás okoz minőségromlást, de ez elhanyagolható ilyen kategóriában. -
dudika10
veterán
Egyértelműen a Genius zenél szebben, azonban annak is megvannak a maga hibái. (összeszerelési minőség, ha lehet minőségről beszélni...)
Keress rá itt a topikban, sokat olvashatsz róla.Sok minden miatt lehet ajánlani vagy nem ajánlani valamit, de gyári specifikációkkal ki lehet törölni...
-
dudika10
veterán
Igen, a katódsugárcsöves nem működik mágnesesen nem árnyékolt mellett. Annak a dobozon kívül is van mágneses tere és az elektronok amik repülnek a TV hátából az elejébe eltérülnek a mágneses térben (még szerencse, máskülönben nem működne maga a TV
).
Azonban a modernebb nem katódsugaras TV-ket az árnyékolatlan vackok sem zavarják.Súly? Talán 6-7 kiló lehet a pár együtt, de ezt nem tudom fejből pontosan. Rögzíteni, mit akarsz rajta rögzíteni? Megáll az a lábán.
Dr V: Genius 1255A?
Vagy túl ronda? -
dudika10
veterán
Oda befér a már oly sokszor leírt 1255A is, az Edifier R1600T is.
Mint már le lett írva, csak akkor ártalmas a TV-re, ha 0 centinél közelebb rakod, mondjuk bedobod a kijelzőn. Illetve negatív hatással van a képre, ha a TV elé rakod, mert így nem látod azt a részt, de ha közvetlenül a fejed elé rakod akkor mindegy a TV-től való távolság, mindenképpen ártalmas a képre.
-
dudika10
veterán
Jó lenne többet ajánlani, de eléggé leszűkíti a kört a kis helyigény.
A kis helyigény alapból keresztbe tesz a mélyre menő, erős basszusnak, ezzel számolni kell. Egyszerű fizika.
Esetleg ott van olcsóbban a kisebb testvére a T10, de szerintem az nem éri meg annyira az árát. -
dudika10
veterán
válasz
magedla #8854 üzenetére
Digitális használatnál a hangfalba épített "hangkártya" alakítja át a jelet analóggá. Így az alaplap(i hangkártya) tulajdonképpen nem szól bele. Így a hangfalba épített hangkártya minősége a meghatározó.
Analógon az alaplapi hangkártya minősége a meghatározó.A Gigabyte általában egész jó áramköröket integrál a lapjaira ilyen szempontból. Analógon sincs vele semmi baj.
A digitális összekötéshez a kábel 1000 forint alatt van ha nem kell túl hosszú.
Érdemes venni hozzá és kipróbálni, hogy neked melyik tetszik jobban. Elhanyagolható összeg az alaplaphoz vagy a hangfalhoz képest, ennyit szerintem megér. -
dudika10
veterán
válasz
magedla #8852 üzenetére
MS40-en van koax, opticai és analóg bemenet is.
Ha digitálisan akarod használni akkor az alaplapon legyen optikai vagy koax ha analógon akkor pedig keress jobbfajta hangkártyával szerelt alaplapot. Gigabyte és Asrock felé nézelődj pl, de itt nehéz általánosítani.
Nagyjából az összes alaplap megfelel magyarul. -
dudika10
veterán
Valamiért akik komolyabban otthon vannak a témában egytől-egyig sokkal többre tartják a geniust mint a logit. Talán mert a Genius zenél a Logitech meg puffog. Ha valakinek a puffogó hangzás kell hát szíve joga, de a hallás és ízlés fejleszthető és hozzá lehet szokni a normális hangzáshoz.
Összeszerelés minősége tényleg sokkal rosszabb, ez tény. -
dudika10
veterán
válasz
CHIPman #8783 üzenetére
Összeszerelés minőségében egészen más kategória. A T20 össze van rakva, nem árad belőle a spórolás szaga.
Ha nem fér el a két sörösrekesz méretű doboz, de azért szeretne valaki egy kicsivel komolyabb minőséget akkor jó választás. Ha elfér az 1255A és meg tudsz barátkozni a hátrányaival akkor mindenképpen az a jobb választás.
Ebben a kategóriában minden kompromisszumos, kérdés kinek mi a fontos. -
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
Ha ennyire a z2300-at akarod venni vedd azt, de előbb tedd meg, hogy rákeresel 1-2 véleményre. Remek példája a "hogy csináljunk teljesen kiegyensúlyozatlan rendszert"-nek.
Nincs komolyabb baj a kártyáddal, ha venni akarsz akkor én egy Xonar DG-t vagy DS-t esetleg D1/DX-et ajánlanék. Ha csak a sztereo játszik és találsz olcsóbban akkor jól jársz egy Prodigy HD2-vel is.
Z4-nél lényegesen szebben fog szólni. Az ár meg semmit nem számít.
Az alaplapi hangkártya meg nem túl sok vizet kavar ha ott van. Simán mehet egyszerre 3-4-5-6 hangkártya is. -
dudika10
veterán
Az S550-ben is azt hiszem csak 1 aktív membrán van és mellé passzív pluszban.
Nem olyan ritka az ilyen felépítés.
S530 már sokkal drágább mint a HCS2330, több mint kétszer annyiba kerül. De ott már megfizeted a beépített DAC-ot is és a plusz teljesítményt. Egyikre se biztos, hogy szükséged van. Az s530-at már nem biztos, hogy megvenném. -
dudika10
veterán
Minden lehet garanciális probléma ami nem megfelelő működés. Ez is, ha olyan boltból vetted ami a Genius.hu-val van szerződésben akkor nem cserélik, hanem javítják, így biztos jót kapsz. Ha nem akkor cserélik, így is nagy valószínűséggel problémamentes darabot kapsz.
De házilag is cserélhető akár Alps potméterre is ha van egy forrasztópákád, vagy egy ismerősöd akinek van. -
-
dudika10
veterán
válasz
Ibituba #8716 üzenetére
A hasznaltan 100k-s kategória hangfalból és erősítőből is újonnan a többszörösébe került anno. Nem spórolták ki belőle az anyagot. Egyébként ilyenkor az a jó, hogy elég nagy az esély rá, hogy meg tudod hallgatni, ha picit nyílt vagy rá akkor biztos (érdemes is szerintem vásárlás előtt meghallgatni, azért itt már nem 1000 forintokról van szó). AVX fórumán vannak inkább jó használtak, de itt már annyira nem vagyok otthon. Itt vannak olyanok akik fejből tudják oda-vissza a használtpiacot.
A befürdés esélye meglehetősen kicsi, ezek azért kultúrált körülmények közt vannak használva. Ha meg hozzájutsz értékének negyedéért egy potméterhibás erősítőhöz, amiben utána 10 perc alatt kicseréled a potmétert és 1000 forintodba se kerül akkor meg a lehető legjobban jártál.Ez már off, meg lehet nem is vagy rá annyira vevő, de szerintem külön élmény régebbi hangfalak és erősítők helyrepofozása, esztétikailag és elektronikailag is, ehhez persze hozzáértés és idő kell ami (főleg utóbbi) manapság problémás, de külön jó érzéssel tölti el az mebert ha a saját keze munkájában gyönyörködhet. Szerintem.
Na de félre ne értsd, a használt az nem ezt jelenti, csak van ilyen része is. -
dudika10
veterán
válasz
Ibituba #8713 üzenetére
Nyugi, azok a Yamahák azok még nem igazán stúdió felszerelések.
Én rábeszéllek a használtra.
Nagyon jó kis monitorokat kapsz 100k körül és a maradékból vehetsz egy nagyon jó sztereo erősítőt. Olyanokat amik régen a többszörösébe kerültek.
Ha veszel újonnan egy 400k-s hangfalpárt és egy 300k-s erősítőt akkor arra vigyázni fogsz mint a szemed fényére, nem? Ezek nem olyanok amiket házibuliban széthajtanak.
Menj át a hifi topicba szerintem. (És nézd meg, hogy ott szinte mindenki használtan jutott a rendszeréhez és meg van vele elégedve.)
Ne zárkózz el a használttól, van ahol nem feltétlenül előnyös a használt de itt kifejezetten csak nyerhetsz vele.Pl.: egy egész olcsó: Sound Art W2 és elviszed a hivoxhoz tuningoltatni. A pár így megvan 60k-ból. De ha többet szánsz rá biztos kapsz jobbat is. schawo fórumtársunk most vett AS Mini-t 100k-ért a párt. Ha pl olyat találsz az is igen jó választás lehet.
-
dudika10
veterán
válasz
#92251648 #8698 üzenetére
Ha tényleg olyan nehéz a tégla hogy tudják a kőművesek órákon keresztül cipelni?
