Nokia 7 Plus - eddig is így kellett volna

Doboz, külső

A csomagolás tartalma nem meglepő, SIM-tű, váltakozó feszültségű gyorstöltő és hallójáratos füles van a csomagban. Igen, ennek 3,5 mm-es jack csatlakozója van, mert ez nem maradt le a telefonról, amiért máris jár egy hátbaveregetés. És magáért a formatervért is, a Nokia 7 Plus ugyanis — főleg ebben a fekete-réz kombinációban — kimondottan frankón néz ki, kicsit zord, roppant elegáns és nagyon minőségi. És adnak hozzá egy áttetsző tokot is alapból, hogy megvédhessük a terméket.

Hosszított kijelzőre váltott a Nokia is
Hosszított kijelzőre váltott a Nokia is [+]

A készülék viszonylag nagy, mondjuk 6 inches kijelzővel ez nem csoda, kávák mondjuk alul-felül akadnak, szóval túlnő egy Galaxy S9+-t is, pedig az sem egy csöppség. A vastagság nem probléma, a 8 mm-es ilyen jellegű kiterjedés még akkor is tűréshatáron belül van, ha amúgy a kettős kamerarendszer hátul kilóg a síkból. Viszont nagyon jól adagolták ezt a századfordulós-sörfőzde hangulatot a vörösrézre hajazó dekorral, ez szépen végigfut körben, a hátlapi Nokia feliratot is ilyenre színezték, a kamerák is kaptak egy finom keretet ebből az árnyalatból, de még az ujjlenyomat-olvasót határoló kör is ebben csillog. Kimondottan egyedi és csinos.

Elegáns és jó tapintású lett a hátlap
Elegáns és jó tapintású lett a hátlap [+]

Az előlapon terpeszkedő, 6 hüvelykes kijelző ugyan nem OLED, de van egyfajta always-on funkciója, vagyis az óra és a nem megtekintett értesítések ikonja látszik. Viszont nem mindig, hanem csak akkor, ha a terméket megmozdítjuk. A 1080 x 2160 pixeles felbontás elegendő, a fényerő viszont lehetne kissé morcosabb, bár direkt napfényben sincs komoly gond, lévén az előlap nem tükröződik. Gorilla Glass 3 védi az esetleges karcoktól a motyót, de ennek ellenére azért egy ilyen kialakítású masinához javasolt valami extra védelem.

Kijelző-teszt
Mérés Nokia 7 Plus OnePlus 5T Honor 9 Samsung Galaxy A8 (2018)
Képátló 6 hüvelyk 6,01 hüvelyk 5,15 hüvelyk 5,6 hüvelyk
Felbontás 1080 x 2160 1080 x 2160 1080 x 1920 1080 x 2220
Technológia IPS LCD Full Optic AMOLED IPS LCD Super AMOLED
Fehér fényerő (max.) 401 nit 422 / 571 nit 534 nit 355 / 740 nit
Fehér fényerő (min.) 2,7 nit 2,1 nit 3,2 nit 1,8 nit
Fekete fényerő 0,27 nit 0 nit 0,35 nit 0 nit
Kontrasztarány 1488:1 végtelen 1526:1 végtelen
Színhőmérséklet 7655 K 7729 / 6384 K + kézi 8209 / 7066 K + kézi 7558 / 6666 K + kézi

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Az "always on" nem mindig aktív, csak ha megmozdítjuk a telefont
Az "always on" nem mindig aktív, csak ha megmozdítjuk a telefont [+]

A kijelző felett nincs értesítési LED, van viszont fényérzékelő és előlapi kamera, rögtön 16 megapixeles felbontással. Egészen jobbra tolták ki a gyártó logóját. Ami nem is a gyártó, mert az ugyebár a Foxconn, meg nem is a megbízó, mert az ugyebár a HMD Global, hanem a márkajelzés. A készülék tetején csak a jack csatlakozó tátong, alul találjuk a Type-C interfészt, itt jön ki a masinából a hang is, rögtön mellette van két luk ennek érdekében. Bal felől lehet a SIM kártyákat betolni, illetve ha bővítenénk microSD-vel a tárhelyet, akkor ezt a második SIM feláldozásával tehetjük csak meg. Jobbra a szokásos gombok, hangerő le és fel, valamint a bekapcs, ezek is megkapták ezt a rezes festést, hiszen a körbefutó keretben helyezkednek el.

A körbefutó, vörösrézre emlékeztető keret jól harmonizál a matt fekete burkolattal
A körbefutó, vörösrézre emlékeztető keret jól harmonizál a matt fekete burkolattal [+]

A hátlap nagyon jól sikerült, finom, selymes tapintású a borítás, amit nagyon halvány feliratok (Android One, designed by HMD Global Oy, Finland, ilyesmi), valamint jól adagolt dekorral ellátott, sokkal hangsúlyosabb kamerák tarkítanak, vízszintesre forgatott Nokia logóval és vakuval. Leszedni nyilván nem lehet a hátsó panelt, de ettől (is) lesz annyira masszív és minőségi benyomást keltő az egész eszköz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés