Hirdetés
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
trucsi
csendes tag
A canon színei valóban szebbek, de vajon ez a különbség fennáll a z2-vel való összehasonlításnál is? Mondjuk én elég sokat fotóznék lakásban és így a vakus képek is lényegesek. Valamint a canonról azt olvastam hogy vakuval nagyon piros szemet csinál (bár ez a fujimra is igaz volt).
-
trucsi
csendes tag
Megnéztem a képeket, de számottevő különbséget nemvettem észre. Sajna eléggé nehéz a döntés. Mindegyiknek van valami előnye, de akkor mégis melyik?
Főleg amatőr célokra lesz, de azért nem baj ha többet tud mint az alap kategória. A nagy zoom szimpi, csak nem tudom kihasználható-e számomra. -
Speccy
aktív tag
-
Smogus
őstag
Hát itt megint felmerül a kérdés hogy mire akarod majd használni a dolgot

Ha csak el akarsz költeni 100e-ret és csak családi, kirándulós képeket akarsz akkor bármeik megteszi
De ha esetleg szeretsz tökölészni a beállításokkal meg érdekel maga a fotózás akkor én leginkább a minolta z2-t ajálom igaz hogy ha jól tudom ez a legdrágább a három közül de ennél kapsz a legtöbbet is. -
trucsi
csendes tag
Én is a 100 e Ft-os kategóriában vergődök. Kinéztem pár gépet, de nem igazán tudok dönteni. Ha esetleg van tapasztalatotok szívesen venném:
canon s50
minolta z2
kyocera 410r
Föleg ezek közt vacilálok de más tippeket is szívesen veszek. -
Cathfaern
nagyúr
''a rohadék gyártók direkt nem gyártanak li-ion ceruzát''
Gyártanának...ha lehetne. Ugyanis a Li-ion minimum feszültsége 3,7 V Bővebben: link -
DrSoul
őstag
Most csak azért írok, hogy a jobboldali menüben megint ott legyen a topic...

-
bwoay
nagyúr
Soul,
Azért csodálkoztam, mert az F100 minimum 3 éve jelent meg
(nem is csoda, hogy ceruzaakkus).
Az F60-70-esek 100e. HUF,
az F80-90-esek meg jellemzően 200 rugó alatt mennek.
Na, majd utánajárok!
Xuldar,
hát, ilyen tapasztalatokkal nem csodálom, hogy AA akku párti vagy.
De gondolj bele: ha nem felejtik el a töltőt,
simán végigfotózhattad volna a nyaralást.
Szóval azért ez nem igazán róható fel a gépnek
Az viszont igen, hogy ilyen esetben nem tudod elemekkel megoldani a problémát. -
xuldar
addikt
Pont ez a szar az egészben, hogy a rohadék gyártók direkt nem gyártanak li-ion ceruzát. Pedig évek óta várom már.
Én sem a körbefotózom 120x a témát ember vagyok, de ha elrontok egy képet, hasznos, hogy ki tudom törölni, nem megy pocsékba.
Az aksis témára annyit tudok mondani, hogy tavaly nyáron Korfun nyaraltunk, egy Nikon Coolpix3500-zal, és a töltőt nem adták kölcsön, és mivel az utazás előtt kaptam meg, már nem tudtak visszamenni érte. Történetesen le is merült 95MB (128-as kártya) után, előtte kb 10 képet töröltem, és Kerkyra 3 legnagyobb fotóboltjában jártam, de nem tudtak adni egy nyamvadt töltőt. Ott döntöttem el, hogy csak ceruzás gépet fogok használni. -
DrSoul
őstag
Igen biztos vagyok benne, az F100-as Nikon 500.000 Ft körül van, csak a váza.
De ez már professzionális gép Bővebben: link
A linken nincsenek árak, de több árlistán is meg lehet nézni, csak lusta vagyok belinkelni...
-
bwoay
nagyúr
''PErsze, hogy nem ismered a Nikon F100-t! Mert tudtommal ilyen digi gép nincs is! ''
Ja, merthogy én filmes gépeket nem is ismerhetek?
ehhh...
Úgy értettem, hogy nem ismerem igazán az F100-at,
de amennyire én tudom, a D100 ugyanarra a vázra épül (nem esküdnék meg rá).
Direkt úgy is fogalmaztam, hogy ''az F100 digitális változata, a D100...'',
mert pozíciót tekintve szerintem megfelelnek egymásnak.
Az viszont biztos, hogy van egy ilyen, ami normál (analóg), SLR gép, igazán profi, kb, fél millió Ft.''
Fél millió? Biztos vagy benne?
Abból már egy D100 is kijön, márpedig a D-SLR-ek nagyságrendekkel drágábbak.
PS:
utánajártam, a D100 az F80-ra épül -
bwoay
nagyúr
rövid észrevétel...hmmm