Ez a dolguk, a hibákat keresik és javítják.
Van különbség a "leülök relaxálni zenéthallgatva" és a "leülök felvételhibákat keresni" között. Előbbi kikapcsolódás utóbbi munka. Egy komoly hifilánc tapasztalataim szerint sokkal több hibát fed el mint egy monitor, de hát ez a természetes.
A csöves erősítők hangja színezett, mégis sokan jobban szeretik, mert kellemesebb a hangjuk.Én csak a saját tapasztalatom tudom leírni, nem értesz vele egyet, jó, írd le a sajátod, szívesen elolvasom, még akkor is ha homlokegyenest különbözik az enyémtől.
-
dudika10
veterán
válasz
#92251648 #8696 üzenetére
Jajj.
Munkaeszköz, az a dolga, hogy az ember képébe tolja a hibákat, hogy ki lehessen javítani.
Hallottam már pár dolgot. Amit tudok, hogy a zenei felvételeim felét ki kéne dobnom ha ezt szeretném használni. Egyszerűen annyira elvonja a régi kedvenc slágerem dallamáról a figyelmet a felvétel összes hibája. Míg egy hifi ezt szépen elfedi.
Melyik a precízebb? A stúdiómonitor.
Melyik a kevésbé fárasztó? A hifi.
Hogy én melyiket választanám itthonra ha lenne fölös 2 millám? A monitort, de ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek az lenne a jobb. Ízlések és pofonok. Az én tapasztalatom szerint nagyon sokan vannak akik a hifit választanák. Kár ízlésen vitatkozni.
Ugyan úgy ahogy a DJ fejhallgatókat se használják sokan szívesen, szorítja a fejet, rohadt sok a mély, mindent kizár. Ez is munkaeszköz, csak más munkára.Na de kár is tovább ragozni mert nem is erről beszéltem.
-
dudika10
veterán
válasz
#92251648 #8694 üzenetére
Amennyiben valódi stúdiómonitorokról beszélünk akkor az nagyon nem az az árkategória amiben a legtöbben gondolkoznak, valóban nem kell hozzányúlni viszont azok munkaeszközök. Élvezeti faktoruk nem megfelelő a legtöbb ember számára otthoni felhasználásra és az ember kidobhatja 1-2-3 kivétellel az összes felvételét, mert a pofájába kapja azok összes hibáját.
Ha a 100-150k-s hobby stúdió / multimédia célra gyártott monitorokról beszélgetünk akkor viszont igaz amit írtam. És a legtöbb esetben ez az árkategória a mérvadó, nem a professzionális célra gyártott darabok kategóriája.
-
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz
Ibituba #8689 üzenetére
Attól függ.
Két irányba indulhatsz, a stúdiómonitorok felé és a Hifi felé. Előbbi egyszerűbb utóbbi testre szabhatóbb.
Sok árkategóriában lehet sokfélét ajánlani, tulajdonképpen vagy 50 rendszert biztos fel lehet sorolni, és akkor még használtról nem is beszélgettünk. Inkább szabj meg egy árat és ahhoz kiötlünk valamit. -
-
dudika10
veterán
válasz
TheTruth #8670 üzenetére
Érdemes úgy letenni, hogy egyforma távolságra legyél a két hangszórótól és azok is ugyan ekkora távolságra legyenek egymástól. Tehát szabályos háromszögben.
És a füleid felé nézzenek a hangsugárzók. 10kHz-nél már elég kicsi a hullámhossz, centiméterek számítanak, érdemes kísérletezgetni picit.
Ne legyen fal mellett (szóval ha mögötte van az nem baj) egyik hangszóró sem ha megoldható, a hátsó faltól való távolság elég sokat számíthat a mélyeknél, ezzel is érdemes kicsit játszani. Ha brummogósnak/tompának találod a mélyeket akkor egy kis géz/vatta/zokni a reflexcsőben segíthet a feszesebb hangzás elérésében....
-
dudika10
veterán
válasz
Ibituba #8644 üzenetére
Magas tartomány gyengébb, mélybe húzó hangja van. Utóbbi az amiért ha valaki meghallja azt fogja mondani, hogy "hű de dögös", de ez hosszú távon fárasztó, idegesítő lehet és rossz. Persze ha 2.1-hez hasonlítja valaki akkor sose fogja észrevenni a "mélybehúzást".
