Arcalapú feloldást kap négy friss Nokia

Hirdetés

A Nokia Mobile a Twitteren közölte: a Nokia 8 Sirocco, a Nokia 7 Plus, a Nokia 6.1 és a Nokia 8 a következő hónapokban OTA, azaz vezetékmentes frissítés formában megkapja az arcalapú, 2D-s azonosítást. Ujjlenyomat-olvasóval mind a négy HMD Global modell rendelkezik, plusz ugyebár mintával, jelszóval és számkóddal is védeni lehet a készülékeket az illetéktelenek kíváncsiságától.


Hamarosan elég lesz ránézni a Nokia 8 Sirocco előlapjára a feloldáshoz [+]

Az arcalapú megoldás viszont újdonság a széria esetében. Persze, mint mindig, most is meg kell jegyezni: a kétdimenziós, előlapi kamerán alapuló védelem sokkal kevésbé biztonságos, mint az íriszalapú vagy a három dimenziós. Szituációtól függően viszont határozottan kényelmesebb a készülékre csak rápillantani, mint felemelni és a hátlapi leolvasót kitapogatni.

Azóta történt

Előzmények

  • Nokia 6.1 - kis verziófrissítés

    Sok tekintetben előrelépett az új Nokia 6 a tavalyihoz képest, ám már be is jelentették szenzorszigetes, még ütősebb folytatását, így rövid életű lehet a telített phabletpiacon.

  • Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél

    Ezúttal jó irányba halad a nosztalgiavonat: az új Nokia 8 gyönyörű, villámgyors, lényegre törő és igyekszik minden fontosat biztosítani. Kár, hogy késve érkezik az állomásra.

  • Nokia 7 Plus - eddig is így kellett volna

    Az újra feltámadt Nokia első generációs okostelefonjai nem robbantották fel a piacot. A második kör viszont jónak tűnik, ha a 7 Plusból indulunk ki.

  • Nokia 8 - a múltat elfeledni

    Második körben tényleg csúcsmodellt csinált a HMD, de mire elkészült, addigra beleszürkült a mezőnybe. Nem rossz, de nincs benne semmi rendkívüli.

Hirdetés