-
bwoay
nagyúr
még egy rövid észrevétel:
ez az akksi dolog alapjában tényleg a fotózási szokásoktől függ.
Én pl igyekszem úgy használni a gépem, mintha filmes lenne.
Pl. 36-os tekercsben számolok, értve ezalatt azt, hogy ha a kártyán még van 36 képnek elegendő hely, akkor neki merek vágni egy kisebb fotókörútnak,
mondván, ''aki filmmel fotóz, az sem visz mindenhova 2-3 tekercset''.
Emellett ha találok egy témát, nem fényképezem körbe össze-vissza,
hanem próbálom minél kevesebb kísérletből összehozni azt a fotót,
amit eredetileg elképzeltem. Magyarán nem az a célom, hogy 100 képből egy jó összejöjjön, hanem mondjuk 3-ból el tudjam kapni, vagy ne adj' Isten elsőre.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az akkumulátor ritkán hagy cserben,
nem készítek olyan mennyidégű képet.
Viszont sportfotózásnál (amit azért nem ritkán csinálok) burst módban
rengeteg képet ellő az ember pillanatok alatt, és ennek sokszor csak töredéke jó, vagy használható. Viszont 400-500 képre elegendő kraft azért van az akkuban,
és őszintén szólva a kártyám jóval előbb lesz tele, minthogy lemerüljön a gép.
Mire meg ez is bekövetkezik, addigra már én is elfáradok.
Viszont aki egy menetben sok képet csinál,
vagy hosszú időt tölt el konnektortól távol (túrán, sátorozáskor, stb),
annak egyértelműen óriási hátrány a spéci Li-Ion akkus gép.
A legjobb megoldás a Li-Ion ceruza akkumulátor lenne,
de nyilván az akkumulátorgyártó cégek érdeke,
hogy ezek még jó darabig ne jelenjenek meg a piacon
-
bwoay
nagyúr
nna!
kis keveredés lett abból, hogy bwoay félreérthetően fogalmazott.
Tehát: xD kártyás gépek esetén a panoráma funkció
elvileg csak akkor használható, ha a kártya támogatja.
Osztom azt a vélekedést, hogy ez egy gonosz,
szándékosan belemókerolt SW-es tiltás azokra a kártyákra,
amik nem támogatják a panoráma módot.
Természetesen mindez nem vonatkozik sem az SD-s, sem a CF-es,
(sem az MS/SM-es) masinákra,
és utólag, PC-n az ember olyan panorámakpépet csinálhat a (jobb esetben) állványról) körbefotózott tájról, amilyet csak akar.
DE az xD-s gépeknél (legalábbis az Olympusnál) tudtommal nem engedi a firmware (mert szinte 100%, hogy ilyen jellegú korlátozás) a panoráma funkció használatát. huhh, sorry a rossz megfogalmazásból adódó keveredés miatt.
Xuldar,
mondom, tisztában voltam vele az elején is, hogy a saját szemszögedből véleményezed a dolgot, és igazat is adok mindenben,
leszámítva azt, hogy a speciális akkuknak csak hátrányuk van.
Mondom ezt azért, mert én eddig több hasznát vettem a rátöltés lehetőségének,
és a gyors feltöltésnek, meg az adapterként is funkcionáló töltőnek,
mintha ceruzaakkukat használnék (amiket használok amúgy, csak nem a fotóapparáthoz
).
Végülis azt kell mérlegelni, hogy ki milyen fotózási szokásokkal bír,
mert van, akinek ez, van akinek meg a másik az előnyösebb.
Egyébként vannak komoly is Li-Ion akkukkal:
Sony F-717, F-828.
Persze a Sony görény, az igaz, de a Nikon D2H is Li-Ion akkuval üzemel, márpedig ez egy valóban profi, 1.3 milliós D-SLR gyorsgép.
Aztán még Li-Ion akkus: Nikon D70, Canon 10D, Canon EOS 300D, Kodak DCS Pro, Olympus E-1, stb
Illetve a csúcskategóriás kompaktok közül:
Olympus C-8080, Nikon Coolpix 8700, Minolta Dimage A1/A2, Canon PowerShot Pro 1, stb,stb....
Az általad említett Nikon F100-at nem ismerem,
de a digitális változata, a D100 biztosan Li-Ion akkus!
Na tök mindegy, nem vitázni akarok, főleg, hogy szerintem is mindkettőnknek igaza van
Csak mondtad, hogy javítsalak ki, ha tévednél:
nem, nem igaz, hogy az összes profi gép ceruzaakkuról megy
mindenjót -
Tersius
tag
A panorama funkcio csak kis segitseg (es egyben hatrany is). Ahogy neztem, nem illeszt az ossze semmit (nem is ez a dolga), viszont az exifbe eltarolja a kep sorszamat (a panoraman belul).
Egyebkent ez csak annyit csinal, hogy rogziti a fokuszt, fenymerest, hogy minden kep ugyanolyan beallitasokkal keszuljon.
Ugynazt a hatast teljesen manualis modban is elerheted, specko xD nelkul. A specko xD (szerintem!) csak marketing, a kamera egyszeruen sw-bol nem engedi bekapcsolni a panorama funkciot, ha nem Oly az xD.
C740-nel amugy a panorama funkcio nem valami faint, 10 kep utan azt mondja, hogy acsi, ezt ugysem fogod tudni osszrakni, es letilt.
Nekem van panorama kepem 147 kepbol, majd elkuldom a mernokoknek
-
simonzé
addikt