Picit dobozhangú a kontrollálatlanabb mélyek miatt. -
dudika10
veterán
válasz
Ibituba #8639 üzenetére
" "3utast ennyiért cimszóval "
Én nem ilyen címszóval szólom le. Szerintem a hangja teljesen egyértelműen rosszabb. Más kérdés, hogy legalább kinéz valahogy.
(#8643) Ibituba: kinek ez kinek az, persze, csak olyanok vannak velem egyező véleményen akikről tudom, hogy hallgattak már nem 1 rendszert. Szóval valószínűsíthető, hogy a többségnek az 1255A fog bejönni inkább hangzás terén. Szerintem.
Neked jobban tetszik, értettem, ettől függetlenül szerintem és nem csak szerintem rosszabb, én továbbra se fogom ajánlani amíg ugyan annyiba kerül a jobb. -
dudika10
veterán
válasz
mexicanraven #8618 üzenetére
Nekem személy szerint nincs jó tapasztalatom vele, de van aki arra esküszik.
Csak azokról tudok átfogó véleményt formálni amik hosszabb távon csücsültek az asztalomon. -
dudika10
veterán
válasz
mexicanraven #8616 üzenetére
Nem nyújtott volna többet mint a T20, így kockáztattam egyet és lett az Edifier.
Sajnos nem olyan jó az a Sycthe mint ahogy kinéz és mint amennyibe kerül.
Rossznak nem rossz, csak nem lett volna előrelépés. Más kérdés, hogy az Edifier se lett túl nagy számomra, mert ahol többet tud ott a szobám/elrendezés a korlátozó. Következő fejlesztésem fejhallgató irányban lesz, mert sajnos a jelenlegi elrendezéssel 90Hz alatt problémás a szobám meg egyéb problémák is vannak az akusztikával. -
dudika10
veterán
válasz
mexicanraven #8613 üzenetére
Keress rá a T40-re, én nem ajánlanám.
Behringert nem olyan rég vett egyik fórumtársunk.
Esetleg nézz rá az Edifier termékeire. -
dudika10
veterán
-
dudika10
veterán
válasz
Ibituba #8579 üzenetére
"de bebeszélték neki hogy nem baj ha most nem tetszik majd megszokod meg bejáratod stb és jo lesz. na frankó"
Hát márpedig ez így van. Bejáratódás mint olyan létezik, az, hogy a fül egy teljesen rossz képhez van hozzászokva létezik. Hozzá kell szokni.
Lehet, hogy ami elsőre hú de nagyon tetszik a sok magas meg mély miatt az 20 percnél hosszabb hallgatás esetén rohadt fárasztó. Vagy rájön az ember, hogy még se annyira jó.
Ez nem úgy megy, hogy meghallod a hangját és tudod, hogy ez kell neked, hosszabb ideig kell hallgatni.
Egyszerű példa: ha valaki 5 éven keresztül hallgatott egy 2.1-es rendszert ahol a mély hangokon kívül más nincs nagyon akkor mutathatsz neki millió forintos rendszert is, azt fogja kérdezni, hogy hol a basszus. -
dudika10
veterán
-
-
dudika10
veterán
Nem hallottál még jobb 2.0-t vagy hozzászoktál a kiemelt basszushoz. Hidd el, ha hozzászoknál egyszer a kiegyenlített hangzáshoz akkor utána nem akarnál annyi basszust.
Ibituba: nálam általános séma, hogy amiről nem írtak még semmi rosszat az felejtős. Ha valamiről csak jót írnak akkor még nem hallotta olyan aki objektíven leírná, hogy mit is tud.
De ha valaminek leírják a hátrányát, előnyét, stb akkor azért annyira már nem lehet mellényúlni szvsz. -
dudika10
veterán
Sima RCA kábel van a két hangfal közt, nem? Azt egyszerű RCA apa-RCA anya kábellel meghosszabbíthatod. 2 ér alatt nem igazán működik egyik a meleg másik a hideg pont, ennyi kell, szimmetrikusnál 3 ér van egy csatornához, ha külön van erősítve a magas és a mély sugárzó akkor 4, ha még egy közép is van külön erősítve akkor már 6.
-
dudika10
veterán
válasz
magedla #8476 üzenetére
A behringerrel se spórolod meg a hangkártya árát, csak ott már be van építve a hangfalba. Ez jó is meg rossz is, később nem tudod lecserélni csak helyettesíteni, viszont kényelmesebb.
