Befutott a második Android P beta

Hirdetés

Az Android P márciusi, fejlesztői előzetesét követően egy hónappal ezelőtt, a Google I/O-n elstartolt a béta 1-es számozású rendszerverzió, és meghajolt a szenzorsziget intézménye előtt, szoftveres támogatást nyújtva a bevágásnak, illetve annak elfedésére. Tegnap megjött a második béta, és a kapcsolódó API-k továbbra is előszeretettel foglalkoznak a notchcsal: display cutout néven a fejlesztők olyan eszközt kapnak kézhez, amivel meghatározhatják a teljes képernyős működés kiterjedését a szenzorsziget viszonylatában.

A képernyőkivágás API-kkal paraméterezhető, hogyan viselkedjen a teljes kijelzős mód a notchos mobilok esetében
A képernyőkivágás API-kkal paraméterezhető, hogyan viselkedjen a teljes kijelzős mód a notchos mobilok esetében [+]

Az üzenetértesítésekre a MessigingStyle API-val immáron többféle válasz adható az értesítési panelről, illetve a küldött kép és kapcsolódó opciók is elérhetők lehetnek innen. Az adaptív akkumulátor, a gépi tanulás és a kamerák oldaláról is történtek előrelépések, egyszerre például több szenzort is munkára lehet fogni. A hangfeldogozásba is mélyebben bele tudnak szólni a fejlesztők.


[+]

A második béta a Pixelekre már elérhető, és hamarosan a Vivo X21 / X21 UD, a OnePlus 6, a Xiaomi Mi Mix 2s, az Xperia XZ2, az Oppo R15 Pro, az Essential PH-1 és a Nokia 7 plus is megkaphatja a frissített rendszerverziót. Legalábbis akkor, ha a felhasználó eléggé bátor a félkész Android P telepítésére, és beszáll a béta projectbe.

Azóta történt

  • Kipróbáltuk a készülő Android 9-et

    Befutott a negyedik fejlesztői rendszercsomag, avagy a harmadik béta az Android P-hez. A számozás már biztos, a nyár végére várt főverziónak a süteményes nevét azonban még titok övezi.

Előzmények

  • OnePlus 6 - gyorsjárat a szenzorszigetekre

    A piac legfürgébb telefonja sem úszta meg bevágás nélkül, de leperegnek róla a cseppek és a kritikák, ugyanis nagyon kevés hibája van, kamerában pedig végre előrelépett.

  • Elstartolt az idei Google I/O

    A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás körül forgott a nyitóesemény, de időközben belenézhettünk az Android P új kezelőfelületébe és funkcióiba is.

  • Nokia 7 Plus - eddig is így kellett volna

    Az újra feltámadt Nokia első generációs okostelefonjai nem robbantották fel a piacot. A második kör viszont jónak tűnik, ha a 7 Plusból indulunk ki.

  • Íme, az új Google termékcsalád

    Két új okostelefon, friss Chomebook és felcsíptethető kamera is van a széleskörű új Google termékcsaládban, illetve egy kicsi és egy nagy Google Home otthoni asszisztens.

Hirdetés