6732*700 - csarnok - 360°-os panoráma Bővebben: link
3338*700 - Csarnok - oldalnézet Bővebben: link
3017*700 - Szomszéd csarnok Bővebben: link
[Szerkesztve] -
[Mike]
tag
Fuji FinePix S304 Ócsó, praktikus, jól néz ki és gyönyörű képeket csinál (max 3,2Mp, 6x optical zoom)
Minta: ZP-ben Zanzi koncertem:
[Szerkesztve] -
aluser
tag
Sziasztok. Vettem egy FujiS7000-est. Eddig csak kívűlről tudatam megnézni, meg hogy működik-e, de nagyon tetszik. Nálam nem csak a belső számít. Majd ha lesznek képeim, teszek fel párat.
-
xuldar
addikt
Rosszul tudod, a panoráma funkció külön szolgáltatás, és a metaadatokban jegyzi a gép, hogy miről van szó. Fényképezéskor a panoráma funkcióban kell lenni, és attól függően, hogy merre akarod forgatni a gépet, a kép szélén jelzi az átfogást. Azt már nem tudom megmondani, hogy technikailag állít-e valamit a gép, hogy a program könnyebben tudja összekapcsolni a képeket, vagy sem.
Szerintem is inkább laikusoknak készítették a funkciót, hogy pár klikkeléssel, illetve képszerkesztő program használata nélkül is használhassák a lehetőséget.
A panorámaképeket a fényképezőgéphez mellékelt programmal lehet összekapcsolni. A legközelebbi PH!-találkára gyártok majd egyet-kettőt, ha nem felejtem el, és kinyomtatom (fekete-fehérben
).
szerk: elolvastam megint, és felfogtam, mit írtál. Talán a tárolás módjában lehet valami, mondjuk az átfedést nem tárolja a gép a kártyán, vagy már eleve ott összekapcsolja, és az átfedett részeket csak egyszer tárolja. Biztos van benne valami turpisság.
[Szerkesztve] -
xuldar
addikt
A lithium-ion elemekkel kapcsolatban teljesen igazad van, csak nem részleteztem. Viszont nem véletlenül gyártják talán az összes profi gépet ceruzásra. Persze ha hülyeséget mondtam, javíts ki, csak a legelterjedtebbeket fogtam még kézbe (Nikon F100, F75, F85, Canon hagyományosak).
Kétségtelen, hogy a li-ion akkut nagyon hamar fel lehet tölteni. De nincs annál rosszabb, mint amikor éppen lemerül az akku, és te éppen egy jó témát akartál lekapni. Lehet olyan töltőt is venni, ami nem kapcsol le automatikusan, de gyors, és az nem 25e. Ha a minőségre mész, akkor feltételezem, hogy a spéci aksiból is a legjobbat veszed, ami feltehetően a legdrágább (10-15e/db).
4 ceruza azért nem sokkal nagyobb, mint egy spéci aksi. Úgy értettem a hosszú utat, hogy a civilizációtól távol. Mi van, ha sehol nem jutsz áramhoz, hogy bedugd a töltődet? Nem tudsz venni sehol, még a szaküzletekben sem spéci formájú sima elemet, csak akkut üresen, amit az első használat előtt megint csak fel kell tölteni.
Persze vitatkozhatunk még, Neked is logikus érveid vannak, de én ceruzapárti vagyok, mert az univerzális.
Az Olympus XD-k biztosan támogatják a panorámaképeket, és szerintem a Fuji is. Aki meg a noname-től csodát vár, az meg is érdemli. -
simonzé
addikt
''úgy tudom, hogy panorama képek készítéséhez olyan xD kártya kell, ami ezt támogatja (fel van tüntetve rajta). Tudom, hogy elég hülyén hangzik.''
Hát ez tényleg hülyén hangzik.
A panoráma képeket én úgy készítem, hogy full manual beállítások mellet körbeforgatom az állványon a gépet, és 35-40°-onként kattintok egyet. Megeszem a kalapom, ha a kártya észreveszi, hogy panorámáról van szó. Az ő szemszögéből 8-15 különálló fotó készül, amit később pixmakerrel összerakok. Szóval az idézett infó tutira téves.
Akksi témában én is Xuldar tapasztalatait osztom. Volt már olyan, hogy a gépben lemerültek az eredeti és a tartalék ceruzaakksik is, és vasárnap lévén nem tudtam elemet venni. Hirtelen megoldásként előkaptam a kocsiban lévő ceruzaakkuval működő elemlámpát, meg a Discmant, amiben szintén két akksi volt. Egész úton tudtam fotózni. Ezt csináld meg spéci akkus géppel! Egyértelműen a ceruzaakkuk a legpraktikusabbak. Nálam döntő szempont lesz az új gépemnél is, hogy ceruzával működjön, és ne egyedi akksival.
Ma még nem probléma tatalék akkut szerezni, de mi lesz, ha 10 év múlva megy tönkre az akku a gép akkori gazdájánál? Honnan fogja pótolni? A ceruzaelem még akkor is létezni fog, mivel nagyon elterjedt, nem tud kihalni.
Más: Xuldar! küldd át a képeket, én szívesen felteszem a tar.hu-s tárhelyemre. A postafiók szűkössége miatt 1024*768-ban küldd! -
bwoay
nagyúr
''Ha pótaksit akarsz venni, a specializáltság miatt marha drága, így már hiába adtak gyárilag aksit, a póttal együtt majdnem annyiba kerül, mint ha vennél 4/8 ceruzát a töltővel.''
Hááát... én eddig egy kb 3 éve vásárolt,
időkapcsolós Energizer töltőt használtam
a hozzá adott 1200 mAh-s ceruzaakksiaimml.
Most szembesültem azzal, hogy az időkapcsoló 14 h elteltével megszakítja a töltést, magyarán ezzel nincs túl jó esélyem fullra tölteni az 1200-nél nagyobb akkukat, pedig ennek a 2x-esénél tartunk már.
Egy igazán jó (hőérzékelős, töltésfigyelő mikroprocesszoros) töltő
(ami mellesleg szinte ugyanúgy néz ki, mint a 2-3e. Ft-os)
15, 20 rugó. Bármit feltölt, gyors (30 v 60 perces), és minden egyes akkut egyenként ellenöriz, és maximálisan fullra tölt, figyelembe véve az eltéréseket is.
Rátölteni minden olyan akkura lehet, amiben nem megy végbe kristályosodási folyamat, vagyis nincs memóriaeffektus sem, ezek a Li-Ion/polimer akkuk.
Ezeknek pont a kisütés árt.
Nyilvánvaló tény, hogy a cerkás gépek előnye, hogy a sarki trafikban vehetsz egy pakk Duracellt, de az alkáli elemek nem igazán jók ilyen célra
(nem véletlen, hogy lithium ion elemeket adnak gyárilag a c740-hez,
meg a legtöbbhöz). És az is, hogy ha a gépet cseréled, akkor az akku + töltők maradnak, és jó lehet az új masinához is.
Viszont az hátrány, hogy külön kell megvenned, és ha a rátöltögetést kerülni akarod, akkor kapásból 8 db-akku kell + lehetőleg egy jó minőségű, gyors töltő.
OK, ki lehet ezt hozni 8-10 rugóból is, meg 25-be is fájhat,
ki mennyire tervez hosszútávon.
A a Li-Ion akkut akkor töltöd, amikor csak akarod.
Ha tudod, hogy holnap kelleni fog, fullra nyomod,
mindegy, hogy csak 20%-ot merült, vagy 50-et.
Mindemellett a GYÁRI töltője 90, 120 perc alatt teljesen feltölti,
de a Li-Ion akkuk töltési karakterisztikája miatt 80%-ot igen rövid idő, mondjuk 30-45 perc alatt felvesz.
Ez meg a Li-Ion akkus masinák előnye.
Bizonyos esetekben a töltő hálózati adapterként is funkcionál,
magyarán lehet konnektroból is tüzelni, lakásban, rendezvényen jól jöhet!
Szóval nem kell ezeket minden szempontból leírni,
vannak előnyeik is, csakúgy, mint hátrányai a cerkásoknak.
''Ha úgy mész hosszú útra, hogy tudod, nem fogsz tudni tölteni, akkor sokkal, de sokkal olcsóbb venni egy zsák ceruzát, mint egy zsák spéci aksit.''
Az biztos, de a spéci akksiból mindig csak egy kell a gépbe,
szóval abból nem kell egy zsáknyi, max 2, extrém esetben 3,
de ehhez fogható ipari mennyiségben már elég kevesen fotóznak
ilyen kategóriájú gépekkel
''A hét elején meglepődve láttam valamelyik újságban 128-as XD-t 9000+áfáért. Márkát nem írtak, nem lepődnék meg, ha noname lenne, és esetleg nem is a Toshiba gyártotta volna. Pont a múlt héten néztem, és még mindig 18-ért árulják a depon (ezek viszont Olympus, Fuji márkák).''
Hát, az xD-t ez a három gyártó támogajta, szóval ha valamelyikük által gyártott példányt kifogsz, az elvileg nem lehet rossz. Mással viszont nem is kísérleteznék.
Viszont úgy tudom, hogy panorama képek készítéséhez olyan xD kártya kell, ami ezt támogatja (fel van tüntetve rajta). Tudom, hogy elég hülyén hangzik.
''Az EVF-et nem használom, sosem használtam, csak az LCD-t, így még hatványozottabban igaz a gépre az energiatakarékosság, a szomszéd HP635-öse minden 16MB után megeszik 2 ceruzát.''
hja, HP... azok nem mérvadóak, irtózatosan fogyasztanak!
Amúgy az EVF fogyaszt ám kevesebbet, a lényegesen kisebb méret miatt...
Nem értem, miért nem használod, sokkal stabilabban meg lehet tartani a gépet,
ha a fejedhez is szorítod, és ez pláne nem hátrány egy 10x-es zoomátfogású, képstabilizátor nélküli gépnél. -
xuldar
addikt
Nem értek veled egyet az aksi terén.
1.Ha pótaksit akarsz venni, a specializáltság miatt marha drága, így már hiába adtak gyárilag aksit, a póttal együtt majdnem annyiba kerül, mint ha vennél 4/8 ceruzát a töltővel. Nincs rosszabb, mint amikor fényképezni akarnál, de lemerült az akku. Rátölteni semmilyen akkura nem ajánlott, így viszont nem tudod bárhol feltölteni. Ceruzánál ha minden kötél szakad, legfeljebb veszel a sarkon párat, és folytathatod a fényképezést. Ez konkrét tapasztalaton alapul.
2.Ha úgy mész hosszú útra, hogy tudod, nem fogsz tudni tölteni, akkor sokkal, de sokkal olcsóbb venni egy zsák ceruzát, mint egy zsák spéci aksit.
3.Esetleges gépcsere után is használhatod az eddigi ceruzaelemeidet, és akkor már nem kell külön költeni rá, illetve az újabb pótaksi(k)ra.
A hét elején meglepődve láttam valamelyik újságban 128-as XD-t 9000+áfáért. Márkát nem írtak, nem lepődnék meg, ha noname lenne, és esetleg nem is a Toshiba gyártotta volna. Pont a múlt héten néztem, és még mindig 18-ért árulják a depon (ezek viszont Olympus, Fuji márkák).
Az EVF-et nem használom, sosem használtam, csak az LCD-t, így még hatványozottabban igaz a gépre az energiatakarékosság, a szomszéd HP635-öse minden 16MB után megeszik 2 ceruzát.
A zaj szubjektív, én csak egy Nikon Coolpix3500-hoz tudom hasonlítani, ahhoz képest nem hangosabb.
Simonzé: van pár képem, amit szívesen feltennék a netre, mert egész jól sikerültek. De egyelőre nem tudom megcsinálni. -
bwoay
nagyúr
Dain,
hacsak úgy nem
Xuldar,
annyit tennék hozzá, hogy bár tudom, abszolút a saját szemszögedből írtál,
de én speciel nem feltétlenül csak előnyét látom a ceruzaelemekkel való működésnek.
Egyrészt nem igazán ajánlott rátölteni az akkukra (bár a 740-es tényleg olyan sokági bírja, hogy ez annyire nem szempont)
Viszont a spéci akku + töltő tartozéka az ilyen gépeknek,
tehát azt már nem kell megvenned, míg a ceruzaakkukat + töltőt igen
(kivéve, ha már addig is volt ilyened).
Ráadásul a telókhoz adott Li-Ion töltők általában igen gyorsak,
hasonló sebességű, jobbfajta Ni-MH töltők ára 10 rugó körül van.
Persze az ember vehet két szet akkumulátort,
de az sem olyan olcsó
(4db 2400 mAh-s Ansmann 5 rugó, mondjuk az már igazi killer !!!)
Ami az xD árát illeti:
én utóljára asszem február környékén néztem,
akkor pont egy árban volt az SD-vel, azóta viszont az SD jóval olcsóbb lett,
azt nem tudom, hogy az xD hogy áll.
de a Memory Sticknál biztosan nem drágább, ha valaki ez vígasztal
személyes c-740 tapasztalatok:
a menü elsőre tényleg nem a legegyszerűbb,
de rengeteg (és főleg hasznos!) beállítási lehetőség van benne,
plusz előnye, hogy mások nem tudják elbuzerálni,
csak a tulajdonos
Én picit hangosnak találtam a zoom és az AF motort,
de valszeg az én gépemen halk, mert eddig mindegyik gépét ugyanígy hangosnak ítéltem
Ami engem a c-740-nél zavart, az az EVF, mert hiába 180e. pixel,
szvsz túl nagy méretben látszik, ezáltal pixelesebb hatást kelt, mint egy alacsonyabb felbontású, de kisebb méretű.
Ezt az Olympus is beláthatta, mert az új szériában 235e. pixeles EVF-et rakott.
Ami rohadtul tetszett: töksötétben is működnek a keresők,
még szinte szurok sötétben is lehet képet komponálni, mind az LCD-n, mind az EVF-en, nagyon jó, ez ritkaság!
Ahogy elnéztem amúgy az új c-7xx szériát,
a burst sebességén, a videon, és az EVF-en javítottak némileg,
magyarán a c-740 továbbra is jól megállja a helyét,
és ahogy elnéztem, drágább, mint az utódként megjelent 760... -
-
bwoay
nagyúr
''De akkor a te géped az s5000-s!
Hisz tudtommal az tudja az 5 fps-t!!!''
Elmész ám a jó fenébe!

