2019. február 23., szombat

Gyorskeresés

A Nokia és a Google is Snapdragon 710-es mobillal készül

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Roland Quandt

Az erős és takarékos mobilplatform egy harmadik, olcsóbb Pixel telefonban és egy új HMD-s mobilban is felbukkanhat.

Hirdetés

A 710-es Snapdragon a Qualcomm legfrissebb mobilplatformja, és két Cortex-A75, illetve hat Cortex-A55 magon alapuló Kryo 360 magja kellően erősnek ígérkezik a középkategória igényeinek kielégítésére, 10 nanométeres csíkszélességével pedig eléggé takarékosnak. A Xiaomi Mi 8 SE volt az első okostelefon, amit ezzel a mobilplatformmal jelentettek be, és nemsokára több is követheti.

Az egyik potenciális befutó Phoenix munkacímen fut és a HMD Globaltól érkezhet a tél beállta előtt, írja Roland Quandt, azaz az év végére is tartogat a Nokia brand meglepetéseket. A másik Bonito becenéven készül, és a három őszre várt Pixel mobil legolcsóbbika lehet. A Google tehát egy készülékkel visszatérhet a felső-középkategóriába, ahol a Nexus 4-gyel annak idején alapjaiban rengette meg a piacot. Az évek folyamán a Nexus mobilok vételára azonban megugrott, a Pixelek pedig méregdrága telefonok, így az Android One széria jelenthet egyelőre alternatívát.

A Google Pixel 3 és a Pixel 3 XL állítólagos előlapi védőüvege
A Google Pixel 3 és a Pixel 3 XL állítólagos előlapi védőüvege (forrás: SlashLeaks) [+]

Az eddig kiszivárgott információk szerint egyébként a Pixel 3 XL Blueline munkacímen készül, és szenzorszigettel érkezhet, a műfaj előtt ugyanis a Google már az Android P fejlesztői változatával is meghajolt. A középső darab a sima Pixel 3 lehet, Crosshatch vagy Albacore becenéven.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.