A Behringer talán jobb minőségű alkatrészekből van összerakva, de egyik hangfal se tökéletes. Én ha lenne rá keretem valószínűleg a behringert választanám.
Ha nem jön be elcserélhetjük majd 1-1-ben. -
dudika10
veterán
Már múltkor más topikban is fennakadtam azon, hogy valami mellett azt hozzák érvnek, hogy lehet kapni a boltokban, tehát nem lehet olyan rossz.
Akkor is azt mondtam rá, hogy: a cigarettát is árulják, akkor az se lehet olyan rossz?Nézz szét az Edifier kínálatában.
Pl ha a nevem alá kattintasz vagy rákeresel itt a topikban akkor olvashatsz az egyikről véleményt. -
-
dudika10
veterán
válasz
Lack999 #8422 üzenetére
Hát ha elfelejted az új termékeket és használtakat nézed akkor 80-100k között már nagyon jó kis rendszert össze lehet rakni, kategóriákkal jobbat mint a pc-s vackok.
Én a pc-s 2.1-eket elfelejteném inkább.
A Hifi topikban segítenek neked választani erősítőt+hangfalat. Ne zárkózz el a használttól, ha Te kiadnál 200k-t egy erősítőre akkor arra vigyáznál nem? Itt kulturáltak az emberek, nem szedik darabokra a drága cuccukat általában és nagyon jól lehet járni velük 5-10 évvel később
Hangminőség szempontjából ezzel lehet a legjobban járni. A füled miatt meg ne izgulj, hajlandó tanulni, 2 hét alatt megszoknád, hogy nincs eltúlozva a basszus minden számnál.Itt a Corsair-nél kifieted a nevet, a kijelzőt, a hangzatos specifikációt (jól hangzik, de szkeptikus vagyok azzal szemben, hogy mennyire sikerült jól megoldani, ami tulajdonságokat lehoztak a 60k-s kategóriába az jellemzően jóval drágább). Én biztos nem ezt választanám, bár még nem hallottam, meg kéne hallgatni, de elég szkeptikus vagyok.
Ugyanakkor eddig még nem csalódtam Corsair termékben.Versenyezhet pl még a Behringer MS40 és hasonlók is ha inkább kevesebbet szánsz a projektre mint többet. Mindenesetre ha teheted akkor többet szánj rá, hangszórót nem cserél az ember 2 évente mint videókártyát (normális esetben).
-
dudika10
veterán
válasz
Lack999 #8415 üzenetére
Mit jelent az az elég drága? Nem találtam magyar árat, de úgy 60k körül van, ha jól látom a külföldi oldalakon.
Fogadni mernék rá, hogy marhára túlárazott, az árából biztos, hogy össze lehet rakni olyat ami sokkal szebben zenél.
Mi a baj a 2.0-val és miért akarsz 3 utast?
-
dudika10
veterán
válasz
csonti07 #8403 üzenetére
Nem hallottam még ezt, de valószínűnek tartom, hogy ennyi pénzért 1 kategóriával jobb rendszert lehet építeni.
Mondjuk már a mérete miatt se választanám ezt. Ugyan nem minden a membránfelület de ekkora méretből értelmes, valóban mély hangok aligha születhetnek. A gyártó 60-45.000Hz-et ad meg rá, ami ha +-3dB akkor egész jónak nevezhető, de ennyiért azért sokkal jobb dobozok is kaphatóak valószínűleg nagyobb méretben.
Szóval én nem ezt választanám. -
dudika10
veterán
válasz
csonti07 #8396 üzenetére
Annak a kérdésnek, hogy "mi a legjobb?" nincs értelme. A kamionnak is 4 kereke van meg a ferrarinak is, de a melyik a jobb kérdésnek nincs értelme.
Szóval ha elmondod mit szeretnél akkor meg lehet mondani, hogy arra mi a jó megoldás.
Egyébként van az Edifiernek és a Bosenak is pl 100k környékén rendszere.
De ha a hangminőség a lényeg nem ezeket választod. -
dudika10
veterán
válasz
csonti07 #8394 üzenetére
Elég idétlen kérdés.
Ha külön nézünk erősítő+hangfal kombót akkor a határ a csillagos ég, csúcskategóriában már az ízlés dönt hangfal és hangfal közt leginkább.