Sőt, a Sonyk meg tudnak 16 fps-es multishotot
Egyébként pont azért vagyok ilyen rossz véleménnyel az s5000-ről, mert nálam komolyan szóbajött, de nem kellet túl mélyre ásnom, hogy kiderüljenek ezek a (számomra igen komoly) hiányosságok.
Ha Fujit vennék, s602z-t simán, de s5000-et, s7000-et nem!!!
Esetleg F700/710-et, de nem igazán vagyok a ''kompakt'' kompakt gépek híve
(nem nyelvbotlás!
) -
simonzé
addikt
-
e-biza
őstag
engem az érdekelne, hogy melyik az a digigép gyártó cég, amelyik az esetleg külföldön vásárolt gépet meghibásodás esetén magyarországon is megjavitja, illetve nemzetközi garancialevelet ad és az _használható_ is. A minoltától is nemzetközi garancialevelet kaptunk, rajta a magyar cimmel, ahol közölték hogy hát az nem úgy van, okés hogy rajta vannak a cimen de hát ez magyarország. Itt egyedi elbirálás van. (*nyád). Beszéltem a magyarországi minolta képviselövel, közölte hogy nem tud mit tenni ugyhogy ennyit róluk. Irtam a külföldieknek, azok se csináltak semmit. (Reitter F. utcában lévö cég a ''hivatalos'' magyarországi minolta szerviz). Ugyhogy olyat kérdeznék, melyik az a digigép gyártó cég amelyik a világ másik végén vásárolt termékedre olyan garancialevelet ad, mely itthon is felhasználható.
elöre is thx
[Szerkesztve] -
xuldar
addikt
Tavaly november óta nyúzok egy C740-est. Tapasztalatok:
Előnyök:
-iszonyú sokáig bírja az akku, még vakuval is, az eredeti lithium elemekkel több, mint 10x raktunk tele egy 128-as és egy 16-os kártyát
-gyönyörű képek, szép színek
-rengeteg dolgot tud, saját beállítások (4db)
-full manual/full auto mód
-panorámaképek készítése (nagyon póver cucc
)
-a menü egyszerűen kezelhető, de meg kell szokni
-könnyen kezelhető gép
-10x optika
-ceruzaelemes, nem kell spéci aksi, így töltő sem
Hátrányok:
-csak XD kártyát kezel: a legdrágább jelenleg
-lassan tölt a vaku (kb 6-8mp)
-a zoom picit lassan reagál
-a menüt szokni kell, de később már egyszerűnek tűnik
Én még 138-ért vettem, de most hihetetlen módon leesett az ára, most is ezt venném. -
DrSoul
őstag
Teljesen elegendő! Az öcsém egy 1MP HP-val (HP 120, ha jól emlékszem) készített 10x15 képeket. NEm pixelesek, nem zavaró. Az a zavaró benne, hogy túl kontrasztosak (nincsa nagy átmenet az sötét-világos területek között), de ez maga a gép tulajdonsága. De ő azt tavaly nyáron vette 90 euróért, úgy megérte.
Tehát egy A60 biztos elég rá, én egyébként készítenék vele 13x18-as képeket is, akár csak próbának. Biztos, hogy nem tökéletes, de szvsz nem lehet olyan vészes, talán nagyítóval lehet látni a különbségeket. De csak gondolom, ez nem személyes tapasztalat, csak következtetek. De az 1MP-es 10x15 kép az személyes tapasztalat.
-
bwoay
nagyúr

Én már akkor is örülnék, ha 200 körüli árra zuhannának a D-SLR-ek.
Ugyanis akkor már 1 millió alatt meg lehetne venni azt a Nikon gyorsgépet,
amit én szívem szerint választanék a tükörreflexes kínálatból (D2H).
Mégis más lenne úgy álmodozni róla, hogy nem 1.3 millió,
hanem mondjuk ''csak'' 800'000 HUF
Komolyra fordítva:
túl gyakran fotózok sportot ahhoz, hogy elég legyen nekem egy 4 fps-nél lassabb gép. És az ''olcsóbb'' D-SLR-ek még jobb esetben is csak 3 fps-t tudnak
Az Olympus C-740 valóban egy nagyon jó kis masina.
Nekem túl lassú, de szépek a képei, és rengeteget tud.
Állítólag már 100 alatt is be lehet szerezni,
de nem nagyon láttam sehol ilyen alacsony áron. -
bwoay
nagyúr
10x15-ös papírképekhez elég az A60,
13x18-as mérethez viszont már 3 MP kell.
Szerintem tölts le egy A60-as tesztképet mondjuk Steve oldaláról (steves-digicams.com), vagy a dpreview-ról, és nagyíttass belőle egy 10x15-öst,
hogy ne legyenek kétségeid
50-60 Ft-ot megér, és így biztosra mész.
Videot tekintve (a képméretet leszámítva) ugyanaz, mint az A70,
de szerintem a dcresource-on, vagy Steve-nél meg is tudod nézni.
Amúgy az A75-öt jobb gépnek tartom.
A nagyobb felbontása hidegen hagy,
viszont gyorsabb az AF, és igen durva segédfényt is kapott.
Meg pofásabb a gép hátulja
(nekem az A60/70 hátoldali kialakítása sosem tetszett)
Diktafonként tudtommal egyik sem használható.
Ezt egy elég ritka szolgáltatásnak tartom,
Pentax Optio 550-nél találkoztam csak vele. -
bwoay
nagyúr
ja! olyan szuper kis gép, hogy:
1. nincs rajta manuális fehéregyensúly
2. 2mp a leghosszabb záridő
3. a jpeg tömörítés mértéke nem állítható (!), és túl erős
4. a fényérzékenység növelésével arányosan csökkenti a sharpnesst,
hogy kisebb maradjon a képzaj, viszont ez látványosan ront a részletgazdagságon
5. az akkumulátor töltöttségét nem jelzi folyamatosan
Viszont nagyon jól néz ki.
Valaki árulta itt az s602-esét.
Az mondjuk egy nagyon jó kis Fuji,
viszont feltűnt a hírdetésben, hogy ''gyári 16 MB-os SD kártya''.
Namost a Fujik nem SD-t, hanem xD-t (és CF-et) használnak.
Sőt, a 602-es olyan régi, hogy abba még SM kártya kellett,
vagy CF. Szóval SD sehogy nem lehet. -
virtual
tag
Én Canon A60 és Canon A75 között vacilálok. A cél 15*10-es fényképek készítése lenne, nem tudom, erre az A60 is elegendő-e.
Árakat (bruttó) tekintve most ilyeneket találtam:
Canon A60 44875.-
Canon A70 67000.-
Canon A75 73750.-
Az 28875 árkülönbség ellenére szerintetek jobban megéri így az A75?
Még lenne egy kérdésem ha már beírtam
Ezek közül valamelyiket lehet használni pusztán hang (videó nélküli) felvételre? Megspórolnék egy diktafont....
[Szerkesztve] -
DrSoul
őstag
IGen, tudom, de az nem olyan drága. Íme: Bővebben: link
-
DrSoul
őstag
Semmi gond!

Egyébként szerintem is nagyon jó az Olympus C-740, megéri, sokat olvastam róla, de sajna nincs rá pénzem.
Mivel jelenleg nincs fényképezőgépem, ezért úgy döntöttem, hogy inkább veszek egy Canon A60-st, minden kiegészítővel, és jövőre veszek valami jó, analóg SLR gépet. Így az egyszerűség kedvéért használom a digitálist, ha meg valami jó kép kell, azt majd csinálom egy jó kis analóg Nikonnal. Ez a következő 1 év célja (fotok terén
) számomra. Fontos, hogy átgondoljuk, mire kell.
Aztán inkább várok még, és szerintem (remélem) 2-3 év mulva már veszek egy digitális SLR gépet (tehát cserélhető objektívvel), mert remélem addigra lemegy az ára ugy 100K-re. Ha meg nem, tévedtem, akkor majd megveszem az Olympus C-740-t!
Vagy akkor már egy Canon 300D-t, de ha csak 100K alatt lesz! 
-
dwiki
senior tag
A nagy árzuhanás szinte mindegyik gépre igaz...
Az A60-ra is. Az S5000-re, a Z1-re stb...
És 90%-ig biztos vagyok benne, hogy 1/2-1 év múlva a Canon S1 IS is 100 körül lesz...
Ez egy ilyen dolog, ez egy ilyen világ
...
tA cserérôl meg annyit, hogy nekem is van egy pár éves 1.5 Mpixeles Toshiba
gépem, én kérdés nélkül elcserélem az A60-asodra
... -
simonzé
addikt
Az a helyzet, hogy a 740-est egyik ismerősöm 120-ért vette Ausztriában nemrég. Egyszerűen hibátlan a gép. Gyönyörű képek, 2,8-3,7-es blendeérték, ami nagyon jó. Azért ajánlom, mert ezek a gépek fél éve másfélszer ennyibe kerültek. MOST kell megvenni őket!
Ha valaki jól akar járni, vegye meg a 740-est, és én kérdés nélkül adom érte cserébe a Canon A60-as gépemet + egy 96 MB-s memóriakártyát.
-
dwiki
senior tag
Azért ezek más kategória mint az Canon A70/75/80...
Jó, az árkategórában benne vannak, de...
Amennyire én nézegettem, az olcsó nagy zoomos (8-10x-es zoom) gépeket (C-740, S5000,
Z1 stb) 100 alatt nem biztos hogy megéri megvenni. Elsősorban azért, mert állvány
nélkül stabil kéz, vagy jó idő szükségeltetik- a tele álláshoz -. Valamint persze az
is kérdés, mire kell a gép, mivel a nagylátószögük pedig magasabb értéknél
kezdődik. Szóval nagyon nem mindegy hogy stadionban akarsz képeket csálni,
vagy a lakásban...
Az ilyen nagyzoomos kompakt gépek közül megint csak Canon a legjobb választás S1 IS,
ebben van képstabilizátor.... Az ára még 100 felett ugyan - jócskán - de még nagyon új
modell - anno az A60-as is 100 körül volt itthon... -
Hát ez lenni én véleményem. -
simonzé
addikt
Ne haragudj, rossz napom volt, és neked szóltam be. Törölni akartam, de letelt az idő. Sorry

A témához pedig annyit, hogy mégsem Canont vennék 100e-ért. Ez a három gép újabban mélyen értéke alatt van, mindenkinek ajánlom őket.
Olympus C-740 UltraZoom (3,1 Mpix, 10*zoom)
Bővebben: link
Olympus C-760 UltraZoom (3,34Mpix, 10*zoom)
Olympus C-725 UltraZoom
Bővebben: link -
DrSoul
őstag
Az tény, hogy Ny-Magyarországról más a helyzet, úgy valóban megéri, közelebb van Ausztria, mint Bp... egyértelmű. Akkor a garival is visszamehetsz, és megéri.

Én elnézést kérek, én nem akartam okoskodni, csak többször láttam, hogy sokan tanácsolják a külfüdöt, és szerintem már itthon is azért egész jók az árak.
Csak jött simonzé, azt jól lehurrogott... Azért ez nem esett jól, főleg, mert normális embernek ismertem...
Na de bocs az apró OFF-ért !
-
DrSoul
őstag
Te most mit pattogsz?
Másokat sértegessél a játszótéren, ne engem!
Mi bajod van? Miért kell visszavennem az arcomból? Hol voltam nagyképű, vagy idegesítő, vagy akármi?
miközben írtam, raktam smiley-kat,, mert nem tudom lerajzolni az arckifejezésemet, tehát csak azt tudom használni. Sajnálom, ha valakit megsértettem, ráadásul nem neked írtam, nem volt szándékom idegesíteni senkit, csak jeleztem valamit, minél normálisabban.
Te meg jösz itt, azt kezdesz piszkálni.
Szerintem máshol vezesd le a dühödet, ne velem, mert én ezt nagyon utálom!
Ráadásul ''őstagtól''... Ezt nem gondoltam volna.
Legközelebb olvass figyelmesebben, és utána gondolkodj.... -
Tonyk
veterán
Ha rám halgatsz akkor mindeképpen FUJI-ban gondolkozz. Igaz amit ajánlok, az egy kicsit drágább, de tuti. S7000 vagy 8-10E-rel többért S 20. (Ezek 6 Mp-es gépek.)
Javaslom várj még egy kicsit, spórólj, és e kettő közül válassz! Ne fogod megbánni. (nézz szét itt. www.depo.hu, vagy konkrétabban: http://www.depo.hu/?page_number=6&id=14055&cid=177&lid=10&csid=245) -
dwiki
senior tag
Hát én meg et (mármint az S5000-et nem ajánlanám

Egyrészt mint kategóriájában áltban (kivéve Canon S1 IS -bár az pöttyed drágább -) nincs
benne képstabilizátor, ergo naagy zoomolásnál gyakorlatilag nehéz kézből haszálni - jó
idő kell -, ezen kívül igen zajos képeket készít. Nehéz vele elfogadható képet
alkotni...
Kategóriájában akkor már inkább Minolta Z1 (Z2), persze ennek is van hátránya,
''gagyi'' műanyag konstrukció, és ronda - bár ebben megoszlanak a vélemények.- .
Az S5000 viszont ütősen néz ki. Olyan mintha fényképezőgép lenne.... -
dwiki
senior tag
Van hátránya is azért a G sorozatnak (bár ugye kérdés mi a cél), jóval nagyobb és
nehezebb. Szóval kinek mi a fontosabb, a könnyebb hordozhatóság, vagy a kicsit nagyobb
tudás...
(egy ismerősömnek G3-ma van, gondolkodik rajta hogy eladja, és vesz egy
komolyabb cserélhető obis Canont + mellé egy ixust... Persze ezt így nem
mindenki engedheti meg magának. Az élet csupa kompromisszum
) -
PrinczA
őstag
Udv !
itt nez szet : Bővebben: link
esetleg ezt ajanlanam: Bővebben: link -
dwiki
senior tag
-
simonzé
addikt
Mázlim van, hogy nem köveztél meg bennünket.

Ez tanácsadás volt, nem az árak taglalása. Sokkal könnyebb megtalálni a legjobb készüléket, ha tudod, hogy egyáltalán miket vehetsz figyelembe. Annyi esze már a kutyámnak is van, hogy megkeresse hozzá a számára elérhető legolcsóbb forrást. Köszönjük az észosztást, utánad már mindannyian kevésbé leszünk hülyék. Hála Istennek felnyitottad a szemünket.
Azért az arcodból nyugodtan vegyél vissza!
[Szerkesztve] -
pws
aktív tag
A Canon G2 vagy G3 nézd meg használtan. Egy fokkal az A sorozat fölött van.
-
DrSoul
őstag
Ezt sose fogom megérteni... Ingyen van a benzin, vagy mi?
Canon A80 kint legolcsóbb a linkeden 308 euro, az kb. 78500 Ft. Itthon 86250 Ft.
Az a majdnem 8000 Ft különbség megéri? Az benzinben fedi a távot? Még ha fedné is, hogyan érvényesíted a garit? Kimész? Ha meg gari nem kell, itthon is olcsóbban veszed a gari nélküli gépeket...
És akkor 255 Ft-tal számoltam az eurót, ami jónak mondható szvsz, mert ha itthon venned kell, szerintem ennél drágább (bár rég néztem).
Annak éri meg kint venni, aki rendszeresen jár ki, vagy ismerőse. Úgy már más. De a póri népnek ezt hogy lehet javasolni???

ÉS akkor jól körül kell még nézni: Canon A75 ahogy írod 279 euro... Az úgy 71000 Ft. Itthon is találsz 73750 Ft-ért pontosan, és táskát is kapsz hozzá!

Szerintem sokszot abba a hibába esünk, hogy ''jujjj, külföldon minden olcsóbb...''
Ez sokszor igaz, de ki is kell érni... És nem mindig annyival olcsóbb... NEm figyeljük a hazai árakat... -
Pá
addikt
Én is az A75-re szavazok, nem fogsz benne csalódni.
-
op9
aktív tag
Hali!
Érdemes bal oldalt felül a zászlókat váltogatni! Mert így csak az osztrák árakat dobja ki.
(most már nem róhatja fel nekem senki a vámot!!!
)
[Szerkesztve] -
Viper
tag
Irány Németország!
200EUR= 4 megapixel 3x opt. zoom Kodak/Olympus
Canon A75 = 279 EUR -
-
Grisly
csendes tag
Tavaly vettem canon a 70-est, azt ajánlom.
+128mega memória
+4akku+gyorstöltő
+tok
ez kb 100ft -
enzo_ferrari
tag
eladom a fuji finepix s602z-met (a gyári 16MB SD card mellé + 128MB-s cardot is adok)
110.ért...
októberi...3x ha használtam -
PeliScan
addikt
Nekem is 2x4x2000mAh-m van, de én egyáltalán érzem, h zabálná. Azt sem mondom, h takarákos, de a HP gépeket biztos körökkel előzi.

Hm-hm. Négy fullra feltöltött 2000mAh-s akksival lehet csinálni mondjuk 160-180 képet, ráadásul vakuval, zoomolgatással, ki-be kapcsolással, soksok LCD nézegetéssel... egyáltalán, egyáltalán nem zavaró.
-
Pantera
csendes tag
Láttam egy Dimage 5-öt 50k-ért hirdetve, csak a vakuja nem működik. Meg lehet azt olcsón javíttatni vajon, hogy megérje az üzlet?
-
Pantera
csendes tag
Használtan még nem láttam Z2-est, mert elég új még, viszont nem boltból veszem, hanem hirdetésből (117e helyett 95e körül) így zsírúj legalább. 4 ceruzaelemmel működik, az van nekem töltővel, az nem gond. A Coolpix 4300 jobb lehet talán? Memóriakártyát 14,4k-ért láttam (256 MB SD Card) a Bluefishnél.
[Szerkesztve] -
maross
nagyúr
nikon 4300

-
PeliScan
addikt
Én aszondanám, használtan végy egyet. Kicsit több utánajárás, de lényegsen jobb gépet lehet kapni 100ért használtan, mint újonnan.
-
Speccy
aktív tag
mégis, mire akarod használni? a 100e-be benne van a memóriakártya/akksik?
-
Pantera
csendes tag
Sziasztok!
Életem első digitális gépét akarom megvenni, kb. 100k forintért. Melyiket ajánljátok legjobb ár/érték alapján? Néztem a Minolta Dimage Z2-est, az nagyon jónak tűnt (110e Ft).
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Napelem
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Milyen notebookot vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Használt Samsung C24F390FH ívelt monitor / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Elmész ám a jó fenébe! 
. Most akartam Minolta A1-es venni 612 Euro-ért Ausztriában. Mi volt a konkrét indok ami miatt nem javították itthon?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

És ki tudja, hogy miért romlott el a vaku? Legurult egy vasbeton lépcsőn a gép?