Aktívak közül a stúdiókba szántak közül vannak millió körül párok.
Mind a kettőhöz vehetsz mélynyomót is, így 2.1 lesz a 2.0-ból.
De a szoba akusztikája nagyon komolyan beleszól amin csak kőműves változtat, kell normális forrás, normális felvételek...
Szóval idétlen kérdés. -
dudika10
veterán
Nem érted.
Szóval van digitális és analóg összekötés.
Van hangfal ami fogad digitális jelet és van ami nem.
Analóg összeköttetés esetén a hangkártya alakítja át a jelet és ezt kapja meg a hangfal -> számít a hangkártya. A DAC-ok itt lényegében hangkártyáknak tekinthetőek ilyen szempontból.
Digitális összeköttetésnél a hangfal saját DAC-ja (lényegében ez is tekinthető hangkártyának) alakítja át a jelet ,így ~mindegy, hogy mitől kapja azt.A külső DAC-ok drágák a keretedhez képest jellemzően.
Ibituba: hát árkategóriájában mindenképpen a(z egyik) legjobb. Igen, elég szépen "muzsikál". Ha jól emlékszem akkor akkor van kis susogás ha odahajolsz, de ez nem zavaró. És ennyi kompromisszum kell. A Creative T20 abszolút minőségi, semmi gond nincs vele ilyen téren. De mélyebb tartományokban annyira nem jó, főleg halk, közeli hallgatásra jó.
-
dudika10
veterán
válasz
Ibituba #8372 üzenetére
Genius 1255A. Nagyon nincs más.
Esetleg Creative T20 elegánsabb, kisebb. Olvasgathatsz róla elég sokat a topikban is akár.
sti10p: Digitálisan a hangkártya nem csinál semmit, a hangfalban van egy DAC ami a digitális jelet analóggá alakítja. Van különbség digitális és digitális közt, de az nem ebben a kategóriában.
Igen, a Behringerre mehet digitálisan a jel. Dolby sztereonál nem érdekel senkit.
Írj mondjuk ide. 2 témáról beszélgetünk egyszerre, szóval valamelyik része valahol részben mindenképpen off lesz, maradjunk itt most már szerintem. -
dudika10
veterán
Digitálison nem számít a jobb hangkártya.
Zenére pedig tényleg jobb a sztereo.
Döntsd el mennyit akarsz rászánni, mi kell és szerintem többen is szívesen segítünk megtalálni a legjobbat.
Egyébként mekkora szobába kell, milyen zenék, hogy hallgatod, stb. ? Minél többet írsz annál könnyebb megtalálni az ideálisat.Jah és felesleges beírnod mindegyik topikba. Válassz ki egyet és ott elég társalogni erről.
-
dudika10
veterán
Behringer MS40 40k körül van és nem nagyon olvastam még róla rosszat (mondjuk nem sokat olvastam még róla). Ha van egy normális alaplapod amin van digitális kimenet akkor azon keresztül összekötöd és nem kell hangkártya.
Vagy jóval olcsóbban egy Edifier, Behringer MS30 pl.
Ha csak zenéhez kell akkor én inkább a 2.0-ra szavaznék.Válaszoltam a másik kérdésedre a másik topikban de nem tudom most így összerakni, hogy mit is szeretnél.
A topikválasztás meg tökéletes. Van ez meg a hifis topik ami sztereokkal foglalkozik. -
dudika10
veterán
válasz
default. #8330 üzenetére
Youtube videókhoz meg hasonlókhoz megfelel, de ha picit is komolyabban gondolod a zenehallgatást akkor minimum egy Logitech z323-ba fektess be.
Okkal próbállak terelni a picit igényesebb hangszórók felé, ezek pár évig gond nélkül kiszolgálhatnak és tényleg sokkal nagyobb élményt nyújtanak mint ezek a kis vackok. -
dudika10
veterán
válasz
Tothgera30 #8288 üzenetére
Nagyobbnak nincs is érelme, ha Creative akkor T20.
Írtam róla itt is párszor meg az Edifier hangját is ahhoz hasonlítottam jobb híján a logoutos bejegyzésemben.
Röviden: közelről, halkan tökéletes ha nem akarsz sok basszust. 5 centis membrántól nem lehet elvárni komoly basszusokat.
Összeszerelési minősége csillagos 5-ös.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- BestBuy topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Automata kávégépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Formula-1
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest